Forum Oficial al UTA Arad

Full Version: Conduita ultra'
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4
Am luat chestia asta de pe alt forum pt ca mi s-a parut interesanta si pot spune ca sunt de acord cu cele scrise aici:

MENTALITATEA
FARA VANDALISM SI VIOLENTA GRATUITA
Fara vandalism pentru ca este penibil sa te apuci sa distrugi doar de dragul de a distruge(trenuri, masini...); fara violenta gratuita atunci cand te deplasezi in grup, pentru ca datorita faptelor tale negandite tot grupul trebuie sa suporte consecintele.

FARA ACTIUNI "EROICE" DE GENUL 10 CONTRA 1

Grupul advers v-a adus injurii voua sau clubului pe care il sustineti. Doriti sa va razbunati, si va credeti super eroi pentru ca i-ati luat esarfa unei suportere adverse sau ati batut vreun pusti din gruparea rivala; rezultatul .... sunteti penibili.

RESPECTUL PENTRU ADVERSARI

Aceasta inseamna ca trebuie insultati doar cei care va sunt cu adevarat adversari. Respectati pe cei ce parcurg zeci si sute de km numai pentru a-si sustine echipa. Daca chiar vreti sa-i insultati, macar aveti curajul sa faceti acest lucru si acasa si in deplasare. Respectul genereaza respect.

ECHIPA TREBUIE MEREU SUSTINUTA

Opritiva sa faceti contestatii gratuite la adresa unui jucator, sau sa adoptati alte forme de dezaprobare la adresa jocului echipei in timpul meciului. Echipa favorita trebuie incurajata pana la sfarsitul meciului indiferent daca ea pierde sau castiga. Amintiti-va ca in momentele dificile in care echipa a avut nevoie de sprijin, noi am demonstrat ca-i suntem alaturi si nu am recurs la proteste de strada in momentele dificile pentru club. Nu spunem ca trebuie ca suporterii sa se comporte ca niste marionete, insa trebuie protestat doar atunci cand este cu adevarat cazul.

IN NORD, SUD, IN EST SAU IN VEST

Oriunde joaca echipa este obligatorie prezenta noastra. Numele gruparii reflecta faptul ca suntem gata sa mergem oriunde joaca echipa noastra iubita. Noi suntem prezenti mereu dorind astfel sa ne respectam sloganul.

COREGRAFIE

ROLELE

Imaginea oferita de o aruncarea rolelor este deosebita. Pentru ca totul sa decurga perfect trebuiesc respectate anumite conditii. Prima conditie este ca rolele sa fie distribuite in intregul sector(intreaga peluza), important este ca rolele sa fie tinute in mod corect astfel incat sa se desfasoare in totalitate. O alta conditie ce trebuie respectata pentru a obtine efectul scontat este ca rolele sa fie aruncate cu o anumita forta astfel incat sa deseneze in aer o curba. De asemenea este necesar sa fie stabilit un semnal astfel incat toate rolele sa fie aruncate in acelasi timp.

STEAGURI ( DE 2 BETE SAU DE FLUTURAT )

Bannerele sunt unul din punctele forte ale grupului nostru prin mesaj si originalitate. In confectionarea unui banner trebuie sa acordati o atentie deosebita detaliilor, acestea fiind foarte importante pentru a realiza un banner deosebit. Aveti grija sa nu acoperiti cu bannerul vostru alte bannere pentru ca astfel s-ar obtine o imagine in care efectul coregrafic va dispare. Pozitionarea cea mai buna se obtine atunci cand bannerele sunt bine distantate si vizibile. Trebuie sa fiti atenti sa nu afisati bannerul in momente inoportune. Bannerul trebuie afisat in mod obligatoriu la inceputul meciului, cand echipa intra pe teren, de asemenea mai puteti sa-l afisati cand echipa inscrie, sau la sfarsitul meciului. Important este ca bannerul sa nu fie afisat abuziv(de prea multe ori) pentru ca se astfel nu veti reusi sa obtineti efectul dorit.

BATUTUL DIN PALME

Cantecele vor fi intotdeauna acompaniate de batutul din palme. O imagine deosebita este creata atunci cand toata lumea bate din palme cu palmele ridicate vizibil deasupra capului. Decat sa bateti din palme cu lene, la nivelul burtii, mai bine renuntati...

LA SCIARPATA

Este unul din modurile cele mai utilizate pentru a obtine o coregrafie fascinanta, de altfel primele coregrafii au fost realizate cu fularele si esarfele. Esarfa este pentru suporter ca o a doua piele; inseparabila atat in momente de glorie cat si de durere. Una din cele mai frumoase imagini se obtine atunci cand in toata peluza ultrasii ridica deasupra capului fularele si esarfele dand senzatia unui adevarat zid gigant. O "sciarpata" bine realizata este o adevarata opera de arta. De asemenea in momentul ridicarii fularelor se pot ridica si steagurile pe 2 bete(stendardi). In incheiere va spunem ca la "sciarpata" trebuie sa participe toata lumea, asa ca aveti grija ca si cei ce stau langa dumneavoastra sa-si ridice esarfa si sa cante.

CARTOANELE

Cu ajutorul lor se pot realiza nenumarate coregrafii, insa ele se folosesc doar in momentele in care peluza este plina de fani. Odata ce ati primit cartonul este necesar sa urmati indicatiile celor ce au gandit aceasta coregrafie, pentru ca numai astfel actiunea voastra va avea succes. Din momentul in care ati primit cartonul trebuie sa incetati sa va deplasati prin peluza,(sa plecati cu cartonul primit in alt loc) pentru ca veti strica toata imaginea coregrafiei. Cartoanele trebuiesc ridicate in momentul cand echipele intra pe teren..Foarte important este ca in momentul afisarii coregrafiei sa NU fie ridicate "stendardi"(2 bete) sau steaguri.

MESAJELE

Bannerele sunt folosite la afisarea mesajelor, care pot fi de mai multe feluri in functie de "destinatarul" lor. Cele mai multe sunt mesaje ironice sau ce incita la violenta impotriva gruparilor rivale. Alte mesaje exprima atasamentul(dragostea) catre un club, jucator, antrenor etc. Ele nu sunt expuse decat cateva minute, insa trebuie bine ales momentul afisarii lor(in general la inceputul meciului). Este important ca mesajele sa fie vizibile de tot stadionul, si pentru a nu le acoperi suporterii aflati pe randul din fata trebuie sa stea jos sau sa coboare inca un rand.

VESTELE

Acestea daca sunt bine utilizate ofera o buna imagine pe intreaga durata a meciului. Ele se imbraca la un semnal stabilit anterior si trebuiesc purtate pe intreaga durata a partidei. In general sunt confectionate din plastic, o vesta avand o singura culoare(nu o combinatie de culori). Avantajul oferit de coregrafia cu veste este acela ca adversarul va vedea pe toata durata meciului un spectacol continu. Important este sa nu va schimbati pozitia in peluza pe parcursul meciului. Daca sunt respectate cele de mai sus cu siguranta ca va fi realizat un spectacol de mare efect.
Un topic valoros. O adevarata instruire a asa zisilor suporteri. Sa vada si sa invete, suporteri adevarati nu sunt cei care cauta sa injure cat mai mult, ci cei care isi sustin echipa si la bine, si la greu. De unde le-ai luat, Kidule? Felicitari :)
foarte educativ...ata pentru cei care sunt suporteri "adevarati" cat si pt cei amatori...
....galeria trebuie sa fie o echipa si nu doar o gloata de indivizi :smile:
Incercati adresa aceasta.Interviuri,articole,poze cu si despre miscarea ultra din Romania si nu numai!Sper sa va placa,mie unu mi-a placut foarte mult!

http://romanianultras.tifonet.it
Imi pare rau sa o spun, dar daca era biletul mai ieftin la meci, cred ca in sezonul asta plecam cu sutele impreuna din cartiere, ca prin alte parti, dar ce sa le faci la cei din Conducere, faceam o galerie numeroase cu diverse training-uri despre ULTRAS inainte de meci..... dar noah totul o cazut cand or vazut lumea cat costa biletele..:(( CE NERVI AM!!!
Cu mancatul semintelor cum ramane? :D
din pacate in Arad nu au fost , nu sunt si nici nu vor fii conditii pt dezvoltarea miscarii ultras . pana acuma am suferit din cauza proastei reputatie si a indivizilor care se perindau prin peluza . ne-am infiintat noi , am oferit o alternativa , dar nu avea club perfomante , iar de la an la an tot mai prost au stat lucrurile. acuma suntem in divizia ( am ajuns cum am ajuns) se vrea perfomante , am vrut un inceput de campionat bun dar preturile la bilete si abonamente impiedica din nou dezvoltarea miscarii in Arad . daca sandu ion nu se va tine de promisiune si nu va micsora pretul biletelor atunci mie teama ca se v-a ajunge ca la stadion sa nu mai vina un segment important de suporteri de toate varstele , acel segment care a ramas fidel indiferent de rezultatele echipei , dar care este alungat de preturile exagerate. nici nu a inceput campionatul si baietii au facut deja scraficii pt a achizitiona abonamentul si de a fii meci de meci alaturi de echipe , pt a nu face ras numele UTA'ei si a Aradului . eu inca mai sper ca pe viitor sa lucrurile sa schimbe in bine , sa mai apara brigazi si peluza noastra sa evolueze , dar dupa cum stau lucrurile mi-e teama ca incet incet dar singur ajungem in "underground"
Asha e OVI..:( cred k undergroundul ne asteapta, eu si cu cativa baieti speram sa infiintam ceva mica grupare care sa se arondeze la SPETZA, dar preturile au anulat toata treaba.
SA speram vremuri mai bune si sa facem macar un egal cu STEAUA............:)
Bravo Claule ,super initiativa.

Forzza UTA, Traiasca Aradul

Reddy

Ar trebui sa invete toata lumea cum sa se comporte pe stadion!!!!

ACRONIM21

Clau, sa-i multumesti lui Vladut cu prima ocazie ca a scris chestia aia!!!

doar_uta

ACRONIM21 Wrote:Clau, sa-i multumesti lui Vladut cu prima ocazie ca a scris chestia aia!!!
stai linistit ma ca nu el a scris textul respectiv ;-)

ACRONIM21

doar_uta Wrote:
ACRONIM21 Wrote:Clau, sa-i multumesti lui Vladut cu prima ocazie ca a scris chestia aia!!!
stai linistit ma ca nu el a scris textul respectiv ;-)
Mai intereseaza-te, vorbesc depre partea a doua.
daca ti`a zis doar_uta ca nu vladut le`a scris poti sa`l crezi ca e tocmai el.. :lol:

ACRONIM21

Eu ma refeream la fostul vostru prieten Vladutz, stiti voi ala de mai la Sud, asa la vreo 60 de km, mai negru asa de felu lui.
Parerea mea ca e cel mai bun topic de pana acum ... aici ar trebui sa se discute la modul cel mai serios ... O idee reusita in ceea ce priveste inceputul topicului,sa speram ca o sa se discute pe cai ameliorate si o sa se discute normal.
Bv Kid ! ! !
Discutati aici va rog de comportamentul suporterilor si nu mai postati la problemele peluzei pentru ca sunteti in afara subiectului.
Eu intotdeauna credeam ca "ultras" defapt indica suporteri violenti. Dar, aceia defapt sunt "hooligans" nu?

Am vazut cativa suporteri la UTA, cu tricouri "hooligans". Tunsi scurt, umflati si se uita urat la toti : )) , deci aceia sunt cei rai nu? Ei sunt primiti langa SUR?

Dupa ce am citit conduita ultra pusa de The_Kid, am ramas placut surprins si mi-a crescut respectul la maxim fata de SUR, daca macar 90% din ei se conformeaza conduitei mai sus scrise.
Esti pueril EDSONlove si te cam pripesti.
Baietii care au tricouri cu "hooligans" sunt din Commando Hooligans si nu sunt deloc rai, pur si simplu asa au vrut ei sa isi puna numele.
Faptul ca sunt "umflati" nu e un lucru rau in ziua de azi, multi dintre noi merg la sala sau la un sport in general si cred ca asa ar trebui sa faca toata lumea.
Cu totii suntem suporterii UTA-ei, cu mentiunea ca cei din peluza sunt mai patimasi.

Numai bine!
nu vreau sa ma bag :)..
Pages: 1 2 3 4
Reference URL's