Forum Oficial al UTA Arad

Full Version: Presa (fara comentarii)
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Interviu cu Mihut
http://www.sportarad.com

Dorin Mihut este unul dintre jucatorii importanti pe care UTA se va baza in noul sezon. Odata cu mutarea lui Ionut Balan pe postul de mijlocas la inchidere, fundasul de banda dreapta pare "senator" pe postul sau.

"Nu ma consider dinainte titular, nu am facut-o niciunde. A fost adus si Bogdan Toc la echipa, un jucator care poate sa joace foarte bine in banda dreapta. Poate sa coboare si Ionut, deci solutii sunt. Important este sa ne pregatim cat mai bine cu totii si sa evoluam cat mai bine atunci cand jucam", declara Mihut. Pentru acesta, viitorul sezon care sta sa inceapa va fi unul special. Pe langa nedorita revenire in Liga a II-a, Mihut va evolua si impotriva echipei de la care s-a lansat, FC Bihor. "Nu mai cunosc multe lucruri de la fosta mea echipa. Dintre cei cu care am jucat in urma cu cativa ani, mai sunt doar doi jucatori, in rest doar copii. E normal sa am unele emotii, care vor trece insa repede", marturiseste fundasul dreapta.

"Batrana Doamna" a cedat in aceasta vara doar jucatorii care erau adusi sub forma de imprumut, plus Hora, Zaharia si Baltoi. Dorin Mihut a fost si el dorit de echipe din prima liga, conducerea insa opunandu-se cedarii lui: "Puteam sa plec si eu, la fel ca multi dintre colegii mei. In fapt, cred ca daca am fi plecat toti cei care am avut oferte, nu s-ar mai fi vorbit acum la Arad despre promovare. Am ramas aici cu un singur gand, sa obtinem promovarea din primul an. Nu vreau sa stau aici, sa primesc bani si sa jucam doar in Liga a II-a. Orice jucator vrea sa joace pe prima scena, asa suntem si noi, cei care am ramas la Arad". UTA este vazuta ca una dintre principalele candidate la promovare, dar lupta nu va fi chiar atat de usoara. De acest lucru este convins si Dorin Mihut: "Daca ne uitam pe hartie, noi suntem candidati siguri la primul loc. Mai sunt insa U Cluj, Dacia Mioveni, Valcea, Alba Iulia... e greu, mai ales ca va trebui sa ne obisnuim cu trecerea de la prima liga la cea de-a doua. Aici, fiecare jucator de la echipele adverse va da totul din el in momentul in care va infrunta UTA. Asta pentru ca echipa noastra reprezinta un nume important in fotbalul romanesc."

Cu toate nu a fost printre jucatorii apostrofati de tribunele aradene, Mihut a resimtit si el supararea aradenilor. Tocmai de aceea promite un sezon cu bucurii mai multe pentru Arad. "In primul si primul rand ne suntem datori noua, ca fotbalisti, in acest sezon. Trebuie sa ne aratam ca nu suntem jucatori de Liga a II-a. Dupa aceea, urmeaza suporterii, in fata carora avem de luat o revansa. Sper sa facem un sezon foarte bun, la capatul caruia sa ne bucuram de promovare", a incheiat Dorin Mihut.
DATORII
300.000 de euro restanţe
de Dan Brie

Clubul din Arad are datorii imediate de 300.000 de euro. Dintre acestea, 100.000 de euro reprezintă salarii neachitate către jucători, în vreme ce 200.000 de euro e suma cu care UTA a rămas datoare pentru transferul lui Dorel Zaharia de la Steaua.

http://www.gsp.ro
UTA de maine

"Batrana Doamna" a dat aseara prima reprezentanta pentru noul sezon in fata propriilor suporteri. Utistii au lasat o impresie buna publicului aradean prin schimbarile rapide de viteza si jocul dintr-o singura atingere incercat pe toata durata celor 90 de minute.
"Asa vom juca mereu, in viteza. Reusim sa creeam cu inteligenta, sa ne apropiem rapid de poarta adversa, dar inca suferim in atac. Mi-as dori sa mai putem aduce unu sau doi jucatori de atac, ramane de vazut daca se va concretiza ceva in zilele urmatoare", a declarat Ionut Chirila. Acesta a mai precizat ca in afara atacului, echipa sa sta foarte bine la celelalte compartimente, nemaivand nevoie de alte intariri. UTA a reusit sa intoarca rezultatul aseara avand pe teren jucatori sub 20 de ani, lucru ce l-a incantat pe tehnicianul alb-rosiilor: "Aseara am vazut cu totii UTA de maine. Am castigat avand pe teren un Toc, un Irinel Dumitru, Puie, Polgar sau Negru. Acest lucru conteaza foarte mult pentru mine, pentru ca asa vreau sa construiesc o echipa puternica aici."

Cu toate ca a gresit si el la faza golului timisorenilor, fundasul adus de la Atletico are inca sprijinul bancii tehnice. "Toc a evoluat bine, s-a achitat de sarcinile trasate. Este insa crud si trebuie sa mai avem rabdare cu el. In schimb m-a impresionat si Irinel Dumitru. Facea curse in atac de 50 de metri, dupa care ramanea la pressing. Este un jucator pe stilul lui Mihut, cu centrul de greutate jos si cu viteza foarte buna", i-a caracterizat Chirila. Pe langa cei doi fundasi, antrenorul "Batranei Doamne" a fost foarte multumit si de Dan Puie (foto), tanarul mijlocas ofensiv al Aradului. "In fiecare zi el parcurge 50 de kilometri pentru a participa la antrenamente. Vine cu rata la ora 5 dimineata, lucru care imi aminteste de Florentin Petre, care si el parcurgea distante mari pentru a juca fotbal. A facut ieri o partida foarte buna, s-a miscat bine in teren. Mai avem insa de munca si cu el, pentru a ajunge la nivelul optim. Nu stiu daca il voi utiliza alaturi de Cristi Todea, acolo il mai am pe Balan, pe Ilin, pe Mircea Gheorghe. Cert este ca e un jucator extrem de talentat, care ne poate ajuta in noul sezon."

Asa cum a anuntat inca de la venirea sa la Arad, Ionut Chirila va pune bazele in jucatorii tineri. Pentru sezonul viitor, tehnicianul se poate baza pe portarul Bordea, fundasul Toc, mijlocasul Puie si cel mai probabil atacantul Geoldes. In alta ordine de idei Leucuta, Maghici si Irinel Dumitru vor fi pastrati si la partida cu Turnu Severin, o decizie in privinta pastrarii lor in lotul "Batranei Doamne" urmand sa fie luata in weekendul ce sta sa inceapa.
Irinel Dumitru, pariul lui Ionut Chirila

Cu toate ca a avut mai multi jucatori in probe in aceasta vara, tehnicianul UTA-ei a decis sa il pastreze in lot doar pe fundasul stanga. Irinel Dumitru, in varsta de 22 de ani, adus de la Precizia Sacele a evoluat in fiecare partida amicala disputata de UTA pe teren propriu, inlocuindu-l mereu pe final pe Vasaie. "Este un fotbalist cu certe calitati, care ne poate ajuta. Face presing foarte sus, urca in ofensiva, este atent si in defensiva. Va ceea concurenta pe acel post, lucru care nu poate fi decat de folos", a declarat Ionut Chirila (foto). Pe postul de fundas stanga mai evolueaza Bruno Simao pPortughezul fiind insa in urma cu pregatirea fizica), Andrei Gornic (probleme cu sinusurile si Cosmin Vasaie, singurul fundas stanga apt in acest moment. Cristian Melinte, cel folosit la finalul sezonului trecut pe acest post, este vazut de tehnicianul "Batranei Doamne" ca o solutie pentru centrul defensivei.

Sursa: sportarad
Si Igas are pareri

Presedintele de onoare al "Batranei Doamne" nu priveste impasibil ceea ce se intampla la clubul aradean. Cu toate ca Nicolae Bara a parasit clubul aradean, Traian Igas nu va face acelasi gest.
"Daca as stii ca plecarea mea din functia de presedinte de onoare, ar solutiona problemele, atunci as demisiona. Eu nu am o pozitie executiva, am ajuns in aceasta postura deoarece am fost rugat de unii oameni si mi s-a mai cerut ajutorul din cand in cand. In momentele dificile, am pus umarul la revenirea situatiei la normal si cred ca in asta consta atributiunile unui presedinte de onoare." La fel ca majrotitea aradenilor, actuala situatie de la club este ingrijoratoare si pentru politicianul aradean. "Este normal sa fiu ingrijorat, ma preocupa ceea ce are loc in aceste zile la UTA. Insa, cel mai important lucru este ca in aceste momente cautam solutii pentru redresarea situatiei. Am vorbit si cu domnul Chirila, cu domnul Bara, cu oameni cu greutate din Arad si incercam sa vedem cum putem solutiona aceasta problema", ne-a declarat Traian Igas.

Acesta a mai incheiat intr-o maniera pozitiva: "Este normal ca aradenii sa fie ingrijorati, dar eu de felul meu sunt mai optimist. Cred si de aceasta data ca vom reusi sa trecem hopul si sa ne revenim."
Igas: "Discutii neconcretizate cu aradenii"

Presedintele de onoare al "Batranei Doamne" a recunoscut ca a incercat sa apropie oamenii de afaceri aradeni de gruparea fanion a judetului, dar nu a avut sorti de izbanda. Nici macar in plina criza financiara, oamenii mai potenti din punct de vedere financiar din oras nu au acceptat sa dea o mana de ajutor, fiindca: "Multi dintre ei mi-au spus ca nu pot tine de unii singuri un club ca UTA, dar asta e o poveste mai veche. Va spun sincer, la Bucuresti nu am mai cautat solutii, fiindca nici nu doresc sa impiedic venirea investitorilor despre care s-a tot vorbit o vara intreaga. Insa, in prezent, doar domnul Ionut Chirila stie daca si cand vor mai veni acestia. Dupa parerea mea, aceasta incertitudine nu mai poate tine mult, fiindca riscam colapsul", a opinat Traian Constantin Igas, care mai spune ca Nicolae Bara nu poate fi condamnat pentru ca s-a retras de la UTA. "Domnul Bara a avut mai multe runde de discutii cu cei care s-au angajat sa preia clubul. Misiunea sa era sa lase clubul fara datorii si asa a si facut, cu exceptia banilor pe Zaharia la Steaua. De cele sase milioane de euro investite in club si-a retinut un procent de 20%, un procent zic eu destul de mic pentru eforturile financiare care le-a facut in ultimii doi ani", a mai spus Igas.

http://www.sportarad.com/index.php?optio...&Itemid=86
Bătrâna Doamnă îşi pune voal arăbesc

Managerul general al FCM UTA, Ionuţ Chirilă s-a aflat aseară la Bucureşti, unde s-a întâlnit cu oameni de afaceri dispuşi să preia clubul arădean în încercarea acestuia de a reveni în prima ligă. Întâlnirea lui Chirilă cu posibilii investitori este extrem de importantă în condiţiile în care luni are loc derby-ul cu Universitatea Cluj, echipă preluată din mers de antrenorul Dorinel Munteanu. Deşi nu deţinem prea multe amănunte despre ceea ce s-a întâmplat la Bucureşti, este foarte posibil totuşi ca astăzi să fie viraţi deja bani în conturile clubului pentru plata salariilor pe luna iulie. Din primele informaţii, reiese că noul investitor al Bătrânei Doamne este un om de afaceri arab, apropiat patronului rapidist Fahti Taher şi al preşedintelui FC Dinamo, Nicolae Badea. Este de aşteptat ca Ionuţ Chirilă să ofere mai multe informaţii odată cu întoarcerea sa la Arad, programată pentru astăzi.

NEWS-AR
21.08.2008
Barbu, deranjat de "tupeul" lui Alexandrescu
Scris de Manager
Saturday, 23 August 2008
Vorbind despre derby-ul UTA - Universitatea Cluj, Adrian Alexandrescu spunea ca a parasit gruparea de pe Somes, tocmai pentru ca nu a dorit sa ajunga sa lucreze cu un antrenor neagreat de el, in speta Alpar Meszaros, exact cum s-a intamplat la Arad cu Marin Barbu. Fostul tehnician al "Batranei Doamne" a reactionat, spunand ca nu e posibil ca Alexandrescu sa-i dea lectii de fotbal. "Vad ca acest baietas tot pomeneste de mine si nu inteleg de ce, pentru ca nu are mancate atatea cotlete cate meciuri am eu in Divizia A. Ar fi bine sa discute de polo, sportul la care am auzit ca se mai pricepe, pentru ca in fotbal nu a realizat mai nimic, poate doar a creat scandaluri pe unde a umblat. Daca eu nu as fi acceptat sa lucrez cu el la UTA, domnul Bara nu l-ar fi luat, iar apoi s-a intors cu o inversunare iesita din comun impotriva mea. Si ceea ce m-a deranjat mai mult a fost ca s-a reprodus in public, in presa, in loc sa-mi reproseze in fata unele lucruri, ca un barbat adevarat. Daca era presedintele care se pretinde a fi, tusierul acela nu avea voie sa dea penalty din bat la meciul cu Otelul Galati. Astea sunt lucrurile pe care trebuie sa le inteleaga si sa-si fii dat singur demisia dupa acest episod. Il rog sa nu mai discute de mine, caci vorbim despre sporturi diferite", a precizat Barbu.

"Magiun" a mai spus ca regreta ca nu a plecat de la Arad la mijlocul sezonului. "Trebuia sa-mi dau demisia in iarna, in momentul in care am ajuns sa ma rog de fotbalisti sa se antreneze. Ceea ce trebuie sa inteleaga si astazi suporterii aradeni, pentru care am un respect deosebit, este ca fara bani nu mai faci nimic in fotbal. Fiecare trage la serviciul pe care-l are in functie de cum este platit. Daca UTA va avea stabilitate financiara vor veni si rezultatele, altfel e foarte greu, aproape imposibil ca Aradul sa se gandeasca la promovare", a adaugat Marin Barbu, care a plecat de la UTA la mijlocul returului din campionatul trecut si a fost considerat de multa lume principalul responsabil pentru retrogradarea echipei in liga secunda.

http://www.sportarad.com/index.php?optio...&Itemid=86
“Alb-rosii”, la concurenta cu “tricolorii”
Scris de Manager
Monday, 01 September 2008

Urmatorul meci oficial al “Batranei Doamne” va avea loc sambata, la ora 20, pe terenul din Calea Aurel Vlaicu. Astfel, UTA va evolua la lumina reflectoarelor si cu FC International Curtea de Arges, partida nefiind tranmisa pe niciun post de televiziune. Interesant este ca tot sambata seara, dar de la ora 21, este programat si prima partida a “tricolorilor” din campania de calificare la Campionatul Mondial din Africa de Sud, impotriva Lituaniei.

"Oficialii” UTA-ei ca biletele la confruntarea dintre aradeni si argeseni vor fi puse in vanzare la finalul saptamanii, orarul la casieria clubului fiind: 10-18 (vineri) si 10-21 (sambata). Conducatorii aradeni roaga pe aceasta cale spectatorii sa-si achizitioneze din timp tichetele, pentru a evita aglomeratia de genul celei de la confruntarea cu Universitatea Cluj. (http://www.sportarad.com)
Cine-l trateaza pe Edson?

UTA incearca sa-l recupereze cat mai repede pe Rolando Edson. In acest sens, Ionut Chirila a luat legatura cu un celebru doctor ortoped, care il va sfatui ce sa faca in privinta atacantului de 24 de ani. „Chiar in aceasta seara, doctorul Doru Filipescu se va intoarce din Hong Kong si-i voi cere parerea. El este cel care i-a operat pe Gica Hagi sau Gica Popescu, dupa parerea mea este cel mai bun ortoped roman. O sa vedem si unde va efectua jucatorul recuperearea postoperatorie. S-ar putea sa nu-l trimitem in strainatate, ci sa preferam Clinica de la Campina”, a precizat managerul „Batranei Doamne”. Portughezul are are ruptura de ligamente incrucisate la genunchiul stang si in mod normal va rata tot restul turului acestui sezon.
In Adevarul se scrie :

Scandalul legat de plecarea lui Ionel Danciar nu a ajuns la final. Organizatorul de competiţii de la UTA nu a găsit, marti, o locaţie pentru a susţine Conferinţa de presă, dar nici nu s-a întâlnit cu Ionuţ Chirilă. Aşa stând lucrurile, plecarea lui Danciar se amână, probabil, cu o zi, deşi ne-a declarat că nu ar părăsi, totuşi, „Bătrâna Doamnă”. Dar, nici nu doreşte să fie „călcat în picioare”.

Chirilă are mari probleme financiare, căci investitorii sunt doar nişte fantome, iar banii de salarii şi prime, de până acum, sunt dintr-un împrumut. În plus, mai există un salariu restant.

Însă, a apărut o nouă problemă. Fostul antrenor, Marin Barbu solicită restanţele financiare pe ultima lună în care a activat la Arad, la fel ca şi jucătorii Tudor, Opriţa şi Varga.

Nu mai poate lucra cu Chirilă

După ce a anunţat că demisionează, Ionel Danciar a început să dea „cărţile pe faţă”. Motivele reale nu erau legate de faptul că nu a primit bani după victoria cu U. Cluj, ori salariul restant pe ultimele două luni. „De la bun început nu i-a plăcut lui Chirilă de mine. Îmi tot spunea de ce nu plec după Alexandrescu. Nu se poate vorbi cu el, nu poate exista un dialog, deoarece este ca un dictator. El este la UTA ca un Dumnezeu. Eu nu sunt Marian Spiru, mie nu mi-e frică de el. Nu am de ce, dar nu pot lucra cu un om care nu respectă pe nimeni. Să nu creadă cineva că motivul pentru care am spus că plec este acela legat de bani. Nici vorbă! Au fost momente şi mai grele, în iarnă, când nu mai era nimeni la club. Atunci, când Sandu şi Bara îşi tot dădeau demisia. Eu am rămas pe baricade, cu Marcel Coraş, nu am fugit, nu am fost laş. Sincer, mi-ar părea rău să plec de la UTA, dar în aceste condiţii nu mai pot sta” - a spus Danciar.

Solicită restanţele financiare

Foşti jucători de la UTA, dar şi Marin Barbu au reclamat „Bătrâna Doamnă” la FRF. Tudor, Opriţa şi Varga vor ultimii bani restanţi, pe luna mai, iar în acest sens au pârât clubul arădean la forul condus de Mircea Sandu. Aşadar, probleme destule pentru Ionuţ Chirilă, care se vede încolţit din toate părţile. Asta, până va reglementa situaţia financiară, dar - deocamdată - nu se arată un viitor prea luminos din acest punct de vedere. Chirilă trebuie să ţină cont că mergând tot aşa, UTA riscă să intre în colaps financiar, iar atunci va trebui să răspundă cu capul.

Fluieră Mihai Ene

Meciul de sâmbătă seara, de la ora 20.00, dintre UTA şi Internaţional Curtea de Argeş va fi condus la centru de Mihai Ene (Bucureşti), ajutat de asistenţii Marius Nicoară (Băile Herculane) şi Cătălin Haramuz (Reşiţa). Rezervă: Remus Avram (Bucureşti).
P.S. fara comentarii
Hotu' de mobile a fost prins
http://www.observator.info

Fostul preşedinte al Bătrânei Doamne, Marian Spiru, a fost prădat în 30 iunie, la doar câteva zile de instalarea la UTA, de un telefon mobil „de fiţe”. A fost atunci anunţată imediat poliţia şi se credea că cineva din club a atentat la telefonul lui Spiru. În cele din urmă, poliţiştii de la Secţia 1 din Vlaicu au reuşit să-l prindă pe făptaş. „Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 1 de Poliţie Vlaicu au reuşit depistarea lui R. ILIE, de 54 ani, din oraş Curtici, principalul suspect în cazul unui furt de telefon mobil, din sediul Clubului FC UTA Arad. În data de 30 iunie 2008, conducerea clubului a sesizat poliţiştii arădeni cu privire la faptul că persoane necunoscute au sustras de pe biroul unei încăperi a clubului, lăsată deschisă, un telefon mobil deosebit de performant. Suspectul a fost identificat în urma unor activităţilor informativ-operative desfăşurate de către poliţişti, cercetările fiind continuate şi pentru recuperarea prejudiciului. Bărbatul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat”, se arată într-un comunicat de presă al I.J.P. Arad.
Ionut Chirila poate fi mandru de jucatorii pe care ii are sub comanda. Acestia au uitat pentru cateva ore ca la UTA nu exista un finantator care sa acopere cheltuielile obligatorii si, sub impulsul unui public minunat, au inceput partida in forta. Foarte rapid, adversarul argesean a fost pus la respect, diferenta de exprimare dintre gazde si vizitatori fiind enorma.

Managerul aradenilor se temea inainte de meci de potentialul oaspetilor, dar frica i-a fost risipita urgent, dupa doar cateva minute de joc. Numai in primele sase minute alb-rosiii au avut posibilitatea sa marcheze de doua ori, fazele realizandu-se la capatul unor combinatii la care adversarului i-a fost permis doar sa admire virtuozitatea gazdelor.

Asemenea actiuni au fost numeroase de-a lungul partidei, astfel ca pe langa cele trei puncte logice s-a realizat si un spectacol gustat din plin de catre suporteri. UTA a castigat totusi la limita, desi oportunitati de a marca mai multe goluri au fost destule. S-a ratat usor, chiar nepermis, fapt de care au profitat elevii lui Ciubotariu.

Scapati prin minune de la o infrangere categorica, acestia au incercat sa smulga o remiza, insa posibilitatile lor de a-l invinge pe Hutan au fost limitate.

Cheia succesului s-a aflat in linia de mijloc a UTA-ei. La experienta pe care o are si la forta de care dispune, pentru capitanul Cristi Todea este usor sa domine jocul.

Alaturi de el, in centrul median s-a aflat Florin Dan, dar acesta are prea mult bun simt, lucru care este, uneori, daunator in fotbal. Mircea Gheorghe a jucat in nota obisnuita, una buna, beneficiind si de colaborarea cu Vasaie, in zi excelenta. Daca si Ilin s-ar fi aliniat acestui standard, forta aradenilor ar fi fost si mai mare.

Mijlocasul dreapta a fost total neinspirat in prima repriza, insa, in loc sa ramana la cabine, a fost mentinut si in partea a doua. Introducerea lui Balan a fost o miscare de succes, impresia lasata fiind ca echipa este si mai puternica.

Dominand categoric mijlocul terenului, UTA a avut o posesie net superioara, fapt care le-a permis chiar si jucatorilor mai timizi sa aiba incredere cand au avut mingea la picior.

Singura problema, marea problema a aradenilor, este saracia din conturile bancare. Cand toate datoriile vor fi onorate, iar clubul va fi alimentat civilizat, visurile si sperantele de promovare se pot infaptui usor. In caz contrar insa, totul se poate narui in doar cateva clipe.

Chirila joaca o carte mare la Arad. Si-a atribuit managementul clubului si antrenarea echipei. Daca doreste sa mai ramana in fotbal, va trebui sa razbeasca pe ambele planuri. In caz contrar, se poate apuca de prezentare de moda.

http://www.fotbalvest.ro
Chirila si jucatorii la Sebis

Daca Florin Negru nici nu a mai fost trecut pe foaia de arbitraj, pentru ca Ladislau Korosi a lasat carnetul de joc al fotbalistului la Arad, Ionut Chirila a utilizat alti trei atacanti. Roszel si Ibeh au fost titular, iar primul dintre ei a fost mai mereu „biciuit” verbal de pe margine de antrenorul utist. Si mai „sifonat” a iesit, insa, Mircea Ilie (foto). „Varful” care a refuzat sa faca pregatirea de vara in Austria a jucat primul sau meci oficial din acest sezon si n-a facut-o tocmai bine. Intrat pe teren in minutul 53, utistul a reusit performanta sa-l enerveze pe Ionut Chirila, pana acolo incat managerul aradenilor l-a schimbat dupa golul de 2-3 al Sebisului. Intre cei doi a avut loc si o contra verbal, la fel cum nici capitanul Cristi Todea nu a prea digerat schimbarea cu Lucian Todea.
S.S. despre "conflictul" de la Sebis

Amuzant, nu scandalos
Sebastian Şiclovan, 10 septembrie 2008 11:49
În locul lui Ionuţ Chirilă, onoram invitaţia la masă a sebişenilor şi nu-i scoteam din miştouri toată seara. Antrenorul utist s-a enervat rău în timpul meciului de cupă, disputat marţi la Sebiş, iar imediat după fluierul final a tunat şi a fulgerat la adresa gazdelor, profund nemulţumit de arbitraj. Chirilă n-a fost de acord cu niciunul din cele două penalty-uri oferite sebişenilor şi a acuzat alte două lovituri de pedeapsă neacordate UTA-ei. În plus, centralul Mocean a avut un stil de arbitraj la modul general, pus în slujba gazdelor. Oricum s-ar apăra sebişenii, ştiu şi ei foarte bine că au beneficiat de un arbitraj de senzaţie, astfel că nici măcar nu e cazul să fie despicat. Cu toate acestea, în locul lui Chirilă procedam altfel, cu toată starea de nervi pe care ţi-o produce un arbitraj ostil.
Chirilă are perfectă dreptate când spune că nu admite ca UTA să fie furată în propriul ei judeţ, de către cei care se laudă că o respectă şi că îi sunt alături trup şi suflet. Dar pentru mine, arbitrajul de marţi de la Sebiş, n-a fost scandalos, ci doar comic şi amuzant. Ar fi fost scandalos dacă meciul era echlibrat, dacă s-ar fi jucat pe viaţă şi pe moarte, dacă se punea problema ca rezultatul final să fie influenţat, dar pe tot parcursul jocului nu s-a pus deloc problema învingătoarei. Dacă Sebişul ar fi înscris de cinci ori, UTA marca de şapte ori şi tot aşa, dacă Sebişul ar mai fi primit trei penalty-uri, UTA era capabilă să riposteze cu goluri din acţiuni. Iată de ce ar fi trebuit ca Ionuţ Chirilă să fi accepat invitaţa la masă a gazdelor. La urma-urmei, sebişenii au fost amuzanţi. S-au străduit săracii să facă totul pentru a învinge UTA, şi-au asigurat un arbitraj de judeţ, profitând de fluieraşi „cacamaca” gen Mocean, au luptat de le-a dat sângele pe nas pentru un rezultat bun, au mâncat jar, dar n-a fost să fie, pentru că au avut în faţă un adversar care nu s-a întrebuinţat decât fix cât a trebuit. E suficientă frustrarea pe care ţi-o provoacă un meci în care faci pe dracu în patru ca să câştigi şi pe care îl pierzi cu tot cu arbitri, aşa că era mult mai indicat ca Ionuţ Chirilă să-i fi luat la mişto o seară întreagă în calitate de oaspete. Probabil astfel, sebişenii ar fi înţeles mai repede că e o ruşine să încerci să furi UTA, dar după cum s-a comporat Chirilă au rămas cu senzaţia că ei sunt cei jigniţi, ceea ce nu este deloc adevărat.
Acest fotbal ne doare!

Vechea capitala a Valahiei se incapataneaza sa supravietuiasca in liga secunda autohtona in ciuda faptului ca localnicii interesati de fotbal ar incapea doar in sectorul candva oficial al tribunei intai, iar banii primiti cu taraita de la un patron local ajung abia pentru plata intretinerii echipei.

Ultimul loc ocupat in clasament dupa patru etape si atmosfera vestejita, de la tricourile ponosite la tribunele obosite, sunt doar semnele cele mai clare ca feceme-ul local gafaie la limita sufocarii.

Dar, atata vreme cat interesul celor care pastoresc fotbalul federal romanesc este doar sa-si pastreze scaunele din care il conduc si pentru asta au nevoie de suficiente maini ridicate din patru in patru ani, vedem si vom mai vedea in liga doua (de a treia nici nu mai trebuie spus ceva...) din ce in ce mai multe Targovisti...

UTA a ajuns sub turnul Chindiei de pe calul alb reprezentat de pozitia secunda a clasamentului, una care, ocupata la finalul campionatului, i-ar da voie sa revina in prima liga. Numai ca, disproportionat prin prisma ierarhiei actuale a seriei si a traditiei celor doua echipe, meciul a fost, in cele din urma, doar o foarte buna ilustrare a mediocritatii fotbalului romanesc, care nici macar nu se putea termina altfel decat pe masura valorii aratate de aproape toti cei 26 de jucatori.

S-a terminat zero la zero desi mai corect ar fi fost sa fie zero barat la zero barat si culmea e ca, desi nu au jucat mai nimic, adversarele de sambata s-au ales cu cate un punct, cu toate ca just ar fi fost ca acestea sa fie penalizate cu unul sau mai multe puncte pentru jocul facut, incalificabil in multe perioade ale sale!

Sincer, cu tot respectul pe care l-am putea avea pentru istoria si chiar pentru fotbalul Targovistei, de localnici chiar nu ne intereseaza foarte mult, desi istoria, fie ea clasica sau doar fotbalistica, ar impune ca gruparea la care, candva, a jucat si Dobrin, sa ramana in viata cel putin in liga secunda.

Ne pasa insa de UTA, iar cele vazute sambata sunt ingrijoratoare: marea problema a aradenilor nu este ca au jucat prost, ci ca au facut-o la fel de prost ca si in prima liga. Singurul lucru aratat in plus fata de primavara trecuta este un soi de tentativa de a schimba pase intre jucatori la centrul terenului, numai ca acestea se opresc dupa a treia, cel mult a patra incercare, deoarece nu exista jucatorii care sa le continue.

Bun, acestia nu exista pentru ca, se stie deja, clubul aradean detine cea mai mare infirmerie fotbalistica din primele trei ligi romanesti. Despre aceste accidentari se stia insa inca de vremea prezentei in prima liga, ca si despre valoarea unora dintre cei care sunt _ inca... _ sub contract cu clubul.

Transferurile intamplate peste vara nu au schimbat din pacate nimic, iar administrarea lotului actual este una cel putin foarte curioasa!

In cateva cuvinte, o echipa care dorea si avea argumentele sa promoveze ar fi trebuit sa bata sambata la Targoviste cu 5-0! Asa cum este organizata, administrata, cum arata si cum presteaza UTA acum, promovarea in prima liga este un obiectiv nerealist si de neatins.

Sigur ca seria e plina de multe echipe mai slabe decat UTA dar, tot in aceasta serie, se vor gasi si cele doua cluburi mai breze _ deocamdata sunt Alba Iulia si Salonta _ care sa joace din august 2009 in Mitica League. De obicei, acolo unde se (mai) gaseste un dram de responsabilitate, exista atat urechile care sa auda cat si ochii care sa vada cum merg lucrurile.

Tare ne e teama ca actuala UTA este atat surda cat si oarba pentru ca sa se schimbe ceva...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ilin si Roszel _ verigile slabe

Una dintre bolile cronice de care sufera UTA este legata de componenta lotului cu care aradenii incearca sa joace in campionat. Cand insa, pe langa accidentarile devenite deja traditionale, se mai adauga lipsa de forma (eventual si de valoare...) a jucatorilor valizi si lipsa de inspiratie a celui care ii trimite in teren, atunci situatia devine si mai grava.

La Targoviste, UTA a jucat multe momente ale meciului in zece sau chiar in noua! Introducerea lui Ilin in unsprezecele de start, fie si pentru o repriza, ca si alergatura inutila a lui Roszel au privat oaspetii de posibilitatile pe care le-ar fi fost oferite de o formula completa! Este de neinteles pastrarea pe banca de rezerve a lui Florin Dan, a carui capacitate de a construi faze de joc este net superioara bunelor intentii de care au dat dovada in acest sens Todea sau Balan!

Este la fel de neinteles neintroducerea nici macar in lot (!) a unui atacant, in speta Negru, care, probabil, nu ar fi evoluat mai slab decat Roszel...

http://www.fotbalvest.ro
Dezamăgire lângă Turnul Chindiei

Partida dintre FCM Târgovişte şi UTA, scor 0-0, contând pentru etapa a V- a seriei a doua din cadrul ligii secunde, a fost una urâtă nu doar pe teren, ci şi în tribune. Atmosfera a fost una deprimantă pe stadionul „Eugen Popescu”, în tribune luând loc în jur de 300-400 de spectatori. Noroc cu galeria Bătrânei Doamne, formată dintr-un grup de 25 de suporteri. Fanii arădeni, care au străbătut peste 1000 de kilometri (dus-întors) pentru a fi alături de favoriţi, şi-au încurajat echipa pe tot parcursul meciului.

Primii utişti care au ieşit de la vestiare au fost Drida şi Negru, scoşi din calcule pentru partida cu „cenuşăreasa” seriei (n.r. înaintea meciului de sâmbătă). În tribune a fost prezent şi fostul patron al arădenilor, Nicolae Bara, care a urmărit jocul lângă directorul administrativ, Dorin Stana. Ionuţ Chirilă a început jocul într-o formulă previzibilă, într-un sistem 4-4-2. Tehnicianul UTA-ei nu s-a aşezat deloc pe bancă în timpul meciului, fiind agitat şi destul de nervos. Chirilă a avut, de altfel, pe parcursul celor 90 de minute, două schimburi de replici cu centralul meciului, la două intervenţii dure ale gazdelor.

UTA a început tare jocul, profitând de lipsa de reacţie a gazdelor, dar apoi s-a stins şi a măcinat în gol. Cu toate că a avut o posesie prelungită a balonului, lipsa cursivităţii şi a ruperilor de ritm au făcut din UTA o echipă oarecare, care a intrat în jocul adversarei, una modestă, ba chiar comică pe alocuri. Apărarea nu a avut mari probleme, cu excepţia unui ofsaid evident, nesemnalizat, când Tănase a scăpat singur cu Huţan, dar de la mijloc în sus nu s-a jucat aproape nimic. Chiar şi aşa, dacă Roszel, Ibeh sau Bălan erau puţin mai atenţi, se putea pleca cu toate cele trei puncte la Arad. În concluzie, două puncte mari pierdute nepermis de uşor, pe un teren unde, foarte probabil, multe dintre echipele cu pretenţii la promovare se vor impune la pas.

Pe final, nemulţumire mare în tabăra gazdelor. Preşedintele şi patronul clubului din Târgovişte erau destul de supăraţi că nu au avut parte de un arbitraj tocmai bun, însă fostul arbitru Florin Chivulete, acum consilier al grupării de lângă turnul Chindiei, i-a liniştit: „Să fim serioşi, dacă şi acum ne plângem de arbitraj nu suntem corecţi. Am câştigat un punct mare, dar mare păcat, că le puteam luat pe toate cele trei.” De cealaltă parte, utiştii regretau punctele pierdute, Toc şi Mircea Gheorghe fiind de părere că UTA putea şi chiar merita să câştige, în timp ce antrenorul Ionuţ Chirilă nu a avut să le reproşeze nimic jucătorilor săi. Iar ca meniul să fie complet, tehnicianul UTA-ei ne-a reamintit că obiectivul pentru acest sezon nu este promovarea.
:icon_arrow:UTA, în aşteptarea misterioşilor investitori (observator.info)

În ultimele două săptămâni s-au făcut paşi importanţi înspre normalizarea situaţiei clubului, dar mult aşteptata injecţie de capital întârzie

Banii, un subiect dureros pentru utişti

Aproape sigur, UTA va avea un adversar în plus sâmbătă, cu ocazia meciului de la Petroşani, cu Jiul: salariile restante. În ciuda promisiunilor, Ionuţ Chirilă n-a reuşit, până joi la prânz, să identifice o resursă pentru a achita jucătorilor săi măcar unul din cele două salarii restante, motiv pentru care moralul utiştilor nu este cel mai bun la această oră. Componenţii lotului au de primit, în acest moment, salariile pe lunile august şi septembrie, primele de joc fiind însă achitate la zi. Totalul datoriilor către jucători este de 214.000 euro, plus impozitele aferente, nu foarte mari, având în vedere că fotbaliştii sunt plătiţi în baza unor acte adiţionale la contractele de muncă. Normal, ar fi nevoie de întreaga sumă, pentru aducerea la zi a salariilor, însă jucătorii s-ar mulţumi şi dacă în scurt timp li s-ar plăti unul din cele două salarii restante. Din informaţiile pe care le deţinem, managerul Chirilă este în căutarea fondurilor necesare pentru a face plăţile către jucători înaintea meciului de la Petroşani, pentru a oferi echipei un plus de determinare, însă şansele sunt reduse şi este foarte posibil să fie nevoie de-o supramobilizare a utiştilor. Pe de altă parte, e destul de complicat ca UTA să facă plăţi în momentul de faţă, deoarece conturile clubului sunt blocate din cauza unei datorii către stat, în valoare de aproximativ 150.000 de euro. Există însă, în situaţia în care apar banii, pârghiile necesare pentru ca salariile să ajungă în posesia jucătorilor.

Două nume neconfirmate oficial

În ideea în care în ultimele zile s-au făcut paşi importanţi înspre normalizarea situaţiei de la UTA, plata salariilor către jucători devine o prioritate, pentru că întârzierile repetate pot provoca disfuncţionalităţi părţii sportive. Oricum, cea administrativ-financiară este dereglată serios, iar eventuale scurt-circuite în parcursul sportiv pot destabiliza serios gruparea arădeană. Din informaţiile pe care le deţinem, într-adevăr s-a lucrat în ultimele două săptămâni pentru instalarea unei echipe de finanţatori în cadrul clubului utist, însă deocamdată injecţia de capital, atât de necesară, nu s-a produs. Conform unor surse, UTA ar urma să fie finanţată, în viitorul (se zice) apropiat de către o echipă compusă din trei oameni de afaceri, al căror nume a tot fost vehiculat.

Cel mai important dintre ei ar fi acel om de afaceri arab Saeed Bahjat Saeed, nume neconfirmat oficial, care ar urma să controleze 51% din acţiunile viitoarei societăţi comerciale pe acţiuni, prin actuala asociaţie non-profit în care funcţionează clubul. Un alt nume vehiculat şi de asemenea neconfirmat este al lui Nicolae Badea, care ar urma să preia 29% din acţiuni, dar nu direct, ci printr-o altă societate comercială. În fine, singurul nume clar al posibilei viitoare construcţii este al lui Nicolae Bara, care a admis că în cazul în care proiectul începe să funcţioneze îşi va asuma, pentru o perioadă limitată, 20 de procente. „Eu n-am vrut să rămân, mi s-a cerut să o fac, pentru a asigura continuitate ca în orice afacere care trebuie redresată. Oricum, dacă se realizează, îmi voi desemna un reprezentant, probabil pe Constantin Igaş, care să acţioneze în numele meu”, a declarat Nicolae Bara. El nu a dorit să dezvăluie numele celorlalţi doi oameni de afaceri, care se tot vehiculează, însă a admis că împărţirea pachetului de acţiuni – 51% prin asociaţie, 29% şi 20% - este corectă şi reală.

Şi Bara e în aşteptare

În ceea ce priveşte stadiul în care se află noul proiect legat de UTA, ce îl blochează, ce îi produce întârzieri şi când va deveni funcţional, Nicolae Bara a evitat să răspundă. „Sincer nu ştiu. Am mai spus, lucrurile sunt clare la nivel de discuţii şi intenţii. Ar mai fi necesare două-trei ore de muncă pentru ca procesul de preluare să fie finalizat, dar eu nu sunt implicat direct, nu coordonez activitatea şi nu ştiu amănunte. Sunt în poziţia în care aştept un semnal pentru a trece la treabă. Când vine acel semnal, nu ştiu”, a declarat fostul finanţator al Bătrânei Doamne, care a avertizat că problemele sunt tot mai serioase şi din ce în ce mai grave, motiv pentru care orice amânare poate provoca disfuncţionalităţi grave.
Bara: “Nu am acceptat şi nu voi accepta ca UTA să devină echipă satelit”
S.Ş., 28 octombrie 2008 10:04
Ultimele ieşiri în mass-media ale acţionarilor de la Dinamo, în special cele ale lui Vasile Turcu, au aruncat din nou UTA într-un joc al speculaţiilor legat de o posibilă apartenenţă de clubul bucureştean, ca echipă satelit.

„Am simţit nevoia să intervin după ce Vasile Turcu s-a trezit vorbind pe la televiziuni, pentru că ştiu că de sensibil este subiectul UTA ECHIPĂ SATELIT în Arad. Este limpede că există acum suporteri care trăiesc cu ideea greşită că echipa lor de suflet a devenit sau este pe cale să devină satelitul celor de la Dinamo, ceea ce nu este adevărat şi nici corect. Dacă ar fi aşa, ar mai fi probleme la Arad? Cei care doresc să citească printre rânduri, pot afla acum de ce nu s-a realizat până acum proiectul la Arad, de ce s-a tot amânat şi s-a întârziat. Nu am am acceptat niciodată şi nu voi accepta ca UTA să devină satelitul cuiva. Au fost în primăvară nişte discuţii, partenerii au înţeles total greşit lucrurile şi ne-am opus tocmai în ideea ca UTA să nu devină, nici măcar interpretativ, satelitul cuiva. Acest lucru nu se va întâmpla niciodată, eu nu voi permite aşa ceva, iar Ionuţ Chirilă este pe aceeaşi lungime de undă”, a declarat Nicolae Bara.

Pe de altă parte, fostul finanţator al Bătrânei Doamne este în continuare în aşteptarea clarificării situaţiei clubului arădean, dar susţine că nu deţine amănunte legate de data la care se va produce această reglementare. „Suntem în aşteptare. Ştiu, situaţia la club e grea. Există posibilitatea ca jucătorii să-şi primească până miercuri o parte din salarii, pentru că ar fi cazul. Este foarte important ca publicul să le fie alături miercuri, când au ocazia să treacă pe primul loc”, a mai spus Nicolae Bara.

Cum poate Bara să împiedice o eventuală subordonare?
Dacă nu mai are nici o calitate oficială la UTA, cum poate Nicolae Bara să împiedice o eventuală subordonare a clubului? E simplu, deoarece în acest moment, UTA îi datorează lui Nicolae Bara, în acte, peste cinci milioane de euro, sumă cu care a finanţat gruparea din vara anului 2006. A declarat în repetate rânduri că nu îşi doreşte banii înapoi şi că nu are de gând să-i recupereze. Cu toate acestea, orice investitor va prelua UTA, are nevoie de acordul fostului finanţator, de-o garanţie din partea acestuia legată de acele împrumuturi, motiv pentru care, de la distanţă, Nicolae Bara are un cuvânt greu de spus.
Concret, orice om de afeceri doreşte să preia UTA, se va asigura mai întâi că Nicolae Bara nu-şi va cere banii înapoi, ori printr-un acord scris, ori printr-o cooptare a sa în strucutra clubului, ca acţionar, iar din această poziţie, fostul finanţator se poate asigura că Bătrâna Doamnă nu ajunge echipă-satelit.
Reference URL's