Probabil stiti toti faptul ca Alin Chita a fost numit antrenor secund dar ramane si ca jucator al UTA-ei.
Personal ma nemultumeste aceasta decizie mai ales ca Todea ramane in continuare capitan deoarece chiar daca nu am nimic de reprosat lui Alin consider ca Todea era mult mai potrivit sa fie antrenor secund.
Prin gestul asta facut de Chirila i s-a dat o palma morala si i s-a stirbit din autoritate ori eu unul cred ca nu merita Cristi asa ceva.
As vrea sa aflu si parerea voastra si in functie de asta daca este asa cum banuiesc eu sa ii transmitem si lui Chirila parerea noastra pentru ca asa mi se pare corect.
Chiar si cu Chita secund,tot Todea este si va ramane liderul vestiarului.Odata si odata tot va ajunge si Todea in aceasta pozitie pentru ca ma indoiesc ca va face multi purici Chita la Arad.
Todea trebuia să ajungă ,,secund'' acum, nu ,,odată şi odată''. Trebuiau puse meritele lui Todea pe lângă cele ale lui Chiţa, luate în calcul devotamentul, abnegaţia, spiritul de sacrificiu. Să nu mai vorbim de faptul că, inclusiv pe acest forum, asupra lui Chiţa au planat unele suspiciuni în trecuta ediţie de campionat. Din punctul meu de vedere, nu Chiţa era cea mai îndreptăţită persoană pentru ocuparea postului de antrenor secund la UTA. Pe de altă parte, mă întreb: oare ce-a investit Chirilă în Chiţa, încredere sau... prevedere?
Nu mi se pare o problema. Mai ales ca habar n-am ce aptitudini are Todea pentru a deveni in viitor antrenor si nu stiu nici daca-si doreste asa ceva. In schimb, sunt convins, Chita se gandeste serios la o cariera de antrenor. Si sunt convins ca Ionut Chirila a vorbit cu Chita inainte de anunt, nu stiu daca si cu Todea.
Revenind la Todea, chiar si fara job-ul de antrenor secund, ramane cu autoritatea nestirbita. Atata cat o are. Pentru ca in returul trecut n-am avut impresia ca UTA ar fi avut un "lider de vestiar". Imi place Todea si imi doresc sa ramana pe viata la UTA, dar inca nu sunt convins cat e de "lider". Sper sa devina, mai ales ca ne-am scapat de majoritatea "oamenilor problema" (ar mai fi Drida - nu-l vad acceptind autoritatea lui Todea) si echipa trece printr-un proces de intinerire. Contextul ii este deci favorabil lui Todea, ramane de vazut daca va reusi sa devina un adevarat "capitan de nava". Eu ii doresc succes, avem nevoie de el.
P.S.: nu am votat la poll, nu cred ca postul de antrenor secund e pe merite. Ci pe aptitudini, motivatie etc.
Cu siguranta, prevedere. Ar fi culmea ca un antrenor secund sa tranteasca meciurile. Cred totusi ca in lipsa anturajului pe care l-a creat in trecut tandemul Chirita-Tudor, Chita si altii s-au linistit. Jucatorii UTA-ei nu au avut un caracter mai dubios decat media fotbalistului roman, atat doar ca in haosul existent pana nu demult la UTA, au iesit mai mult in evidenta.
Cred ca Todea e prea tanar pentru a deveni un antrenor secund si nici nu si-ar fi dorit asta. El ramane adevaratul capitan in vestiar, teren si in fata suporterilor. Sper ca la finalul carierei sa i se faca loc in organigrama clubului.
eu nu as face mare caz de numirea secundului. a fost alegerea lui Chirila si indiferent de cat il apreciem noi pe Todea nu o putem influenta.
desi la prima vedere nu pare chirila il apreciaza mult pe Todea doar ca probabil in alegerea secundului au contat si alte elemente decat implicarea, daruirea, aprecierea suporterilor.
Cred ca Todea mai are multe de aratat in teren, eu unu nu il vad, in acest moment, pe Todea un antrenor secund, ci un capitan si un lider in teren si in vestiar. Are vreme si Todea sa faca pasul spre postul de antrenor secund, deocamdata, dupa parerea mea, Todea este in acest moment omul potrivit la locul potrivit.
Exact cum spune si red_uber_alles. Nu cred ca antrenorul secund a fost ales prin prisma devotamentului fata de club, ci datorita aptitudinilor. Chirila cred ca "a vazut" in Chita un viitor antrenor. Sa nu uitam ca nu trebuie sa fi un bun fotbalist ca sa devii antrenor (sunt foarte multe exemple in care mari jucatori au fost "praf" ca antrenori). Asadar nu ar trebui sa ne ingrijoreze acest aspect.
P.S. Eu nu stiu cat de bun o fi Chita, dar daca Ionut si l-a ales, sunt dispus sa-i acord o sansa.
In cazul acestei alegeri a contat probabil varsta si planurile de viitor ale fiecarui jucator. Todea mai doreste sa joace probabil inca vreo 5-6 ani, si atunci poate un post de antrenor secund ar fi fost un stres in plus. Este adevarat si ca prin aceasta numire, Chita este "responsabilizat preventiv". Oricum, rolul unui antrenor secund in viziunea lui Chirila cred ca este unul foarte lejer, astfel ca Alin Chita nu va influenta prea mult jocul UTA-ei sau pregatirea.
Una-i una si alta-i alta.
Din multe puncte de vedere, pozitia de capitan de echipa mi se pare mai importanta decat cea de antrenor-secund. Secundul conduce antrenamentul in lipsa principalului, face incalzirea etc, e mai mult un rol "decorativ", accepta sa i se delege din partea principalului unele activitati (unele pot fi chiar injositoare). Prin urmare nu cred ca Todea ar avea de ce sa se simta jignit. El ramane CAPITANUL. Am convingerea ca a inteles foarte bine acest lucru. Antrenorul-jucator e, in plus, un fel de struto-camila. In rest, sunt multe afirmatii din partea voastra cu care sunt perfect de acord. O nota in plus pt Kidu ca a deschis acest topic si apreciez ca doreste sa afle si parerea noastra:-)) (chiar daca exista riscul sa nu fim cu totii de aceeasi parere)
Chita, onorat de noua postura
Scris de Editor
Thursday, 24 July 2008
Ales antrenor secund de Ionut Chirila pe final de cantonament, Alin Chita spune ca priveste mutarea ca pe un prim pas pe drumul pentru care va opta dupa retragerea din iarba.
"Nu cred ca restul echipei ma va privi cu teama", a glumit aparatorul sosit in urma cu un an de la Pitesti. "Sincer, m-a onorat alegerea domnului Chirila. Inca n-am stabilit exact care imi vor fi noile atributii, dar o vom face pana plecam in al doilea cantonament. A fost si timpul scurt, pentru ca propunerea a venit chiar inainte sa plecam din Austria", a adaugat Chita, apreciind ca stagiul de la Grosspetersdorf si-a atins scopul: "Dupa parerea mea, a fost benefic, s-a lucrat intens, atat la capitolul fizic, cat si la forta". (
http://www.sportarad.com)
intrebarea e daca Todea doreste sa fie antrenor, Chita sigur doreste pt.ca a si facut ceva curs de antrenor
Nu trebuia uns nici unul dintre cei doi in aceasta functie,decat in cazul in care nu mai ai alta soluie.
Nu cred ca UTA ajuns la fundul sacului.Aceasta numire nu face decat sa nasca intrigi in randurile jucatorilor,cat si in randurile suporterilor,ca dovada acest forum.
Pt. mine personal lucrurile de la UTA sunt cam in ceata si anume:
-nu se cunoaste structura actionariatului(se tot amana)
-s-au cedat jucatori de perspectiva (nu ma refer la toti) si s-au adus!!!!???
-nu exista la club un conducator.
-nu se poate ca domnul Chirila sa fie un factotum la club
-toate aceste nelamuriri se leaga parerea mea de primul punct
P.S. De fapt putea fi oricine uns in functia de antrenor secund,pana si Toc,ma-ntelegeti?
R-1946 Wrote:Nu trebuia uns nici unul dintre cei doi in aceasta functie,decat in cazul in care nu mai ai alta soluie.
Nu cred ca UTA ajuns la fundul sacului.Aceasta numire nu face decat sa nasca intrigi in randurile jucatorilor,cat si in randurile suporterilor,ca dovada acest forum.
P.S. De fapt putea fi oricine uns in functia de antrenor secund,pana si Toc,ma-ntelegeti?
ce jucatori de perspectiva s-au cedat????? zaharia la 31 de ani,baltoi ma faci sa rid,s-au te referi la hora ,tinarul ala care alerga anapoda pe teren????tie ti se pare ca hora are vreo perspectiva
cip_leo Wrote:nu te inteleg...
sau nu vrei...
CE-I CU ATATA TAINUIALA?
nu e nimic clar la acest club!
PSV Wrote:R-1946 Wrote:Nu trebuia uns nici unul dintre cei doi in aceasta functie,decat in cazul in care nu mai ai alta soluie.
ce jucatori de perspectiva s-au cedat????? zaharia la 31 de ani,baltoi ma faci sa rid,s-au te referi la hora ,tinarul ala care alerga anapoda pe teren????tie ti se pare ca hora are vreo perspectiva
Da la hora ma refeream.dar pe cine au adus?
bine ca-i tine pe astia doi care oricum nu mai vor sa joace la noi,degeaba sunt jucatori buni
A plecat un jucator, Hora si au venit doi, M. Gheorghe si Ilin. Cel putin despre primul, cei care l-au vazut "pe viu" in cantonamentul din Austria, spun ca e un real castig pentru echipa. Ai fost cumva acolo si poti combate aceasta opinie? Daca nu, oare nu crezi ca e mai corect sa astepti sa vezi ce demonstreaza acesti jucatori si dupa aia sa apreciezi ca oportuna sau nu transferarea lor? E doar un punct de vedere, altfel oricine are dreptul la indoielile si reticentele lui. Ar fi de dorit insa ca ele sa fie cat mai argumentate.
Asa este ai dreptate,dar eu ma refeream la ce se intampla in momentul de fata la club,printre care am dat unele exemple.cu toate ca mai sunt si altele.daca s-ar fi adus un antrenor secund n-ar mai fi existat nici polemici de genul:(ca nu e bun chita,sa fie todea ...) care ar putea da nastere la unele neintelegeri intre cei doi.
la 0 la 2 nu poate fi nici un castig!
E parerea ta, eu prefer sa ii cred pe cei care mi-au relatat ce au vazut cu ochii lor. Ca sa revenim la subiect, parerea mea e ca problema antrenorului secund nu e una care sa nasca polemici. Eu cred aantrenorul secund e inainte de toate un ajutor al principalului si este dreptul exclusiv al acestuia de a-si alege colaboratorii dupa criteriile pe care le crede de cuvinta. E un principiu general nu ma refer neaparat la cazul Chita. Cat despre celelalte probleme si eu am anumite semne de intrebare insa cel putin pana acum, semnalele pozitive mi se pare mai concrete, mai palpabile si mai importante.
Edenbeast de ce Gheorghe si Ilin sint "un real castig"? Pe ce-ti bazezi afirmatia ? Cei ce au fost in Austria (cei apropiati sau cei din club) au fost ei obiectivi? Ca rezultatele au fost penibile.Asa ca,eu nu cred ca trebuie sa ne manifestam ,doar,prin etapa a 8-a ,daca vom fi pe locul 3-4.In plus ca avand pe Chita secund este o chestie cel putin negandita (sa nu ma exprim altcumva,ce are Chita,in plus ?).Chirila a luat pina acum multe decizii dubioase,nu arata a om sigur pe sine,in afara de nume (al tatalui) nu inspira incredere,cred ca stiu ce spun,cunosc ce a facut pina acum.Are toata increderea Dlui Bara,dar Bara nu are noroc la oamenii ce-i alege,ca ii alege pe criterii nefotbalistice,ci sentimentale,-a avut doar regrete.Spun doar atat,acum, Chirila este un om increzut,si ahtiat dupa bani,asta se demonstreaza usor-pentru cei ce l-au urmarit.Singura noastra consolare e ca daca rateaza cu UTA isi termina cariera,dar asta nu incalzeste pe nimeni.Asa ca as dori sa nu fiu nevoit sa aplic "Legea lui Jenei" : nu-ti face iluzii,ca sa nu ai deziluzii.Eu as vrea sa avem certitudini,gresesc oare ?.
P.S. Antrenor esti daca ai calificare,are Chita asa ceva?Va fi un "Yes man",asa isi alege Chirila colaboratorii.