Forum Oficial al UTA Arad

Full Version: Cupa Africii pe Natiuni (CAN)
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Astazi in Ghana a debutat Cupa Africii pe Natiuni, competitie care pentru continetul negru este echivalentul Campionatului European de la noi.
Din punctul meu de vedere este o competitie foarte interesanta, echilibrata care dispune de jucatori foarte talentati si valorosi mai ales ca la nivel de nationale fotbalul african a crescut foarte mult in ultimul timp, nu mai este doar Nigeria si Camerun, mai exista Senegal, Coasta de Fildes, Maroc, Egipt, Angola etc.
Competitia se desfasoara tot la 2 ani spre deosebire de CE care este la 4 ani, astazi in partida de debut tara gazda Ghana a invins Guineea cu scorul de 2 la 1, maine de la 19 pe Eurosport cred (nu sunt sigur) avem un meci foarte tare, Nigeria - Coasta de Fildes.

Iata si o prezentare a CAN:
[Image: 579791431ex6.jpg]

Iar aici aveti siteul oficial al competitiei: http://www.ghanacan2008.com/

Componenta echipelor: http://en.wikipedia.org/wiki/2008_Africa...ons_squads

Si in final programul meciurilor:

Group A

Jan 20 Ghana v Guinea
Jan 21 Namibia v Morocco
Jan 24 Guinea v Morocco
Jan 24 Ghana v Namibia
Jan 28 Ghana v Morocco
Jan 28 Guinea v Namibia

Group B

Jan 21 Nigeria v Ivory Coast
Jan 21 Mali v Benin
Jan 25 Ivory Coast v Benin
Jan 25 Nigeria v Mali
Jan 29 Nigeria v Benin
Jan 29 Ivory Coast v Mali

Group C

Jan 22 Egypt v Cameroon
Jan 22 Sudan v Zambia
Jan 26 Cameroon v Zambia
Jan 26 Egypt v Sudan
Jan 30 Cameroon v Sudan
Jan 30 Egypt v Zambia

Group D

Jan 23 Tunisia v Senegal
Jan 23 South Africa v Angola
Jan 27 Senegal v Angola
Jan 27 Tunisia v South Africa
Jan 31 Senegal v South Africa
Jan 31 Tunisia v Angola
Deja am prins scor exact (cu putin noroc e adevarat) la Ghana-Guinea. S-a vazut insa ca la CAN jocul se bazeaza mult pe viteza si forta la capitolul tactica sau yehnicitate lasand mult de dorit (cu cateva mici exceptii)!

Parerea mea e ca favorite la castigarea trofeului acest an sunt Ghana(tara gazda), Coasta de fildes , Nigeria cu un plus pt Coasta de fildes care a pierdut ultima data la limita si zic eu ca vor dori sa razbune sezonul trecut!
Clasament & Program

[Image: grupaath8.png]

Etapa 1
Ghana - Guinea 2-1
Namibia - Maroc 1-5

Etapa 2
Guinea - Maroc 3-2
Ghana - Namibia 1-0

Etapa 3

Ghana - Maroc 2-0
Guinea - Namibia 1-1

[Image: grupablm6.png]

Etapa 1
Nigeria - Cote d'Ivoire 0-1
Mali - Benin 1-0

Etapa 2
Cote d'Ivoire - Benin 4-1
Nigeria - Mali 0-0

Etapa 3
Cote d'Ivoire - Mali 3-0
Nigeria - Benin 2-0

[Image: grupacym0.png]

Etapa 1
Egypt - Camerun 4-2
Sudan - Zambia 0-3

Etapa 2
Camerun - Zambia 5-1
Egypt - Sudan 3-0

Etapa 3
Egypt - Zambia
Camerun - Sudan

[Image: grupadkl8.png]

Etapa1
Tunisia - Senegal 2-2
Africa de Sud - Angola 1-1

Etapa 2
Senegal - Angola 1-3
Tunisia - Africa de Sud 3-1

Etapa 3
Tunisia - Angola
Senegal - Africa de Sud

Sferturi de finala
L1 Grupa A - L2 Grupa B (M1)
L1 Grupa B - L2 Grupa A (M2)
L1 Grupa C - L2 Grupa D (M3)
L1 Grupa D - L2 Grupa C (M4)

Semifinale
Cistigator M1 - Cistigator M4(SF1)
Cistigator M2 - Cistigator M3 (SF 2)

Finala mica
Invins SF1 - Invins SF2

Finala
Cistigator SF1 - Cistigator SF2
pana la urma "orgoliosii' ivorieni i-au calificat si pe nigerieni prin victoria cu 3-0 de ieri cu mali. azi se intrezaresc doua victorii facile ale egiptulu si camerunului care vor merge impreuna astfel in sferturi, iar maine o "remiza de salon" intre angola si tunisia le va califica pe ambele mai departe lasand senegalul si africa de sud acasa indiferent de rezultatul meciului dintre ele! urmeaza sferturile(probabilitate 80%):

Ghana - Nigeria (favorita Ghana)

Coasta de fildes - Guinea (Coasta de fildes de departe favorita)

Egipt - Angola (Egipt campionii en-titre)

Camerun - Tunisia (Camerun cu pleiada de vedete in fata unei Tunisii truditoare insa fara stralucire)
eu zic ca va fi o finala intre Coasta de fildes si Ghana pe care o va castiga Coasta de fildes dar, mai pot aparea surprize.

andrei_uta

tinand cont de statistici ar trebui sa castige ghana.Coasta de flides are foarte multe talente insa nu e constanta la fel ca si alte echipe africane care au jucatori buni.Ghana mi se pare mai constata si tinand cont ca e si echipa gazda...arbitrii...cred ca va castiga Cupa Africii.

andrei_uta

Dupa ce blat am vazut aseara in meciul tunisia-angola mi-e si sila sa ma mai uit la ACN...pacat
era de inteles. SILA?!?!? hmmm discutabil, s-a mai vazut si in Europa civilizata astfel de rezultate intre tari insa nu are legatura prea mare cu blatul cat pur si simplu s-au menajat in vederea obtinerii unui rezultat care le ducea mai departe pe amandoua! era previzibil si toata lumea se astepta la asta, nu spun ca este ok pentru "frumusetea competitiei" insa sa fim seriosi fotbalul nu mai este un sport DE FOARTE MULT TIMP INCOACE, ESTE UN BUSINESS iar cei care il conduc au un mesaj foarte clar :

"Fotbalul e pentru toti,pentru cei multi......, daca tie nu iti place inseamna ca nu e pentru tine,e pentru ceilalti!!!"

andrei_uta

Ghana a castigat azi printr-o victorie norocoasa si isi continua drumul spre cupa.Meciul mi s-a parut mediocru din cauza oboselii celor 2 echipe.Nigeria nu a stiut sa profite de omul in plus si de dominarea clara, mai ales in repriza a doua, de la mijlocul terenului.imi mentin pronosticul si spun ca Ghana va castiga cupa.
Din sferturi a mai ramas meciul Camerunului cu Tunisia, cred ca va castiga Camerun si in semifinale va fin 2 meciuri de foc Camerun-Ghana si Egypt-Coasta de Fildes ...
Egipt cu "y"?! :rolleyes: ... se rasuceste Cleopatra in mormant!
Ce meci dramatic a fost aseara intre Camerun-Tunisia castigat cu 3-2 de Camerun.
Pana la urma cele doua semifinale sunt:

Ghana - Camerun
si
Coasta de Fildes - Egipt
Eu unul vad o finala Camerun - Coasta de Fildes, castigata de catre ivorieni.
Pana la urma confruntarea dintre Ghana si Camerun fa fi un meci tare.Cu siguranta unu dintre ele va castiga CUPA.
Ma bazez pe talentul lui Drogba si ai celorlalti colegi ai sai si merg si eu pe mana Coastei de Fildes. Nu e exclus ca si leii neimblanziti (prea blanzi in ultimii ani) sa faca vreo surpriza..
Uite ca imi iese pronosticul, tocmai a marcat Camerunul.
Eu merg pe mana Egiptului , par o echipa mai omogena, dar sa vedem...
Coasta de fildes sau Egipt castigatoare ale CAN. Camerun slab, iarasi ,insa norocos, se bazeaza pe sclipirile unui eto'o,zokora,mbia,etc. insa cu oricare dintre cele doua va pierde la doua goluri diferenta.......de pariat asta in finala ...miza medie ;)
Pastele ma-si de treaba, mi-a stricat Egiptul biletul.
Oricum a fost o lectie de fotbal ce a facut Egiptul aseara pentru ca degeaba ai talent daca nu ai disciplina, tactica, tot nu este de ajuns.
Chiar nu sunt rasist insa de multe ori cei din Africa neagra se comporta asemeni unor maimute iar cel mai bun exemplu a fost gestul jucatorului camerunez din min 90 in meciul cu Ghana cand l-a impins pe brancardierul ala pentru ca a incercat sa ridice de la pamant un jucator camerunez care tragea de timp la scorul de 1-0 pentru ei.
Nici eu nu m-am asteptat sa invinga Egiptul multi sustin, inclusiv eu ca este o surpriza ca s-au calificat in finala, desi s-a vazut din grupe ca Egiptul are un joc mai elaborat, mai tactic decat majoritatea celorlalte echipe, oricum au predat o lectie de fotbal Ivorienilor; sincer nu m-am asteptat si as fi vrut sa vad o lupta in finala Drogba - Etoo.
Pages: 1 2
Reference URL's