Forum Oficial al UTA Arad

Full Version: Conducerea clubului
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Sincere condoleante !
Condoleante! Dumnezeu sa-l odihneasca in pace.
sincere condoleante!
R.I.P.
Un interviu interesant de pe sportarad:

Gio: „Pregătim din această iarnă promovarea de la vară sau din 2013”

Echipa fanion a Aradului a avut un tur de campionat dezamăgitor. Poziţia a 8-a în clasamentul seriei de Vest a Ligii a 2-a nu poate fi pe placul nimănui, suporterii, antrenorii, dar în primul rând conducerea clubului, cea care a făcut eforturi să nu le lipsească nimic fotbaliştilor, având motive reale de nemulţumire. După cum se ştie, Giovanni Catanzariti a şi tăiat cu 25% contractele jucătorilor, însă acelaşi preşedinte al UTA-ei este foarte optimist privind returul şi cu ajutorul achiziţiilor din iarnă.

Linişte financiară

- Gio, până să vorbim despre parcursul echipei în prima parte a sezonului, conducerea îşi reproşează ceva din ceea ce a făcut sau nu a făcut în vara anului trecut?

- Poate că nu am reuşit să luăm chiar toţi jucătorii pe care ni i-am dorit. Cu vârf sau două în plus, poate altul era locul echipei în clasament. Am făcut greşeala că ne-am bazat prea mult pe Voiculeţ, cu care am avut un acord verbal, dar apoi el a ales să meargă în Liga1, şi nu la FC Bihor, cum ne-a fost înţelegerea. Cu toate astea, ne lipsesc vreo trei victorii din partide ce erau la îndemâna noastră şi atunci am fi putut spune că eram cât de cât în grafic. În ceea ce priveşte aspectul financiar, de data aceasta, nu mai avem niciun motiv să ne simţim vinovaţi, dimpotrivă. Nu au mai fost probleme de bani la UTA, de salarii sau prime. Din acest punct de vedere, jucătorii au avut liniştea, care, poate, a mai lipsit sezoanele trecute.

- Şi, totuşi, au admis cu toţii că s-a schimbat ceva în rău în vestiarul echipei. Unii jucători au subliniat că nu mai există acea unitate din trecut, că nu mai aleargă unii pentru alţii cum o făceau înainte…

- Ce a fost a fost, din păcate nu mai putem da timpul înapoi. Nu-mi dau seama de ce am pierdut pe drum acel spirit al UTA-ei care s-a văzut anii trecuţi. Noi, ca şi conducători sau antrenori, nu-i putem impune fotbalistului cât să dea pe teren meci de meci, dar, de acum înainte, cine greşete plăteşte scump. Dacă în urma şedinţelor tehnice, jucătorii nu înţeleg ce au greşit şi mai repetă erorile, vor fi drastic sancţionaţi. Am discutat asta cu antrenorii şi au fost şi ei de acord să procedăm aşa.

- Revenind puţin, de ce crezi că fotbaliştii nu s-au prea înghesuit să vină sau să rămână la UTA la începutul acestui sezon?

- Fiindcă au fost ceva probleme cu banii, încrederea în noi nu era prea mare. Dar, după acest tur, telefoanele ne sună în continuu. Sunt mulţi jucători care doresc să vină la UTA, după ce au vorbit cu fotbaliştii noştri, care nu pot fi decât mulţumiţi. Se ştie că la Arad încearcă să se dezvolte un proiect frumos şi există destui jucători care nu prea joacă în Liga 1, inclusiv dintre cei plecaţi de la noi, care doresc să vină la UTA.

Hidişan, o altă faţă în retur

- Dintre toate achiziţiile făcute în iarnă, poate cel mai ieftin şi la îndemână jucător, este vorba de Alin Gligor, a fost cel mai mare câştig al echipei…

- Este adevărat, cu menţiunea că UTA l-a dorit pe Gligor încă din vara lui 2010. Atunci, însă, odată cu schimbarea clubului în SA s-a pierdut ceva timp şi ACU s-a mişcat mai repede ca noi. Gligor este cu adevărat un fotbalist bun, care, din păcate, a avut nişte probleme medicale în debutul sezonului, dar atunci când a intrat în echipă nu a mai ieşit până la final.

- Trebuie să recunoşti că Hidişan nu a adus plusul dorit în prima jumătate a sezonului.

- Cu siguranţă, Florin Hidişan poate mult mai mult, dar trebuie să ţinem cont de faptul că el nu jucase de opt luni până să vină la Arad. A recuperat din condiţia fizică pe parcurs, a trebuit să se acomodeze cu noii colegi, în retur va arăta o altă faţă. Ştiu că suporterii şi-ar fi plăcut să vadă mereu jucătorul care a decis meciul de la Oradea, dar ţinut de aspectele amintite de mine.

- Drăghici şi Amadio sunt alţi doi jucători care au confirmat, chiar dacă nu în toate partidele, mai ales în cazul atacantului timişorean. Intenţionaţi să-i cumpăraţi la iarnă de la Universitatea, respectiv CFR Cluj?

- Ambii sunt împrumutaţi până la finalul sezonului, e devreme să spun acum ce se va întâmpla cu ei. Drăghici e un atacant bun, care, dacă ar fi fost ajutat mai mult în tur de un coleg de linie mai valoros, ar fi avut un randament mai ridicat. Amadio şi-a aşteptat cumite rândul, şi-l va mai aştepta şi în retur, dacaă aşa va hotărî Dan Ţapoş şi sunt sigur că va mai ajuta această echipă. În cazul lui Amadio, UTA beneficiază de un procent bun din următoarea vânzare, aşa că nu avem neapărat interesul să-l cumpărăm de la CFR Cluj.

Sprijin total pentru antrenori

- În acest tur, a existat un punct culminant. Roland Nagy a spus că renunţă la mandatul său dacă nu le-ar fi bătut pe Gaz Metan CFR Craiova şi Glria Bistriţa. Aţi fii acceptat cu adevărat demisia staffului tehnic?

- Trebuie spus că nu a fost ceva nou, căci şi sezonul trecut Roli a spus că pleacă dacă UTA nu ar fi câştigat cu Turda acasă. Oaspeţii conduceau atunci cu 1-0 la pauză, dar jucătorii au întors rezultatul şi au câştigat cu 4-1. La fel s-a întâmplat şi acum, reacţia fotbaliştilor a fost cea aşteptată, numai că apoi s-a întâmplat din nou ceva. În ceea ce priveşte conducerea clubului, noi am fost şi suntem alături de antrenorii noştri, pe care-i considerăm cei mai în măsură să conducă această echipă. Poate, uneori, ar trebui să fie mai severi cu jucătorii, dar, în rest, nu avem ce să le reproşăm. Ne lipsesc 9-10 puncte din partidele cu Vâlcea, Luceafărul, Baia Mare şi Chindia, dar nu e vina antrenorilor că jucătorii nu au ştiut să abordeze acele meciuri sau că arbitri şi-au făcut de cap uneori.

- A mai fost un episod neplăcut în toamnă şi anume suspiciunile de blat apărute după înfrângerea în faţa Luceafărului Oradea. A avut şi conducerea bănuielile ei?

- Nu vreau să mă gândesc că ar fi putut exista jucători care să nu-şi dorească să câştigăm acel meci. Din punctul meu de vedere, a fost o înfrângere ciudată, venită în urma unor episoade nefavorabile. Tibi Moldovan nu mai prinde toată viaţa lui o aşa execuţie la golul doi al lor, iar penalty-ul lor a fost acordat foarte uşor de un arbitru despre care am aflat că a fluierat Luceafărul în patru deplasări câştigătoare în sezonul trecut de Liga a 3-a, iar apoi a fost rezervă la două meciuri ale lor. Am sesizat acest lucru la CCA, cum am şi atras atenţia asupra erorilor grave de la partida de la Tîrgovişte.

Răspunsuri de la CCA

- Şi vi s-a răspuns ceva de la Bucureşti?

- Ca niciodată, ne-a sunat Aron Huzu şi ne-a felicitat pentru maniera în care ne-am susţinut memoriu, fără scandal şi ieşiri publice la televizor. Din păcate, ne-a spus că punctele rămân pierdut, iar eu nu pot face decât să-l suspende pe arbitrul de la partida cu Chindia şi va fi cu ochii pe Mazilu, cel care ne-a arbitrat cu Luceafărul.

- Aţi mai făcut o sesizare la FRF, cea cu privire la depunctarea incorectă din sezonul trecut. Ce speraţi de la acest demers?

- Am sesizat că ni s-a cerut scuze pe site-ul FRF, dar ne dorim mai mult decât atât. Vrem ca Federaţia să conştientizeze cu adevărat că a greşit în privirea noastră şi că a decis soarta unei echipe c ear fi putut juca barajul de promovare în locul Sibiului. Vom acţiona conform regulamentului şi vom vedea ce putem obţine.

- Să vorbim puţin de ceea ce va urma în primăvară şi să începem de la despărţiri şi achiziţii…

- Antrenorii au fost cei care au întocmit listele cu jucătorii pe care nu şi-i mai doresc şi cu cei pe care ar dori să-i aibă. Pe lângă Drăgan, Neagoe şi Jakie Nicolae, mai sunt trei-patru fotbalişti care au fost puşi în gardă. Dacă ei nu se vor pregăti cum trebuie în perioada care urmează şi nu dau totul pentru această echipă, s-ar putea să mai existe despărţiri în această iarnă. Cât despre achiziţii, ţintele noastre sunt clare: un fundaş central-stânga, doi mijlocaşi ofensivi şi doi atacanţi. Cu patru dintre aceşti fotbalişti ne-am şi înţeles verbal, unul va şi semna contractul în zilele ce urmează, mai rămâne să mai găsim şi doi fotbalişti sub 22 de ani.

Experienţa contează

- Mulţi fani ai UTA-ei comentează deja pe marginea eventualei reveniri a lui Bogdan Mara la Arad, nefiind de acord cu vârsta atacantului.

- Şi mie mi-ar plăcut să mai avem o echipă ca cea de anul trecut, când aveam patru tineri titulari, dar nu se mai poate. Ţucudean a plecat la Dinamo, Ignea a depăşit vârsta, Chindriş a fost accidentat, doar Purece a continuat tradiţia. Trebuie văzut şi ce obiectiv avem. O echipă care doreşte să promoveze, dar şi să-şi pregătească terenul pentru Liga 1 are nevoie de trei-patru jucători cu experienţă. Asta nu înseamnă că am şi parafat revenirea lui Mara, dar îl avem în vederi.

Buget acoperit

- În vară, Giuseppe Guzzardi, noul tău asociat, vorbea de un buget anual de 1 milion de euro. Poate fi asigurat acesta?

- Păi deja a fost asigurat. În anul calendaristic ce se încheie, cam atât a cheltuit UTA. Numai salariile lunare ating, cu tot cu impozite, peste 50 de mii de euro, apoi mai sunt şi celelalte cheltuieli: baremuri, deplasări, echipament, prime sau Centrul de Copii şi Juniori. Important este că echipa are tot ce-i trebuie şi lucrurile frumoase nu se încheie aici. O să mai avem noutăţi importante pentru începutul anului viitor.

- Ar fi o dramă dacă UTA nu ar promova la finalul acestui sezon?

- Adică nu s-ar clasa pe cel puţin unul dintre primele trei locuri, căci continui să cred că ultima poziţie a podiumului va fi 100% promovabilă…Nu va fi o dramă, căci nu trebuie să se uite cât a pătimit acest club de pe urma datoriilor lăsate de alţii şi totuşi a continuat să joace cu rezultate bune în Liga a 2-a. Normal, ne dorim să promovăm, dar mai important este să reuşim să ne facem o echipă bună până la debutul returului, indiferent de eşalonul în care vom juca. Pregătim din această iarnă promovarea de la vară sau din 2013.

- Dacă ar fi să optezi între o promovare şi o victorie în retur, la Timişoara, ce ai alege?

- Cu toate că derby-ul cu Poli este foarte important pentru UTA şi Arad, aş prefera promovarea. Arădenii merită să vadă din nou meciuri de Liga 1, de aceea aş trece pe planul al doilea meciul cu timişorenii.
Unul din lucrurile bune pe care l-am retinut din acest interviu. Si nu e putin, tinind cont de situatia multor echipe din Romania, indiferent de liga in care evolueaza.

"- Fiindcă au fost ceva probleme cu banii, încrederea în noi nu era prea mare. Dar, după acest tur, telefoanele ne sună în continuu. Sunt mulţi jucători care doresc să vină la UTA, după ce au vorbit cu fotbaliştii noştri, care nu pot fi decât mulţumiţi. Se ştie că la Arad încearcă să se dezvolte un proiect frumos şi există destui jucători care nu prea joacă în Liga 1, inclusiv dintre cei plecaţi de la noi, care doresc să vină la UTA."
Nu tine neaparat de conducerea de la UTA, dar mi s-a parut un interviu interesant:

"Boloni le da lectii patronilor din Romania

Ladislau Boloni, antrenorul celor de la PAOK Salonic, le-a dat, din nou, lectii de fotbal patronilor din Liga 1.

Tehnicianul sustine ca imaginea pe care o are in tara, cum ca ar fi un antrenor foarte scump, este una falsa iar faptul ca nu antreneaza in Romania tine de lipsa de profesionalism al celor care se ocupa de cluburi.

"Trebuie sa existe un interes. Daca exista asa ceva... Steaua m-a cautat o data, prin Mihai Stoica, dar ei doreau antrenor in acea noapte. Doreau raspuns a doua zi, iar eu nu pot face asa ceva. Nu semnez contracte in cinci minute.

La negocierile cu PAOK mi-au placut cei cu care am stat de vorba, cum s-au comportat, au venit la Paris, jos palaria... A fost primul contract cand am ales destul de repede. Si nu m-am inselat. In Romania, totul se face la repezeala, ma refer la contracte. Astfel, antrenorul poate fi dat usor afara, fiindca nu citeste contractul.

Ce ma lega pe mine de Grecia, de Belgia, de Emirate, tari in care am mers si am antrenat? La fel imi spun si maghiarii, ca nu vin la nationala Ungariei fiindca nu stiu cat cer eu. E o caracteristica de ardelean, aia de a gandi mai mult si mai lent. Sa fie clar, eu antrenez oriunde, chiar si in ultimul loc din lume, trebuie doar sa mi se asigure acel microclimat in care sa ma simt bine, sa muncesc corect", a afirmat Boloni intr-un interviu acordat celor de la Evenimentul Zilei.

Boloni si PAOK au parasit Europa League in faza saisprezecimilor de finala, fiind eliminati de italienii de la Udinese. "

http://www.ziare.com/ladislau-boloni/ant...ia-1152805
Clubul UTA anunta ca incepand din 27 martie 2012, in organigrama clubului s-a mai adaugat si postul de ofiter de presa, post care va fi ocupat de domnul Adrian Hartau. Pe langa acesta, pentru a ne alinia la normele UEFA, in cadrul clubului au mai fost numiti Dan Proca - "Responsabil Pentru Comunicarea Cu Suporterii" si Lupsa Toader - "Responsabil Ordine Si Siguranta". Pe acesta cale, le uram bun venit in echipa noastra si mult succes.

De pe facebook.
Clubul UTA anunta ca incepand din 27 martie 2012, in organigrama clubului s-a mai adaugat si postul de ofiter de presa, post care va fi ocupat de domnul Adrian Hartau. Pe langa acesta, pentru a ne alinia la normele UEFA, in cadrul clubului au mai fost numiti Dan Proca - "Responsabil Pentru Comunicarea Cu Suporterii" si Lupsa Toader - "Responsabil Ordine Si Siguranta". Pe acesta cale, le uram bun venit in echipa noastra si mult succes.

De pe facebook.
Reference URL's