Forum Oficial al UTA Arad

Full Version: Concurs de powerlifting
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.

Guest

m-am gandit sa fac un topic separat pentru ca mi se pare ca e o idee care merita incercata, mai ales ca multi dintre noi facem sport prin diferite locuri.

planul meu e sa organizam periodic astfel de "teste" la care sa ne intalnim cat mai multi si sa parcurgem cele 3 probe: impins, genoflexiuni si indreptari.
tinand cont ca au fost sarbatorile si fiecare a facut exces de mancare si bautura, pana ne revenim putin as zice ca prima intalnire sa fie la inceputul lui februarie dupa care sa repetam concursul la 2 sau 3 luni.
in acest fel fiecare isi poate urmari progresul si isi poate fixa un obiectiv. consider ca dupa cateva astfel de intalniri, fiecare si-ar imbunatati performantele considerabil.

astept pareri si discutii cat mai coerente si serioase in legatura cu acest subiect. orice mesaj scris aiurea va fi sters.
Nu este o idee rea, dar in primul rand fiecare ar trebui sa-si cunoasca Capacitatea de Efort a organismului, inainte de a incepe practicarea anumitor probe, sau ramuri de sport.
Va dau un exemplu des folosit in selectia pt practicarea sportului de performanta, pentru determinarea Capacitatii de Efort a organismului:

Testul Ruffier - Consta in executarea a 30 de genuflexiuni sau flotari in 45 de secunde si urmarirea frecventei cardiace in perioada de revenire, care are o durata totala de 1 min.

Cum se procedeaza?
Se masoara pulsul in repaus sezand timp de 15 secunde (P). Se efectueaza cele 30 genuflexiuni in 45 sec. In urmatoarele 15 sec se masoara din nou frecventa cardiaca (P1), precum si in ultimele 15 sec. ale minutului de revenire (P2).
Cifrele obtinute se inmultesc cu 4 si se introduc in urmatoarea formula:
(P+P1+P2) - 200= Indicele Ruffier
16

Astfel capacitatea de efort se apreciaza astfel:

a) sub 0 - exceptional

b) sub 1 - f. bun

c) 1,1 - 5 - bun

d) 5,1 - 10 - mediocru

e) 10,1 - 15 - slab

f) peste 15,1 - f. slab

Guest

RED SHARK Wrote:Nu este o idee rea, dar in primul rand fiecare ar trebui sa-si cunoasca Capacitatea de Efort a organismului, inainte de a incepe practicarea anumitor probe, sau ramuri de sport.

poate doar orientativ sa poti urmari un eventual progres.
banuiesc ca toata lumea e constienta ca in pregatirea obisnuita nu se lucreaza cu greutati maximale si efortul se face treptat pentru a oferi organismului posibilitatea de acomodare.
am fost la gold gym sa vad cum e , am platit un bilet (13 lei) , am stat vreo doua ore si a fost destul de fain, aparatura la fel am vazut doar in Germania . Au un antrenor, mi-a zis de una si alta, cred ca ma bate gandul sa apuc :)
mie mi-a prescris Dr. Marza un tratament.

Dar daca So` nu e deacord nici cu faptul ca eu primesc un fular de la prieteni, ce sa mai zic....................
Eu am fost interesat doar de ce exista in Arad la nivel de sali de forta, nu as avea timp sa merg la Gold Gym sau vreuna dintre ele...
Ma multumesc cu garajul meu in care am o bara, 3 gantere, si vreo 25 de kile de discuri, + o banca pentru muschii abdominali 8)
Reference URL's