Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
mi se rupe ca nu vezi tu legatura cu topicul...dar pentru o autostrada data in folosinta neterminata, pe care se cirula pe un "sfert" de sens si se intampla cate un eveniment din doua in doua zile are legatura cu infrastructura...
aici nu ne impartim in pro si contra autostrada...toti constientizam importanta si utilitatea ei dar asta nu inseamna ca trebuie sa fiu de acord cu heirupismul portocaliu doar pentru a bifa x km de autostrada in 2011...populismul puliiiiii
Nelule, eu nu iti dau dreptate. Pana acum niciunul dintre accidentele alea nu s-a intamplat din vina infrastructurii prezente ci din cauza soferilor implicati in accident. Vor mai fi destui prosti care vor muri sau care vor face accidente la fel cum vor fi din pacate si cei care vor avea de suferit nevinovati.
Evenimentele astea se intampla din cauza lipsei de educatie, a culturii rutiere precare pe care o au multi posesori de carnet s.a.m.d.
De fiecare data cand ma duc in Germania vad o multime de zmei cu numere de Romania. Multi dintre astia fac accidente si pe acolo doar ca nu auzi tu de ele dar asta nu inseamna ca nu se intampla.
Deja mi se pare aiurea sa stau non-stop pe aradon sau alte situri si cum se intampla ceva legat de autostrada sa sar ca ars: "vedeti ba, v-am zis eu".
Fiecare vede lucrurile cum poate, fiecare are propria opinie, e un lucru normal care nu are nimic de a face cu portocalii, rozalii sau galbiorii. Totutsi daca vrei sa o dam pe politica pot sa spun ca Boagiu chiar face treaba in cadrul MT-ului si nu ma refer la kilometrii realizati, ma refer la birocratie, ma refer la licitatii, ma refer la contracte s.a.m.d.
Toate astea nu s-au intamplat nici in timpul lui Mitrea, nici a lui Orban si nici macar in timpul papagalului ala de Berceanu. Toti au dat numai din gura insa in urma lor nu s-a vazut nimic.
In cazul primului si ultimului accident .... daca nu ieseau de pe autostrada, ieseau de pe DN69 (sanse chiar mai mari, avand in vedere ca pe A1 sunt doar 2 curbe)
In cazul celui de al 2-lea, cand motociclistii nu se vor mai crede pui de Zorro, si cand vor fi si respectati de soferi .... eu nu voi mai fi de mult ...
@kidu
da de unde sti tu ca toate accidentele s-au intamplat din vina soferilor?...din presa?...presa aia pe care o intelegem cum ne convine, in functie de parerile pe care le enuntam?...ca eu nu am vazut niciun comunicat oficial al politiei...sau se merge pe logica tipica pentru Romania...mortu' e de vina...
dar revenind la politica...scuteste-ma cu boangiu si cu care mai vrei indiferent de culoarea politica...la 1 Ianuarie 2012 s-au implinit 5 ani de cand Romania a intrat in UE, si de atunci, suntem tot ultimii in Europa la ce capitol vrei tu (la alea de bine nu la...)
in toata povestea asta pe mine ma distreaza cel mai mult cum adeptii autostrazii sar ca arsi descalificand si acuzand voalat pe cei cu pareri diferite ca sunt impotriva dezvoltarii (unde am mai auzit eu argumentul asta?) sau ca au interese politice ascunse bla bla...
personal, sunt adeptul transportului in comun, dar al aluia pe care il sti tu din germania...
scuze dar tre sa inchei...am de urmarit aradonu'...:)))
Oare daca autostrada era "full"(cu toate parapeturile, cu tot tot tot) accidentele astea nu se mai intamplau?
posibil bure nu zic...dar ce ma deranjeaza e ca se ignora total siguranta in detrimentul interesului de partid...si raman la parerea ca nu se puteau aduna chiar toti prostii pe autostrada asta intr-un timp atat de scurt...:)))
Pai daca ei faceau "liniute" inainte de "marea inaugurare" chiar nu m-as mira sa se fi adunat toti prostii pe acolo :))
p.s. Nici eu nu sunt deacord cu inaugurarea partiala.
discutii despre discutii
sa iasa Stefy pantofaru primar si sa avem si in Arad autostrada suspendata
Daca vom avea autostrada suspendata,jos trebuie sa punem plasa ca la circ,cand sar aia cu trapezu.
sigur va incurca traficul aerian si va sfarsi blocata de nadlacani nemultumiti
Din ciclul cum se conduce in Romania, uitati-va la min 7 cum depaseste ala tirul pe A1:
http://youtu.be/43H1SxDx6Bw
Dar e vina autostrazii nefinalizate!

tre sa recunosc ca ne-ai tras-o...
noi astia care nu va intelegem ne-am gandit asa in prostia noastra ca atata timp cat nu este finalizata prezinta chiar si un minim (daca vrei) risc de a se intampla unele necazuri...
de ce sa fiu nevoit sa accept interesul de partid in dauna sigurantei oamenilor fara sa am un punt de vedere?...
e ca la un loc de munca unde se implementeaza tot felul de sisteme "antiprost" tocmai pentru a se evita accidentele...
Sunt doua lucruri diferite si nu stiu de ce sunt amestecate. Ca exista destui cretini care circula cum circula si care provoaca accidente e o realitate inconstestabila. Dar asta nu trebuie sa aiba nimic de-a face cu profesionalismul si buna credinta a autoritatilor care pun in pericol viata participantilor la trafic. Da adymax, cele trei accidente au fost provocate de idioti in trafic dar cine si cum imi garanteaza mie ca maine nu mor pe autostrada intr-un accident cauzat de faptul ca am lovit sau am incercat sa evid o caprioara (de exemplu) care se plimba in voie pe acolo deoarece nu exista parapeti?! Cat despre nebunii de la volan, ca sa revenim la ei, eu sunt de vina ca acestia exista pe sosele?! Oare nu tot autoritatea statului imi pune mie in pericol viata prin faptul ca acorda carnet tuturor tacanitilor sau analfabetilor sau prin faptul ca nu ia masuri adevarate impotriva acestora. Daca mor pe autostrada omorat de un copil de beizadea care are carnet doar pentru ca e fiul "cui trebuie" seful ministerului de interne raspunde cumva pentru coruptia din minister?! Raspunde pe naiba! Pana la urma de-aia platesc politistii din buzunarul meu, ca sa ma protejeze de pitecantropi dinastia care se suie la volanul bolizilor! Asa ca din punctul meu de vedere vinovati pentru accidente sunt idiotii de la volan dar responsabili sun p....e alea din ministere (fie ca e al transporturilor sau al internelor) care in ciuda faptului ca eu si ceilalti ii tinem ca in puf nu sunt in stare sa arate cetateanului onest nici macar minimul de respect!
(06-01-2012 07:42 PM)edenbeast Wrote: [ -> ]cine si cum imi garanteaza mie ca maine nu mor pe autostrada intr-un accident cauzat de faptul ca am lovit sau am incercat sa evid o caprioara (de exemplu) care se plimba in voie pe acolo deoarece nu exista parapeti?!
Tocmai din aceasta cauza, momentan limita de viteza este de 100km/h, ca si pe orice alt drum care nu este prevazut cu garduri ... deabea dupa ce va fi finalizata, se va ridica limitarea la 130 km/h ..... sa vezi atunci cascadori
(06-01-2012 07:42 PM)edenbeast Wrote: [ -> ]Cat despre nebunii de la volan, ca sa revenim la ei, eu sunt de vina ca acestia exista pe sosele?! Oare nu tot autoritatea statului imi pune mie in pericol viata prin faptul ca acorda carnet tuturor tacanitilor sau analfabetilor sau prin faptul ca nu ia masuri adevarate impotriva acestora.
Aici sunt perfect de accord ... la examen se trece pe "PCR", sa nu mai vorbim de testul psiho, al carui singur scop ii sa .... faca diferenta intre om si maimuta ...
PS: Nu incerc sa schimb parerea nimanui, doar o argumentez pe a mea .... chiar daca unora li se rupe de ea.
Ca veni vorba, de Huidu ce se mai aude?
In sfarsit o veste buna:
Autostrada Piteşti-Sibiu: licitaţie la toamnă, fonduri de la Uniunea Europeană.
Compania Naţională de Autostrăzi a anunţat că licitaţia pentru tronsonul de autostradă
Sibiu-Piteşti (116 kilometri) va avea loc în această toamnă. Automarket vă oferă harta traseului autostrăzii care ne va duce de la Bucureşti la Sibiu în două ore.
Compania de Autostrăzi anunţă astăzi că proiectul de autostradă Piteşti-Sibiu - ultima porţiune încă nelicitată din viitoarea autostradă Bucureşti-Arad - va fi scos la licitaţie la sfârşitul acestui an. Potrivit calendarului oficial al construcţiei, aceasta va dura trei ani, va începe la sfârşitul anului 2013 şi va costa circa trei miliarde de euro.
Vestea bună este că cei 116 de kilometri ai porţiunii Piteşti-Sibiu vor fi construiţi în proporţie de
85% cu bani veniţi de la Uniunea Europeană, explicaţia fiind legată de faptul că autostrada face parte din Coridorul IV Pan-European, care îşi propune să lege Constanţa de Dresda şi Nurnberg pe ruta Constanţa-Bucureşti-Arad-Budapesta-Bratislava-Brno-Praga. Fondurile europene vor fi deblocate prin programul POS-T 2014-2020.
Ministerul Transporturilor din România a evitat până acum, conform RTV, să facă paşii necesari pentru începerea licitaţiilor şi a construcţiei acestui tronson de autostradă, motivul fiind legat de costul foarte ridicat al lucrărilor. Singurul pas realizat până acum a fost studiul de fezabilitate comandat de Guvern în 2007, terminat în 2008 şi aprobat prin Hotârărea de Guvern 1418/2008.
TRASEUL AUTOSTRĂZII PITEŞTI-SIBIU
Conform planului iniţial, traseul autostrăzii va pleca din punctul în care astăzi se termină atostrada Bucureşti-Piteşti şi va continua până la Curtea de Argeş. Autostrada va trece în continuare prin comunele Bârseşti, Suici şi Poiana, urmând să se interesecteze cu actualul DN7 (Valea Oltului) în localitatea Racoviţa. Autostrada va evita astfel zone precum Dealul Negru, Râmnicu Vâlcea sau Călimăneşti-Căciulata-Cozia. Ulterior, autostrada se va termina în actuala centură a Sibiului după ce va merge în paralel cu Valea Oltului şi cu DN7 pe porţiunea Racoviţa-Sibiu.
Sursa:
http://www.automarket.ro/stiri/autostrad...42760.html
Pentru sectoarele de autostrada aflate in constructie, se stiu datele de terminare a lucrarilor ? (macar aproximativ, gen inceput/final an) ?
Aproximativ 2013 pentru cele aflate in lucru. Desigur asta este o estimare personala.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12