Forum Oficial al UTA Arad

Full Version: "Sportul alb"
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3
Ideea i-a apartinut lui tigru_calugar, dar totusi mi-am permis eu sa deschid acest topic.

pentru inceput, daca tot s-a terminat turneul de la Roland Garros:

-Nadal egaleaza recordul lui B. Borg:
http://www.onlinesport.ro/stiri/tenis/ro...garros.htm

-Ivanovic, no.1 mondial
http://www.onlinesport.ro/stiri/tenis/ro...-paris.htm

-2 romance au disputat finala la R. Garros (juniori)
http://www.sport365.ro/Simona_Halep_camp...60240.html
In Romania acest sport,din pacate,a devenit un adevarat lux.Un tanar din tara noastra, pe langa talent,trebuie sa provina dintr-o familie "bogata" din dpdv financiar pentru asi permite sa faca performanta.Spanioli in schimb, este normal sa scoata tenisti pe banda rulanta din moment ce pana si la satele cele mai mici exista cel putin un teren de tenis pe care poti juca GRATIS.
In fine,daca tot am vorbit de bani,stiati ca Victor Hanescu (locul 110 in lume)cel mai bine cotat jucator roman, a castigat anul acesta 73.137 $ la individual si 3800$ la dublu fara sa fi castigat vre-un titlu ?
S-a convertit in profesionist la varsta de 19 ani in 2000 suma castigata in acesti ani a fost de $1,237,257 .Frumoasa suma :).Sa fi in Romania milionar in euro la varsta de 26-27 ani...ii ceva.
ps.Sincer imi pare rau de Federer :( dar cred ca deja si-a creat un puternic compex de inferioritate in fata lui Nadal pe terenurile de zgura.
Rafael Nadal a ajuns in finala turneului de tenis Queen's impunandu-se cu o relativa comoditate in fata lui Andy Roddick cu 7-5,6-4,o partida in general controlata de Rafa Nadal.Din nou Rafa se afla intr-o finala dupa ce tot in aceeasta luna a castigat Roland Garrros.Spaniolul continua sa se adapteze terenurilor cu iarba cu un obiectiv clar de a castiga WIMBLEDON dar pana atunci ,ultima runda de accedere la castigarea Queen´s va fi destul de greu de realizat:in finala il asteapta un puternic jucator ,Novak Djokovic numarul trei mondial care a trecut in semifinala de David Nalbandian cu 6-1 y 6-0.
Nadal castiga Queen´s 7-6,7-5 !Primul turneu pe iarba castigat de Nadal!!! Novak Djokovic a dominat partida dar a cazut mental pierzand nemeritat!
Hmm, eram convins ca Djokovic nu va avea probleme in acesata finala, mai ales ca imi pare cel mai in forma jucator pe suprafete rapide.
Nadal chiar vrea Wimbledonul...
In schimb,numarul unu mondial,Roger Federer a casticat la Halle cel de al cinci-lea titlu pe aceeasta suprafata impotriva germanului Phillip Kohlschreiber in doua seturi 6-3 y 6-4.
ps.Abia astept Wimbledonul :fi_lone_ranger:
Clasamentul primilor 10, 16-06-2008:
1st Federer , R. 6900
2nd Nadal , R. 5755
3rd Djokovic , N. 5360
4th Davydenko , N. 3115
5th Ferrer , D. 2905
6th Roddick , A. 2280
7th Nalbandian , D. 2100
8th Blake , J. 2015
9th Gasquet , R. 1625
10th Wawrinka , S. 1615
Sunt amatori de tenis aici pe forum?
Nu stiu sa joc,nu am jucat niciodata dar mi-ar place.
albrosu Wrote:Sunt amatori de tenis aici pe forum?

La ce nivel joci? :icon_cheesygrin:
Sa zicem la un nivel mediu pentru amatori. Joc aprox. 3 ore pe saptamana dar vreau sa progresez :)
Ok.
Deci Robitzi facem un dublu contra lui albrosu :smile:

PS: Eu am mai jucat dar acum cativa ani si mi s-a parut destul de greu. Sportul asta e unul usor cand il privesti la TV dar e cu totul altceva cand esti pe teren.
Da, e un sport destul de solicitant pentru ca sunt multe ruperi de ritm si fara insusirea unor tehnici de lovire a mingii, iti faci viata grea. In tenis, teoria chiar e importanta. De exemplu, occidentalii nu se apuca fara sa ia niste ore de la un instructor. Evident ca se pot face progrese si fara aceste lectii dar e nevoie de mult antrenament. Poate formam niste echipe de dublu si ne apucam de treaba. :smile: Din fericire avem parte de multe terenuri de tenis in Arad care sunt asezate langa Mures. La baza UTA sunt 9 terenuri, toate cu nocturna iar pretul este de 20 lei / ora (in timpul zilei) si 25 lei / nocturna. La Abel exista 6 terenuri, 18 lei / ora (in timpul zilei) si 50 lei / nocturna. (doar terenul central are nocturna). Si la clubul ACTIV exista terenuri de tenis (vreo 6, cred) dar din cate stiu se poate juca doar ziua. O racheta bunicica costa intre 50-100 EURO iar una buna de la 100 in sus; depinde de nivelul la care doresti sa ajungi.

p.s. @robitzi, 'Sharapova' e ok. :smile:
http://sportpedia.mysport.ro/Wimbledon Precum se vede aici Ilie Nastase a fost de doua ori finalist din pacate necastigand nici una :(
@albrosu ,stiu :) ti-am zis ca e racheta buna.fata de tecno pro :))
Wimbledon 2008,simplu barbati:

Roger Federer (SUI) 7 6 6 - - Roger Federer (SUI) - - - - - S01 - - - - - F01 - - - - -
Lleyton Hewitt (AUT) 6 2 4 - -
Fernando Verdasco (ESP) 6 6 3 4 11 Mario Ancic (CRO) - - - - -
Mario Ancic (CRO) 3 4 6 6 13

Marat Safin (RUS) 6 6 5 6 - Marat Safin (RUS) - - - - - S02 - - - - -
Stanislas Wawrinka 4 3 7 1 -
Marcos Baghdatis (CHP) 7 2 6 6 6 Feliciano López - - - - -
Feliciano López (ESP) 5 6 3 7 8

Janko Tipsarevic (SN) 4 6 4 6 - Rainer Schuettler (ZZZ) - - - - - S03 - - - - - F02 - - - - -
Rainer Schuettler 6 3 6 7 -
Marin Cilic (CRO) 3 5 2 - - Arnaud Clement - - - - -
Arnaud Clement 6 7 6 - -

Richard Gasquet (FRA) 7 6 6 2 4 Andy Murray (ING) - - - - - S04 - - - - -
Andy Murray (ING) 5 3 7 6 6
Mikhail Youzhny (RUS) 3 3 1 - - Rafael Nadal - - - - -
Rafael Nadal (ESP) 6 6 6 - -
"Sportul ALB" vine de la cocaina ce-o consuma Martina Hinggis si altii/altele ca ea? :D
Nu, cred ca vine de la faptul ca negrii nu prea au vreun cuvant de zis in sportul asta
Nu Burebista,"sportul alb" vine precum sti ,de la faptul ca,fata de celelalte sporturi cu "minge rotunda" cei doi adeversari nu au contact direct ca sa se lezeze corporal unul pe altul.Doi la mana ,regulile jocului nu iti permite, macar sa injuri, nici macar in gand adversarul dar mai ales companierul pentru ca ,pur si simplul, jocul nu iti da motivatie sa faci acest lucru.Cand gresesti daca ai un temperament coleric nu ai alceva de facut decat eventual sa te injuri pe tine insuti nu poti pune vina pe nimeni cand faci o greseala,nici macar pe arbitru .Regulile sunt de asa natura ca este imposibil sa trisezi.Mai sunt o gramada de motivatii pentru aceasta "porecla" dar cea mai "vizibila" ar fi ca de la inceputuri jucatorii de tenis erau "obligati" sa joace in haine albe.Regula care se mentine doar la acest turneu care se disputa in prezent,Wimbledon.Lamurit? :)
Imperator Wrote:Nu, cred ca vine de la faptul ca negrii nu prea au vreun cuvant de zis in sportul asta

De surorile Williams ce parere ai?
lupo-tigrule, stiam, insa vroiam sa fac putina bâză.
Pages: 1 2 3
Reference URL's