Forum Oficial al UTA Arad

Full Version: Sigla clubului.
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Fiind vacanta si epuizand toate subiectele m-am gandit sa atac o mai veche intentie care pe mine ma roade de foarta multa vreme, si anume vechea stema (este pusa in spatele tribunei oficiale).
Ce parere aveti? Eu zic ca e mai reprezentativa si mai incarcata de istorie decat actuala care a suferit o serie de transformari (ba FOTBL CLUB, ba F. C. M., ba FOTBAL CLUB MUNICIPAL), transformari pe care eu le consider gafe pt nicaieri in lume nu schimbi sigla clubului dupa forma de organizare a clubului, la fel cum nicaieri nu se pune pe tricouri (la noi pe alea rosii) sigla avand culorile inversate (alb cu rosu si invers), sigla este sfanta.

Am sa pun aici o poza cu sigla veche sa isi poate da seama toata lumea despre ce vorbim, oricum dupa mine are un aer mai aristocratic sau mai boem daca vreti sa ii spunem si asa.

[Image: attachment.php?aid=66]
eu as fii de acord .
Intr-adevar sigla este sfanta si chiar nu se pune pe tricouri avand culorile inversate cea pe care o propui tu, o cunosc foarte bine si pot spune ca arata intr-adevar mai elegant dar si cea de acum pe care o cunoaste mai toata lumea este veche, eu am vazuto intr-o poza si la Peci pe tricou mie imi plac amandoua dar m-am mai obisnuit cu cea actuala.
eu as fi pentru cea "veche" cum ii spui tu, dar nu sunt sigur care e mai veche. oricum sub sigla "noua" a avut UTA cele mai mari realizari. dar totusi sunt pentru cea "veche", doar pentru design......

[Image: stadion2006039ju.jpg]
din cate stiu eu sigla originala si prima este asta ce o avem acum... sigla despre care vorbesti tu kid-ule am inteles ca a fost o vreme utilizata doar in era comunista.s-ar putea sa ma insel.de fapt nici asta nu e cea orginala.cea originala e mai lunga simai stramta nu e asa lata si scurta vezi si pe echipamentul lui pecio, aaaaaa si din cate stiu eu e sesiune nu vacanta ! :) asa ca mana pe carte si dai bataie ca si eu sper sa fac la fel da mi lene :))
Trebuie sa recunosc ca are un iz mai aristocratic da asta de azi e prima care a fost.
Dobitocu' de micutzu o pierdut o carte (sau ai mei au aruncat-o mai de mult cand au facut curatenie generala) in care era pozata prima echipa a UTA-ei si pe tricourea avea sigla asta de azi.
Am votat NU deoarece sigla de care se vorbeste aici nu am vazut-o pe nici un fanion si pe nici un tricou al UTA-ei.
De remarcat, faptul ca ambele sunt frumoase prin simplitatea si modestia lor. Poate prea simple si prea modeste, pentru ceea ce reprezinta. Aceleasi calitati nu le prezinta decat (intr-o oarecare masura ) decat siglele Sportului Studentesc si ale lui "U". Spun simple si modeste, pentru ca restul echipelor, au sigle pline de lei, caini, mingi, ursi, vulturi, Ivan Hoe, ciori etc. Bine ca ne-am scapat noi de lebede. Asta ne mai lipsea..........
e mai simpla si mai frumoasa cea veche

contrastul ala e beton!

Guest

REDnex Wrote:De remarcat, faptul ca ambele sunt frumoase prin simplitatea si modestia lor. Poate prea simple si prea modeste, pentru ceea ce reprezinta. Aceleasi calitati nu le prezinta decat (intr-o oarecare masura ) decat siglele Sportului Studentesc si ale lui "U". Spun simple si modeste, pentru ca restul echipelor, au sigle pline de lei, caini, mingi, ursi, vulturi, Ivan Hoe, ciori etc. Bine ca ne-am scapat noi de lebede. Asta ne mai lipsea..........

sa sti ca faza cu lebedele mie mi-a placut... adica mi-a placut povestioara scrisa de Florin Matei, cu spiritul de sacrificiu al lebedei care si-a hranit copii cu propriul sange... si am mai inteles ca pe blazonul familiei Neumann era reprezentata si o lebada.... deci nu are rost sa-l atacati pe Florin Matei!!! :P scuzati de off-topic
on topic: eu zic ca trebuie pastrata actuala stema, evident culorile sa nu fie inversate cum sunt acum... eventual trebuia sa o incadreze cu ceva alb (intr-un cerc)... e doar o parere
prima sigla a UT-ei era simpla, unghiul triunghiului este mai ascutit si e simpla (in imagine), mai tirziu au largit unghiul

Guest

Asta actuala, asa ne stie si suporterii lu Feijenoord , dar mai bine fara FCM si Fotbal Club , partea de sus nu ar mai trebui trecuta , cum o sa treaca daca o sa fim pe actiuni? FCSA?
Nu merita sa schimbi un lucru deja consacrat si stiut de toata lumea.
M-am interesat putin si sigla pusa de tine, Kidule, e de pe vremea cand ne numeam Flamura Rosie UTA. Bre, e comunista. :smile:
Sa o lase pe cea simpla, fara FCNMRTSZXWQ deasupra.
UlTRa a pus bine sigla aia, asta e originala.
v-am spus ca e cea comunista.asta e sigla originala sub care a fost infiintat clubul
normal! si o sigla sau culorile unui club nu le schimbam "fiindca asta arata mai bine"! si cred ca subiectul asta s-a epuizat si el! ce zici admin?
@RAMS, si eu indragesc lebedele, dar ca aceste aripate sa ne fie sigla, nu as fi deacord .........( iti propun o lectura, "Oveer Swan Bann), daca eram din acelasi oras cu autorul, ne puneam pe acceasi lungime de unda.

Pe langa asta, ne-ar lua toti la mishto datorita faptului ca lebedele "dau glas" doar cand mor. Asta inseamna "Cantecul lebedei", iar noi Aradenii nu suntem gata sa ne dam duhul.........inca:x

Lebedele au aparut pe sigla baronului. Dar poate reprezentau, un puncta de vedere al stra-stra-strabunicului sau. Noi, in Arad, avem alte vietuitoare si nu lebede. Poate nu ne inchinam la chipuri de lemn:?

Am vrut sa evidentiez faptul ca, noi Aradenii, nu veneram nici un animal.............. Poate doar "animalele" din noi. Suntem fiare8)
Redpunk_One Wrote:normal! si o sigla sau culorile unui club nu le schimbam "fiindca asta arata mai bine"! si cred ca subiectul asta s-a epuizat si el! ce zici admin?
Deoarece un admin a deschis subiectul yo zic ca tot acel admin sa-l si inchida cand considera ca e cazul.
Eu zic ca asa e frumos. :smile:
Reference URL's