Fratii Paunescu, in "carti" sa preia UTA PDF Imprimare E-mail
Scris de Manager
Saturday, 15 December 2007
Image"Oficialii" clubului din Calea Aurel Vlaicu se straduiesc sa mentina secretul in jurul celor care s-au oferit sa investeasca la UTA, nedorind sa pronunte niciun fel de nume. Totusi, am aflat ca "Batrana Doamna" a fotbalului romanesc este pe cale sa fie preluata de doi prosperi oameni de afaceri bucuresteni, George si Viorel Paunescu. Ultimul a fost presedintele Consiliului Director la Steaua pana in 2003, cand gruparea din Ghencea a fost preluata in intregime de Gigi Becali. Intre timp, fostul sef al vicecampioanei Romaniei a devenit presedinte al Federatiei Romane de Natatie.
ImageGeorge Paunescu s-a apropiat definitiv de orasul nostru in momentul in care a cumparat terenul pe care pana in aceasta primavara a functionat IMAR-ul si a intentioneaza sa construiasca un ansamblu de 4000 de apartamente moderne. Valoarea acestui proiect se ridica la 775 de milioane de euro, numai valoare terenului fiind de 45 de milioane de euro. Printre proprietatile Paunestilor se numara hotelul Intercontinental Bucuresti si Rex - din Mamaia, postul TV - B1 sau diferite proprietati din SUA, averea celor doi frati fiind estimata la 1,6 - 1,8 miliarde de dolari. Cel mai probabil, discutiile finale dintre actualul finantator, Nicolae Bara si fratii Paunescu vor avea loc la inceputul saptamanii viitoare la Bucuresti, insa potentii oameni de afaceri doresc sa cunoasca si pozitia autoritatilor locale privind eventuala implicare a lor la echipa fanion a Aradului.
sportarad.ro
Pana nu ii vad confirmand, nu cred nimic. Pana atunci insa, inca un meci sub semnul "democratiei" din cadrul clubului UTA, adica fiecare face ce vrea...
afaceristi...unul a fost si pe la Steaua si vindea la greu.ma rog,poate e mai bine si-asa decat in situatia asta.
hai mai nu mai vorbiti aiurea,ei daca vin ,vin pentru imagine probabil ca vreau sa patrunda mai mult pe piata vestica iar cind esti patron la UTA parca alt fel esti perceput,sincer pe cine sa vinda de la UTA,CA N-AI PE CINE ,toti sunt cu mici exceptii ,vai s-amar de ei,oricum daca vin nu vom retrograda,eu cred ca va fi bine
e bine, nu e bine, ne la murim noi, daca vin
sincer, eu nu prea agreez situati acestora, dar decat sa fim iar ai nimanui...iar miting...iar gol in stomac de emotie ca de la etapa la alta sa nu stim daca vom mai juca sau nu...e mai sa vina astia!
Daca ar veni la UTA, din averea lor de aproximativ 1,7 miliarde de dolari nu ar putea da 3-4 milioane de euro pe transferuri care sa ne salveze?? Altii zic ca avem jucatori buni, dar daca nu putem cu astia, trebuie facut ceva. Si apropo de jucatori, Simao, din sursa sigura stiu ca asta e ultimul sau meci la UTA.
Dacia Mioveni - UTA, formatii probabile
UTA incheie un an foarte greu in Liga 1. Macinata de rezultate slabe si neintelegeri intre finantatori, "Batrana Doamna" s-a tarait pana la confruntarea cu formatia lui Sorin Cartu, din care este chemata sa scoata maximum si sa ofere un minim prilej de satisfactie aradenilor inaintea Sarbatorilor de iarna.
Cu siguranta, misiunea "alb-rosiilor" va fi foarte grea, in conditiile in care Marin Barbu se bazeaza doar pe 14 dintre fotbalistii care au inceput campionatul in prima echipa. Exista nu mai putin de 15 absente, motiv pentru care UTA a apelat si la patru juniori de 17 ani. Probabil, Joarza, Laza, Rusz sau Verisan vor debuta doar in caz extrem, insa faptul ca s-a ajuns sa conteze pe ei spune totul despre criza de efectiv din curtea "textilistilor". In ciuda acestui fapt, tehnicianul aradenilor spune ca echipa sa nu se afla in excursie la Mioveni si este increzator intr-un rezultat pozitiv, invocand partida buna de la Urziceni, disputata in conditii asemanatoare. "Dacia nu joaca mai bine ca noi, dar eu am tras mai multe semnale de alarma in privinta organizarii noastre. Prin simpla prezenta a lui Gigi Netoiu se creeaza o stare de liniste. Ca joc, Mioveniul este o echipa care prefera spatiile, se descurca mai bine pe contraatac si se bazeaza mult pe experienta atacantilor Costescu si Neagoe. Poate, daca vom contracara jocul lor, va iesi bine pentru noi." - a spus Barbu, care si in cazul unei nedorite infrangeri nu crede ca UTA se va gasi intr-o situatie fara iesire.
De partea cealalata, dupa numai o luna si jumatate de cand a preluat fraiele formatiei argesene, Sorin Cartu a ajuns sa fie destul de linistit. Cateva rezultate surprinzatoare, rod al tacticii defensive "marca Sorinacio", a dus-o pe Dacia pana intr-o zona destul de linistita a ierarhiei. Chiar si asa, insa, gazdele de maine nu-si permit sa-si inrautateasca "adevarul", mai ales impotriva unei contracandidate la salvarea de la retrogradare. "Ne asteapta o partida foarte grea cu o echipa aflata in lupta pentru retrogradare. Astfel de dueluri care au loc inainte de vacanta au o miza deosebita spre deosebire de intalnirile din etapele normale. In tur Mioveniul a pierdut cu 1-0 deci trebuie sa tinem cont si de acest aspect, fiindca se poate ajunge la egalitate de puncte si sa conteze rezultatele din partidele directe." - este de parere Cartu, care nu poate conta pe un singur fotbalist si anume Madalin Murgan, suspendat pentru acest meci.
Formatii probabile:
Mioveni: R. Stanca - Olteanu, V. Jula, Daouda - Balauru, S. Trofin, Negoita , I. Baicu - Costescu , Neagoe - Cr. Bratu.
UTA: Tudor - Balan, Chita, Miu, Vasiljevic - Hora, C. Todea, Hidisan, Simao - M. Ilie, Baltoi.
Arbitru: Ionica Serea (Focsani)
Asistenti: Bela Szoke (Constanta), Monica Rigo (Cluj)
Rezerva: Adrian Comanescu (Ramnicu Valcea)
Observatori FRF: Valentin Alexandru (Ploiest) Mircea Nesu (Oradea)
Meciul va incepe la ora 13 si va fi transmis in direct de postul de televiziune TVR1 si faza cu faza pe
http://www.sportarad.com .
Iar serea......
Un investitor foarte potent care are dezvoltate proiecte de sute de milioane in orasul nostru nu suna deloc rau. Daca nu se numeste Gigi Becali, Borcea sau Netoiu, e bine primit. Nu ar putea sa gestioneze clubul mai prost decat au facut-o altii in ultimii ani, asa ca nu are sens sa emitem tot felul de ipoteze si sa ne comportam ca babele la maritat.
E mai putin important numele, identitatea sau nationalitatea patronului (cu exceptiile mentionate de albrosu). Foarte importanta e insa echipa manageriala pe care se va baza. Avem nevoie mare de conduatori competenti in primul rand. Restul (antrenor, jucatori, performanta) vor veni apoi ca o consecinta fireasca.
Salvarea vine de la căpitan
„Bătrâna Doamnă” a dispus în deplasare de Dacia Mioveni, cu 1-0 (0-0), graţiei reuşitei lui Todea.
Mioveni - Într-un decor hibernal şi pe o suprafaţă pe care să controlezi mingea nu era deloc „floare la ureche”, Dacia Mioveni şi UTA au pus mai presus de orice punctele puse în joc. A rezultat o partidă aspră, de luptă şi angajament fizic. Un meci de remiză albă (în ton cu vremea) sau de cel mult un gol.
Cam aşa au decurs lucrurile, în primul mitan ocaziile fiind rare, nu foarte mari. UTA nu a început deloc rău, având iniţiativa (reluare Hidişan, pe mijloc), însă acţiunile întreprinse nu au avut periculozitate, nici efect pe tabelă. Gazdele echilibrează disputa, iar Tudor ne va da emoţii, Olteanu, Jula, Costescu ori Balauru cochetând cu reuşita.
Pe final de repriză, Bălţoi are golul în vârful ghetei, şutând telefonat din careu şi evidenţiindu-l pe Stanca. Jocul rămâne echilibrat după pauză. Niciuna dintre grupări nu pare să găsească resurse pentru a tranşa confruntarea. Localnicii insistă şi recurg inclusiv la căderi spectaculoase în careu (Ionică Serea, de această dată fără erori majore, nu s-a lăsat înşelat).
Treptat, presiunea adversarilor se intensifică. Jula trage alături de poartă, apoi Tudor respinge o minge dificilă. În replică, Hora -şut alături- dă semnalul pentru lovitura de graţie. Aceasta este dată în min. 70 când, la cea mai frumoasă fază a întâlnirii, M. Ilie îl angajează pe căpitanul L. Todea, ultimul înscriind la colţul lung, printr-o execuţie superbă, după ce balonul a atins şi bara.
Dacia ajunge în inferioritate numerică (Negoiţă este eliminat în min. 75, pentru o intrare dură la Hidişan), dar nu renunţă. Spiritele se încing, arădenii sunt „îngălbeniţi” cu avertismente, oricum rezistă şi conservă rezultatul! Victorie şi trei puncte scumpe, având importanţă majoră în lupta pentru evitarea retrogradării. Optimismul revine în Calea Aurel Vlaicu.
Distribuţiile: Dacia: R. Stanca - Olteanu, V. Jula, Daouda - Hapaină (Negoiţă, min. 63), Balauru, Trofin, Baicu - Costescu (Cl. Ionescu, min. 58), Neagoe - Bratu.
UTA: Tudor - Bălan, Chiţa, Bumbac, Vasiljevic - Hora, Todea, Hidişan, Simao - M. Ilie (Edson, min. 71), Bălţoi.
Au arbitrat bine: Ionică Serea (Focşani), Monica Rigo (Cluj) şi Bela Szöke (Constanţa).
A.H.
aradon
Bara il acuza pe Boruga
Luni, 17 December 2007 - Sportarad
Pe langa gandurile frumoase de sfarsit de an adresate utistilor cu ocazia mesei de despratire de la restaurantul "Cornul Vanatorilor", Nicolae Bara a avut si o remarca cutremuratoare pentru delegatia aradeana. Finantatorul UTA-ei a spus ca doi dintre omologii sai din Liga 1, respectiv Marian Iancu, de la Poli Timisoara si Adrian Porumboiu, de la FC Vaslui, i-ar fi marturisit ca inainte de intalnirile directe cu "Batrana Doamna" ar fi fost contactati de o "retea" dispusa sa faciliteze victoriile echipelor adverse. Bara a pronuntat si cateva nume care ar fi avut influenta asupra a catorva jucatori de la UTA, acestea fiind Alin Simota (patron Jiul Petrosani), Eutin Bojin (impresar de jucatori din Timisoara) sau Gigi Boruga, fost antrenor si conducator la echipa fanion a orasului.
Boruga s-a declarat uimit de declaratiile fostului presedinte din Calea Aurel Vlaicu, spunand ca nu are habar despre ce vorbeste Bara. "Cu Porumboiu nu am mai vorbit de un an de zile, iar pe domnul Iancu nu am avut placerea sa-l cunosc. Degeaba domnul Bara ma baga in aceeasi oala cu Simota sau Bojin, fiindca toate acestea sunt doar prostii." - ne-a declarat Gigi Boruga. Cert este ca majoritatea jucatorilor "Batranei Doamne" au cazut pe ganduri dupa afirmatia lui Nicolae Bara, nevenindu-le parca sa creada ca exista aradeni care ar dori raul echipei fanion a orasului
(Si) Varga la Urziceni?????????????
http://www.sportarad.ro
Asa cum va informam acum o saptamana, imprumutul lui Norbert Varga la UTA are toate sansele sa se incheie in aceasta iarna. Wisla Cracovia a si trimis o instiintare oficiala pe adresa clubului din Calea Aurel Vlaicu, in care specifica faptul ca mijlocasul de 27 de ani trebuie sa se prezinte la reunirea echipei poloneze pe 7 ianuarie. Aceeasi hartie a intrat si in posesia finantatorului Nicolae Bara, care i-a promis fotbalistului ca va face tot ce tine de el pentru ca perioada de imprumut sa se respecte. Varga ar trebui sa ramana in curtea "textilista" pana la finalul campionatului, dar, din cate se pare, gruparea poloneza il doreste inapoi pentru a-l redirectiona - de data aceasta, defintiv - la Unirea Urziceni. Nu o data, Dan Petrescu, actualul tehnician al ialomitenilor, a spus ca si-l l-ar dori la echipa pe "inchizatorul" aradean, "Bursucul" pregatindu-l pe Norbert Varga chiar la Wisla.
Fotbalistul doreste sa ramana la Arad, insa agreeaza sa se transfere oriunde in prima liga din Romania numai sa nu se mai intoarca in Polonia. "Prioritatea mea numarul este UTA, dar sa vedem daca se poate sa raman in continuare aici. Eu imi doresc foarte mult acest lucru, dar in acest moment nu mai depinde numai de mine." - spune cu regret Varga.
Mara, Danalache, Balint... astia nu m-au interesat niciodata, niste fraieri. Dar Varga... sper ca nu...
El poate sa zica ca nu vrea sa mearga la Urziceni....dar poate prefera sa plece din Arad...sa incerce si ''altceva'' ca si altii....Mara,Balint,Danalache....poate o sa continue lista...de ce nu? Ca la UTA e piata si oricine poate lua orice!
Poli da 400.000 euro pe Simao
Scris de Manager
Monday, 17 December 2007
In cele din urma, UTA si Poli Timisoara s-au inteles verbal pentru transferul lui Bruno Simao la gruparea din orasul de pe Bega. "Alb-violetii" s-au angajat ca vor plati 400000 de euro in schimbul fotbalistului de banda stanga al aradenilor, insa pana in aceasta seara tranzactia nu s-a concretizat. Mai mult, fotbalistul se grabeste spre casa, in Portugalia, astfel ca actele s-ar putea semna de abia dupa Sarbatori. Se pare ca aceasta amanare ii da unele batai de cap lui Nicolae Bara, care ar fi dorit sa achite o parte dintre salari din suma incasata pe Simao de la Poli.
http://www.sportarad.com/index.php?optio...&Itemid=86
Dialog spumos la emisiunea UTA 100% din seara asta:
- Telespectator mai in varsta: Pe vremea mea conducatorii se comportau altfel. De exemplu nu se poata ca anul trecut un astfel de conducator sa spuna la adresa UTA-ei "v-am batut in iarba, in tribune si pe strazi". Cred ca stiti la cine ma refer
- Dani Berar: Da, stiu la cine va referiti. La un puscarias! :lol:
ROMÂNIA
JUDEŢUL Arad
MUNICIPIUL Arad
P R I M A R
D I S P O Z I Ţ I A nr. 12.826
din 17 decembrie 2007
cu privire la convocarea Consiliului Local al Municipiului Arad
în şedinţă publică extraordinară în ziua de 20 decembrie 2007
Primarul Municipiului Arad,
În temeiul prevederilor art.39 alin.(2) şi art.68 din Legea nr.215/2001, privind administraţia publică locală, republicată,
D I S P U N E
Articol unic. Consiliul Local al Municipiului Arad se convoacă în şedinţă publică extraordinară pentru ziua de joi, 20 decembrie 2007, orele 14,00, care va avea loc în sala 70, B-dul Revoluţiei nr.75, cu următoarea
O R D I N E D E Z I
1. Proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii nr.147/2007 a Consiliului Local al Municipiului Arad pentru anul 2008-iniţiativa primarului.
2. Proiect de hotărâre cu privire la modificarea unor clauze din contractul de vânzare – cumpărare nr. 5.825/2006, încheiat între Municipiul Arad şi S.C. „MORAVA EXPERT” S.R.L. iniţiativa primarului..
3. Proiect de hotărâre privind trecerea în proprietatea privată a municipiului Arad a unor utilităţi din Zona Industrială Vest-Arad-iniţiativa primarului.
4. Proiect de hotărâre privind aprobarea acordării ajutorului cu titlu de subvenţii pentru acoperirea diferenţei de preţ şi tarif la energia termică livrată populaţiei, către SC CET Arad SA - iniţiativa primarului.
5. Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii nr.224/2006 a Consiliului Local al Municipiului Arad privind stabilirea procentului de subvenţionare a cheltuielilor materiale de funcţionare-exploatare ale SC Compania de Transport Public SA Arad, aferent transportului în comun cu tramvaiele -iniţiativa primarului.
6. Proiect de hotărâre privind prelungirea contractelor de închiriere pentru spaţii cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă–iniţiativa primarului
7. Proiect de hotărâre cu privire la neexercitarea dreptului de preemţiune referitor la achiziţionarea unor imobile–iniţiativa primarului
8. Proiect de hotărâre privind suplimentarea organigramei şi a statului de funcţii al aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Arad - iniţiativa primarului.
9. Proiect de hotărâre cu privire la modificarea statului de funcţii al aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Arad - initiativa primarului.
10. Proiect de hotărâre cu privire la modificarea şi completarea Hotărârii nr.179/2005, privind normarea parcului auto şi a cotei de carburanţi, cu modificările şi completările ulterioare- initiativa primarului.
11. Proiect de hotărâre privind rectificarea Bugetului General al Municipiului Arad pentru anul 2007–iniţiativa primarului
12. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Serviciului Public de Interes Local „Direcţia de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară Arad” pentru anul 2007-iniţiativa primarului.
13. Proiect de hotărâre privind aprobarea unor măsuri în vederea sprijinirii fotbalului arădean de performanţă–iniţiativa dlui Dolha Ioan, a dlui Curta Gheorghe şi a dlui Schill Gheorghe, consilieri locali.
P R I M A R
Gheorghe FALCĂ
Vizat pentru legalitate
S E C R E T A R
Doina PAUL
LS/LS
Ex.3
Dosar Dispoziţii Primar 2007
Dosar şedinţă CLMA 20.12.2007
Dosar ordine de zi şedinţe CLMA 2004-2008
http://www.aradon.ro/special/uta
Aici se vede pe ce loc este Uta in prioritatile alesilor nostri, ba mai mult proiectul de hotarare mai are si un numar aparte (pt. superstitiosi).
Asta e ....eu votez cu Mos Craciun:smile:
UTA aşteaptă să fie peţită
După retragerea investitorului Nicolae Bara, clubul arădean nu ştie ce îi rezervă viitorul.
Termenul de 15 decembrie a trecut, anul competiţional s-a încheiat, totuşi UTA nu ştie, deocamdată, încotro se îndreaptă. E vorba, desigur, despre situaţia existentă la nivel de conducere, clubul arădean neavând stăpân după retragerea investitorului Nicolae Bara. Domnia sa şi-a luat deja rămas bun de la băieţi, cărora urmează să le achite salariile pe luna noiembrie, dar şi o primă de 60.000 de euro, pentru victoria de la Mioveni.
Ce va fi
Ce va întâmpla cu UTA? Întrebarea preocupă, iar în acest sens am solicitat o părere de la directorul executiv Paul Cazan. „Nu am nicio noutate pentru dvs. Pot doar să vă spun că domnul Bara s-a retras, are aceeaşi poziţie. Am vorbit şi va mai face aceste plăţi, apoi gata. În mod oficial nu a venit nimeni la club cu vreo propunere de preluare a echipei. Se vorbeşte că ar exista variante, însă până acum nu se vede. Deci... stăm şi aşteptăm o soluţie viabilă, ce lipseşte actualmente.
Doar Dumnezeu ştie când şi cum se vor clarifica problemele” - ne-a declarat Cazan. La nivel de zvon respectiv de speculaţie, s-a avansat ideea că fraţii Păunescu (Viorel şi George, cunoscuţi oameni de afaceri din Capitală) ar avea şanse să devină noii proprietari ai grupării. Confirmarea nu a fost dată până la această oră, totul rămânând la stadiul de ipoteză.
Pe masa consilierilor
În altă ordine de idei, subiectul UTA va fi joi pe masa consilierilor locali. Într-o şedinţă extraordinară, aceştia vor lua în discuţie, din nou, proiectul de sprijinire a echipei, proiect ce a fost iniţiat de Ioan Dolha, Gheorghe Curta şi Gheorghe Schill. Premisele nu par a fi dintre cele mai favorabile, în condiţiile în care temeiul legal de acordare a finanţării nu a fost găsit la precedenta întâlnire.
A.H.
Sursa: aradon
nu stiu ce ziaristi avem in Arad de le asa de greu sa puna mina pe un telefon si sa-i sune pe fratii Paunescu ca sa-i intrebe daca e adevarat sau nu ca vor sa se implice la UTA?
Alo, presa aradeana, hai faceti-va meseria, informati lumea de la sursa ! :director:
Insista pentru Varga
http://www.sportarad.ro
Realizand ca Wisla Cracovia nu glumeste si doreste sa-l aiba din nou in lot pe Norbert Varga incepand cu inceputul lui 2008, cei de la UTA incearca sa gaseasca intelegere la formatia poloneza. "L-a rugat pe un prieten de-al meu, apropiat de-al clubului Wisla, sa afle ce doresc polonezii pentru a-l lasa pe Varga la UTA pana in vara, daca nu definitiv. Inca nu am primit raspuns, dar speram sa pastram un jucator important pentru noi." - ne-a marturisit Paul Cazan, directorul executiv al "textilistilor". Mijlocasul de 27 de ani ar fi trebuit sa ramana sub forma de imprumut la Arad pana la finalul actualului sezon, insa Wisla s-a folosit de clauza din contract prin care il poate rechema oricand la echipa.
Am ales sa postez acest articol pentru ca il gasesc sinistru! Ce face directorul executiv al UTA cand exista riscul sa piarda unul din cei mai buni jucatori? SUNA UN PRIETEN!!!!!!! Ca, eventual, ala sa vorbeasca si sa afle ce se mai intampla. Pai da-o in plm de treaba! Inteleg ca n-ai contacte (ca esti nou in fotbal, nu-i asa Cazane?) dar daca ai un prieten atunci spune-i doar sa-ti faca link-ul si apoi vorbeste tu cu aia, ce naiba?????
Groaznic! Sinistru! Scarbos!