Forum Oficial al UTA Arad

Full Version: Etapa XVIII: UTA - FCM Targu Mures. Daca...
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3
Mai jos este poezia "Daca", de Rudyard Kipling. Cei ce au mai facut Cultura Civica, au studiat-o prin clasa a 7 sau a 8 a. In fine, atentie la pasajele subliniate. DACĂ ar fi sa jucam cu FCM Targu Mures, cred ca suntem in pericol de a pierde atat de greu, incat sa nu ne dorim a se fi jucat meciul. Dar mai avem de indurat multe umilinte pana sa ajungem unde am fost...Asa ca sper sa cantam si la 0-5, 0-6 etc...

"Dacă ştii cumpătul să ţi-l păstrezi, când toţi în jurul tău şi-l pierd
Şi tot pe tine te- vinovăţesc,
Dacă încrederea în tine nu-ţi slăbeşte când toţi în juru-ţi se-ndoiesc,
Dacă până şi îndoiala lor tu ştii s-o stăpâneşti;
Dacă, neostenind de-ndelungată aşteptare, ştii încă să aştepţi,
Sau, de minciună-nconjurat, minciuna nu o foloseşti
- Fără să vrei să pari prea bun sau prea înţelepţeşte să vorbeşti –
Dacă ştii să visezi astfel ca visul să nu te robească,
Dacă ştii să gândeşti fără ca singur gândul ţel să-ţi fie,
Dacă şti să-nfrunţi deopotrivă izbânda şi necazul
Şi pe-aceste două mari amăgitoare cu-aceeaşi ochi să le priveşti,
Dacă poţi îndura ca adevăruri ce-ai rostit, răstălmăcite de mişei, laţ pentru proşti s-ajungă
Sau lucrurile cărora le-ai închinat o viaţă zdrobite să le vezi , şi din nimic, din nou să le zideşti
Dacă din tot ce-ai dobândit, poţi face o singură grămadă
Pe care s-o arunci din nou în joc, şi, dintr-o dată
Dacă pierzi, să ştii s-o iei iar de la capăt:
Inimă, nervi şi simţuri dacă ştii să le cruţi
Ca să-ţi poată sluji şi-atunci când vor slăbi
Şi-astfel să faci ca ele să dureze şi-atunci când nu vei fi
Decât doar o voinţă care să le ordone: Rezistaţi !

De poţi să te-ntovărăşeşti cu regi şi să rămâi curat,
De poţi vorbi mulţimilor fără a fi-ngânfat,
De nu te pot răni duşmanii şi nici prea iubitorii tăi prieteni,
De se pot bizui pe tine toţi, dar nu prea mult doar unul,
Dacă minutul ne-ndurător în şaizeci de secunde preţioase-l poţi schimba,
Atunci întreaga lume, cu tot ce ea cuprinde, îţi aparţine
Şi ce e mai de preţ, prietene, un OM întreg vei fi făcut din tine."

P.S. Traducerea am luat-o de aici: http://www.poezie.ro/index.php/poetry/26101/index.html
frumoasa poezie.....avem nevoie si de asa ceva dar realitatea cruda zice ca in primul rand ca sa supravietuim si sa jucam meciul cu tirgmuresenii avem nevoie de bani iar noi ca suporteri de unde sa facem rost de 2 milioane de euro???....poate daca am fi 100 000 DE SUPORTERI FANATICI in judet si in toata tara cu o donatie catre club cu 1 milion (100 ron sau circa 25 euro) am aduna 2.5 milioane de euro bani care ar putea fi si sub forma de actiuni dar in acest moment cred ca cel mai mult ar conta salvarea .....ma gandesc ca Barcelona aduna pe Nou Camp de multe ori aproape 100 000 de fani....cu 25 de euro biletul....fac 2.5 milioane de euro cat avem noi nevoie sa ne salvam sezonul la un singur meci....noi in decurs de un an nu putem aduna 100 000 de fanatici nebuni din oras judet tara sau strainatate care sa sacrifice in medie 10 % din dintr-un venit lunar o singura data pe luna pentru a avea conştiiţa împăcată ca a salvat UTA ?????.................sau e mai comod sa mai asteptam investitori si sa ne ajute Primaria?????
omule bun nu trebuie sa platim 2 milione de euro acum,e nevoie momentan de vreo 200 de mii pentru a debloca situatia ,celelalte datori se pot plati in luni chiar ani de zile.(scuze de off topic)
aia 200 000 ar fi doar amanarea sentintei..... fara o mobilizare generala din partea noastra a celor multi care inca mai credem si suferim putem astepta mult si bine investitori fantoma sau pomeni electorale(federale)....sau sa ne salveze falca iotcu petescu giovanni badea sau altii care se inghesuie sa ne scoata din criza???.....e timpul sa intelegem ca doar noi putem salva in acest moment echipa............daca erau alte solutii la ora asta nu erau aceste discutii....
In caz ca nu vom fi programati pentru acest meci exista totusi sanse teoretice ca in etapa 2 sa jucam, avand la dispozitie inca o saptamana pentru rezolvarea problemelor. Gresesc?
incepem Sambata!!! La meci cu totiii!!!
teoretic ai dreptate.
practic pana joi trebuie sa inregistrezi la frf contractele noilor jucatori.
oricum daca reusim sa jucam sambata sau peste 2 saptamani sa fiti pregatiti sufleteste pentru 0-9, 1-12 si alte scoruri de genul asta...
Ne luam cateva brichete si scapam cu 0-3.. :)
Cipri hai sa nu o dam asa, cum am spus cu totii, daca UTA are o sansa sa fie salvata chiar din B ea trebuie fructificata. Ne-am inhamat la o treaba o scoatem la capat si pentru asta trebuie sa punem toti umarul la treaba.
Nici mie nu imi place de Chis dar acum sa venim si sa prognozam scoruri din astea nu mi se pare chiar corect.

Daca UTA se salveaza fara fuziune este perfect.
ma refeream la scorul meciurilor UTA-ei nu la faptul ca nu punem umarul sau nu pun umarul. ba mai mult am pus si nspe mii de ore de munca gratis pt UTA :smile: si treziri de dimineata pentru UTA... asa ca...
ideea era alta...
Cipri a pus umarul mai mult decat oricare altul dintre noi, cred ca stie situatia mai bine si are dreptul la o opinie, chiar daca e mai sumbra. Si eu, la fel ca orice suporter, mi-as dori ca UTA sa reziste in B si sa se reuseasca in acelasi timp un plan de salvare pe termen mai lung, dar realist vorbind, am sperante minime in acest proiect. Am intrat in Adunarea Generala, la fel ca si restul suporterilor de acolo, doar pentru a impiedica o eventuala fuziune, dorita pana nu demult si de actualul presedinte. Daca s-au convins ca fuziunea nu e o solutie, inseamna ca munca noastra nu a fost in zadar.
Departe de mine gandul de a nu recunoaste meritele si implicarea lui Cipri, eu ma refeream doar la faptul ca daca noi gandim asa ce sa mai creada restul care ne dau crezare si au incredere in cele spuse de noi?
Stiu ca situatie este asa cum este, nu imi pun nicio baza in baietii astia adunati din judet pentru ca pur si simplu nu au valoare de liga a II-a dar daca exista sansa sa convingi vreo 4-5 jucatori din lotul vechi, sa ajungi la o intelegere cu ei, tot mai este o sansa.
Nu e neaparat vorba de lipsa de valoare, mai ales ca nivleul Diviziei B e cel care e, insa baietii astia cred ca multi dintre ei nici nu se cunosc intre ei si va trece mult pana vor putea arata cat de cat ca o echipa. Trebuie sa fim realisti si sa ne asteptam la ce e mai rau din punct de vedere sportiv, cel putin pana spre finalul returului (in ipoteza ca vom reusi sa continuam si sa terminam sezonul). Dar, problemele prioritare sunt altele acum. Lucrurile par a se misca taras grapis dar e foarte, foarte tarziu, sa vedem daca se va reusi salvarea situatiei in extremis. Oricum, sunt sigur ca nu este nimeni care sa nu isi doreasca asta.
Sper sa primim o veste buna azi si anume amanarea meciului nu de alta dar trebuie epuizate toate variantele de salvare a clubului. Referitor la declaratia lui Horatiu Cioloboc antrenorul formatiei din Targu Mures care nu e de acord cu amanarea meciului pe mine ma lasa rece fiindca nu e el in masura de a decide asta.
in principiu meciul se amana.
restul problemelor raman la fel: legitimarile noilor jucatori pana joi la FRF, lipsa banilor pentru rezolvarea "neprogramarii" din prima etapa ( steaua 0k, spiru - nu s-a discutat, otopeni - nu s-a discutat, jucatori - solicita la prima strigare 40.000 de euro in total), lipsa banilor pentru primul meci din retur, lipsa banilor pentru legitimari ( 1600 lei / jucator), etc
se fac pasi importanti, ca sa citez un personaj al zilei, dar rezultatele eficiente inca nu au aparut. sa mai asteptam
Partea cea mai proasta e ca multi suporteri isi fac sperante in zadar. Daca treburile ar fi inceput sa se miste in urma cu 3-4 saptamani, sansele de salvare a acestui campionat erau mult mai mari. Dar cel care se afla acum in fruntea UTA-ei impreuna cu presedintele CJ isi concentrau toate energiile ca sa ne convinga pe noi sa cedam sigla, numele si culorile UTA-ei, in vederea unei fuziuni. Asta era principala lor preocupare, iar acum s-ar putea sa fie cam tardiva reactia. Dar trebuie lasati sa incerce, pana la urma Chisu are in spate un partid care controleaza intreaga tara.
daca totusi nu se programeaza meciul cu tg.mures si se pierde cu 0-3, ce implicatii are asta ? nu se poate continua totul si sa se concentreze pe a doua etapa ? adica rezolvat datorii cu confirmari scrise, o saptamana in plus pt omogenizare echipa, adunat mai multi bani...
Important e sa evitam 2 neprogramari succesive. Teoretic, in cazul in care UTA nu e programata sambata, se mai poate salva ceva, dar totusi e greu de crezut ca se va mai putea intampla ceva bun.
de ce sa nu se mai poata intampla ceva bun ? pana la urma (din declaratii), de bani se face rost pentru un inceput. sau nu ?
...ceva bun in cazul in care nu vom evita neprogramarea. Daca se vor rezolva toate litigiile pana joi dimineata si echipa va juca sambata, sunt sanse sa terminam acest campionat, e adevarat - nu foarte mari.
Pages: 1 2 3
Reference URL's