Forum Oficial al UTA Arad

Full Version: Vocea societatii civile aradene
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Unde e monopol (fie mediu privat sau in politica) e clar ca mai devreme sau mai tarziu va aparea dictatura. 109
Voi ce ati crezut? Pana ce PDL e la putere acolo sus totul se face cum vor ei.
Ștefy pantofarul vrea să candideze la Primăria Aradului

Ştefy pantofarul are planuri mari în acest an. Pentru că este o fire ambiţioasă şi mai ales este iubit de arădeni, acesta vrea să îşi lanseze candidatura pentru Primăria Aradului, deoarece este îndemnat de alţi cetăţeni.

Pentru că nu doreşte să facă parte din niciun partid politic, Ştefy pantofarul va candida ca şi independent. „Am văzut că în întreaga ţară, tot mai multe persoane aleg să candideze independent. Eu nu am făcut politică niciodată, însă mulţi m-au îndemnat să îmi depun candidatura, deoarece lumea s-a săturat de politicienii care au venit după 90 încoace la putere. Am vorbit cu mai mulţi arădeni şi toţi au spus că e bine ca un om simplu să conducă un oraş. Un om care se confruntă zi de zi cu problemele societăţii găseşte soluţii pentru rezolvarea lor”, spune Ştefy.

Momentan, Ştefy spune că este doar o idée şi că încă nu a început strângerea de semnături. „Nu ştiu dacă îmi voi duce ideea la bun sfârşit. Trebuie să văd câţi susţinători o să am”, spune Ştefy.

Ştefy este cel mai tânăr pantofar din Arad, care s-a remarcat de-a lungul anilor prin acţiunile caritabile pe care le-a avut, dar şi prin faptul că i-a confecţionat o pereche de pantofi preşedintelui, Traian Băsescu.

Ştefy s-a mai făcut remarcat prin programul „Rabla” la pantofi, care l-a demarat în anul 2010 în preajma sărbătorilor de Paşte. Clientul mergea cu pantofii vechi la reparat, el îi repara şi îi dona oamenilor săraci, şi în schimbul pantofilor vechi aduși, omul primea pantofi noi, la jumătate de preţ. De asemenea, Ştefy a donat alimente şi pantofi, tuturor celor de la adăpostul de noapte din municipiu Arad.

Până în momentul de faţă este singurul care şi-a exprimat dorinţa de a candida ca şi independent la Primăria Aradului.
http://arq.ro/--tefy-pantofarul--vrea-sa...-aradului-
tinand cont ca a aparut "candidatura independenta" doar in ziarul online al lui falca poti trage cateva concluzii cam cum va arata campania electorala de anul acesta in Arad.

caterinca cu budinca pe spatele si banii nostrii. bravo stefy , rupele fasu' ...pardon, pantofii! hai Aradu'
Ai de plm ce circ o sa fie. O sa fim de rasul lumii, .............. aaaaaaa, sau daca , nu cumva, suntem, deja, de mult.
Mai multe informatii despre Stefy http://www.pantofar.ro/

Un articol mai vechi cu Stefy pantofarul

Stefy l-a lasat pe Falca fara pantofi

Unul din cei patru aradeni care si-a petrecut ziua de joi alaturi de Gheorghe Falca, in cadrul campaniei „O zi cu primarul“ a fost Stefan Filipas, cel care i-a trimis, anul acesta, o pereche de pantofi lui Traian Basescu.

Desi toata lumea credea ca si finul de cununie al presedintelui Romaniei, adica Gheorghe Falca, va primi si el o pereche de pantofi de la Stefy pantofarul, cei doi au spus la finalul zilei ca... nici nu au discutat aceasta problema. Carcotasii speculau la primele ore ale zilei de joi ca primarul va primi o pereche de pantofi, cu care va calca in perioada urmatoare pe santierele Aradului. Chiar si fotografii si cameramanii televiziunilor isi curatasera bine obiectivele pentru a imortaliza momentul in care Stefy ii va inmana lui Falca perechea de pantofi. Dar, intalnirea dintre cel care i-a dat pantofii lui Basescu si finul acestuia s-a terminat cu o banala conferinta de presa, in care cei patru aradeni si-au povestit impresiile dupa o zi petrecuta primarul.

Cel mai grabit sa plece din Primarie a fost Stefy pantofarul. Chiar daca nu i-a spus primarului motivul pentru care se grabea, ziaristii au aflat ca acestuia ii era foarte foame.

Later edit : "STATI LINISTITI !!!!... E O " BOMBA " LA INCEPUT DE 2012 !!!!! NU LAS EU MESERIA PE CARE O IUBESC ENORM !!!! ........ AR FI CA SI CAND AI PARASI PERSOANA PE CARE O IUBESTI !!!! .....AIUREA !!!!!", a declarat Stefy pantofarul. :(:(
respect Stefy !!!
http://www.miscarea-aradeana.ro/evenimen...ntru-smurd

Miercuri, 18 ianuarie 2012, ora 17, pe platoul din fața Primăriei, Societatea Civilă anunță organizarea unei manifestări de protest împotriva distrugerii sistemului de urgență și a noii Legi a sănătății (proiectului legislativ privind organizarea și funcționarea sistemului sanitar).

Chemăm organizațiile, asociațiile, sindicatele, societatea civilă și pe toți cetățenii Aradului să se alăture manifestului pașnic organizat miercuri. Sunt bineveniți toți cetățenii, indiferent de convingerile lor politice însă – în același timp – cerem tuturor participanților să nu politizeze într-un fel sau altul evenimentul.

Manifestația noastră de protest se va desfășura pașnic, cu respectarea legislației în vigoare. În acest sens, în baza legii, au fost depuse azi, 13 ianuarie 2012, în termen legal, la Primăria Arad, toate documentele necesare în numele organizației Mișcarea Arădeană.
mai da-i ma in mortii lor.
sa fie veselie!!!

http://www.youtube.com/watch?feature=pla...W9M#t=185s
"....Societatea Civilă anunță organizarea unei manifestări de protest împotriva distrugerii sistemului de urgență și a noii Legi a sănătății (proiectului legislativ privind organizarea și funcționarea sistemului sanitar).Chemăm organizațiile, asociațiile, sindicatele, societatea civilă și pe toți cetățenii Aradului să se alăture manifestului pașnic organizat miercuri"

Multumesc de invitatie!Sunt platitor tacut de CAS (aproape 500 ron lunar).Cand sunt bolnav imi platesc tratamentul si medicamentele necompensat,Ce-i drept ma imbolnavesc rar.Am sunat de doua ori la 112 la un interval de 14 luni pentru serviciile unei ambulante,si serviciile au fost atat de ireprosabile incat mi-au sugerat sa fac bine sa sun un taxi ,ambulante nefiind disponibile. Cu alte cuvinte ar fi pacat sa fie distrus un astfel de sistem de urgenta,bun rau cum e!
Si tot din carti necitite sau televizor vazute puteam sa raman si fara fetita noroc ca am remediat- cat de cat ,cu un 4+1 milion lei vechi spaga.Spun remediat pentru ca,fetita nu are impliniti doi ani si a vazut deja Timisoara de doua ori (dusa fiind pentru analize)si nu mai spun ,tratamente peste tratamente si medicamente peste medicamente toate platite integral ca am devenit dator la banca cu o rata lunara de 230 roni timp de 5 ani de acum incolo.

In cazul meu de ce ar trebui sa dau curs invitatiei? de ce sa ma duc sa protestez? 13 45
http://www.aradon.ro/raed-araft-sustinut...ad/1040281

Arad. Iată că și Aradul, prin acțiunea societății civile, se alătură orașelor din țară care protestează împotriva distrugerii sistemului de urgență și a noii Legi a sănătății. Mișcarea Arădeană cheamă toți arădenii interesați de această cauză miercuri, 18 ianuarie 2012, ora 17:00, pe platoul din fața Primăriei.

Chemăm organizațiile, asociațiile, sindicatele, societatea civilă și pe toți cetățenii Aradului să se alăture manifestului pașnic organizat miercuri. Sunt bineveniți toți cetățenii, indiferent de convingerile lor politice, însă, în același timp, cerem tuturor participanților să nu politizeze într-un fel sau altul evenimentul”, a declarat Claudiu Cristea, liderul Mișcării Arădene.
Manifestația noastră de protest, punctează Cristea, se va desfășura pașnic, cu respectarea legislației în vigoare. În acest sens, în baza legii, au fost depuse azi, 13 ianuarie 2012, în termen legal, la Primăria Arad, toate documentele necesare în numele organizației Mișcarea Arădeană.
Susținut în toată țară
Potrivit unui material publicat în Gândul, mișcarea de susținere a lui Raed Arafat, pare să fi dezmorțit întreaga țară deoarece mai multe orașe din țară, precum București (Piața Universității), Cluj-Napoca, Târgu-Mureș, Iași, Craiova, Galați, Timișoara, Sibiu, Bacău și Oradea se alătură cauzei. Aceste mitinguri de susținere în semn de solidaritate vor avea loc sâmbătă, la ora 14:00, în toate locațiile amintite.
Nu e cam tarziu, in conditiile in care Guvernul/basescu a renuntat la legea sanatatii si Raed Arafat nu o sa se intoarca inapoi in functie (doar nu-l vedeti pe basescu cerandu-si scuze..)?
E cel mai scurt timp in care a putut fi organizat cu aprobare si autorizatie.

De azi dimineata se intrec jandarmii pe toate siteurile si la toate posturile tv sa povesteasca cate sute de milioane au dat amenzi si cate miliarde de lei vechi or sa mai dea zilele urmatoare celor care "au indraznit" sa ii deranjeze somnul lui base ieri, doar doar nu o mai iesi nimeni sa protesteze impotriva gunoaielor portoclaii.

Din punctul meu de vedere, deja nu mai e vorba de Arafat si Smurd aici cat de taxare a atitudinii sfidatoare pe care o au gunoaiele astea in frunte cu baselu chior fata de noi romanii in general.

Daca vrei un rezultat concret faptul ca s-a panicat chioru si la sfatul consilierilor sai pe probleme de securitate si imagine a retras disperat proiectul din dezbatere dovedeste ca atunci cand societatea civila e unita dincolo de interese si isi face auzita vocea in strada protestand, ea nu poate fi ignorata nici macar de atotputernicii si atotstiutorii astia .
Totusi mi se par manifestari slabe/mediocre. In afara de Targu Mures (casa adoptiva a lui Raed Arafat, cel mai puternic centru universitar de medicina) manifestarile/mintingurile au fost slabe, fara vlaga. Majoritatea celor care au iesit in strada nu era sigura de ce iese, stia doar ceva de SMURD, ca a patit Arafat ceva nasol si desigur ca s-au uitat la Dan Diaconescu (ma refer aici la bucuresteni). 1000 de bucuresteni mi se pare un numar mic, aproape insignifiant. E o confuzie totala, fiecare iese pentru ce-l taie capu'. De ce se iese? Ca a patit Arafat nasoale? Ca exista posibilitatea ca sa nu mai existe SMURD? Din cauza legii de sanatate? Ca sa cada basescu? Revolutie?!
O manifestatie de luat in seama inseamna peste 30 000 de oameni, care stiu exact ce vor, pentru ce sunt acolo, fara mici, bere, fara lideri de sindicat corupti, fara politicieni care sa manipuleze, fara vuvuzele si dansu' pinguinului! Nu ma pot astepta la asa ceva!
Pana cand vor iesi 29.999 de romani in strada sa inteleg ca tu nu iesi ? Daca ceilalti 29.999 de romani gandesc la fel, oare ce se intampla ?
De ce ne plangem atunci ca nu ies romanii in strada , ca ies doar otv-istii si pinguinii , cand noi stam pe canapea sau in fata calculatorului si ne dam cu parerea despre orice ? De data asta nu au iesit insa sindicalistii, partidele, otv-istii ci oameni simpli de toate varstele si de toate "rangurile" daca vrei .

Eu sunt foarte multumit ca am iesit acum cativa ani 2000 de utisti in strada si nu 30.000 (era ceva sa fi asteptat sa fim 30.000 ca azi vorbeamd e UTA la trecut) , dar si ca au iesit zilele astea 300 de clujeni, 1000 de bucuresteni si 5000 de mureseni in strada. M-as fi bucurat sa fi fost si 10 persoane in fiecare oras, insa nu e mai putin adevarat ca o miscare de cateva zeci de mii e mult mai de impact. Insa e vorba si de niste principii si de un exercitiu democratic pe care nu trebuie sa il uitam si pe care trebuie sa il exersam mai des cu totii.

Referitor la motive ai dreptate partial, insa "cauza Smurd/Arafat" a fost impulsul/scanteia/"picatura care a umplut paharul"/ cum vrei tu sau altii sa ii zica . Ideea e sa nu mai aplecam capul resemnati si suficienti ci sa ne spunem/aparam drepturile si principiile atunci cand ele ne sunt calcate in picioare.

ps. uite un editorial care poate reuseste sa explice mai bine ca mine despre ce este vorba de fapt in toate aceste proteste :

http://voxpublica.realitatea.net/politic...72533.html
Un nou cliseu...basescu => protest => resemnare ?

Multi spun ca acum s'a umplut paharul, parerea mea este ca paharul s'a umplut de foarte mult timp.
poate la tine whiteshadow si la mine si la cei din strada....crede-ma ca sunt destui la care mai e loc de cateva umilinte din pacate.

cum ziceam ma bucur ca redescoperim protestul in strada. pentru asta , da sunt de acord sa ii multumim chiorului si partidului lui portocalez.
Daca si un singur om mai gaseste resurse de forta si curaj sa iasa in strada pentru un principiu, inca nu-i totul pierdut! Personal ma indoiesc ca Base si ai lui vor fi scuturati de demonstratiile din zilele astea dar ma bucur ca se face dovada faptului ca in tara asta nu-s chiar toti prosti, blazati, indiferenti sau fricosi.
E frig afara?... sau e vreme buna de-o plimbare!
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
Reference URL's