Forum Oficial al UTA Arad

Full Version: Ajutor in caz de nevoie
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Din pacate in data de 1 mai unui baiat din grupul RASA i-a luat foc apartamentul de la scurt-circuit electric, nenorocirea si mai mare a fost ca fratele mai mic al acestuia era in apartament si dormea dar ca norocul ca a reusit sa se trezeasca si sa iasa afara din casa insa cu pretul unor arsuri mari pe fata si pe maini unde arsurile sunt si mai grave, de gradul 3 si 4.
Cum necazul este foarte mare, apartamentul a ars tot si baiatul are nevoie de ingrijiri medicale serioase m-am gandit sa il ajutam fiecare cum putem cu o suma de bani dupa posibilitatile fiecaruia.

Pentru mai multe relatii puteti apela telefonic fie la mine la 0740.147.291 sau la Cipri de la RASA la 0728.133.656

Multumim anticipat!
Quote:Un bărbat a fost strivit de un zid, care i-a rupt coloana vertebrală!
26 august 2008 03:27
Victima provine dintr-o familie cu probleme sociale. Bărbatul care lucra la negru avea şi înaintea accidentului serioase probleme medicale şi un copil grav bolnav. În bucluc poate intra şi propietarul casei, care nu are autorizaţie de demolare.

Un bărbat care ajuta la construcţia unei case a fost prins sub dărâmăturile unui perete. Accidentul de muncă a avut loc sâmbătă, în cartierul Bujac, pe strada Mircea Vodă. Din spusele pompierilor care au intervenit pentru a scoate persoana de sub dărâmături, se pare că bărbatul ar fi lucrat la negru, fiind un zilier care încerca să îşi câştige o bucată de pâine. „Victima lucra la înălţime, moment în care se pare că a căzut, peste el prăvălindu-se o bucată dintr-un perete. În momentul în care a fost scos de sub dărâmături, bărbatul a fost predat ambulanţei, într-o stare foarte gravă” ni se spune de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

După ce a fost transportat la Spitalul Judeţean Arad s-a constatat că victima a suferit leziuni la nivelul coloanei vertebrale. Din cauza gravităţii acestor leziuni, s-a hotărât transportarea pacientului la Timişoara, unde spitalul este mai bine dotat cu aparatură medicală. Verdictul doctorilor timişoreni a fost crunt: coloana bărbatului a fost sfărâmată de bucăţile de perete în care a fost îngropat. Bărbatul nu va mai putea merge niciodată pe picioarele lui.

Din informaţiile noastre, familia celui prins sub dărâmături se confruntă cu mari probleme financiare, unul dintre copii suferind de cancer, în timp ce victima avea şi înainte de accident multiple probleme de sănătate. Bărbatul a fost operat la stomac şi trăieşte fără un rinichi. Cu toate acestea, pentru a aduce un ban în casă, omul a hotărât să lucreze cu ziua pe unde i se oferea ocazia.

De la soţia bărbatului am aflat că acesta primea până acum o pensie de boală, însă era foarte mică, şi de aceea încerca să mai aducă bani în casă. Şi asta şi din cauza copilului grav bolnav, care are nevoie de tratamente medicale. „Când am mers la spital nu am ştiut care este starea soţului meu. L-am căutat în morgă, să văd dacă nu a murit cumva, însă nu era acolo. Doctorii de la Spitalul Judeţean din Arad mi-au spus că şansele lui de supravieţuire sunt foarte mici, mai ales că are mari probleme la stomac şi nu are decât un rinichi. Pe lângă acestea, coloana este distrusă”. Femeia spune că medicii arădeni, deşi nu îi acordă foarte multe şanse de supravieţuire, l-au trimis la Timişoara, pentru a face tot posibilul să îl salveze. Probabil că intervenţia medicală de la Timişoara putea fi realizată şi în oraşul nostru, însă la spital nu era niciun medic neurochirurg pentru a prelua cazul.

Proprietarul casei spune

că a fost un accident

Florin Odvoş este proprietarul imobilului în care s-a întâmplat acest incident. Acesta spune că toată întâmplarea a fost un nefericit accident. Acum, şi el poate trage ponoasele tragediei. Din câte declară, nu are autorizaţie de construire, ci doar demersuri pentru a o obţine. El încearcă să scape de incidenţa unei anchete, spunând că a urmărit deocamdată doar să dărâme un tavan şubred, care stătea să cadă şi că a fost ajutat benevol de victimă.

„Eu am cumpărat această casă de doar câteva zile. Tavanul stătea să cadă, aşa că am hotărât să îl dau jos, deoarece am copii mici care erau expuşi pericolului în cazul în care pica vreo ţiglă sau chiar alte materiale de pe acoperiş”. Mai departe, bărbatul povesteşte că omul era un vecin de al lui, pe care nu îl cunoştea prea bine. „A venit vecinul să vadă şi el casa pe care am cumpărat-o şi a văzut că lucram la acoperiş. A vrut să mă ajute, şi eu am acceptat când am văzut că este un om de treabă, şi s-a oferit să lucreze fără să îi cer. Într-un moment de neatenţie, nu ştiu unde a călcat vecinul, şi apoi a căzut împreună cu o bucată din tavanul casei. Nu ştiu exact ce a făcut, nu ştiu exact ce s-a întâmplat, pentru că nu eram atent la el. Doar l-am văzut că era căzut în cameră, cu nişte moloz peste el. Am anunţat salvarea şi pompierii care au intervenit să îl scoată şi să îl ducă la spital” spune Odvoş.

În legătură cu posibila ilegalitate comisă de proprietar, care constă în construirea fără o autorizaţie valabilă, spune că este neîntemeiată. „Eu de abia acum îmi fac actele necesare pentru modificarea casei şi construirea de noi camere. Şi asta pentru că nu am început să construiesc nimic. Doar am vrut să dau o parte a acoperişului jos, deoarece îmi era frică să nu cadă peste copii”.

La casa cu pricina era un reprezentant al unei firme de proiectare. Pentru a întări cele afirmate, bărbatul ne-a şi arătat curtea în care nu se afla niciun material de construcţii. Urmează acum ca instituţiile abilitate să tragă concluziile şi să decidă cui aparţine vina pentru acest nefericit accident. (A.G.)

Ar fi bine daca am reusi sa dam o mana de ajutor indiferent ca ajutorul este unul banesc sau in alt mod. O sa ma interesez pentru mai multe detalii pentru a vedea cum putem ajuta familia si de ce au ei nevoie in momentul de fata.
Astazi dimineata s-a stins din viata dupa o lunga suferinta la pat, tatal lui micutu (adminul de aici de forum), inmormatarea va avea loc vineri 03.10.2008, orele 14:00 la capela cimitirului Pomenirea (cel de langa drumul ce merge spre Aeroport).
Pe langa faptul ca s-ar cuveni sa il onoram vineri cu prezenta am inteles ca situatia lui este destul de dificila si un mic ajutor financiar din partea noastra ar fi mai mult de cat bine venit, asadar daca vreti sa contribuiti cu ceva o puteti face prin mine (0740.147.291)

Mersi!

P.S. Cine vrea poate merge si la priveghi atat astazi cat si maine seara (informatii despre locatie va da Banciu (REDnex) 0744.764.475 pentru ca am inteles ca ar fi undeva langa firma lui).
Sa o ajutam pe MARUSCA MADALINA, care, in floarea varstei a primit o veste crunta, sufera de cancer osos si doar un transplant osos ar putea-o salva, sa isi indeplineasca visele, care, cu siguranta fiecare dintre noi le avem. Haideti sa punem mana de la mana si sa adunam suma necesara de 30.000 de euro pentru a o ajuta sa se faca bine. Fiecare suma este binevenita.Donatiile se fac in conturile deschise la Raiffaisen Bank, pe numele : Marusca Eleonora.
Ron: RO21RZBR0000060010424896, Euro: RO84RZBR0000060004994866
Nu vreau sa pun la indoiala cazul amintit de tine, dar nimeni nu va trimite bani fara sa cunoasca si amanunte. Da-ne si un link sa vedem despre ce e vorba. Daca nu a aparut in presa acest caz, atunci ar trebui postate niste decizii medicale, analize, etc. Scriu asta spre binele persoanei pe care vrei sa o ajuti si sa o ajutam.
Pai exista un dosar cu analizele medicale,dar nu stiu cum ar putea fi facut public.Madalina Marusca este eleva la Moise Nicoara,acolo se pot afla mai multe informatii.
OK, iti multumesc.
Cum ar fi sa merg eu acum pe un site oarecare sa cer astfel de lucruri fara sa prezint mai detaliat aceasta poveste. AI 2 postari, in care ceri ceva. In primul rand trebuie sa stii sa te "vinzi" , sa explici lumii prin ceva poze, acte medicale sa inteleaga toata lumea pentru a fi sensibilizati iar dupa aceea sa se treaca la partea cu donatul...
Pentru cei care il cunosc pe Luci de la Oradea, un utist care face eforturi foarte mari s-o vada pe UTA. El are o problema : ORTEZELE (a nu se confunda cu carjele), care il ajuta sa se deplaseze, sunt intr-un stadiu destul de avansat de degradare si ar avea nevoie de altele noi. Pretul pentru o pereche noua este de 19.000 de RON, iar statul il ajuta cu 1.800 RON. Diferenta ar trebui sa o complecteze el.
Ideea e sa gasim oameni cu posibilitati financiare care l-ar putea ajuta sa achizitioneze aceste orteze.
Cine stie poate sa-mi dea mie PM si va pot pune in contact direct cu Luci.
http://www.glsa.ro/informatii/social/575...linei.html

Cazul Mădălinei Măruşca, o tânără grav bolnavă de o tumoare osoasă cu celule gigant osteoclastrom, la vârsta de doar 17 ani, a avut ecou în inimile mai multor arădeni.

Mădălina suferă de o tumoră recidivată, o lovitură grea atât pentru ea cât şi pentru familia ei. Suferinţa sa s-a făcut auzită după multe chinuri şi necazuri, când speranţele de refacere erau mici. Părinţii Mădălinei, alături de alţi oameni de bine, au făcut eforturi de neimaginat pentru a strânge bani pentru o intervenţie care promite o viaţă mai bună tinerei fete. Cu bunăvoinţa mai multor arădeni, cu fiecare zi care trece, cresc şi şansele ca Mădălina să învingă boala.
Mădălina, elevă la Liceul Moise Nicoară suferă de această boală din luna aprilie a anului 2008. Familia tinerei locuieşte în Cruceni, comuna Şagu. Bola a fost diagnosticată în urma unei simple dureri de picior, însă după un examen medical RMN s-a constatat că este vorba despre o tumoră la genunchi care atinsese tibia. În luna mai tânăra a suferit o primă operaţie la Bucureşti, având în vedere că, starea ei se înrăutăţea şi deja îi era afectat genunchiul şi o treime din tibie. Tânăra a trecut prin momente grele, când nu se putea ridica şi era ajutată de mama ei, Eleonora. După chinuitoarea operaţie au urmat controale lunare la Bucureşti şi recuperarea medi- cală. Când acest necaz părea să plece de la familia Măruşca s-a constatat recidiva tumorii ca mai apoi, la interval de o lună, în decembrie Mădălina să treacă printr-o a doua operaţie la Budapesta.
Chinul bolii întoarse
Starea bolnavei era foarte gravă deoarece tumora afectase foarte rău tibia. Greu încercată în preajma sărbătorilor de iarnă din 2008, familia tinerei a făcut rost de bani cu eforturi mari.
La operaţie a fost refăcut osul şi articulaţia genunchiului, iar costurile intervenţiei s-au ridicat la suma de 600.000 de forinţi, la care s-a mai adăugat şi un control la Oradea care a costat 4.000 de lei. După operaţie au urmat controale periodice şi nouă luni de gimnastică recuperatorie la Arad. Apoi, nenorocirea s-a abătut din nou, când la începutul lunii octombrie s-a constatat recidivarea tumorii care a invadat articulaţia genunchiului. Costurile la care s-au ridicat intervenţiile, controalele şi tratamentele specifice bolii au depăşit posibilităţile familiei, iar Mădălina s-a simţit fără forţă în faţa acestui necaz.
Lupta cu boala şi cu neputinţele a fost necontenită. Eleonora, mama Mădălinei, învăţătoare la şcoala din Cruceni, a făcut demersuri pentru ca povestea fiicei sale să se facă auzită. Nedispunând de banii necesari pentru o intervenţie în Bologna-Italia, intervenţie în urma căreia Mădălina s-ar reface, Eleonora a făcut apel la sensi- bilitatea mai multor oameni. Cazul Mădălinei a fost prezentat în cadrul spectacolului „Caravana Tardiţiilor de Iarnă“, organizat în luna decembrie de Centrul Cultural Judeţean şi Consiliul Judeţean Arad, pentru ca arădenii binevoitori să facă donaţii după posibilităţi. În cadrul spectacolului, arădenii mărinimoşi au dat o mână de ajutor pentru ca şansele Mădălinei să îşi revină să poată fi mai aproape.
Mână de la mână pentru viaţa unei tinere
Rugăciunile mamei ce se simţea neputincioasă s-au făcut auzite, iar ajutorul nu a întârziat să apară. Deşi la finele anului trecut se strânseseră doar 12 mii de euro din peste 30 de mii de euro, cât avea Mădălina nevoie pentru intervenţie, în prezent, speranţele au crescut.
Familia Măruşca a adunat aproximativ 27 de mii de euro de la finele lunii decembrie şi până în prezent. Intervenţia a fost amânată până în data de 12 februarie a acestui an, în speranţa că vor mai fi strânşi între timp bani. „Avem nevoie de 30 de mii de euro pentru 9 zile de spitalizare şi intervenţie în Italia şi, de asemenea, de încă aproximativ 4 mii pentru alte încă 5 zile necesare pentru un tratament complet. Mădălina va suferi o operaţie de rezecţie a tumorii şi de protezare. Dacă în decembrie am avut doar 12 mii de euro acum am reuşit să strângem mai mult... Nu am crezut că va fi posibil. Ne-au ajutat şi oameni pe care nu îi cunoaştem, fiecare cu cât a putut. M-au ajutat colegi profesori de la şcoală, de la Liceul Moise Nicoară, Primăria Şagu, Compania de Apă din Arad, Arhiepiscopia, biserici, patroni de firme, bănci din Arad şi Centrul Cultural Judeţean Arad. De asemenea, ne-au ajutat oameni pe care nu îi cunoaştem şi s-au oferit să ne împrumute bani, în cazul în care nu îi vom putea strânge până plecăm în Italia. Le mulţumesc tuturor şi doresc să ştie că după două eşecuri, nu am crezut că vom reuşi. Din păcate am şi pierdut nişte bani pentru că ne-am plătit drumul crezând că vom pleca în ianuarie în Italia dar pentru că nu am strâns destui bani nu am putut. Sper că până în 12 februarie să mai adunăm dar dacă nu vom reuşi vom încerca să împrumutăm sumele necesare. Intervenţia nu mai suferă amânare“, a declarat Eleonora, mama Mădălinei.
Mădălina are în continuare nevoie de ajutor pentru că este atât de aproape de ceea ce i-ar putea reda sănătatea. Părinţii ei sunt încrezători în însănătoşirea fiicei lor şi speră că vor mai putea strânge banii necesari pentru intervenţie. Cazul Mădălinei a dovedit că există oameni de bine şi că în cazuri de acest gen credinţa solidaritatea şi înţelegerea fac minuni. Mădălina se poate însănătoşi dar mai are încă nevoie de ajutor. Arădenii o pot ajuta pe Mădălina făcând donaţii la conturile deschise la Raiffeisen Bank: Titular MARUŞCA ELEONORA, RO 21 RZBR 0000 0600 10424896 cont în LEI, respectiv RO.
Părinţii Mădălinei pot fi contactaţi de asemenea la 0741.187124 sau 0257.418466.
(30-03-2011 01:05 AM)CypeAnnedge Wrote: [ -> ]"In data de 3 aprilie, in jur de 7 dimineata, in Bucuresti, in apropiere de cimitirul Belu Catolic, pe directia de mers Big Berceni - Eroii Revolutiei, a avut loc un accident. Un Cielo galben a lovit un pieton, pe trecerea de pietoni. Pietonul este un baiat de 17 ani, Andrei.

Andrei este elev in Bucuresti. Venea de la tara, de la parintii lui amandoi invatatori. Locuia cu chirie in zona. Trebuia sa ajunga acasa, sa-si lase bagajul si sa plece la scoala. Elev constiincios, cu note excelente, destul de timid, cuminte. Un copil model, fara probleme. Se intorsese cu parintii unui coleg, cu masina. Acestia l-au lasat langa trecerea de pietoni, s-au uitat in oglinda retrovizoare, au vazut ca e ok si au facut dreapta, in fata Mall-ului, spre Eroii Revolutiei. In urma lor, Andrei a trecut strada pana la linia de tramvai si a fost lovit de acel Cielo galben.

Cineva a chemat ambulanta. Medicul a constatat decesul si ambulanta a plecat, nu inainte de a anunta medicul legist si procuratura. Pana sa vina acestia, acolo s-a oprit un barbat, care s-a legitimat a fi medic legist. S-a apropiat de Andrei, cu o bricheta i-a verificat respiratia si a vazut ca nu e mort. A anuntat repede el sau altcineva, nu se stie sigur a doua salvare si a plecat. Nu se mai stie nimic de el.
Cativa martori au dat declaratii si au plecat. Poate spre serviciu, poate spre casa. Sau poate s-au ferit sa o faca. De ce? De cine le e teama? In urma lor, Andrei a fost dus la Spitalul 9. Este in coma, se zbate intre viata si moarte. Soferul criminal a disparut. De atunci, nimeni nu stie nimic de el. N-a trecut pe la spital... ce rost ar avea? Doar a accidentat un om...

Insa a dat tot felul de declaratii, neoficiale, care mai de care mai aberante: ca Andrei a vrut sa se sinucida, ca era drogat, ca de fapt accidentul nu s-a petrecut pe trecerea de pietoni, ci la 20 de metri... Cand a inteles ca Andrei nu consuma bauturi, ca era un copil foarte linistit, a spus ca de fapt era beat, ca l-a injurat si s-a aruncat in fata masinii. Nimeni nu crede aceste aberatii, nici familia, nici colegii, nici prietenii. Si, ca o ironie a sortii, in geanta pe care o avea, mama lui ii pusese si niste oua. Nu s-a spart nici unul...
Unul dintre martori, care era in spatele lui Andrei si se pregatea sa traverseze, o femeie, vaduva, cu doua fete, a spus, neoficial, ca soferul minte. Ca Andrei era pe trecerea de pietoni, ca soferul avea viteza mare, ca se uita spre trotuar cand l-a lovit pe Andrei... Insa aceasta doamna nu vrea sa dea nici o declaratie... ca nu vrea complicatii, ca are doua fete, ca e vaduva, etc.
Ma intreb: daca in locul lui Andrei era una din fetele ei, ar fi vrut sa afle adevarul? Ar fi vrut ca martorii sa nu fie lasi, sa spuna doar ce au vazut... Nu altceva
Fratele lui Andrei ii roaga pe cei care au fost martori la accident sa ia legatura cu el, sa ii spuna ce s-a intamplat. Andrei nu poate spune nimic. Medicii sunt rezervati si nu prea ii dau sanse... Si are doar 17 ani. Vroia sa se faca medic veterinar, sa se intoarca in satul copilariei...
Iar soferul vrea sa isi scape pielea si da vina pe Andrei. Nu e corect. Andrei nu merita asa ceva.

Poate locuiti in zona, poate aveti prieteni, rude, care locuiesc in zona. Poate acestia se aflau acolo. Poate au vazut cum s-a intamplat... Daca aflati ceva, spuneti-ne Andrei are nevoie ca parintii lui sa afle adevarul. Nu merita minciunile pe care le scorneste un criminal ca sa-si scape pielea... si care circula inca prin Bucuresti, liber, la bordul unui Cielo galben..."

La rugamintea colegei mele, care este matusa lui Andrei, am postat acest mesaj ____, in speranta ca cineva ne aude. Cineva care il poate ajuta pe Andrei, care a fost acolo si a vazut accidentul
Reference URL's