Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Sincere felicitari "profesionistilor" din primarie pentru ca au reusit din nou sa f*** imaginea Aradului, permitand deschiderea unui nou magazin HONG KONG in plin centrul orasului, chiar langa Teatru. Evident, minunatul magazin vine echipat cu un banner imens rosu pe galben si stickere absolut scarboase pe geamuri.
Nu cred ca au cum sa interzica acest lucru. Partea proasta e ca acest tip de magazine are succes in Romania, inclusiv in Arad. Ma intreb daca totusi locul lor este in centrul orasului si daca ei nu trebuie sa plateasca aceeasi chirie pe care o are de platit Cozacone de exemplu. In fine, daca la ei o bluza este 10 lei, oare care ar fi costul de productie, avand in vedere ca este in centru?
In alta ordine de idei, nici prin Germania nu sunt chiar cele mai elegante magazine in centrele oraselor. Din cate am vazut eu, centrul este plin de francize gen Mc Donalds, Starbucks, dar si de multe multe shawormerii...
Problema poate fi rezolvata simplu de catre Consiliul Local, care ar trebui sa reglementeze normele de afisaj publicitar in zona centrala a orasului unde predomina cladirile instorice.
@ I929 wrote: Din cate am vazut eu, centrul este plin de francize gen Mc Donalds, Starbucks, dar si de multe multe shawormerii...
Si in Venezia exista Mc Donalds, la mica distanta de piaza San Marco, dar nu am vazut panouri publicitare stridente. Paris, Milano, Firenze, Madrid, Barcelona, Londra, etc. au si ele in centrul istoric, Mc Donalds, KFC, Starbucks s.a.m.d., e normal din moment ce zonele respective au un vad deosebit. Dar asta nu constituie o problema atat timp cat spatiul comercial nu e in neconcordanta cu zona respectiva. Dar poti fi sigur ca in niucunul din orasele de mai sus nu gasesti un panou cu luminite multicolore, agatat pe o cladire veche de 200 de ani in plin centru istoric (vezi sala de jocuri de pe bulevardul central al Aradului, intre teatru si primarie).
poate va aud chinejii aia ca ii barfiti, sa vedeti ce kung fu va luati seara in fata blocului
Nu suport McDonalds dar totusi intre firma respectiva si cea a unui "hong kong" e o diferenta.
Clar, nu magazinul in sine nu poate fi interzis (cu toate ca ar fi misto), dar cum spunea albrosu, macar in centru ar trebui sa existe niste norme referitoate la afisajul publicitar. Putem lua exemplul Sibiului, unde in centrul istoric nu gasesti asa ceva.Nu are importanta ca e Vodafone, Billa sau alta firma, toti se conformeaza.
da ,da noi avem primar de primar asa ca se poate...din pacate ,mai lipseste un bordel langa catedrala cu pipite in vitrina si gata:tongue:
Marşul de 1 mai al PSD-ului "nu a fost autorizat, dar nici interzis"
(L.C.), 06 mai 2009 14:46
http://www.observator.info
Deşi marşul de 1 mai s-a ţinut fără atuorizaţie din partea Primăriei, se pare că organizatorii lui nu sunt �n pericol de a fi sancţionaţi de către organele de ordine publică din Arad. Preşedintele PSD Arad, Marius Lazăr, spune că social-democraţii au avut acordul verbal al primarului Gheorghe Falcă, iar secretarul executiv Marian Melinte ne spune că "totul este �n regulă, am primit doar reacţii pozitive". �n intenţia de a afla dacă social-democraţii s-ar putea afla sub incidenţa unor sancţini privind marşul de 1 mai, care a blocat circulaţia pe Bulervardul Revoluţiei pentru mai multe zeci de minute, am sunat la Jandarmerie, de unde am primit un răspuns ce ne-a lăsat fără cuvinte: "manifestarea nu a fost autorizată, dar nici interzisă". �n consecinţă, Jandarmeria nu s-a autosesizat �n acest caz, dar nici nu a primit vreo reclamaţie! Primăria municipiului Arad, cea care nu şi-a dat acordul pentru organizarea marşului ( dar nu l-a �interzis�), pasează responsabilitatea �n curtea instituţiilor de ordine publică. "Primăria nu se poate sesiza privind ilegalitatea marşului, este de competenţa Poliţiei şi a Jandarmeriei. Ea nu a dat autorizaţie şi at�t", este poziţia oficială, exprimată de către purtătorul de cuv�nt al Primăriei. Astfel, cei care au participat la marş pot sta deocamdată liniştiţi pentru că nu sunt pasibili de amendă.
Nu vreau sa dau sfaturi dar poate era ok sa fie amintit in articol ca spre deosebire de acest caz suporterii au fost taxati cu amenzi in toamna trecuta pentru marsaluirea fara autorizatie prin oras. Ca sa priceapa orice aradean ca nu e deranjanta neaparat ingaduinta autoritatilor pentru un marsul respectiv (pana la urma mi s-ar fi parut normal si de bun simt sa autorizezi o manifestare de stanga pe data de 1 mai) ci faptul ca se procedeaza cu unitati de masura diferite. De aici si pana a pricepe ca aceste unitati de masura diferite tin de interesele si umorile primarului si ca Jandarmeria e o institutie aservita clanului Falca era un drum scurt pe care orice cetatean de inteligenta medie il putea parcurge singur.
hai fiti realisti. cum sa dea ordin falca sa ii amendeze pe cei de la psd cand sunt colegi de munca :)) o fost probabil si falca la o berula si un mic cu cei de la psd, de aia nu se dau amenzi
Falca era la Port Arthur de 1 mai.. cei din Pd-l au ales un 1 mai traditional, bere, mici si muzica.
lume multa in fata primariei..., se da ceva pe gratis???
se motiveaza 8 absente la elevi daca participa la event....(serios vb)
Primăria din Arad a amplasat stâlpi de electricitate pe mijlocul trotuarului
Autorităţile din Arad au investit aproape cinci milioane de euro în reabilitarea unui cartier. Străzile au fost asfaltate, trotuarele au fost pavate şi s-au amplasat chiar şi noi stâlpi de electricitate, lângă cei vechi. "Copilul meu s-a lovit de stâlp. Nu a fost atent şi şi-a spart capul", a declarat o localnică. Autorităţile locale explică însă că "aşa a fost gândit proiectul". "Altă posibilitate pentru amplasare nu ar fi existat decât pe mediana arterei, ceea ce ar fi implicat reducerea lărgimii benzilor de circulaţie", a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Arad, Corina Drăghici. Aşa că stâlpii rămân deocamdată în mijlocul drumului. Oamenii pot merge pe şosea. În felul acesta vor menaja şi trotuarele proaspăt modernizate.
Video, mai jos:
http://www.realitatea.net/video_804722_p...31657.html
Tare asta cu stalpii numai ca asa au fost tot timpul. Unde sa-i puna, in aer?
alaturi de debilul sef pardon edilul un alt mare nume se inscrie pe lista anl pardon rusinii...daniel scridon
Mişcare deşteaptă
http://www.aradon.ro
Contestat, îndeosebi, la începutul primului său mandat de primar, că este anti-sport, Gheorghe Falcă nu scapă nici o ocazie de a se revanşa în ochii arădenilor pasionaţi de sport.
Despre sprijinul financiar, deloc de neglijat, acordat celor două echipe de fotbal din Liga II, UTA şi CSU VasileGoldiş, precum şi implicarea în baschetul feminin, rugby, box şi alte discipline care fac cinste Aradului, s-a tot scris.
Ultima mişcare gândită de primarul Gheorghe Falcă le întrece pe toate. Având girul Ministerului de specialitate, Aradul se va număra printre cele 4-5 oraşe beneficiare a unui Centru Naţional Sportiv. Un câştig enorm, bazele sportive - multe, în stare precară, datorită vârstei înaintate - urmând a fi (re)aduse la standarde europene, pe banii Guvernului. Unde mai punem că sportivii arădeni, începători ori avansaţi, deopotrivă, vor folosi, în mod gratuit, aceste săli, bazine ori terenuri. Şi vor putea puncta la capitolul experienţă, pregătindu-se în preajma sportivilor de lot naţional.
Daniel Scridon
Articolul asta seamana cu articolele despre Ceausescu din perioada comunista.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14