Forum Oficial al UTA Arad

Full Version: UTA - obiectiv de interes local si judetean
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23
Poate nu ar trebui sa credem neaparat in cei ce semneaza pe chaturi sau comentarii la articole pe site. Nu spun ca unii dintre consilieri nu gandesc asa in mare, insa mi-e greu sa cred ca un om ajuns in CLM gandeste si scrie asa. Poate e ceva consilier al sefului echipei de lipitori/oare de afise.
am o propunere, probabil ca s-a mai discutat pe undeva dar nu stiu exact...
nici nu mai stiu exact cum era treaba dar din cate stiu eu nush cat la % din impozitul tras din salarii putem sa alegem noi unde sa il trimitem, stiu ca familia noastra a fost deacord sa il trimita la nush ce biserici...bun, acuma eu va intreb, nu putem sa facem, sa completam acele hartii si sa punem ca banii redirectionati sa fie catre uta?

repet...nu stiu exact cum ii faza, poate cip stie mai bine...

am gasit...Sistemul "2%" permite contribuabililor persoane fizice sa directioneze 2% din impozitul lor pe venit catre o organizatie neguvernamentala. Este un sistem prin care cetatenii au posibilitatea sa decida in mod direct ce se intampla cu impozitele lor.
http://www.doilasuta.ro/doilasuta/Home/Home.html
Da, eu am donat banii astia pana acuma la UTA, dar daca UTA devine SA nu se mai poate. Si oricum mare branza nu faci cu asta. Sa zicem ca ar fii 5000 de oameni de acord cu cei 2%; cu 50 de lei pe an (pentru asta iti trebe un salar de cam 2500 lei net - putin probabil) s-ar strange in jur de 65.000 de euro, adica 5000 de oameni platesc un mercenar!
da SCU poate fi sustinut in continuare prin 2%!
Se pare ca Todea vrea sa semneze sprijinirea proiectului. Face-ti o conferinta de presa in care sa semneze ,poate mai aduce si alti jucaotri.
Dupa razboi multi viteji se arata! Prima data sa faca ei o conferinta de presa, sa ceara scuze suporterilor pentru gestul lor si dupa aia mai putem discuta. Parerea mea!
Manifest pentru Arad

PENTRU CEI MAI:
- liniştiţi
- mulţumiţi
- nedumeriţi
- încântaţi
- dezamăgiţi
- confuzi
- revoltaţi
- îndârjiţi
- plafonaţi
- portocalii
- entuziaşti
- îmbărâniţi
- complexaţi
- nedreptăţiţi
- mândri
- abătuţi
- trădaţi
- avangardişti
- consilieri
- ignoraţi
- credincioşi
- utişti
- arădeni
DINTRE ARĂDENI

Pentru fiecare dintre dumneavoastră - şi pentru toţi ceilalţi care nu vă regasiţi în această enumerare – o mână (sănătoasă ce-i drept) de oameni v-a propus un subiect de dezbatere. Deşi timpul este împotriva noastră, trebuie să accentuam şi noi, cei grăbiţi, că e obligatoriu ca această dezbatere să aibă loc, acesta fiind singurul mod de a ajuta căminul nostru – Aradul – să conştientizeze că demersul utiştilor nu este în nici un caz un moft pretenţios ci o reală problemă de identitate; o stare de criză aparent periferică este de fapt şansa unei urbe să-şi descopere neperturbată caracterul. Ni se oferă acum o oglindă inedită. Pentru că în ciuda tuturor opiniilor exprimate până acum (marea lor majoritate neavizate), realitatea pe care mulţi se străduie să o mascheze este că UTA, şi modul în care ne raportăm la ea ca arădeni, depăşeşte cu mult condiţia unui simplu club sportiv. Iar următoarele rânduri vor încerca să desluşească exact această legătura adâncă dintre o comunitate şi produsul ei cel mai drag.

De la început trebuie să înţelegem că în această dezbatere nu se pune problema performanţelor echipei sau a lipsei acestora. Astfel de argumente sunt valabile doar în cazul suporterilor, fie ei statornici sau de ocazie, şi nu ar justifica probabil o implicare a instituţiilor şi resurselor publice. Ceea ce are însă relevanţă este modul în care binele sau răul UTA-ei devin binele sau răul personal pentru mii de arădeni care dintr-un motiv sau altul au descoperit la un moment dat că fac parte dintr-o familie de a cărei existenţă nici nu ştiau. Cei mai mulţi dintre ei nu ar putea să explice cum s-a întâmplat sau când, însă toţi vor mărturisi că nu îşi mai pot imagina astăzi viaţa în afara selectei dar atât de călduroase familii. Dacă pentru mulţi acest argument pare de neînţeles, atunci să ştiţi că tocmai asta este şi explicaţia: Aradul nu este UTA dar Aradul fără UTA este incomplet, am putea să-i zicem Ard. Pentru că UTA a reuşit într-un mod magic, încă de la apariţia ei, să întrupeze aspiraţiile tuturor categoriilor de arădeni într-un moment foarte delicat al istoriei noastre şi, culmea, şi-a păstrat valoarea de stindard fără întrerupere până astăzi. Echipa-emblemă a ţinut astfel loc de piaţă publică, instanţă de judecată, spaţiu de conflict, şcoală, scena, ungher de reculegere sau cine ştie pentru ce a mai avut arădeanul nevoia şi în acelaşi timp deschiderea de a apela la UTA. În aceste decenii ea a aparţinut în egală măsură aristocratului şi muncitorului, dascălului şi elevului, nepotului şi bunicului sau, lucru remarcabil, arădenilor băştinaşi şi celor adoptaţi. Nimeni nu s-a simţit exclus. Fericita alchimie este probabil unică în ţara noastră şi oferă „neiniţiaţilor” o explicaţie pentru supravieţuirea acestei familii la atâţia ani de la ultimele reuşite sportive cu adevarat notabile.

Da, e adevărat, dacă priveşti acum spre UTA, priveliştea este descurajatoare. Un fruct stricat - dar este de soi nobil iar seminţele sunt încă intacte. O rudă rătăcită - dar sânge din sângele tău. Iar astăzi, un moment de cumpănă în viaţa ei poate reprezenta totodată un nou imbold pentru conştiinţa civică colectivă a locuitorilor cetăţii. Acum, când problema se pune în termeni de existenţă sau dispariţie, avem de făcut o alegere. Putem spune că... asta e, nimic nu durează la nesfârşit, poate e mai bine aşa, sigur e mai simplu aşa. Sau putem spune: care e ultimul lucru simplu de care am avut parte pe care îl voi ţine minte toată viaţa? Acesta este cadoul pe care ni-l face acum UTA, din pragul falimentului, tuturor arădenilor, utişti sau nu: ocazia unei renaşteri. În termenii noştri. Prin efortul nostru. Doar pentru noi. Pentru că vrem noi. Pentru că putem. Iar recompensa va fi imensă şi neaşteptată: la sfârsit ne vom da seama că am reuşit. Dar nu va fi sfârşitul, ci începutul. Dacă reuşim asta ne întrebăm ce n-am putea reuşi apoi. Pentru că atunci vom fi cetăţeni care ştiu cum să identifice un neajuns şi cum să se adune pentru a-l îndepărta. Ne vom recâştiga oraşul. Va fi un succes comun al arădenilor aşa cum cei mai mulţi dintre noi nu au mai trăit. Şi cine ştie, poate că o parte dintre noi vor trăi şi ei senzaţia aceea inexplicabilă că fac parte dintr-o familie nouă, mai mare, selectă şi foarte călduroasă. Vom fi CONcetăţeni! Toată lumea - TOATĂ LUMEA - este invitată!

(Laurentiu Albu)
Suporter Club UTA
Felicitari. Excelent. Ar trebui ca aceasta scrisoare sa devina o scrisoare manifest sa o putem distribui pe toate canalele.
A fost trimisa deja la toata lumea (presa, consilieri, etc).
albrosu Wrote:Proiectul propus de noi difera de ceea ce se intampla la Iasi. CLM si CJ nu vor plti salariile jucatorilor si nici nu vor cumpara jucatori. Destinatiile banilor alocati de cele 2 institutii ar fi: centrul de copii si juniori, deplasari, cantonamente, cheltuieli cu arbitrii, jandarmeria, salvarea, etc. Clubul UTA va avea niste obligatii foarte clare iar in cazul nerespectarii lor, se va sista finantarea. In plus, sumele se vor discuta anual in functie de performanta.

- obligatia pastrarii, pe toata perioada asocierii, a insemnelor, numelui si culorilor echipei;

- obligatia raminerii in Arad a echipei de fotbal;

- obligatia obtinerii de catre echipa, intr-o perioada de doi ani, a promovarii echipei in prima liga si in al 3- lea an o clasare in primele 10 pozitii din Liga Nationala; pe perioada celor 3 ani o conditie esentiala ar fi promovarea si ramanerea echipei in prima liga de fotbal.

- promovarea in cadrul echipei de fotbal, de jucatori din pepiniera proprie;

- asigurarea reclamei, pe stadion, in timpul meciurilor, pentru consiliul local si Primaria Municipiului Arad;

- promovarea imaginii Municipiului Arad si a Consiliului Local al Municipiului Arad prin inscriptionarea, vizibila, pe fata sau spatele tricoului de joc, a insemnelor acestora;

- obligatia organizarii anuale a unei competitii internationale dotata cu Cupa Municipiului Arad;

- obligatia realizarii de protocoale de colaborare cu licee cu profil sportiv si scoli sportive, din Municipiul Arad, in vederea promovarii de jucatori din cadrul acestora;

- acordarea de acces gratuit la meciurile echipei de fotbal, copiilor sub 14 ani, revolutionarilor, veteranilor de razboi si persoanelor cu handicap;

- acordarea de acces la jumatate de pret pentru elevii peste 14 ani, si studenti;

- contributia Municipiului Arad se va discuta anual, in functie de performantele obtinute de catre echipa de fotbal;

- din consiliul director al FCM UTA Arad va face parte un reprezentant al consiliului local si un reprezentant al executivului Primariei Arad;

- activitatea financiara a FCM UTA Arad cu privire la modul de cheltuire a sumelor alocate de Consiliul Local al Municipiului Arad, va fi controlata de catre Serviciul Audit Public Intern din cadrul Primariei Municipiului Arad. In acest sens FCM UTA Arad , va pune la dispozitia Serviciului Audit Public Intern toate documentele legate de sumele alocate de catre consiliul local.

- in cazul neexecutarii obligatiilor mai sus mentionate, asocierea se desfiinteaza de plin drept, fara somatie sau punere in intirziere si fara interventia instantei de judecata (pact comisoriu de gradul IV).

E bun....dar nu cred ca pe banii "NOSTRI", ar trebui adusi jucatori si platit salariile jucatorilor.
Fie ce o fi, dar cu asta nu as putea fi de acord.
Da sa se plateasca cantonamente, deplasari, cazari, mese, serviciul salvarii sau investitii de genu: un dispensar al clubului.
Personal consider ca in momentul de fata in Romania jucatorii castiga prea mult pentru munca ce o depun si implicatiile pe care le au in fenomenul fotbal.
Pepiniera proprie? aici e de discutat, pentru ca si eu stiu cum se face selectia azi la UTA.....as prefera Pepiniera judetului, cu organizarea de selectii la nivel judetean.
Nu stiu cum considera altii UTA, personal pentru mine UTA nu e doar echipa mare, Liga I etc.
In fiecare curte a scolii ar trebui sa existe un banner cu UTA, un A4 macar cu palmaresul Utei.....chiar si un scurt istoric.
Sunt multe de discutat, multi au idei, principii....dar cand e vorba de bani si UTA, trebuie sa judecam bine.
Platesc tot ceea ce poata sa ramana si nimic trecator.
am mai explicat unde ar merge banii de la primarie. cazare, transport, masa, copii si juniori si alte cheltuieli prevazute in HG. 1447/2007...
@Remb, reciteste a doua fraza din postarea mea, daca tot m-ai citat.
http://www.youtube.com/watch?v=3y-EZvSvQfw

cu multumiri pentru scorpio
sa aveti la indemana multa lamaie ca altfel nu raspundem de consecinte...
cand a fost filmat ???
ieri.
de precizat e ca cei doi consilieri pdl au fost prezenti si la prima intalnire organizata de SCU cu consilierii locali si judeteni si la acea intalnire ambii au sustinut ca UTA trebuie ajutata. mai mult, au semnat pe listele de sustinere a proiectelor in cele doua consilii. oare cine si-a bagat coada?
ce este pe filmulet??? am incercat de cateva ori dar nu merge !
Filmarea s-a facut la o intalnire cetateneasca organizata vineri seara la Liceul Vasile Goldis. Au fost prezenti cei 2 consilieri PDL (Schill si Serb), 1 reprezentant al Primariei si vreo 15 cetateni din zona.

"Tin mai mult la UTA ca orice"
"Nu e corect ca unii sa manance caviar si altii pita cu unsoare"
"Domnul primar, un mare gospodar"
"Domnul primar falca este un cetatean care face totul pentru toti cetatenii Aradului"
"Domnul primar este un primar foarte bun care stie sa faca treaba"
Schill face ceea ce stie el bine: sa linga dosul superiorului.
:smt078

E clar ca a inceput contra-campania: banul public la UTA cand noi avem de construit spitale, unii sa moara de foame iar altii sa manance caviar, textele tipice la care ne asteptam de altfel. Spitalul Judetean e construit de Guvern, nu are nicio legatura cu fondurile CLM. Cum m...i ma-tii poti spune ca tii la UTA mai mult ca la orice cand acum 10 zile semnezi petitia "UTA, mandria mea" si acum vii sa declari asta?
Da cine p..a lui le-o cerut bani ca sa tina echipa? Ordinari jegosi cum dezinformeaza ca sa ne puna lumea in cap. Ah, ce stomac trebuie sa ai ca sa il vezi pe porcul ala si sa nu-l scuipi intre ochi...
In fine, ei cu ei, noi cu ale noastre:

Proiectul utiştilor a fost înregistrat la primărie
Sebastian Şiclovan , 06 decembrie 2008 03:18

Proiectul „UTA - mâdria mea”, prin care se vizează asocierea Consiliului Local Arad cu clubul fanion al Aradului, a fost înregistrat în cursul zilei de ieri. Pus la punct de Suporter Club UTA, susţinut de toţi fanii utişti, dar şi de peste 5000 de arădeni care au semnat listele de adeziune, proiectul va parcurge cursul firesc, urmând să fie discutat sau nu, aprobat sau nu - în funcţie de opţiunile consilierilor şi mai ales de dorinţa primarului Falcă. Iniţiat oficial de către consilierii locali Claudiu Cristea, Teodora Hotărân şi Tiberiu Dekany, proiectul nu are deocamdată susţinerea consilierilor PDL, care la urma-urmei decid în Consiliul Local. Din informaţiile pe care le deţinem, proiectul nici nu va beneficia de sprijinul partidului majoritar în Consiliul Local, şi asta în ciuda eforturilor Suporter Club UTA de a-l sensibiliza, pentru lobby-ul necesar, pe Constantin Traian Igaş, acum senator PDL, dar în acelaşi timp preşedintele de onoare al Bătrânei Doamne. Vor urma, probabil, diverse piedici puse proiectului - posibile erori de formulare, transparenţă, obiecţii din partea comisiilor de specialitate - astfel încât suporterii nici să nu fie refuzaţi direct, dar să şi fie, pe cât posibil, descurajaţi, ceea ce cu siguranţă nu se va întâmpla, mai ales că utiştii pregătesc pentru prima lună a anului viitor un nou miting.
http://www.observator.info/sport-2/proie...a-primarie
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23
Reference URL's