Forum Oficial al UTA Arad

Full Version: Fotbalul aradean (la toate nivelele)
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6
Nu prea vad unguri prin echipa, nu sunt unguri multi in Salonta?
Felicitarile mele juniorilor,si chiar daca apartin de Liberty si au fost doar imprumutati,au facut cinste cat au jucat sub "steag" aradean. ACU pare-mi-se isi apara titlul de anul trecut,nu?
Am si eu o intrebare,daca ma poate ajuta cineva...maine se joaca meciul de baraj pentru faza nationala (juniori) intre CS Vladimirescu si Corvinul...imi poate spune si mie locatia unde se va juca meciul?multumesc anticipat
ACU Arad îşi începe seria jocurilor de verificare în Ungaria

Daniel Lupaşcu a ajuns ieri după amiază în Arad şi în scurt timp ar mai putea apărea un fotbalist care a cochetat cu Liga I, în persoana lui Zeno Bundea

Geta Onu nu mai îşi doreşte aşa mulţi fotbalişti în probe. Preşedintele executiv de la ACU spune că i-a transmis deja directorului sportiv să cheme la echipă, pentru a fi testaţi de Costel Bogoşel, doar fotbalişti care au şanse de a fi păstraţi. „Am văzut la antrenament foarte mulţi fotbalişti. Nici nu ştiu cum îi cheamă pe toţi. I-am spus lui Cipri Roşca să nu mai aducă tot felul de fotbalişti de care nu a auzit nimeni. În două zile voi face ordine. Vor rămâne doar cei care au şanse reale de a prinde lotul”, a decretat Geta Onu. Aceasta a dorit să lămurească şi zvonurile privind venirile lui Tiberiu Bier şi Răzvan Riviş. „Am auzit şi eu că s-a scris în presă de posibilele veniri ale lui Bier şi Riviş la ACU. Nici vorbă”, a mai spus oficialul din Aradul Nou, care a mai afirmat că, cel puţin la apărare, nu vor exista mari modificări. „Eu am fost foarte mulţumită de apărare în sezonul trecut şi în special de fundaşii centrali. Am auzit şi eu că Bier ar vrea să vină la Arad. Deocamdată avem soluţii în centrul apărării, acolo unde sunt 4 fotbalişti care ar putea să joace. Atât Nicolau cât şi Aldea, Miculescu sau Bilia ar putea să facă cuplu în defensivă. Nu ştiu dacă Alin Gligor va rămâne”, a mai declarat Geta Onu.

http://www.observator.info/sport-2/acu-A...n-ungaria-

39
Sincer foarte frumos cei de la Zabrani chiar merita felicitari
colaborare intre liliachii/galbennegri si acu ???

http://www.liga2.ro/seria-2/bursa-transf...ad-7910804
Un articol interesant si frumos despre AMEFA, unul dintre cluburile de legenda ale Aradului:

AMEFA la 100 de ani: povestea echipei de fotbal

Un secol de amintiri sunt în scrinul vechiului club arădean, parte vibrantă în istoria sportului românesc. Clubul condus azi de Gheorghe Biriş pleacă din perioada romantică a sportului şi merită să ne oprim puţin ca să ne uităm în urmă. Pentru că trecutul ne arată adevărata indentitate.

Era august, 1911, când s-a înfiinţat Asociaţia Muncitorilor pentru Educaţie Fizică şi Sport. AMEFA a acoperit aproape toate ramurile sportive – fotbal, haltere, polo, lupte, atletism, box, canotaj, ciclism, şah, popice, motociclism, tenis, tir, handbal, culturism, gimnastică, judo sau tenis de masă.

Începem azi o serie de articole dedicate clubului care a fost şi rămâne un reper viu în viaţa sportivă a oraşului. Lovitura de start e a fotbalului.

Pe locul unde s-a jucat prima dată în România după legile englezeşti a început totul. S-a luptat de la egal la egal cu granzii vremii timp de nouă sezoane pe prima scenă. Opt din ele le-a petrecut între 1932 şi 1940. S-a bătut cu Clujul lui Andrei Sepci, portarul Balcaniadei din 1933. Cu Oradea lui Iuliu Baratki, „minunea blondă”. Cu Ripensia, cu celebra-i linie de atac stilizată bindeabekeciolacschwartzdobay. Cu Gloria Arad, trupă tare atunci, cu internaţionalii Dobra sau Barbu I. Cu CFR Bucureşti, Rapidul de azi, îi avea atunci pe Vintilă Cossini sau pe arădenii Barbu II şi Cuedan. Cu Unirea Tricolor, la mijloc juca Petre Steinbach, antrenorul de mai târziu al ITA-ei.

Pleiada de internaţionali

Generaţii de atunci: Ioan Auer (I), internaţional; Ştefan Auer (II), în lotul României pentru Mondialul italian din 1934, a făcut istorie la Rapid; Gheorghe Albu, multă vreme recordmenul prezenţelor în echipa Naţională (42), şi el a fost la primul Mondial din Italia; Coloman „Cibi” Braun – Bogdan, devenit mai târziu primul antrenor emerit din România; Ştefan Dobra – om de lot naţional (şi el a fost în Italia); Iosif Slivăţ, campion mai târziu cu ITA; Francisc Ronnay, a câştigat Campionatul Ungariei cu CA Oradea; Ioan Reinhardt, piesă din prima generaţie de aur de la ITA; Zoltan Szaniszlo, a jucat în marea echipă Hungaria Budapesta; Robert Sadowski, portar de naţională, a fost la Mondialul din Franţa, în 1938; Iulian Prassler, şi el convocat pentru Cupa Mondială din Hexagon; Cornel Bugariu, alt portar de naţională; Ştefan Perneki, Dănilă Bătrîn – fotbalişti de prim plan ai AMEFA-ei, cei mai buni atacanţi ai alb-albaştrilor; Ştefan Onisie, venit de la marea echipă CCA-ului; Arcadie Buibaş, internaţional; Alexandru Mari, unul din cei mai buni stoperi din România, internaţional;

În 1940 a fost un moment de cumpănă. În cartea apărută acum 10 ani, „Clubul Sportiv Astra la 90 de ani”, autorii Tiberiu Ţiganu şi Gheorghe Biriş notează că o lege de sorginte legionară, numită „Straja Ţării”, a interzis gruparea arădeană! Echipa s-a pus din nou pe picioare după Al Doilea Război Mondial, activând în Divizia B, iar în 1948 a fuzionat cu Astra (Asociaţia Sportivă a Fabricii de Vagoane, înfiinţată în 1932).

Echipa alb-albastră a pendulat între ligile doi şi trei, schimându-şi şi denumirea, în AMEFA – Astra, apoi Metalul Flamura Roşie şi continuând cu Vagonul.

Încă o sclipire

Cu ultima titulatură, gruparea din Banu Mărăcine a revenit pe prima scenă, la capătul sezonului 1967-1968. Lotul folosit în Divizia A de antrenorii Toma Jurcă, Francisc Dvorzsak şi apoi Radin Duşan i-a inclus pe Gherghel, Arghişan, Matache, Săcui – Lenarth, Boros, Matusinka, Mulroth, Dvorzsak jr, Otto Dembrovschi, Chivu, Schweinninger, Gh. Macavei, Adam, Mihai, Sfârlogea, Igna, Arnoczki, Marksteiner, Petschovschi III, Mihăilescu, Pop, Mertesz, Jurcă; Metskas, şi Fl. Halagian.

Pentru fanii care umpleau arena, sezonul a fost memorabil. Echipa susţinută de Fabrica de Vagoane din Arad a răpus Petrolul lui Mocanu (3-1), Argeşul lui Dobrin (3-1), Dinamo (1-0), care venise cu Lucescu, Dinu şi Dumitrache. Au mai căzut în lupta cu arădenii: Progresul Bucureşti (2-1), Farul (3-2), U Craiova (2-1), ASA Tg. Mureş (3-0), Poli Iaşi (2-0), Crişul Oradea (4-2). Plus un 4-4 incredibil cu U Craiova la Arad, cu scorul evoluând halucinant: 0-1 Ivan, 1-1 Gh. Macavei, 2-1 Boroş, 2-2 Oblemenco, 3-2 Adam, 3-3 Neagu, 3-4 Neagu şi 4-4 Adam.

Cu UTA, duelurile au încins Aradul. În tur, pe Vagonul, gazdele conduceau cu 3-1 în minutul 79. Marcaseră Schweinninger, Dembrovschi şi Arnoczki pentru vagonari, iar unicul gol al utiştilor îl semnase Ilie Moţ. Ultimele unsprezece minute, fără mulţi fani ai UTA-ei în tribună, plecaţi să nu mai suporte umilinţa, au adus întoarcerea cu 180 de grade. Patru goluri au intrat în plasa vagonarilor – Petescu, Şchiopu, Lereter, Moţ – iar UTA avea 5-3 la final şi îi întorcea pe suporteri din drum. În returul din Calea Aurel Vlaicu, Vagonul a câştigat cu 1-0 (gol Stănoaie), iar utiştii tremurau în drumul spre titlu. Şi-au revenit însă din mers, în timp ce pentru „vagonari” n-au fost de ajuns cele 10 victorii adunate şi au luat iar drumul Diviziei B. Otto Dembrovschi a fost golgeter, cu 8 goluri.

Căderea a fost puternică, anul următor s-au clasat pe 8, iar apoi pe 16, retrogradînd în C. Un loc 12 şi un loc 6 au precedat contopirea cu CFR-ul, care rezistase în B. Unirea s-a numit noua echipă unde a fost chemat şi Gică Gornea. Portari mai erau Bicski şi Suciu, iar în câmp activau Ardelean, Bermozer, Cociuban, Mulroth, Babău, Damian, Markovits, Juhasz, Cura, Cilian, M. Leac, Cotarcă, Hamza, Platagă, Croitoru, Mierea, Gyenge, Gall, Dobai şi Cotârlă, cu Antoniu Bacoş pe banca tehnică. Un singur an a ţinut echipa, care a terminat campionatul 73-74 pe locul 10, apoi Vagonul şi-a reintrat în rol, dar cu numele Rapid.

Parcursul a continuat, cu noi generaţii bune. Aproape de un nou punct culminant s-a ajuns în iarna lui 1990, atunci când Vagonul termina turul pe locul doi şi se apropia de promovare. Nu s-a reuşit, dar generaţia rămâne ultima frumoasă a „vagonarilor”. Printre alţii: Duckadam, Blaj, Blajovici, Csordas, Grad, Bulle, Molnar, Krausz, Erdei, Szalka, Terek, Căşuţ, Teodorescu ori Rad. A urmat o nouă cădere, în liga a treia, apoi o fuziune cu altă mare echipă de tradiţie a Aradului, Strungul. Ambele cluburi au trecut greu prin tranziţia post-revoluţionară şi au decis că e mai bine să-şi dea mâna. S-a ajuns la FC Arad, apoi la FC Arad Telecom. Cuibul din Banu Mărăcine a fost părăsit pentru vechea arenă „Constructorul”, din Micălaca, acolo unde s-a mers până la sfârşit. Romtelecom Arad a retrogradat din liga a treia în 2006, a mai pâlpâit prin câteva grupe de juniori, ca să se stingă definitiv acum patru ani.

Ultimul golgeter povesteşte

Revenind, ultima generaţie care a ieşit în prim-plan în „istoria modernă” a fost cea din 1990. Are cuvântul Vasile Rad, golgeterul echipei de atunci, secretarul general de azi al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Arad.

Crescut la UTA, lansat la Lipova, Rad a ajuns la Vagonul în 1986. „Borugă nu era antrenor, dar se pare că el dicta şi pe vremea aia, era căpitan! Era antrenor nea Petre Schweininnger. Un an de zile am jucat fundaş dreapta, dar Borugă m-a încercat atacant, după ce a văzut că aveam 5 goluri date din postura mea, eram la egalitate cu vârfurile! Şi atacant am jucat până în 1992. Într-un an am fost printre golgeterii seriei, m-a depăşit în ultima etapă Ovidiu Maier, de la Alba Iulia. Eu eram suspendat, el a dat 3 goluri şi m-a depăşit cu unul”, rememorează fostul atacant.

„Atunci, în sezonul când am terminat turul pe locul doi, am avut cea mai bună generaţie, cu Borugă şi cu Duckadam, care era şi vicepreşedinte. De ce n-am promovat? Am făcut calcule, în retur aveam meciul cu UTA acasă, apoi încă două afară de unde puteam lua puncte. Un joc puteam să-l câştigăm, altul era cu semnul întrebării. Cu punctele respective aveam mari şanse să promovăm. Dar UTA ne-a bătut acasă 4-1. Cu toate că eu cred că a existat o discuţie foarte clară între conduceri, Vagonul n-avea bani de prima ligă, ceda locul la UTA, dar se pare că nu s-au mai înţeles. Dacă erau bani, la ce lot aveam atunci, eu zic că făceam faţă în prima ligă. Financiar, nu cred. De asta a apărut şi acea discuţie cu UTA, dar nu ştiu ce s-a întâmplat. Culmea, tot pe noi ne huiduia lumea că n-am vrut să ajutăm UTA. Dar tot timpul UTA a fost pe primul loc”, sintetizează Rad acel sezon, ultimul reprezentativ pentru Vagonul.

„Omul de ordine” refuză golul!

Vasile Rad a avut şi un moment antologic pe stadionul care a căzut acum câţiva ani, pentru a face loc unui complex comercial. Într-un meci cu Unirea Alba Iulia – din postura de om de ordine, din cauza unei suspendări – a scos de pe linia porţii un gol al albaiulienilor, şocând pe toată lumea!

„Aşa am crezut atunci că pot să ajut echipa. Cu o etapă înainte, la Cugir, nu am vrut să joc, eram la limită cu galbenele şi urma Alba Iulia. Ştia că voi fi urmărit, mai ales că la vestiarul arbitrilor l-am văzut pe Ioan Mărginean (n.r. fost conducător la Alba atunci), care râdea cu arbitrii. La prima fază, în minutul 10, aveam deja galben! Ştiam că se înţelegea de atunci bine cu Federaţia”, e cadrul care a precedat halucinanta fază. „În dimineaţa meciului, m-am aşezat pe bancă, apoi am plecat în spatele porţii. Mi-am pus o batistă pe mână, de om de ordine. Nu ştiam că va veni aşa fază. Arbitrul, Coroianu, de la Cluj, Dumnezeu să-l ierte!, mi-a zis că nu stau bine. Înaintea acelei faze, a mai fost una, pe contraatac, un jucător de la ei a tras de la 17 metri lângă poartă, mingea se ducea încet, am vrut şi atunci să intervin, dar m-am oprit la timp. Apoi a scăpat unul de la mijloc, l-a driblat pe portarul Mitrov ieşit la 18 metri şi a dat încet mingea spre poartă. Am scos-o cu şpiţul de pe linie! Lumea a amuţit, apoi au început să se audă aplauze. La pauză, am intrat în vestiar, preşedintele Todincă – a murit şi el – mi-a promis primă dublă dacă batem. Echipa a câştigat, dar se pare că ei ştiau că bat la „masa verde”. Multe probleme am avut apoi, cei de la UTA mi-au cerut să dau declaraţii că am luat bani de la Alba, dar nu s-a întâmplat aşa. După o lună, Vagonul m-a suspendat pe timp nelimitat, atunci s-a şi rupt totul. A fost un exces de zel, din dorinţa de a face ceva pentru echipă”, încheie Vasile Rad.

http://sportarad.ro/top-news/amefa-la-10...de-fotbal/
Drama lui Mihăiţă Neşu a zguduit din temelii România.

Fotbalistul lui Utrecht are parte de sprijinul moral al tuturor românilor, de pretutindeni. După ce mesaje de încurajare au fost postate de oficiali, jucători şi suporteri la toate meciurile Ligii 1, a venit şi rândul jucătorilor din eşaloanele inferioare să-i transmită urări de sănătate fundaşului.

Gurba este o localitate din judeţul Arad, de unde îşi are originea tatăl lui Mihăiţă Neşu, iar Pro Gurba este echipa de fotbal a acestei micuţe aşezări.

http://www.prosport.ro/fotbal-extern/str...su-8271127
E gata, Vladimirescu e matematic campioana Aradului!

Rolland Szabo, Marian Stanciu, Cristi Sculici şi restul trupei din Vladimirescu pot sărbători triumful. Succesul de sâmbătă, cu Victoria Zăbrani, a stabilit matematic campioana judeţului Arad, cu trei etape înainte de sfârşitul stagiunii.

A fost meci aprig, pentru că băieţii lui Marius Grad şi-au vândut foarte scump pielea. Zăbraniul a fost arţăgoasă şi dispusă la efort, jucând decis fiecare fază. A rezultat o dispută cu ritm bun, peste medie. Cosmin Talpaş a deschis scorul în minutul 25, reluând din apropierea porţii o centrare bună venită de la Edu. Gazdele au început cursa după egalare, dar vizitatorii s-au ţinut bine, lăsând foarte puţine soluţii la îndemână. Până la urmă, Zsolt Horvath a găsit culoarul pentru un şut din alergare expediat din 18 metri la care Deffert n-a avut ce să facă. Era minutul 40, dar bucuria nu a ţinut aproape de loc, pentru că în faza următoare, Zăbraniul a obţinut lovitură de pedeapsă, transformată cu sânge rece de Talpaş.

Actul doi a început cu trupa din Zăbrani destul de avansată, dar liderul a echilibrat jocul şi a început să se apropie tot mai periculos de buturile bravului Deffert, salvator în câteva situaţii bune pentru Vladimirescu. Egalarea a venit după execuţia lui Dragu din minutul 62, apoi presiunea formaţiei lui Cristi Sculici a continuat şi s-a concretizat pe final de meci. În minutul 87, o fază prelungită din careul Victoriei a dus mingea la Horvath, care a fost mintea limpede într-o aglomerare şi a găsit drumul către plasă. S-a încheiat 3-2, iar Vladimirescu se gândeşte deja la meciul de baraj, aşteptând să afle adversarul.

Vladimirescu: Bak – Mureşan (77 Mirciov), Dragu, Sighete, Istin (63 A. Arhilie) – Ciubăncan, Banilievici, Georgiu, G. Iancu – Horvath (90 Tudoroiu), C. Burian.
sportarad
Arad – Alba în barajul de promovare în Liga a III-a

AS Vladimirescu, campioana Ligii a IV-a Arad, a aflat azi că adversara pe care o va întâlni la barajul de promovare în eşalonul al treilea va fi campioana judeţului Alba.

Cine va fi aceasta se va decide la finalul acestei săptămâni, când Performanţa Alba Iulia şi CSO Cugir se vor întâlni în ultima etapă, într-un meci decisiv pentru ocuparea primei poziţii. Meciul se va desfăşura pe terenul alba-iulienilor, cărora le este suficientă şi o remiză, în condiţiile în care au trei puncte avans în faţa celor pe care îi vor înfrunta sâmbătă.

Cristi Sculici are şansa de a vedea la lucru viitorul adversar, într-un meci de „care pe care“, urmând să îşi facă apoi „lecţiile“ pentru barajul care va avea loc în 15 iunie, cel mai probabil la Deva sau la Hunedoara.
Nu stiu daca se potriveste aici sau in alta parte insa juniorul aradean Cristian Gavra a marcat in semifinalele CN pentru viitorul constanta..... impotriva lui poli ! de remarcat ca timisenii au doua echipe in semifinale poli 2002 si acuala fc timisoara care dovedeste inca odata (pentru cine mai era nevoie) ca nu sunt una si aceeasi echipa nici macar la juniori :

http://academiahagi.ro/ro/stiri-si-nouta...-juniori-a
CS Vladimirescu – Performanța Alba Iulia 2-0, promovare în Liga a treia!Goluriu Georgiu si Ciubăncan.
Inca o echipa aradeana in liga a III-a, inca o deplasare pentru movi la Arad. 19
Huhaa :)
Fotoreportaj de la promovarea CS VLADIMIRESCU 2003 in Liga a 3-a

http://sportarad.ro/fotbal-judetean/foto...liga-a-3-a
Juniorii C de la Atletico, vicecampioni naţionali!

Grupa Juniorilor C (1996) a clubului Atletico Arad – antrenori Viorel Erdei şi Cornel Popa – a disputat aseară finala campionatului naţional la această categorie de vârstă. Partida s-a desfăşurat în Complexul Sportiv Buftea, în nocturnă, împotriva echipei Sportul Studenţesc.

La capătul unui meci dramatic, terminat la egalitate, 0-0, după timpul regulamentar de joc, au urmat loviturile de departajare, la care Atletico Arad a ratat, din păcate, trei lovituri, iar Sportul doar una. Arădenii fiind nevoiţi să se recunoască învinşi, cu toate că nu au fost mai prejos la nici un capitol. O dovadă este şi premiul special obţinut de Alexandru Hărănguş, care a fost declarat cel mai bun jucător al finalei.

În ciuda acestui eşec, jucătorii şi antrenorii merită toate felicitările pentru modul în care au evoluat în acest sezon.

Au devenit vicecampioni naţionali: Flavius Ţâna – Ştefan Pantea, Cristian Dobrean, Adrian Şerban, Casian Moisi, Andrei Simion, Alexandru Hărănguş, Kevin Trabalka, Marius Constantinescu, Angelo Iuga, Lucian Avram, Daian Popa, Silviu Dema, Daniel Denuţ, Emanuel Vasi, David Popa, Radu Vidican, Ovidiu Ghergar.

Sursa
http://sportarad.ro/liga-a-3-a/acu-Arad-...a-inceput/

Un articol frumos, felicitari autorilor. Mentiune speciala pentru pozele de pe fostul stadion Vagonul.
"CS Atletico Arad a facut furori in Anglia

MANCHESTER. Juniorii Under 14 de la CS Atletico Arad au făcut furori pe iarba englezească.

Puţini ar fi pariat pe Atletico Arad, după simpla enumerare a numelor adversarelor întâlnite în cel mai puternic turneu pe care vreo echipă arădeană de fotbal l-a efectuat în străinătate în ultimii ani: Manchester City, Liverpool, Fulham, reprezentativa SUA şi Birmingham. Şi, totuşi, puştanii de 13-14 ani îmbrăcaţi în galben-negru au făcut cinste sportului rege din România. Atât, prin joc, cât, mai ales, prin rezultate.
Patru victorii şi o înfrângere este bilanţul grupei 1997 de la CS Atletico Arad. A fost 2-1, cu Manhester City (goluri: Man şi Vasi); 2-1, cu Liverpool (Man şi Vasi); 0-1, cu Fulham; 2-1, cu SUA (Man- 2) şi 1-0, cu Birmingham (Man).„Sunt mulţumit de rezultate şi, doar parţial, de joc. Mai avem multe de pus la punct. A fost o experienţă deosebită, unică, din care cu toţii am avut de învăţat. Mulţumesc părinţilor acestor copii pentru efortul financiar, lui Alexandru Meszar pentru susţinerea necondiţionată şi celui care a intermediat turneul, Adrian Ştefănescu” – a spus antrenorul Cristi Păcurar.
Stagiu la City
Pe baza nominalizărilor antrenorilor echipelor adverse, s-a întocmit un inedit clasament al celor mai buni jucători „marca Atletico”, primii patru clasaţi (Man, Vasi, Popa şi Iuga) urmând să beneficieze în luna octombrie, de un stagiu centralizat la Academia Manchester City. În plus, Denis Man a fost aclamat de 20 000 oameni în deschiderea meciului de liga a II-a engleză, Birmingham – Coventry City.
Dar, iată-i pe cei 19 cuceritori ai Angliei: Nica, Iacob – portari, Zdrenţan, Irina, Petrache, Covaci, Burlacu, Coşa, Vasi, Iuga, Man, Popa, Prună, Moza, Kavai, Oaidă, Bobeiciuc, Sava şi Aldan.
Concluzia a tras-o Feri Tisza, celălalt antrenor al acestei grupe de mare perspectivă: „La Birmingham am numărat 16 terenuri de antrenament. Noi nu avem atâtea în tot Aradul, dar vrem să ne batem de la egal la egal cu marile forţe ale Europei”.

http://www.aradon.ro/cs-atletico-Arad-a-...lia/965680
Pages: 1 2 3 4 5 6
Reference URL's