Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Da si nu. Faptul ca se investeste in infrastructura nu inseamna ca trebuiesc desfiintate alte obiective ce tin de infrastructura. Aeroportul Arad este mort din cauza lipsei de investitii si nu din cauza autostrazii insa asta nu inseamna ca nu poate fi revitalizat pe viitor.
In schimb toti fatalistii astia ce comenteaza niste stiri de presa ar putea sa se documenteze putin. Autostrada nu "rupe" din pista ci din instalatia de balizaj aferenta pistei 27. Instalatia respectiva se poate muta pe pista 09 si in felul acesta aterizarea se face dinspre Nadlac. Este adevarat ca asta implica niste costuri insa lucrurile nu stau atat de nasol pe cum urla unii. Insa da, e foarte facil doar sa dai din gura si sa discuti discutii fara sa ai habar ce vorbesti de fapt.
Ba mai mult de atat am inteles ca ar fi tehnic posibil sa se poata folosi in continuare si pista 27 iar partea afectata de catre balizaj va fi monatata si pe stalpii de iluminat de pe autostrada. Aceeasi situatie este si la Aeroportul Bucuresti Baneasa a carui pista da in soseaua Bucuresti-Ploiesti iar distanta este chiar mai mica.
Asta cu aeroporul e ceva tipic romanesc. Hai sa ne legam cu orice pret de faptul ca guvernul si autoritatile nu au gandit bine traseul autostrazii. Dupa cums e spuen aeroporul nu a murit din cauza autostrzii ci a traficului inexistent. Mai bine se face un aeroport regional intre Arad si Timisoara si in 15 min esti acolo pe autostrada. Cel din Arad va ramane pentru trafic de avioane particulare sau comerciale mici. Oricum credeti-ma ca nu e placut sa locuiesti langa aueroport. EU locuiesc cam la 10km de Ohare Chicago-unul din cele mai mari din lume si zgomotul avionalor la joasa inaltime mai ales cand vrei sa dormi nu e placut.
Am gasit alta filmare din avion din 7 dec a autostrazii:
http://youtu.be/HYpMEDlbokY
Stie cumva cineva, cu o oarecare aproximatie, daca voi putea intra pe autostrada sambata dupa-masa dinspre timisoara si pe unde ? O poza ar fi de ajutor...
Probabil vei putea intra, daca va fi inaugurarea mai de dimineata. Cred ca o intrare pe autostrada la Timisoara va da pe centura aia pe unde am fost la Covaci (sensul ala giratoriu cum mergi pe drumul vechi, dupa ce se lateste drumul la patru benzi). O alta intrare pe autostrada in Timisoara cred ca va fi in zona aeroportului, pe undeva pe Calea Lugojului.
Mai repede cred ca poti urca pe autostrada pe la Giarmata. Calea Lipovei (Sever Bocu?)-Dumbravita-Giarmata si de acolo pe autostrada.
P.S. raspuns pentru I929, Timisoara va avea 2 intrari pe autostrada. Nu cred ca e vreuna pe Lugojului. Cred ca Ortisoara si Giarmata. Dar da, si de pe Aradului poti ajunge pe centura spre Giarmata. Kidu ne poate spune cu siguranta mai bine.
Din cate stiu eu, autostrada Arad-Timisoara se termina pe undeva prin apropierea aeroportului care e aproape de Calea Lugojului. Dar nah, localnicii stiu mai bine

Sunt trei: Ortisoara, Giarmata si Izvin.
Bine bine, dar Izvin e pe tronsonul Timisoara-Lugoj, deci nu o sa ii foloseasca lui tobo`.
Am mai studiat si eu si cred ca singura varianta este Giarmata. Sper ca pana sambata dupamasa va fi deschis traficului.
@Burebista, ai dreptate. Eu ma refeream la cate noduri au ei in apropierea Timisoarei.
@tobo`, asa e, cam aia e singura iesire viabila insa va fi foarte aglomerata mai ales ca se descarca intr-un drum cu o banda pe sens care mai trece si prin Dumbravita.
bun, si-atunci nu aveam eu dreptate cand spuneam ca pana nu va fi gata sectorul timisoara -deva pe noi ca aradeni nu ne ajuta cu absolut nimic daca vrem sa mergem la timisoara. nici macar tir-urile nu vor urca pe autostrada ca sa coboare in giarmata la 19 km de tm. e absolut aiurea sa mergi peste 35 de km, sa mai trebuiasca sa si platesti pt asta si sa faci inca 19 km pe un drum cu o singura banda care te scoate in aceeasi aglomeratie de la intrarea in timisoara sau in alta pe calea lipovei.
asa ca dupa parerea mea deschiderea acestei mini bucati de drum, chiar si din vara dupa ce poate o sa se poata numi autostrada nu are nici o valoare pana nu se finalizeaza tot tronsonul Arad-nadlac si timisoara-deva. pana atunci e doar materiala de campanie electorala si de disputa intre sustinatorii neconditionati ai tronsonului si cei care pun la indoiala buna credinta a ctitorilor.
pentru camioane e o solutie buna in cazul in care se poate evita centura Aradului.
iar inaugurarea tine poate si de o ambitie a MT privind presiunea pe termene de executie iar in virtutea finalizarii noilor tronsoane nu poate fi decat un lucru pozitiv in relatia cu constructorii.
in rest, nu vad ce subiect de campanie electorala ar fi acum, puteau sa faca un eveniment din asta inintea alegerilor sa fie stire proaspata
(16-12-2011 03:09 PM)cip_leo Wrote: [ -> ]bun, si-atunci nu aveam eu dreptate cand spuneam ca pana nu va fi gata sectorul timisoara -deva pe noi ca aradeni nu ne ajuta cu absolut nimic daca vrem sa mergem la timisoara. nici macar tir-urile nu vor urca pe autostrada ca sa coboare in giarmata la 19 km de tm. e absolut aiurea sa mergi peste 35 de km, sa mai trebuiasca sa si platesti pt asta si sa faci inca 19 km pe un drum cu o singura banda care te scoate in aceeasi aglomeratie de la intrarea in timisoara sau in alta pe calea lipovei.
asa ca dupa parerea mea deschiderea acestei mini bucati de drum, chiar si din vara dupa ce poate o sa se poata numi autostrada nu are nici o valoare pana nu se finalizeaza tot tronsonul Arad-nadlac si timisoara-deva. pana atunci e doar materiala de campanie electorala si de disputa intre sustinatorii neconditionati ai tronsonului si cei care pun la indoiala buna credinta a ctitorilor.
Nu iti dau dreptate si iti spun si de ce:
-va scoate traficul greu pe relatia V-S si invers. Nu poti sa afirmi ca nu ajuta Aradul.
-faptul ca trece mai departe de Timisoara este si din vina lor pentru ca asa au vrut ei sa nu le impiedice "dezvoltarea". In plus de asta autostrada asta trebuie gandita din perspectiva coridorului IV care pleaca de la Dresda la Istanbul, Salonic si Constanta prin cele trei ramuri ale sale. Faptul ca s-a facut acest "S" intre Arad si Timisoara este si sa o concesie destul de mare facuta de europeni (banii lor, regulile lor).
-deocamdata nu stiu sa se introduca vreo taxa de autostrada. Sunt prea putini kilometri sa poata pretinde asta.
-peste tot in lume se construieste pe segmente de aproximativ 50 de kilometri. Si in Germania este tot asa. Asa ca argumentul asta ca e prea scurta iar nu prea sta in picioare. Se construieste deja si Arad-Nadlac, si Timisoara-Lugoj. Era de inteles ca nu le pot construi pe toate in paralel pentru ca obiectiv vorbind nici nu dispui de suficienti constructori capabili si resurse necesare sa poti face asta fie si in sub-antrepriza.
Tobo de pe skyscraper forum und eKidul vad ca e foarte activ:
Programul pe maine arata cam asa:
11.00 Autostrada Arad – Timisoara nod Giarmata
11.15Deschidere circulatie si parcurgere traseu Autostrada Arad – Timisoara
11.45 Prezentare proiect „Varianta de ocolire a Municipiului Arad” km 11+200 – Calea 2
12.00 Parcurgere Varianta de Ocolire a Municipiului Arad;
13.00 Oprire pe șantier DN 79 Arad – Oradea, km 27
14.30 Vizită șantier autostradă Timișoara – Lugoj lot 1
Salut finalizarea lucrarilor pe acest tronson. Cred ca s-au realizat intr-un timp record nemaintalnit pe meleagurile mioritice. Keep it rolling!
Deci o sa poti veni pe A1 linistit.
Asta daca nu se inghesuie tot poporu care e curios sa vada cum e autostrada

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-109...strada.htm
Chiar azi am fost la Timisoara si nu am vazut absolut niciun indicator care sa ne trimita spre autostrada, nici la intrarea de langa Arad. Cei de la Hotnews spun ca viteza maxima va fi de 100 km pe ora. Poate ca lipsa indicatoarelor se explica si prin faptul ca ea nu va fi deocamdata o autostrada propriu zisa in acte. Chiar daca trece putin cam departe de Timisoara, macar scapam de stresul zecilor de TIR-uri si basculante.
Sunt chiar curios cum vor evolua lucrurile in viitorul apropiat. E posibil ca in aceasta prima saptamana sa urce toata lumea pe autostrada, sa se aglomereze intrarile si iesirile astfel incat sa ajungi mai repede pe drumul vechi parasit probabil de radare. Mai curios sunt cu privire la ce concluzii se vor trage: vom fi noi avantajati ca avem autostrada mai aproape, sau e mai bine cum e la Timisoara cu autostrada la o mai mare departare.
Eu cred ca avantajele sunt mai mari daca trece prin oras desi la Arad trece pe langa dar foarte aproape. Prin State toate autostrazile trec prin orasele mari, si nu doar o autostrada ci si mai multe. Scopul e sa ajungi cat mai repede din punctul A in B. Or fii si dezavantaje cu zgomotul nu zic nu. Aradul se va dezvolta extraoridnar odata ce va fi finalizat tronsonul dinspre Ungaria.
nu prea inteleg faza ca aradul se va dezvolta dupa finalizarea tronsonului Arad-nadalc. adica care ar fi argumentele? dar ma rog...
interesanta, foarte interesanta curiozitatea lui Luci ( I 929) ...:)
Intrastructura aduce investitorii. De 20 de ani ne tot plangem ca nu vin investitorii ca nu avem autostrazi. E duminica seara pe aici asa ca nu intru in detalii.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12