Intersectii, reguli scrise si nescrise, radare fixe sau mobile, lucrari... ponturi, sfaturi, recomandari si nu in ultimul rand, ce ne enerveaza cel mai mult la volan.
incep cu un mail pe care l-am primit azi
Quote:PT TOTI SOFERII,
in ultima vreme pretul barilului de petrol s-a redus la jumatate, astfel ca de la 140 dolari a scazut la 70 si totusi, benzina si motorina a scazut cu doar 1000 de lei. E BATAIE DE JOC pt ca guvernul tine taxele si accizele la fel de mari, iar statiile Peco nu vor sa renunte la preturile practicate, avand un profit urias. Daca ei isi bat joc de noi, haideti sa-i boicotam.
S-A DECIS CA IN ZILELE DE 27,28 29 OCTOMBRIE TOTI SOFERII CARE VAD ACEASTA MIZERIE SA FACA FRONT COMUN SI NIMENI SA NU ALIMENTEZE MASINA SI SA NU CUMPERE NIMIC DIN STATIILE DE CARBURANTI. SPERAM CA PRIN ACEST MOD DE PROTEST SA-I PROVOCAM SI SA VEDEM O REACTIE POZITIVA A ACESTUI GUVERN CARE CONTINUA SA ISI BATA JOC DE NOI!
Prima data nu i-am dat atentie acestui mesaj deoarece credeam ca este doar un spam menit sa colecteze adrese de mail insa se pare ca treaba ia amploare iar adevarul cam asta este, platim ca dobitocii mult peste pretul normal al carburantilor.
Si ca tot s-a deschis acest subiect va recomand:
http://www.eunublochezintersectia.ro/
De sambata se va schimba sensul pe strada Unirii+se va da drumul la circulatie prin fata Teatrului. S-a schimbat prioritatea la intersectia drumului de pe langa Liceul CFR cu drumul dinspre viaductul Gradiste, in sensul ca au prioritate cei care vin dinspre Podgoria. Atentie in concluzie la coborarea de pe viaduct spre Podgoria.
I 929 Wrote:De sambata se va schimba sensul pe strada Unirii+se va da drumul la circulatie prin fata Teatrului. S-a schimbat prioritatea la intersectia drumului de pe langa Liceul CFR cu drumul dinspre viaductul Gradiste, in sensul ca au prioritate cei care vin dinspre Podgoria. Atentie in concluzie la coborarea de pe viaduct spre Podgoria.
ce haos o fi pe Unirii pentru ca toata lumea ii obisnuita cu sensu vechi si pana o sa se obisnuieasca cu sensu asta nou o sa treaca ceva vreme
Ce haos sa fie daca ai accesul interzis de pe B-dul Decebal, ce nu exista semne de circulatie, nu sunt valabile, conducem ca boii numai din obisnuinta?
Str. Unirii va fi foarte circulata si chiar daca nu vezi semnele sigur nu vei avea ocazia sa mai intri pe sensul vechi de mers.
La intersectia de la liceul CFR cred ca e ceva provizoriu pentru ca e deviata circulatia la podgoria, iar toti cei care vin din micalaca si vor sa mearga spre centru sau omv trebuie sa aleaga varianta CFR. Din pacate aceasta schimbare provizorie provoaca si mai mult haos dimineata pe podul de la gradiste. E coada de la intersectie pana in partea cealalta a podului si se avanseaza foarte incet.
din ce am vazut zilele astea, cu mici ajustari, inchiderea circulatiei prin fata catedralei si devierea la dreapta prin spatele liceului CFR mi se pare o solutie OK pentru zona podgoria.
P.S. 500 de metri in 45 de minute. traiasca bucurestiul ;)
Cred ca sunt on-topic:
ma enerveaza la culme soferii care nu te lasa sa intrii in trafic (trebuie sa iti faci tu loc cu forta in unele situatii), ma mai enerveaza tampitii care te claxoneaza la semafor sa pleci, desi inca nu s-a facut verde, ma enerveaza aia care nu lasa pietonii sa treaca pe trecerea de pietoni, si te mai si claxoneaza daca ti-ai permis sa lasi tu, iar ei se gasesc in spatele tau, ma enerveaza aia care ocupa cate 6 locuri de parcare, ca vezi doamne ei sunt smecheri, ma mai enerveaza aia care nu-ti fac semn cu farurile ca sta politia cu radarul (io n-am antiradar), si mai ales ma enerveaza idiotul care mi-o lovit masina in parcare!
sfaturi pentru soferi amendati:
NU SEMNATI NICIODATA PROCESELE VERBALE. NU LE PRIMITI. NU DECLARATI NIMIC.
cateva informatii ( astia is pe mana cu militienii) aici:
http://www.amenda.ro
Cand va opresc agentii cu radarul, cereti-le 2 lucruri:
- verificarea metrologica a radarului (care se da de obicei pt un an)
- atestatul personal care le permite sa lucreze cu asemenea aparate
Daca le lipsesste unul dintre aceste documente (sau daca verificarea metrologica a expirat), nu va pot face nimic.
p.s. sanatate multa la domnii juristi! :icon_cheesygrin:
in alta ordine de idei, pentru amenzile pentru parcarea in Arad exista precedente create prin care s-a constatat nulitatea absoluta a notei de constatare si a instiintarii de plata. deci, nu platiti! sau daca platiti, macar sa stiti ca sunteti fraieri. :smile:
Quote:Trafic de iad spre Deva
Lucrările la DN 7 şi cele 20.000 de maşini pe zi, transformă ieşirea din Arad într-un coşmar
Arad - Ieşirea din Arad înspre Deva a devenit supraaglomerată, şoferii trebuind să stea zeci de minute la coadă pentru a parcurge câţiva kilometri. Motivul?
Lucrările pe DN 7, care fac ca circulaţia să se desfăşoare, pe un singur sens.
În aceste condiţii, nervii conducătorilor auto au ajuns să fie întinşi la maxim. Cititorul nostru Cristian Kovacs ne-a trimis la redacţie un e-mail, prin care îşi manifestă nemulţumirea.
FMM de vocabular, alte expresii nu aveti?????????
P.S. n-am mai citit restul articolului
Interesant:
http://www.drive-test.ro/chestionar-auto.html
La mine:
Total: 71 puncte
71-80 de puncte
AS LA VOLAN
Desi nu esti soferul perfect, denumirea de 'As la Volan' tine sa sublinieze modul in care te privesti pe tine insuti (insati). Esti un sofer foarte bun, cu reflexe si decizii rapide si exacte, stii sa manuiesti volanul si ai curajul de a-ti asuma riscuri pentru a ajunge mai repede la destinatie.
Stilul tau de condus se aseamana cu pilotajul sportiv uneori, desi asta depinde de ziua in care te afli si de starea ta de spirit. Intr-o singura zi acum poti fi calm si sa mergi agale, dar in minutul urmator sa te iei la intrecere cu vreunul din trafic sau sa faci semne obscene vreunui prost.
Atentia iti este distrasa uneori de prea multe lucruri si ai trecut la limita de o multime de accidente. Zgarieturile insa au fost mici, iar tamponarile nu iti stau in obisnuinta. Chiar si cand o sa apara (este inevitabil), nu o sa fie din cele grave.
Totusi, ar fi bine sa ai mai putini nervi la volan. Oricat ti-ar placea viteza, sunt zone in care rulezi pur si simplu prea tare. Ai o atitudine in general dispretuitoare fata de ceilalti parteneri de trafic, ceea ce este in sine o greseala. Nu poti pretinde respect si intelegere daca nu le acorzi tu primul, nu?
Te lauzi uneori cu performantele tale la volan, desi ramai uneori uimit sa afli ca altii le-au depasit cu brio. Ai vrea ca traficul din Romania sa fie ca cel din Vest, insa de multe ori si tu te comporti fix la fel cu cei pe care ii injuri cu atata pofta.
Totusi, defectele tale sunt mai putine decat calitatile, si tot ce ar trebui sa faci ar fi sa iti improspatezi un pic cunostintele de legislatie, sa ai mai mult respect si mai multa toleranta in trafic si sa conduci mai incet in zonele periculoase. In rest, distractie placuta pe serpentine!
Bucurestean la volan...
dgggg
Sper ca sunt la topicul potrivit.
Pe soseaua Arad-Timisoara, inainte de intrarea in Ortisoara venind dinspre Arad (sau la iesire, venind dinspre Timisoara) is niste camere de filmat, la care detectorul de radar urla ca dracu. Sunt doua montate pe un stalp inainte de chestia aia ce iti scrie sus nu stiu ce (pe partea stanga, cum vi dinspre Arad), si dupa dupa panourile alea, pe dreapta (tot cum vi dinspre Arad). Pe fiecare stalp camerele is indreptate cate una spre fiecare sens.
Are cineva idee ce ii cu ele? Sa ma astept la vreo 5-6 amenzi? Ca le-am cam luat din plin. Cu viteza peste 100. Tot 2 camere din astea is montate si la iesirea din Sag (jud Timis), spre Moravita (sau Ciacova :D).
As vrea raspunsuri serioase.
Mersi