Forum Oficial al UTA Arad

Full Version: Transferuri
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Inca trei jucatori la UTA

UTA a mai adus trei jucatori. Este vorba de ucraineanul Andrei Donet (fost la Petrolul Ploiesti), Florin Hidisan (CS Otopeni) si Sorin Oncica (CFR Cluj).
In continuare este asteptat sa soseasca in Poiana Brasov portarul Daniel Ovidiu Tudor, de la Fehervar, care si-a anuntat sosirea in cursul zilei de astazi. (marti)

spt
Se reia razboiul vestului
5 Iulie 2006
Stefan Both ; Bogdan Cioara

Poli Timisoara si UTA se vor intalni din nou in prima liga a tarii, cele doua meciuri fiind cele mai asteptate de catre suporterii celor doua grupari.

Rivalitatea dintre Poli si UTA va reveni pe gazon incepand din sezonul 2006-2007, odata cu intrarea aradenilor in Divizia A. Cele doua echipe se vor intalni, in primul meci, la Timisoara, in etapa a XVI-a, in 18 noiembrie.

Veteranii care au participat la derby-ul regiunii de vest, isi amintesc cu nostalgie ca desi exista rivalitate, a dominat civilizatia si fair-play-ul.
Totul a inceput in 1964, cand UTA remiza 3-3 la Timisoara, trimitand Poli in „B”. UTA nu s-a impus pe Bega din 1974 pana in 1999, insa dupa un sfert de veac a castigat ultimele patru din cele cinci confruntari care au avut loc pe stadionul „Dan Paltinisau”.

Poli a invins la Arad cu 3-2, in 1989 si a promovat, iar in 2003 a izbutit un 1-0 pe Mures, victorie care a contribuit decisiv la retrogradarea „Batranei Doamne”. Acel 3-4 (2-0 la pauza) din octombrie 2002 este unul din meciurile memorabile dintre cele doua echipe, dupa Revolutie.

„Atmosfera era alta”

Simion Surdan este unul dintre cei mai vechi participanti la derby-urile dintre Poli si UTA. Timisoreanul a apucat sa joace chiar si impotriva celebrului Petchovschi, la inceputul anilor ‘60.

„Pe vremuri a fost o adevarata placere sa participi la un meci Poli-UTA. Tin minte ca din plecarea de la Timisoara, pana la Vinga, oamenii din sate ne aratau cu degetul rezultate favorabile noua, iar de la Vinga pana la Arad, scorurile erau pentru UTA”, spune Simion Surdan.

Acesta isi aduce aminte de vremurile de demult in care derby-urile dintre Timisoara si Arad se reduceau la dueluri fair-play, atat pe gazon cat si in tribune.

Nu ii plac deloc tensiunile care apar acum inaintea unui meci Poli-UTA si acea ura care se naste in randurile ultrasilor. „Stadioanele au fost mereu pline, si la noi si la ei, dar parca atmosfera era cu totul alta.

Acum e prea multa tensiune, pe care o provoaca presedintii de echipe. Inainte nu era asa ceva. Nu se injurau, nu se bateau suporterii si nu erau scandalurile de azi. Era un eveniment civilizat”, afirma Surdan.

„Poli este favorita”

Doctorul Simion Surdan spune ca pe vremea comunismului, in locul presedintilor guralivi de acum, au fost secretarii de la partid. „Erau oamenii care iubeau fotbalul si se mandreau cu echipa judetelor lor.

Se laudau daca reuseau sa castige, dar era altfel, era ceva placut”, mai declara Simion Surdan.Medicul Simion Surdan e de parere ca Poli nu va avea probleme cu UTA in acest campionat, timisorenii avand un lot mult mai valoros si omogen.

„Poli e favorita, asta e clar. UTA are de luptat cu omogenizarea, pentru ca ati vazut, si cei de la Poli au avut probleme. Le trebuie un an, doi sa se creeze relatiile de joc, dar pot deveni o echipa puternica.

Eu sper ca UTA sa ramana in Divizia A, e frumos sa mergem si noi la ei, la meciuri tari, nu doar ei sa vina la noi. Il au pe Lacatus e un om deosebit”, a incheiat Surdan.

Amintiri despre derby-urile cu Timisoara

Marcel Coras, mijlocas

„Derby-urile dintre UTA si Poli au fost dominate de o mare incrancenare. In teren se declansau toate energiile, insa, la final, toti eram prieteni. Daca vreti un meci la care am participat, 2-1 la Arad, in 1979, cu 15.000 de spectatori.

A fost 0-1, apoi am driblat tot ce mi-a iesit in cale si am inscris. Joni Broszovski, Dumnezeu sa-l ierte, a marcat apoi golul victoriei. Am mai fost in ’77, la Timisoara, cand am remizat 1-1, prin golul lui Batea. Au fost 40.000 de spectatori si o atmosfera incredibila”.

Mihai Jivan, portar

„Am debutat la Poli in 1974, dupa ce am venit de la UTA. Am pierdut la Arad cu 2-1, in urma unui meci pe muchie de cutit. In retur, Leac a marcat de doua ori, a fost 1-3 si am ratat cupele europene. Important este ca mi s-a indeplinit dorinta, adica cele doua echipe vor juca din nou in prima divizie”.

Adrian Ungur, atacant

„Conteaza mai putin ce a fost, important este ce va fi. Am marcat golul victoriei in 1993, scor 1-0. Tin minte ca m-am indreptat spre peluza polista, cu degetul in dreptul gurii. Le-am aratat de ce suntem in stare.

Sigur ca, in retur, am pierdut cu 1-0, pe un teren inghetat, deoarece primele patru etape din retur s-au jucat in decembrie. In opinia tuturor, Poli nu avea voie sa castige la Arad si invers. Miza meciurilor depasea, uneori, granitele fair-play-ului.”

Aradenii ar fi vrut sa intalneasca Poli, in prima etapa

Suporterii aradeni calculeaza si anticipeaza. Din totalul celor care au votat pe http://www.uta-Arad.ro, 24 la suta ar fi vrut sa intalneasca, in prima etapa, la Arad, marea rivala din Timisoara.

La doua procente diferenta se afla cealalta Poli, Iasi, pe considerentul ca un meci cu Ionut Popa l-ar face pe acesta sa isi imparta simpatiile din suflet. Dintre echipele mari din Capitala, Rapid este lider in preferintele fanilor, cu 9,5 la suta, Steaua detine 6,7 la suta, iar Dinamo doar unu la suta.

„Nu ma intereseaza cu cine vom juca in prima etapa. In tur vom intalni toate echipele din Liga 1. Pregatesc la fel partida de la Arad, din etapa 1, indiferent ca vom juca cu Steaua sau Unirea Urziceni. Sunt sigur ca voi reusi sa le induc jucatorilor mei mentalitatea de invingator”, a spus Marius Lacatus, intre doua antrenamente cu UTA.

La Brasov, vremea tine cu fotbalul. Sunt 25 de grade Celsius, iar lotul „Batranei Doamne” prinde contur cu fiecare zi ce trece. „Azi (n.r. ieri) a venit Oncica (CFR Cluj), iar maine sunt asteptati Apostu (Farul) si portarul Daniel Tudor (Fehervar)”, a spus Marcel Coras, seful delegatiei ros-albe.

Wisla Cracowia nu se lasa prea usor induplecata pentru doleantele aradenilor si refuza, deocamdata, sa ii permita lui Norbert Varga sa li se alature celor de la UTA.

http://www.evz.ro/article.php?artid=264346
Am auzit ceva de Cernea, Oprita si Baciu... sa fie oare adevarat?? :eek:
sper sa nu :x :x
Oprita ar fi ok. Numai ca in acest fel, cu toti jucatorii imprumutati de alte echipe, la anul va trebui sa facem alta echipa... :?
ma eu nu stiu ce parere aveti!
eu sigur vreau nca UTA sa aibe un lot, cu care indiferent de jucatorii de provienenta, steaua, rapid, poli, pe mine ma intereseaza ca UTA sa joiace, iar aceijucatori sa-si dea viata pe teren, cei ce nu... la revedere si altii. daca e asa ne gandim, nici macar antrenorul nu e aradean, deci orice spune si acesta, nu poate sa fie trup si suflet Aradului, nu? asa si cu jucatorii!
eu nu vad 3 jucatori aradeni, ce impreuna sa traga echipa dupa ei, pana ce si cluburile din buc, nu au jucatori din buc, iar ce spun ei ca sunt simbolurile lor , nici macar astia nu sunt din bucuresti (ex Lacatus).
eu zic sa nu ni-e perdem speranta, sa fim alaturi de echipa, indiferent de rezultat.
daca echipa chiar va juca si n-o sa aibe rrezultat, atunci inseamna ca trebuie altii, dar sa spertam ca se va omogeniza, intr-un timp foarte scurt si in primul meci sa batem, poate asa si baietii vor avea mai multa incredere in ei si antrenorul.
oricum, vreau sa-i batem si pe polisti, indiferent de ce vom face pana in 18 noiembrie.
FORZA UTA ! ! !
Mai mult optimism asteptam din partea voastra. Jucatorii adusi pana acum au valoare de Liga I. Depinde doar de antrenor acum..
Momentan Apostu , Rusu , Oncica , Tudor is singurele transferuri dar se spune ca Vine Drida iar Opritza , Cernea , Baciu v-or fi imprumutatzi dak se va intampla UTA se va clasa in primele 10 :) UTA 4 EVER
"Lacatus a mai renuntat la patru jucatori"
Joi, 06 Iulie 2006-Sportarad.com
"Nu au trecut nici patru zile pline in cantonamentul de la Poiana Brasov, Marius Lacatus si-a facut o parere despre majoritatea jucatorilor aflati la dispozitia sa. Prin urmare „Fiara" nu a dorit sa le mai dea sperante unor fotbalisti care si-ar putea gasi fara probleme un angajament in alta parte, ferindu-le - practic - timp in plus sa faca acest lucru. Incepand de astazi, portarul Milojevic, fundasii Cozma si Cornaci si mijlocasul Zafirovici nu mai fac parte din lotul „Batranei Doamne", cei patru parasind deja stagiul de pregatire centralizat din statiunea brasoveana. Daca in cazul celor doi sarbi, lucrurile pareau destul de clare, in sensul in care transferul lui Tudor l-a scos imediat din schema pe Milojevic, iar Zafirovici traia demult cu sabia lui Damocles deasupra capului, „disponibilizarile" vechiului utist, Radu Cozma si a salontanului Cornaci surprind intr-o oarecare masura. Chiar daca nu avea pretentii de titular, aparatorul bucurestean parea o solutie viabila pentru banca de rezerva, iar jucatorul provenit de la Liberty era practic singurul fundas stanga de meserie din lotul lui Lacatus.

Inevitabil, aceste plecari a lasat un gol in „garnitura" UTA-ei si asa destul de subtire intr-un raport numerico-valoric. De fapt, Marcel Coras, directorul sportiv al UTA-ei, a recunoscut ca in acest moment exista cateva posturi deficitare. „Mai cautam un portar, un fundas stanga, un mijlocas dreapta si unul central si un atacant." - a declarat fostul international. Deocamdata, in dorinta de a completa cat mai repede aceste „gauri" s-a luat legatura cu Lungan, fundasul stanga al celor FC Bihor, recomandat de aradeanul Ionut Popa si Ionut Badea, mijlocas central la FC Vaslui, propus - se pare - de Bogdan Apostu. Ambii au fost invitati in Poiana Brasovului, dar inainte de asta ei trebuie sa-si rezolve problemele la cluburile de care apartin. Daca in cazul lui Lungan se pune problema doar unui transfer definitiv, iar pentru asta jucatorul trebuie testat de Lacatus, la 31 de ani, Badea reprezinta o certitudine. In cazul ultimului, tot ce au de facut „oficialii" aradeni este sa-i ofere un contract avantajos, pe care actuala sa formatie, FC Vaslui, nu si-l mai permite. Cum Badea a castigat 50.000 de euro sezonul trecut la gruparea moldava, „Batrana Doamna" nu poate cobora prea mult „stacheta", dar negocierile sunt in toi intre cele doua parti."

"Varga si Drida - mai aproape de Arad"

"Chiar daca este departe de echipa, dar si de club, fiind prins cu problemele cotidiene la Bucuresti, Nicolae Bara este conectat la tot ceea ce inseamna UTA in aceste zile. Conducatorul „Batranei Doamne" tine in permanenta legatura cu partenerul sau, Sandu Ion si cu antrenorul Marius Lacatus, aflandu-le problemele si necesitatile. La capitolul achizitii, Bara recunoaste ca printre prioritatile tehnicianului se afla aradenii Norbert Varga si Adrian Drida. „Semnalele de la Cracovia sunt imbucuratoare pana acum. Desi nu am primit un raspuns oficial de la Wisla, in legatura cu imprumutul lui Varga pe un an de zile, chiar jucatorul ne-a asigurat ca polonezii s-au aratat deschisi la discutii. Senzatia mea este ca se va rezolva acest transfer." - a spus investitorul bucurestean, care a mai precizat ca UTA si Varga s-au inteles demult asupra contractului.

In ceea ce-l priveste pe Drida, Nicolae Bara spune: „In momentul in care Lacatus mi-a spus ca si-ar dori acest jucator, am luat legatura cu Gigi Becali, dar acesta m-a pasat lui Olaroiu. A spus ca de antrenor depinde totul. Daca Drida nu intra in planurile sale, e liber sa plece oriunde". Cum la inceputul acestei saptamani, Cosmin Olaroiu a facut publica o lista a jucatorilor care nu l-au prea multumit in cantonamentul de la Kaprun (Austria), iar aceasta il continea si pe Adrian Drida, probabilitatile ca mijlocasul dreapta sa fie redirectionat spre Arad sunt foarte mari."
Dak vine si Drida , Varga, Lunga, Badea UTa va avea acoperire in aparare ( Varga , Lungan ) si in atac (Drida Badea ) oricum UTA va fi dupa mine in primele 10 locrui UTA 4 EVER
de unde tot sperati ca panarama aia de Drida pe care mi`am golit tot repertoriu de injuraturi e mai bun acuma decat atunci cand a plecat ???
asa si eu...
cat despre faza ca e dorit de stiaua..sti bine din ce cauza..badea si drida i`au facut jocurile la jiji cu promisiunea ca ii ia la stiaua.
acu sper ca e cu o idee mai bun ca Nadaban :lol:
De Ianu, Todea, Pit, ce se mai aude?
Chiar ca Bara ar trebui sa scoata bani...asa pueau investi si Chisbora&co iarasi. La anul va trebui sa facem alta echipa...

Drida nu e asa bun. Dar na, merge in situatia actuala. Lacatus asta mai are si pretentii...nu mai bien pastra jucatorii, k cine stie daca vor mai veni altii...sau cine stie , poate va pleca cu o sapt inainte de inceperea campionatului pe motiv ca nu are lot! :!:
mai bine isi da demisia dupa incheierea turului cand nu suntem intocmai condamnati si vine domnul Radu Nunweiller :lol: :lol:
Radu Nunweiller a fost un accident istoric...
Eu cred ca se poarta discutii cu mai multi jucatori, care sunt ceva mai buni decat avem deocamdata in lot, insa, aceeasi tacere... Sa vedem ce va fi !
In loc de discutii, acei jucatori ar trebui sa fie la antrenamente `tobo... :oops:

petschovschi

Cred ca Bara si Sandu Ion nu si-au facut socotelile corect. Acum si-au dat seama probabil ca toata afacerea ii va costa mult mai mult decit si-au inchipuit. Ca dovada iata ca mai avem 3 saptamini pina la start si noi nu am adus niciun jucator cit de cit ca lumea. Si , va rog, nu ma luati cu Rusu, Apostu, Oncica care au frecat banca sezonul trecut sau cu niste indivizi de gen Costisor, Cotan, Hidisan de care n-au auzit prea multi pina acum.
"Drida si Badea nu vor fi utisti"-Sportarad.com

"Pentru mijlocasii Adrian Drida si Ionut Badea, doriti de Marius Lacatus la UTA, usile clubului fanion al Aradului par sa se fi inchis definitiv. Aradeanul, care a semnat cu Steaua, dar nu intra - deocamdata - in planurile lui Cosmin Olaroiu, spune ca are o datorie morala fata de Alin Simota, patronul Jiului Petrosani si va merge sub forma de imprumut numai in Vale. Asta chiar daca, el ar fi dorit sa se intoarca acasa, dar nu-l lasa constiinta.
In cazul lui Badea, lucrurile sunt si mai clare. Tot gandindu-se daca merita sau nu sa-l transfere, UTA s-a pomenit ca nu mai are obiectul tranzactiei. FC Arges Pitesti s-a miscat mult mai repede si i-a platit 350.000 de euro lui Adrian Porumboiu, astfel ca „inchizatorul" vasluian s-a mutat in Trivale pentru urmatorii doi ani."
RED&WHITE Wrote:Deocamdata nu se stie daca va veni :eek: :eek: asa ca da-l in p**a si pe el si pe Nadaban ca astia 2 mi-or mancat zile cat pt. 2 ani de viata. Cica pe Nadaban il vrea Ciahlaul. Numai asa scapam de Pinalty 8) :lol: :lol: :lol: :lol:
Cred ca Pinalty il va impusca pe teren pe Nadaban.Cu siguranta daca il vor baga in teren Ceahlaul va retrograda
Dpdv al transferurilor azi numai vesti proaste. Se pare ca i-am "pierdut" pe Badea si Drida; cat despre Varga, eu nu cred ca o sa fie transferat. Suntem ca acum 3 ani. Diferenta este ca atunci in aveam pe Popa, antrenor ce putea sa construiasca o echipa. Acum cu Lacatus.......
Reference URL's