Forum Oficial al UTA Arad

Full Version: Rusinile Aradului
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
As fi preferat ca la subforumul dedicat orasului nostru sa vorbim numai despre 'Mandria Aradului', nu si despre 'Rusinile Aradului', dar unele institutii care ar trebui sa se afle in slujba cetatenilor si a dreptatii, dau dovada de incompeteta crasa...si chiar mai mult decat atat: prostie, bataie de joc, nesimtire.

Rusine Politiei din Arad...pt ce este descris mai jos:

O fată de 13 ani a fost agresată sexual şi batjocorită în spatele primăriei!

Victima a fost întoarsă cu picioarele în sus de nişte tineri de 20-21 de ani, lovită, abuzată. Toată scena, care a durat câteva zeci de minute, a fost filmată cu telefonul de unul dintre agresori. Iniţial, poliţia a considerat că fapta atacatorilor de a violenta şi batjocori în ultimul hal un copil nu prezintă niciun fel de pericol social. Fapta s-a produs în centrul Aradului, în Parcul Eminescu, din spatele primăriei.

Un caz incredibil s-a petrecut duminica trecută în plin centrul Aradului, într-un parc frecventat de foarte mulţi copii. O fată de 13 ani a fost atacată de un grup de tineri de 20-21 de ani şi batjocorită mai bine de o oră. Scenele de o cruzime greu de descris în cuvinte au fost filmate cu telefonul mobil de unul dintre protagonişti. Imaginile au devenit probe la dosarul de cercetare penală pe care poliţia l-a întocmit, cu întârziere, pe numele agresorilor. Primul verdict dat de oamenii legii în acest caz a fost neînceperea urmăririi penale, pentru ca apoi dosarul să se redeschidă.
De zile bune, încercăm să obţinem imaginile în care fetiţa a fost umilită în Parcul Eminescu, chiar în spatele primăriei. Motivul invocat de poliţiştii care nu ne-au pus la dispoziţie aceste imagini a fost cel legat de familia copilei, care s-ar opune categoric ca acestea să fie făcute publice. Total fals! Părinţii fetei îşi doresc să se facă dreptate. Tatăl, care a şi văzut imaginile la poliţie, povesteşte cum fiica sa a fost fugărită prin parc, ţinută cu picioarele în sus şi trântită în boscheţi. “Imaginile sunt îngrozitoare. Fata mea a fost dezbrăcată, lovită, strânsă de gât. A fost un şoc pentru mine să văd de ce sunt în stare nişte tineri. Totul a fost pur şi simplu regizat, ca într-un film: unul dădea indicaţii ce să i se facă fiicei mele, alţii râdeau, ca la spectacol” – a declarat pentru ziarul Observator tatăl copilei. La rândul său, mama fetei zice că familia agresorului a încercat să îi închidă gura cu 200 de euro, dar a refuzat să îşi retragă plângerea. “Vreau ca agresorii să fie pedepsiţi, pentru că asta merită!” – spune femeia, cu nervii la pământ.
Agresiunea s-a produs în jurul orei 20, iar la scenele de coşmar a asistat una dintre prietenele fetei.

Numai că imaginile nu i-au impresionat pe oamenii legii. Abia după ce presa a aflat de subiect au început audierile, iar verdicul iniţial, de neîncepere a urmăririi penale, a devenit unul de lipsire de libertate şi corupere sexuală. Asta după ce imaginile arată clar cum unul dintre agresori se dezbracă în faţa fetei. Direcţia pentru Protecţia Copilului, deşi ar fi trebuit informată imediat de poliţişti, a aflat abia de la ziarişti ce s-a întâmplat cu minora.
http://www.observator.info

p.s. Despre bestiile care au facut asa ceva nu ma pot pronunta pt ca ar fi imposibil sa ma cenzurez. Din pacate, devin tot mai multi pe zi ce trece.
incredibil! mizerabil nu pot sa cred ca la noi in Arad se poate intampla asa ceva, iar cei care au facut aceste fapte mizere ar trebui inchisi pe viata;

rusine politiei din Arad!
coruptie!!! iarasi se merge dupa cine are pilele mai mari!

in romania 2 lucruri sunt esentiale: sa nu ai treaba cu politia si sa nu te imbolnavesti!
Acest articol apare in ziarul Observator. El descrie cum in buricul targului, la o ora "decenta" o fata de 13 ani este abuzata. Sub acest articol un comentariu la o imagine ne informeaza ca "bravii" nostri jandarmi au amendat nu stiu cate pirande care isi vindeau marafeturile pe spatiul public, fara autorizatie. Dormiti linistiti aradeni: Slev & co. vegheaza la linistea si siguranta dumneavoastra!
Preşedintele Universităţii „Aurel Vlaicu”, prof. univ. dr. Lizica Mihuţ:

„Este regretabil că Info TV, devenind Falcă TV, cenzurează viaţa publică arădeană”

http://www.observator.info/cutenews/cate...=&ucat=24&

p.s. Nu o simpatizez pe Lizica, din contra, dar in acest interviu are dreptate in privinta cenzurii de la Info TV.
Forumul Primăriei, ca sursă de dezinformare

Un aspect demn de laudă pe site-ul Primăriei din Arad este existenţa unui forum, unde cetăţenii pot adresa întrebări primarului sau viceprimarilor, în legătură cu probleme dintre cele mai diverse. Cineva, de exemplu, a aflat pe această cale cine este autorul melodiei care se aude la oră fixă şi cum se numeşte ea. Multe intervenţii sunt legate de obţinerea unor locuinţe pentru tineri sau persoane cu probleme financiare deosebite, sau despre legea retrocedărilor. Nemulţumirea comună este legată de faptul că răspunsurile sunt postate cu o întârziere de aproximativ o lună, iar uneori, după cum vom vedea, răspunsurile pot fi eronate.

Danciu Nicolae, profesor, este cel care a revenit de foarte multe ori la subiectul primelor de Crăciun ale angajaţilor Primăriei, puse în legătură cu tichetele pentru profesori. Iată una dintre postările acestuia:

„E 12 februarie şi nu am primit răspuns la o întrebare din 10 ianuarie 2008. Unde căutaţi răspunsul, în Caraibe, în Siberia? Oricum, dacă vom primi tichete cadou doar în valoare de 200 de lei pe an, ar trebui să nu le mai dea deloc, să le împartă angajaţilor din Primărie, poate că nu a fost suficientă prima de Crăciun de vreo 1200 de lei. Să nu credeţi că vreau să moară capra vecinului, vreau doar să trăiască şi capra mea. Toate cele bune şi poate anul ăsta primesc şi eu un răspuns pozitiv”.
I se răspunde iniţial că „acordarea tichetelor cadou nu este obligatorie”, după care se face socoteala în cazul acordării acestor tichete: „cheltuiala ce grevează bugetul local este de aproximativ 4.200.000 lei, sumă care chiar şi pentru bugetul municipiului Arad este una semnificativă”. Apoi se trece la explicaţii detaliate: „De asemenea, bugetul municipiului Arad chiar dacă dispune de resurse net superioare unui buget de comună sau oraş, şi obligaţiile impuse prin lege privind finanţarea sunt cu mult superioare celor ale altor unităţi administrativ-teritoriale (subvenţionarea transportului în comun, subvenţionarea energiei termice livrate populaţiei, cofinanţarea împrumuturilor BERD şi BIRD, cheltuielile privind funcţionarea celor 30 de ordonatori din subordinea Consiliului Local Municipal Arad, întreţinerea oraşului, investiţii în continuare, dobânzi, rambursări, ş.a.)”. Despre prime, nimic.

Cetăţeanul însă revine: „Mulţumesc pentru răspuns , deşi a venit foarte târziu. Vorbiţi de bugetul local. Am o întrebare: cât a avut de pierdut bugetul local prin acordarea primei de Crăciun angajaţilor primăriei? Valoarea unei prime = aproximativ 1500 de lei. Acolo au fost bani? Aşa că remarca mea rămâne valabilă: chiar ne credeţi proşti? Sper că răspunsul va sosi mai repede de data asta, să nu mai aştept o lună şi ceva” (20 februarie).

Răspunsul vine şi el în 19 martie: „Stimate Domnule, urmare întrebării dumneavoastră, vă comunicăm următoarele: Angajaţii Primăriei Municipiului Arad nu au beneficiat de prima acordată cu ocazia Crăciunului.”

Totuşi: „Am vorbit cu angajaţi ai Primăriei şi mi-au spus că au primit de Crăciun 1500 RON impozabil. Că e primă sau nu, asta e altceva. Nu sunt tot bani de la bugetul local? Cine minte şi de ce? Asta e democraţia? S-a primit sau nu?” (26 martie)

Răspuns din data de 07-04-2008 : „Stimate Domnule, urmare întrebării dumneavoastră, vă comunicăm următoarele: În luna decembrie 2007, angajaţii Primăriei Municipiului Arad, au primit drepturile salariale aferente lunii noiembrie 2007 şi nu au beneficiat de sume acordate cu ocazia Crăciunului. Centrul de Informare Cetăţeni.” Ceea ce este fals, având în vedere informaţiile din presă, obţinute prin purtătorul de cuvânt al Primăriei, conform cărora cei peste patru sute de angajaţi au primit suma menţionată de Danciu Nicolae, în total şapte miliarde de lei vechi. Până la urmă, Primăria, împinsă un pic de la spate şi de Guvern, a trebuit să facă un efort şi să aloce din bugetul pe 2008, suma de 1.200.000 lei pentru tichetele destinate celor 3.000 de angajaţi din şcolile şi grădiniţele arădene.

O intervenţie ilară pe forumul în cauză, şi totuşi elocventă, a fost următoarea: Întrebarea nr. 1925 din data: 30-12-2007 pusă de Krieger Victor : ”Este foarte frumos din partea dumneavoastră că ne adresaţi urale de sărbători, dar să nu se întâmple asta la telefon la ora 3 noaptea. Un pic de respect, vă rog!” Răspuns din data de 07-02-2008: „Stimate Domnule, regretăm situaţia descrisă de dumneavoastră şi vă asiguram de bunele inţentii cu care demersul a fost înfăptuit.
Cu stimă, Centrul de Informare Cetăţeni”. Răspunsul a apărut aşadar după mai bine de o lună, deşi „întrebarea” cetăţeanului nu necesita documentare. Şi poate că dacă nu ar fi fost postat un răspuns, Primăria ar fi avut şansa să scape mai puţin şifonată.
http://www.observator.info
Intreb si eu chiar fara nicio tenta de atac la persoana daca este corect sa facem politica pe forum, daca este corect sa facem campanie electorala mascata, daca este corect sa vii si sa ne arunci in fata acest articol semnat de Dana Mirea, nimeni alta decat prietena ta (alias scorpio pe forum)?
Te avertizez ca de bine de rau stiu sa citesc printre randuri si pe viitor nu am sa mai permit politizarea forumului sau folosirea acestuia in scopuri electorale.

P.S. Sper ca nu ma vei acuza ca ii fac campanie lui Falca :)
Nu stiu daca are importanta cine e autorul unui articol sau nu, au personal cred ca sunt destui forumisti care poate scriu la ziare sau chiar fac parte din partide politice dar asta nu inseamna ca nu au dreptul sa posteze. Ca parerile lor sunt subiective, e si asta normal, ideea e ca atunci cand isi sustin punctul de vedere sa o faca argumentat. Am vazut ca mai multi (uneori chiar si eu am asemenea tendinte) cred ca ar fi bine sa nu facem politica, eu cred ca ar fi de dorit sa facem, chiar cat mai multa pentru ca la nivelul la care e tara si orasul se pare ca am lasat aceasta ocupatie la indemana celor care nu merita, insa asa cum spuneam, totul e sa fie dezbatere de idei si nu un razboi al politelor personale.
Punctul meu de vedere e unul general, in ceea ce priveste cazul concret cred ca cel mai bine iti va raspunde cel caruia i-ai adresat intrebarea. Oricum pentru cine facea campanie electorala mascata articolul ca eu recunosc ca nu m-am prins?!
edenbeast hai nu fa pe prostul cu mine pentru ca esti un baiat suficient de destept si scolit sa iti dai seama din prima, in plus de asta lasa-l te rog pe albrosu sa raspunda la intrebare pentru ca sunt convins ca nu are nevoie de avocati.
Multumesc!

P.S. Nu spune nimeni ca nu au voie sa posteze, nu spune nimeni ca nu au voie sa emita pareri insa da-mi voie sa fiu si eu suspicios pentru ca am eu motivele mele, in plus de asta stii vorba aia "pana si drumul catre iad este pavat cu bune intentii".
E rusinos ca nici acum nu am reusit sa ne recuperam de la Ministerul Apararii Cetatea. Daca Aradul ar fi avut o societate civila serioasa acum ar fi fost ample miscari de protest. Din pacate in continuare noi aradenii ramanem indiferenti la mizele cu adevarat importante. Nu contest importanta mall-urilor si a centrelor comerciale dar niciunde in Europa acestea nu reprezinta obiectivele nr.1 ale orasului.
asta imi aminteste de construirea unui nou pod rutier si de cale ferata peste Mures, pe vremea cand baselu era ministrul transporturilor. atunci , ne-a f...t pe fata considerandu-se ca nu are nevoie tara de un Arad eliberat de o cale ferata ce il rupe in doua.
prin eliberarea Micalacii de calea ferata orasul ar fi castigat un cartier cu o circulatie aerisita, cu spatii verzi si ar fi castigat si multi bani pe care nu ar mai fi fost nevoie sa-i investeasca aiurea in "viaductul" de la billa, in podul rosu de cale ferata, in amenajarea caii ferate si a trecerilor pe sub ea.
s-a preferat atunci sa se carpeasca in loc sa se investeasca si sa se dezvolte durabil.
pentru cetate exista o singura sansa: un parteneriat public (Arad) - privat (investitor extern) care sa cumpere efectiv cele 90 de hectare si sa le transforme intr-un fel de Aradland popularizat la nivel european si in primul rand est-european. dar la birocratia si infrastructura de la noi m-as mira sa se bage careva (vezi neconstruirea unei autostrazi)
Astept sa vina Gavril Popescu sa ne explice cat bine este pentru Arad faptul ca MApN-ul a decis nemutarea unitatii militare si cat de asidu se lucreaza la autostrada care va fii construita la "Pastele cailor".
Kidu Wrote:Intreb si eu chiar fara nicio tenta de atac la persoana daca este corect sa facem politica pe forum, daca este corect sa facem campanie electorala mascata

In articolul invocat nu se face politica si nici campanie electorala. Se atrage atentia asupra faptului ca Centrul de Informare Cetateni isi dezinformeaza cetatenii chiar pe forumul Primariei. Mai jos sunt linkurile cu pricina de pe forumul Primariei, linkuri care contin intrebarile puse de profesorul Danciu Nicolae si raspunsurile tardive si mincinoase ale angajatilor Primariei. E vorba de o neregula a unei institutii, nu e un atac la adresa unei formatiuni politice.
http://www.primariaarad.ro/intrebari.php...um=45#1983
http://www.primariaarad.ro/intrebari.php...um=40#1987
http://www.primariaarad.ro/intrebari.php...um=30#2049
http://www.primariaarad.ro/intrebari.php...um=25#2060
http://www.primariaarad.ro/intrebari.php...um=15#2085

http://www.primariaarad.ro/intrebari.php...um=10#2104
http://www.primariaarad.ro/intrebari.php...num=5#2154

Ultimul link este elocvent:

prof Danciu Nicolae
· Am vorbit cu angajati ai Primariei si mi-au spus ca au primit de Cracin 1500 RON impozabil.Ca e prima sau nu,asta e altceva.Nu sunt tot bani de la bugetul local?Cine minte si de ce?Asta e democratia?S-a primit sau nu?

Raspuns din data de 07-04-2008 :
Stimate Domnule,
Urmare intrebarii dumneavoastra, va comunicam urmatoarele:
In luna decembrie 2007, angajatii Primariei Municipiului Arad, au primit drepturile salariale aferente lunii noiembrie 2007 si
nu au beneficiat de sume acordate cu ocazia Craciunului.
Centrul de Informare Cetateni.

Afirmatia de mai sus e in contradictie totala cu :

Prime grase la Primărie
Arad - Bugetul primelor de Crăciun oferite de Primărie angajaţilor a fost de aproape 7 miliarde lei vechi.

Una dintre instituţiile de stat cu foarte mulţi angajaţi a avut parte de buget pe măsură când a venit vorba de primele de sfârşit de an.
Primăria Arad, căci despre această instituţie e vorba, a cheltuit pentru „prima de Crăciun” nu mai puţin de 6,9 miliarde de lei vechi!
Suma imensă a fost împărţită la cei peste 400 de angajaţi din subordinea directă a instituţiei, aşa că fiecare angajat a plecat acasă cu peste 15 milioane lei vechi (valoarea burtă, anterior impozitării). Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Arad, Corina Drăghici, „toată lumea a primit aceeaşi sumă, în valoare de 1.518 RON”.
http://www.aradon.ro/stiri/im:aradon:new...0-02141968

Pentru ca se pare ca articolul din Observator nu a convins suficient pe unii din cititorii acestui forum, am postat mai sus articolul din editia electronica a ziarului Adevarul care demonstreaza ca profesorul Danciu Nicolae a avut dreptate si ca o parte din angajatii Primariei mint cu nerusinare chiar pe pagina oficiala a Primariei.

q.e.d.
Cum am mai spus, am lasat lucrurile asa cum sunt pentru ca nu mai sunt dispus sa ma enervez pentru toate fleacurile, in plus de asta nu este problema sa ii plang pe angajatii Primariei pentru ca nu cunosc toate datele problemei.
In sfarsit, subiect incheiat pentru mine.
fleacuri???

adevarul este ca se fura, se fura si se minte pentru a acoperii furtul!

daca si astea sunt fleacuri atunci sa nu ne mai amagim, fiecare primeste ce merita, mai devreme sau mai tarziu!:icon_cheesygrin:

societate civila, primari curati, cetateni cu spirit civic, utopii
Ma refeream strict la contrele mele cu albrosu, nicidecum la ceea ce se intampla la Primarie.
Scuzati-mi "complexul de superioritate" insa nu am gasit un topic mai potrivit pentru a comenta putin invitatii primului festival al berii de anul acesta. Programul este urmatorul:
-joi: Nicolae Guta, Afghan, muzica populara
-vineri: Parazitii, Francesco Napoli, Paula Codrea
-sambata: Dj Project, Spitalul de Urgena, Tinu Veresezan, Parada Modei.
-duminica: Iris, Mihai Margineanu, Feb0six, Alina Pater.

Sper ca totusi sa nu se mai auda pana in Centru acordurile "cantautorilor" de mai sus. Cica acest eveniment nu ar avea iz (miros, duhoare) electoral, asa a spus unul dintre organizatori intr-un interviu...

Unde sunt festivalurile berii Kaiser de alta data, cand manelistii erau doar niste bieti lautari de birt de cooperativa de consum?:icon_evil:
Trebuie precizat insa ca nu Primaria organizeaza acest festival, deci este electoral, dar pentru altcineva :)
Una dintre devizele Primariei cica e "Fara manele din bani publici", si se pare ca se tine de cuvant deocamdata.
Nu este electoral din cate stiu eu. E o problema in schimb intre organizatori si Falca Gheorghe. Probabil de aia e intepretat ca electoral.
e interpretat electoral pentru ca organizatorul costea a spus ca singurul care are merit in organizarea evenimentului este nimeni altul decat dekany . intepaturile la adresa primarului unii le-au perceput ca pe un conflict intre un srl si primarie altii ca pe o campanie pro-dekany.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Reference URL's