Forum Oficial al UTA Arad

Full Version: Flavius Domide
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Acuzaţii gratuite

Forumul UTA-ei include şi un topic denumit „Flavius Domide”, topic în care suporteri mai vechi sau mai noi ai „Batrînei Doamne” îşi dau cu părerea vizavi de fostul mare jucător arădean. Printre aprecierile mai mult decît meritate, venite îndeosebi din partea celor care l-au mai prins jucînd în tricoul alb-roşu, la adresa „Roşcovanului” circulă şi o acuzaţie oarecum ambiguă. Unii dintre fanii din voul val au preluat un zvon care spune că, în scurta perioadă de la mijlocul anilor ’90, cînd a fost preşedinte al clubului, Flavius Domide ar fi dus acasă, spre adăpostire, unele dintre trofeele grupării-fanion arădene. Revoltat de asemenea învinuiri, Domide a ţinut să facă unele precizări. „În momentul instalării mele ca preşedinte la UTA, n-am găsit la sediul clubului nici măcar un scaun pe care să te aşezi. Am recondiţionat tot ce am putut recondiţiona, chiar şi unele obiecte de patrimoniu, dar de dus acasa n-am dus nici măcar un capăt de aţă! Posed, într-adevăr, o colecţie de materiale sportive la domiciliu, dar nimic care să fi aparţinut clubului UTA! Din contră, şi acum există expuse pe pereţii din birourile clubului fanioane aduse de mine în acea perioadă, pentru un decor interior plăcut. La plecarea mea, toate trofeele clubului, tot ce a aparţinut de patrimoniul acestuia, au rămas la locul lor. Aşa că detractorii mei să se liniştească: nu datorez nimănui nimic şi tot ce am acasă îmi aparţine mie, nu UTA-ei”. Clarificarea adusă de Domide merită un scurt comment şi din partea noastră: parcă prea uşor îşi acuză arădenii fostele glorii şi prea repede se abandonează la picioarele a fel şi fel de venetici. Oare de ce?

Fotbal Vest, nr. 837
am priceput asta, da', totusi unde sunt trofeele UTA-ei?
Nu l-a acuzat nimeni, din contra. Cei care au vorbit despre asta au subliniat ca avand in vederea situatia prin care trece UTA, trofeele sunt mai in siguranta la el acasa. Domide a fost foarte deranjat de articolul scris de editorialistul Florin Matei in numarul 2 al revistei REDUTA. E clar ca nu il deranjeaza vorbele lui Florin Matei ci faptul ca cineva a pus punctul pe i spunand public care e situatia trofeelor. Postez mai jos pasajul incriminat din articolul "Pasiunea, starea noastra de fapt":

"....Păstrăm, aşadar, un coeficient de simpatie extrem – nefiresc, chiar – de ridicat faţă de mai toţi străinii care vremelnic ne mângâie orgoliul, transformăm ospitalitatea în acceptare necondiţionată, dar suntem mai mult decât reticenţi, mai mult decât firoscoşi cu arădenii care au scris istorie pentru UTA. Cu Flavius Domide, de pildă, pe care unele voci autohtone îl acuză că, în perioada ultimului său mandat la UTA, a dus spre adăpostire, în propria locuinţă, o parte dintre trofeele câştigate de-a lungul vremii. Domide n-a furat trofeele ci, intuind vremurile de restrişte ce aveau să se abată asupra clubului, a căutat pur şi simplu să le protejeze. Domide nu este hoţ, ci păstrător de valori. El nu a împrăştiat în cele patru zări averea clubului, ci a chivernisit-o, găsindu-i loc cât mai sigur. Aşa cum mulţi dintre noi îl cunoaştem, cu siguranţă că Domide va înapoia clubului tot ce ţine de patrimoniul acestuia. Cu condiţia ca în fruntea grupării fondate de Baron să ajungă oameni de totală încredere, nu aventurieri şi venetici de prin Bucureşti sau de aiurea. Celor ce comit impietatea de a-l culpabiliza gratuit pe Flavius Domide - doar pentru că aşa e ,,cool’’ în ultima vreme, să arunci anatema asupra arădenilor ,,care nu fac nimic pentru UTA’’ – le-aş reaminti un proverb: apa trece, pietrele rămân......"

p.s. Cu tot respectul pe care il port numelui Domide pentru tot ce a facut pentru UTA, trebuie sa recunosc ca sunt dezamagit de omul - Flavius Domide. Un oras intreg cunoaste realitatea. Ce s-a intamplat la UTA e pur romanesc: iei acasa trofee fiindca ti-e frica sa nu le ia altii. Asta pentru ca in acest club, notiunea de organizare e necunoscuta de peste 25 de ani. OK, le-ai luat, nu ti-a cerut nimeni sa le returnezi acum cand din club dispar celulare si bani din cassa. Dar macar sa recunosti ca in posesia ta se afla un bun al clubului care ar trebui sa stea intr-un viitor muzeu al UTA-ei. E o chestie de bun simt pana la urma...
La inceputul anilor 80 am asistat pe stadionul (fost) 23 august din Bucuresti la un meci intre nationala anilor 70 si nationala anilor 80. M-am si mirat ca a fost invitat si Domide. Modest, stingher, nebagat in seama de nimeni la finele partidei, spre deosebire de fostii coechipieri asaltati de admiratori. Statea rezemat de un perete cu o geanta pe umar. M-am apropiat la fel de timid de el si am schimbat cateva cuvinte. Pentru mine a fost (si ramane), dupa Petchovski , simbolul UTA-ei. Nu pot sa cred ca a facut ceea ce se sugereaza aici. Oamenii, totusi, se schimba si este posibil sa le fi luat acasa. In ce scop, nu stiu, dar sunt de acord ca trebuie sa ramana la club. Ce s-ar fi intamplat insa daca nu s-ar fi pus pe tapet aceasta poveste? Inteleg , din declaratia lui, ca infirma categoric ca ar fi la el acasa. Si, atunci, unde sunt trofeele? Cred ca este de datoria fiecarui suporter adevarat sa ia initiativa de a organiza la club o vitrina cu trofee.
Am mai intrebat pe acest forum, dar nu mi s-a raspuns: stie cineva ceva de Domide? Inteleg ca, in primavara, atunci cand s-a deschis topic-ul, era la o echipa din Liga a 4a. Stie cineva ce face acum?
PS> in ciuda a ceea ce s-a afirmat aici, nu imi amintesc ca Domide sa fi avut rezultate notabile nici ca antrenor si nici ca si conducator. Promovarea la care se face referinta are la baza o echipa (buna). Inca un caz de fost mare jucator care nu s-a realizat ca antrenor. Asta nu stirbeste nimic din meritele de fotbalist ale lui Domide.
Domide e bine, nu mai e implicat in fotbal din cate stiu. Duminica dimineata era in piata Obor unde se mai intalneste cu alti colectionari, sambata vine la meciurile UTA-ei, la ultimul meci de acasa a fost pe gazon impreuna cu alti fosti jucatori ai generatiei "Feyenoord", pare destul de sanatos. Cam atat stiu despre el.
e observator AJF si pana anul trecut era observator la divizia C (liga3). se vorbea si de o implicare la Paulis (ca si director tehnic) pare-mi-se dar nu stiu daca e de actualitate
e observator FRF, nu AJF, deci prinde delegari pana la divizia B inclusiv. ca sa prinda la divizia A, trebuie inclus in lotul observatorilor LPF, ceea ce nu s-a intamplat. activeaza si la paulis, ca director tehnic. in plus, lucreaza de ani buni la contor zenner, ca inspector de calitate.
SS Wrote:e observator FRF, nu AJF, deci prinde delegari pana la divizia B inclusiv. ca sa prinda la divizia A, trebuie inclus in lotul observatorilor LPF, ceea ce nu s-a intamplat. activeaza si la paulis, ca director tehnic. in plus, lucreaza de ani buni la contor zenner, ca inspector de calitate.

intre timp a iesit la pensie.LA MULTI ANI CU SANATATE D-LUI DOMIDE
„Roscovanul" vorbeste despre problemele „Batranei Doamne"…
Flavius Domide: „UTA poate fi salvata doar de primarul Falca!"

Flavius Virgil Domide s-a nascut la 11 mai 1946, in Arad.

• Este dublu campion al Romaniei cu UTA, trofee obtinute in anii '69 si '70, acestea fiind ultimele doua titluri ale „Batranei Doamne", din totalul de sase pe care le detine in palmares.

• Intre anii '66 si '79 a jucat 342 de meciuri pe prima scena, toate in tricoul alb-rosu, reusind sa inscrie 75 de goluri pentru echipa fanion a Aradului.

• Are 16 jocuri si 6 goluri in cupele europene (Cupa Campionilor Europeni si Cupa UEFA) cu UTA _ singura echipa de club pentru care a evoluat in lunga-i cariera, precum si 18 selectii si trei goluri in echipa nationala a Romaniei.

Rep.: D-le Domide, ati ajuns sa priviti fotbalul cu detasare. Vremurile in care erati implicat _ in teren, pe banca tehnica sau in birouri _ la clubul UTA, au trecut de mult. Acum sunteti observator FRF, va duceti nepotelul la gradinita si, in timpul liber, ii invatati pe copiii de la Paulis, ABC-ul fotbalului…

F.D.: Asa este si imi pare bine. Duc o viata linistita. Meseria de observator imi da prilejul sa urmaresc fotbalul din Liga a II-a, seria noastra. Am vazut aproape toate echipele din aceasta serie si pot sa afirm, fara sa gresesc, ca nivelul valoric este foarte scazut. Practic, aproape in fiecare meci, exista o lupta surda la mijlocul terenului. Jocul tehnic lipseste cu desavarsire…

Rep.: Daca echipele sunt atat de slabe, de ce nu este UTA pe locul intai?

F.D.: De cand a venit Chirila, la UTA a revenit jocul de pase. Acesta este un aspect bun. Din pacate, nu au un varf de atac care sa se plieze pe jocul acesta de pase. In plus, am impresia ca actualul antrenor nu stie sa aseze echipa in teren. El pune jucatorii pe posturi care nu le convin.

Rep.: Un exemplu ar fi…

F.D.: Roszel, care poate sa joace doar mijlocas stanga. Degeaba este fortat ca inaintas.

Rep.: Totusi, Roszel este golgeterul echipei, cu cinci goluri.

F.D.: Va dati seama unde sunt ceilalti, in aceste conditii.

Rep.: Ce se intampla la UTA, in afara gazonului?

F.D.: E clar ca nu e bine ce se petrece. Situatia este de asa natura, deoarece pe Chirila nu are cine sa il traga la raspundere. El este sef, subaltern, el da ordine, el executa. Nu e normal si nu e bine ca se intampla asta…

Rep.: A fost normal ca Aradul sa cumpere un loc de prima liga, in 2006?

F.D.: Nu! UTA trebuia sa ramana in Divizia C, daca a ajuns acolo. Se incepea apoi o constructie sanatoasa, cu un antrenor localnic, nu cum a incercat Lacatus, in cateva luni, cu jucatori platiti cu salarii foarte mari, dintre care multi nu si-ar fi gasit locul in alte echipe.

Rep.: O perioada a fost liniste, timp de aproape un an…

F.D.: Apoi s-au certat patronii intre ei si s-a risipit totul.
„Cele 4.000 de semnaturi nu inseamna pasivitate. Bara este singurul pasiv…"

Rep.: De ce nu vine un grup de aradeni care sa finanteze UTA, astfel incat sa promoveze si sa nu se puna apoi problema ramanerii in elita?

F.D.: Pentru ca noi nu suntem olteni. Aici nu veti gasi oameni care sa arunce milioane sau zeci de milioane de euro in fotbal, fara sa le pese daca pierd banii. La Craiova se poate, de cativa ani, iar echipa lor este in fruntea primei divizii.

Rep.: Si la Arad sunt oameni care au averi si afaceri de milioane. Din ce motiv ezita sa se implice la echipa fanion?

F.D.: Le e frica. Nu au garantii ca isi vor recupera banii. Cel mai bine ar fi sa existe un grup de doi sau trei finantatori aradeni, care sa tina la UTA. Daca sunt din alta parte, isi iau jucariile si pleaca, iar daca sunt mai multi, incepe cearta. Un singur om nu poate sa tina o echipa la nivel de performanta.

Rep.: Exista o pasivitate la demersul suporterilor, de a strange semnaturi, din partea autoritatilor locale?

F.D.: Din moment ce s-au strans peste 4.000 de semnaturi, nu se poate vorbi de asa ceva. Exista pasivitate doar din partea fostului finantator, care nu precizeaza in ce conditii vrea sa renunte la UTA sau daca vrea sa fie partener cu altcineva. S-ar impune o discutie cu dumnealui, sa ne spuna clar ce doreste.

Rep.: Cand la Timisoara sau Alba Iulia s-a hotarat sprijinirea financiara a echipelor de fotbal din banii Consiliului Local sau cel Judetean, credeti ca a durat atat de mult, ca la Arad?

F.D.: Aici am o alta parere. La Timisoara, ca si la Arad, sunt mai multe partide care se lupta intre ele. Cand e vorba insa de interesul local, ca sa nu mai vorbim de echipa de fotbal, la Timisoara toti isi dau mainile, sunt ca fratii si vor binele echipei. La Arad, isi baga bete in roate si se cauta motive ca vecinul din consiliu sa nu aiba vreo realizare.

Rep.: E similara situatia de acum, cu ce a fost acum 12 ani, cand dvs. ati fost presedinte de club la UTA?

F.D.: Da, insa atunci era mai grav, pentru ca eram in coada clasamentului in Divizia B.
„I-am spus primarului ca UTA este cel mai mare ambasador al Aradului. Cred ca a inteles!"

Rep.: Sa revenim. Ce poate face conducerea orasului pentru UTA?

F.D.: Ar putea sa faca multe. Eu i-am spus primarului ca cel mai mare ambasador din Arad este UTA. Cred ca a inteles!

Rep.: Si ce v-a spus edilul sef?

F.D.: Ca nu are sprijinul consilierilor din opozitie.

Rep.: Cum vi se pare proiectul lui Florian Lazurean, o alternativa la demersul Suporter Club UTA?

F.D.: O simpla fantezie. Nu sunt 10.000 de spectatori pe stadion, cum sa le cerem acestor oameni cate 200 de euro pe an? Nu se poate, sa fim seriosi.

Rep.: De unde poate sa vina o salvare, in aceasta iarna, pentru UTA, ca jucatorii sa nu plece, iar echipa sa nu se desfiinteze?

F.D.: De la primarul Falca. Dumnealui este singurul om din Arad care la ora actuala poate sa salveze UTA. Are parghiile necesare, conduce orasul si poate sa ajute clubul.

Rep.: Iar finantatorii care vor veni ar putea asigura bunastarea „Batranei Doamne"?

F.D.: Numai sa nu le fie frica. Sa nu se teama ca isi pierd banii, sa doreasca performanta si sa stea cativa ani langa echipa.

Rep.: Are primarul puterea necesara pentru asta?

F.D.: Trebuie sa le spuna consilierilor sa isi lase orgoliile de-o parte. Sa-i convinga de asta, cand e vorba de UTA. Si sa isi ia un consilier pe probleme de sport, cu care sa se sfatuiasca. Ar putea identifica mult mai usor problemele sportului aradean.
„Din tango, acum 35 de ani, fotbalul se joaca astazi pe ritmuri de rock'n'roll"

Rep.: Se pot castiga bani de pe urma fotbalului, in Romania?

F.D.: Da!

Rep.: Am dori niste exemple…

F.D.: FC Arges. Echipa din Trivale valoreaza, poate, 20 de milioane de euro dupa ce a promovat, la ce talente sunt acolo. Un caz similar este la Craiova, unde exista o pepiniera fantastica. De acolo ies fotbalisti pe banda rulanta.

Rep.: UTA de ce nu mai da fotbalisti de valoare?

F.D.: Pentru ca antrenorii de la copii si juniori, fie nu se pricep, fie sunt platiti foarte prost.

Rep.: Atletico Arad cum vi se pare?

F.D.: Un club bine organizat, la capitolul juvenil. A avut deja doi jucatori trimisi la cluburi importante din Europa. Este important sa te ocupi de copii intre 8 si 15 ani. Aceasta este perioada in care se formeaza un fotbalist. Iar formarea este mult mai dificila acum. Fotbalul s-a schimbat mult, se joaca mai in viteza decat pe vremuri. Acum 35 de ani, fotbalul era tango, iar astazi se joaca in ritm de rock'n'roll.

Rep.: V-ati intoarce la UTA?

F.D.: Nu. Acum, in aceasta agonie, nu am ce sa fac. Nu stiu ce ne va aduce viitorul. Domnii Bara, Lacatus sau Chirila mi-au promis ca vor apela la sfaturile mele, in momentele in care au venit aici. Din pacate, am ramas numai cu acele promisiuni…

http://www.fotbalvest.ro
Quote:Nu mai vrea să audă de UTA
Arad - Miercuri, la împlinirea a 39 ani de la „Revelionul” fotbalului arădean, când UTA izbutea să scoată din Europa pe Feyenoord, deţinătoarea Cupei Campionilor Europeni, am încercat să-i smulgem câteva amintiri „Roşcovanului”, copilului teribil al „Bătrânei Doamne”, Flavius Domide. Ne-am lovit de un refuz elegant. Şi unele explicaţii pertinente...
„Gata, nu mai vreau să aud de UTA. M-am săturat să fiu umilit şi amăgit. Am renunţat la tot: amintiri, abonamentul gratuit acordat fostelor glorii şi ... vise. De zece ani de zile, tot mi se promite, fără să cer nimic, o funcţie amărâtă la UTA. De fiecare dată, intervine ceva şi Domide nu mai intră în schemă. În această toamnă am renunţat la concursul pentru un loc de observator în Liga I, pentru că mi s-a propus funcţia de director sportiv la UTA, pentru a afla, ulterior, că mi-a sărit, din nou, rândul” - şi-a vărsat năduful fostul internaţional al „Bătrânei Doamne”.

Care a mai ţinut să adauge, cu voce stinsă: „Probabil, am făcut prea puţine pentru acest club. Ce contează 18 selecţii în naţională, 6 meciuri şi-un gol în cupele europene cu UTA ?”.

D.S.

Cunoscandu-i stilul lui Scridon ma indoiesc ca Domide ar fi declarat ca nu mai vrea sa auda de UTA insa cred ca omul se simte frustrat pt. ca a fost sarit din schema si are perfecta dreptate.
Se pare ca nu invatam nimic din greselile trecutului si mereu dupa ce ne trece glontul pe langa ureche uitam de cuvantul dat si de toate promisiunile reintorcandu-ne la amorteala zilnica.
(01-10-2009 12:51 PM)Kidu Wrote: [ -> ]
Quote:Nu mai vrea să audă de UTA
Arad - Miercuri, la împlinirea a 39 ani de la „Revelionul” fotbalului arădean, când UTA izbutea să scoată din Europa pe Feyenoord, deţinătoarea Cupei Campionilor Europeni, am încercat să-i smulgem câteva amintiri „Roşcovanului”, copilului teribil al „Bătrânei Doamne”, Flavius Domide. Ne-am lovit de un refuz elegant. Şi unele explicaţii pertinente...
„Gata, nu mai vreau să aud de UTA. M-am săturat să fiu umilit şi amăgit. Am renunţat la tot: amintiri, abonamentul gratuit acordat fostelor glorii şi ... vise. De zece ani de zile, tot mi se promite, fără să cer nimic, o funcţie amărâtă la UTA. De fiecare dată, intervine ceva şi Domide nu mai intră în schemă. În această toamnă am renunţat la concursul pentru un loc de observator în Liga I, pentru că mi s-a propus funcţia de director sportiv la UTA, pentru a afla, ulterior, că mi-a sărit, din nou, rândul” - şi-a vărsat năduful fostul internaţional al „Bătrânei Doamne”.

Care a mai ţinut să adauge, cu voce stinsă: „Probabil, am făcut prea puţine pentru acest club. Ce contează 18 selecţii în naţională, 6 meciuri şi-un gol în cupele europene cu UTA ?”.

D.S.

Cunoscandu-i stilul lui Scridon ma indoiesc ca Domide ar fi declarat ca nu mai vrea sa auda de UTA insa cred ca omul se simte frustrat pt. ca a fost sarit din schema si are perfecta dreptate.
Se pare ca nu invatam nimic din greselile trecutului si mereu dupa ce ne trece glontul pe langa ureche uitam de cuvantul dat si de toate promisiunile reintorcandu-ne la amorteala zilnica.

UTA ,si deci si Domide are 6 meciuri in Cupa Campionilor Europeni,cu Legia Varsovia,cu olandezii si cu sirbii de la Steaua Rosie (cite 2,cu fiecare).Dar in cupele europene Domide are mult mai multe meciuri jucate,intr-un an,tin minte ca am trecut 4 tururi,iar cu Setubal a dat un gol memorabil,("aproape din turn"-cel demolat azi).Un utist cind zice "Domide",o face cu mandrie si respect,mai ales ca a ajutat UTA si ca antrenor. Acum,generatiile mai tinere de conducatori il cam evita,pentru ca nu l-au cunoscut.Pacat,ar mai putea ajuta mult UTA. Te iubim Gigi !
PS. nici eu nu cred ca Gigi a spus,pentru presa-daca a zis ceva,a spus-o in particular- "nu mai vreau sa aud de UTA"
Indioferent de ce a spus Domide, doar un imbecil ar putea sa dea un asemenea titlu. Scridon si-a semnalat revenirea in stilul caracteristic. Cand nu sunt cururi de lins, mai arunca petarde din astea care nu fac bine UTA-ei.

Din cate stiu, acum 2 luni i s-a propus lui Domide functia de director sportiv, dar el a cerut un timp de gandire de o luna (motivele fiind activitatea lui de observator federal, lipsa de timp, etc). Nimeni nu iti acorda timp de gandire asa de mare in ziua de azi. Totusi, din cate se pare, postul de director sportiv nu a fost inca ocupat la UTA. S-ar fi putut actualiza propunerea, dar in acelasi timp poate era mai bine daca Domide nu facea aceste declaratii unui individ ca si Scridon. Pacat...
Nea Gigi nu are cum sa uite de UTA , are o camera tapetata cu fanioane de la o gramada de echipe acasa si in mijlocul lor e fanionul cu UTA.Probabil merita mai multa atentie pentru ca a facut enorm pentru aceata echipa si acum se simte marginalizat.
Domide, „Roşcovanul” de la UTA

http://www.sportarad.com/sportivi/glorii...-de-la-uta
(20-02-2010 01:59 PM)\RlOlBlI/ Wrote: [ -> ]Domide, „Roşcovanul” de la UTA

http://www.sportarad.com/sportivi/glorii...-de-la-UTA

Pacat ca Gigi Domide este in continuare "neexploatat" in folosul fotbalului aradean :UTA,AJF,etc.Stie fotbal,a fost si antrenor si conducator,are relatii,nu e impulsiv sau conflictual,este un "fost mare sportiv".Ar avea tot ce e necesar.La UTA conduc insa unii, care atunci cind stau in fata lui Domide ar trebui sa tremure,daca iubesc UTA.Si nu e doar Domide,Axente,Birau etc ar putea fi folositi in folosul clubului.Dar acest club nu are acum un stapan ,ci doar"membrii fondatori" asa ca .....
am avut si eu ocazia sa-l cunosc pe Flavius Domide..si de cand eram mic eram mandru cand imi spunea tatal meu ca port numele unui fotbalist MARE de la UTA..ultima data l-am vazut in fata la Priimarie,atunci cu trofeul Champions League,cand am mers cu un tricou al UTEI sa mi-l semneze,printre altii si Biro,Vaczi,Ienei si Cura...eu ma bucur de faptul ca am mai prins sa fiu contemporan cu jucatorii de legenda ai Aradului..restul sunt prostii(fanioane-nefanioane..era bine daca erau macar intr-un loc sigur,asa..sunt..in aer)!
Maestru emerit al sportului, Flavius Domide a primit "Distincţia de Onoare a judeţului Arad”

Consilierii judeţeni au acceptat, vineri, în unanimitate iniţiativa colegului lor Ionel Costin de a conferi "Distincţia de Onoare a judeţului Arad” fotbalistului din echipa de aur, Flavius Domide.

Cel care i-a oferit „Distincţia de Onoare a judeţului Arad” în semn de recunoaştere şi de preţuire a contribuţiei la promovarea imaginii judeţului Arad şi a României în lume, prin rezultatele sportive deosebite in domeniul fotbalului, a fost preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu.

''Conferirea acestei distincţii de către Consiliul Judeţean Arad , la împlinirea vârstei de 65 ani, constituie preţuirea de care se bucură Flavius Domide în Arad, pentru bogatele performanţe sportive care au adus faimă oraşului şi judeţului Arad''

precizează consilierul Ionel Costin, cel care a avut iniţiativa oferirii distincţiei.

Flavius Virgil Domide, maestru al sportului, născut în data de 7 mai 1946 la Arad este un produs al Clubului UTA , unde s-a legitimat în anul 1959. După perioada de juniorat între 1959 – 1966 , Flavius Domide , debutează în prima ligă într-un meci cu Rapid la Bucureşti.
Din 1966 şi până în anul 1979 a jucat de 342 de ori în Divizia A doar în tricoul „ Bătrânei Doamne “ a fotbalului românesc – echipa UTA . Acestei performanţe de excepţie se adaugă 75 de goluri în primul eşalon fotbalistic.

A reprezentat echipa României în 18 meciuri internaţionale , pentru care a înscris 3 goluri. Flavius Domide a participat la campania pentru calificare la Campionatul Mondial din 1970 din Mexic precum şi la Campionatul Mondial din Mexic alături de alte nume sonore ale fotbalului românesc : Răducanu Necula , Cornel Dinu, Radu Nunweiller , Florea Dumitrache , Nicolae Dobrin, Emerich Dembrowschi, Mircea Lucescu.

Cu echipa fanion a Aradului – UTA, alături de Gornea, Birő, Poszony , Lereter, Brosovszky, Calinin , Petescu , Axente, Otto Dembrovschi , Florian Dumitrescu şi Viorel Sima , Flavius Domide elimină în 1970 în cadrul Cupei Campionilor Europeni celebra echipă olandeză Feynoord Rotterdam.

Cu Flavius Domide în echipă UTA accede în anul 1972 în sferturile de finală ale Cupei UEFA , fiind a 2-a echipă românească prezentă în această fază a competiţiei. Are 16 jocuri şi 6 goluri în cupele europene.

Mijlocaş ofensiv, capabil a acoperi cu succes o mare zonă de acţiune, maestru al preluărilor , jucător tehnic , excelent în loviturile cu capul , Flavius Domide a avut oferte de a activa la echipele Steaua şi Dinamo iar mai apoi de la FC Argeş oferte pe care le-a refuzat.

Jucător cerebral , modest, Flavius Domide a rămas credincios Aradului până la capăt rămânând „copilul teribil al fotbalului arădean”.

Sursa
Mi-au luat postul din taste :)

Ma bucur pentru domnul Domide pentru ca merita cu varf si indesat o astfel de distinctie. Un om de caracter, modest, calm pe care orice apropiat al clubului, suporter sau fotbalist il poate avea ca model.
(29-04-2011 06:57 PM)Kidu Wrote: [ -> ]Mi-au luat postul din taste :)

Ma bucur pentru domnul Domide pentru ca merita cu varf si indesat o astfel de distinctie. Un om de caracter, modest, calm pe care orice apropiat al clubului, suporter sau fotbalist il poate avea ca model.

Cum a ramas cu toate cupele si distinctiile (ale UTA-ei) pe care se presupune ca le-ar fi luat la el de acasa?

A fost singura stire care a "umbrit" parerea mea (l-am prins jucand) despre Domide.
Nu stiu daca e adevarata legenda dar daca e asa, la ce haos a fost la club in ultimii ani eu zic ca sunt pe maini bune si la momentul potrivit se vor intoarce unde le e locul.
Pages: 1 2
Reference URL's