Macavei: „Dacă rămânem în cărţile promovării, la iarnă întărim lotul”
UTA nu a preluat doar drepturile federative de la Fortuna Covaci în vara anului ce stă să se încheie. Echipa arădeană a reuşit să îl atragă de partea sa şi pe Florin Macavei, patronul micuţei echipe timişene. Acesta a fost de acord cu propunerea făcută de Giovanni Catanzariti de a se implica şi financiar la clubul arădean, într-o societate pe acţiuni. Macavei ar urma să deţină 20% din acţiunile „Bătrânei Doamne“, dar deocamdată totul stagnează din acest punct de vedere.
- Domnule Macavei, au trecut patru luni de la cooptarea dumneavoastră în conducerea „Bătrânei Doamne”. S-au semnat ceva acte, aţi devenit şi oficial acţionar la echipa fanion a Aradului
- Oficial, încă nu am oficial nicio funcţie în club. Deocamdată nu sunt definitivate actele societăţii pe acţiuni. Sper ca în curând să fie rezolvate şi aceste probleme, pentru a fi în regulă cu toate. Mai avem de lucru la organizare, aici avem de pus multe lucruri la punct. Sper ca în această iarnă să clarificăm toate aspectele şi să intrăm în linie dreaptă. Dar, la cum s-a plecat în acest sezon, nu cred că se putea obţine mai mult decât s-a obţinut până acum pe plan administrativ.
- De parcursul echipei sunteţi mulţumit?
- Satisfăcut, pot să spun. Aş fi fost mulţumit dacă am fi fost pe primele locuri. Dar, mai sunt multe de pus la punct, lotul a fost făcut în viteză, jucători văd că vin non-stop şi acum.
- Aţi avut şi dumneavoastră un cuvânt de spus în cadrul campaniei de achiziţii?
- Nu m-am implicat până acum în acest sen, nici nu vreau să fac acest lucru până când oficial nu am nicio funcţie. L-am lăsat pe Giovanni să decidă, pentru că aşa e normal.
- Se poate gândi UTA la promovare încă din acest sezon?
- Din punct de vedere legal, în acest moment, UTA nu poate promova. Dar, există portiţe regulamentare care pot fi accesate în caz de nevoie. Dacă echipa va ajunge să promoveze, nu vor fi probleme din acest punct de vedere, va putea evolua în liga întâi. Dar, eu zic că nu suntem pregătiţi în acest moment de acest lucru. Nu avem un lot cu care să putem ataca promovarea, nu suntem pregătiţi din punct de vedere organizatoric, mai avem mult de lucru. În acest moment, suntem departe de promovare.
- Păreţi foarte convins de ceea ce spuneţi…
- Poate îmi puteţi spune şi dumneavoastră, dar personal nu ţin minte de când UTA a primit atâtea goluri în campionat. Nu este posibil să iei patru goluri în deplasare, sau să înscrii de trei ori şi să faci doar egal. Este clar că ceva nu merge acolo, dar nu ştiu încă ce. Sigur, contează şi că echipa a fost făcută în pripă, dar nu este în regulă ce se întâmplă.
- Există posibilitatea ca UTA să-şi facă în iarnă un lot îndreptăţit să tragă la promovare?
- Dacă până la finalul turului vom ajunge mai sus, cu siguranţă că vom întări lotul pentru a ne putea bate la promovare. Dar, totul depinde de ce se va întâmpla în aceste ultime etape.
- V-ar plăcea să-i vedeţi mai des pe teren pe jucătorii sosiţi cu dumneavoastră de la Covaci?
- Raffaele Ioime a venit direct ca titular, poate de aceea nu mai apară Smaranda acum. Miheţ şi Suru au fost accidentaţi, au avut ghinion în această privinţă. Dar, să fie clar, nu eu i-am adus pe cei trei la UTA, ei au fost aleşi de antrenori. Dacă se vor antrena şi vor juca bine atunci când se va apela la ei, probabil că vor rămâne în echipă. Dar nu sunt eu cel în măsură să decid aceste lucruri.
- Probabil, aţi ales să susţineţi UTA şi pentru suporterii săi…
- E adevărat. Îmi place mult atmosfera de la meciurile de acasă ale echipei, cu toate că uneori mă aşteptam să fie mai mulţi spectatori în tribună. Dar, probabil, de vină sunt şi rezultatele nu atât de bune pe câş se aşteptau unii.
(
http://www.sportarad.com)