Forum Oficial al UTA Arad

Full Version: Despre Arad (discutii libere)
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44
Faza ii ca toate sunt mari si bune numa cum zici si tu nu prea le vad rost la atatea ar fi fost unu imens cu tot ce vrei si cu asta ai incheiat tot dar traim in Romania!
editat de cip_leo: fa un "efort" si scrie romaneste, te rog, adica cu "virgula si punct"
off topic:ma intreb cat mai rezista metro !!!!
Cred ca se exagereaza putin. Mall-uri in adevaratul sens al cuvantului vor fi doar doua : Atrium si Arad Palace. Galleria, Armonia si ce se va mai deschide sunt doar niste centre comerciale mai mari. Din cate am inteles se va mai deschide si Ikea.. Oricum, nu trebuie sa ne bazam doar pe puterea de cumparare a aradenilor, fiind un oras foarte aproape de granita, tranzitul este mare si vor fi foarte multi straini. Si daca observati, tocmai zona aceea, dinspre Nadlac se dezvolta cel mai bine.
Unu mare si bun sa ne bulucim toti acolo ca si oile asta imi doresc si eu. Incetati sa priviti mall-ul ca pe ceva de lux, sunt pur si simplu niste galerii comerciale cu magazine normale cu preturi normale ceea nu prea avem in Arad la momentul actual, nici magazine normale nici preturi. Asa sunt privite mall-urile acum cum era McDonald's in anii "90, cand toata lumea se bulucea la el de zici ca era ceva restaurant de 3 stele. E un lucru normal ca se deschid, e adevarat ca multe magazine mici vor trebuii sa renunte, sa se inchida, dar asta e economia de piata, oricum sunt mult prea putine magazine adevarate care sa isi respecte clientii asa ca aici nu e pierderea prea mare.
Exact Gru.. pot sa vin si cu un exemplu concret : in Arad, pana sa se deschida Armonia, nu exista niciun magazin serios cu articole sportive. Eu am facut sport de performanta, si umblam prin tot orasul sa imi gasesc echipament. Pe moment, Intersport a rezolvat (partial) aceasta problema. Fara sa ii fac reclama, este primul magazin serios din oras, cu preturi mai ridicate , dar chestii de calitate
pai ganditiva ca chiriile vor fi mari in aceste centre comerciale, deci si preturile produselor comercializate vor creste. deci preturile nu cred ca vor fi prea normale
Chiriile pot fi mari cand exista unu "mare si bun" pentru ca asta inseamna ca ala detine monopolul, tocmai de asta pentru consumator e ideala situatia din Arad unde concurenta va lasa dezvoltatorilor marje de profit mult mai mici, dar unii dintre voi trebuie sa va erijati in lupi moralisti si sa carcotiti de parca sunt banii vostrii la mijloc. Sunt bani privati, si-au facut calculele lor care se poate sa fie gresite. Cu toate astea nu inteleg de ce unii trebuie sa aiba comportament de tata si sa comenteze in mod negativ legat de orice subiect fara sa aiba nici macar un argument decent.

P.S Nu prea cred ca o sa deschida IKEA magazin in Arad in viitorul apropiat, in conditiile in care exista unul singur in Bucuresti la ora actuala. Am auzit de ceva rival austriac de anvergura mai mica al IKEA nu ii mai retin numele care ar urma sa se deschida in Arad.
Eu am inteles ca se va deschide Ikea in Arad, pentru ca multi romani merg pana la budapesta sau viena special pentru acest magazin.
Ikea e si in Timisoara, dar nu stiu sa vina in Arad. Falca il tot mentiona pe concurentul care trebuia sa fie undeva in zona Armonia.
Realul nu se va mai construi in zona Tricoul Rosu si bine fac pentru ca si asa traficul este infernal in acea zona, ci se va construi la iesirea spre Vladimirescu intre Sellgros si calea ferata.
Si atunci in locul Tricoului Rosu ce se va construi !?
Nu stiu insa acolo s-ar putea construi locuinte si s-ar putea extinde parcul de la padurice.
scorpio Wrote:Ikea e si in Timisoara, dar nu stiu sa vina in Arad. Falca il tot mentiona pe concurentul care trebuia sa fie undeva in zona Armonia.

Nu exista Ikea in Timisoara, vezi ikea.ro pt detalii.
Intradevar, am fost prost informata. Doar se vorbeste despre deschiderea unui magazin IKEA in Timisoara.
tobo` Wrote:Si atunci in locul Tricoului Rosu ce se va construi !?

In loc la Tricou Rosu se va constru Realul si va fi pe 2 etaje

Scuze nam vazut postul Kidului cu Realul si daca ii adevarat ce zice atunci e chiar foarte bine pentru ca locuiesc in acea zona si cum ie si acuma e destul de aglomerata
"MIG lovit de un OZN la Arad!?
Arad - Este un scenariu pentru amatorii de science-fiction, dar, conform ProTV, nu este exclus să fie adevărat!

Mai multe aeronave MIG s-au prăbuşit în ultimii ani în România fără a se cunoaşte cauzele care au provocat catastrofele.

Un avion militar MIG 21 a fost lovit de un Obiect Zburător Neidentificat (OZN) şi, deşi au trecut nouă luni de la acest incident, anchetatorii nu au reuşit să explice din ce cauze a fost avariată aeronava care executa un zbor la mare altitudine. Conform anchetatorilor, cert este că un obiect a spart cupola aparatului.

Aeronava MIG 21 executa manverele de zbor de rutină, când un obiect neidentificat a lovit carlinga. Pilotul nu a avut timp să vadă ce anume a intrat în el. Impactul s-a produs în 67 de milisecunde. Camera video a înregistrat scena în care două obiecte au trecut razant prin faţa avionului supersonic. Sunt ca două pete negre, care apar şi dispar în mai puţin de o secundă. Toate aceste lucruri s-au petrecut la 6.000 de metri altitudine, scrie siteul protv.ro.

Anchetatorii au exclus toate variantele posibile. Nu a fost pasăre, pentru că la această altitudine nu ar fi avut cum să ajungă. Nu a fost o rachetă, pentru că în zonă nu s-au executat trageri. Nu a fost un meteorit, pentru că avariile ar fi arătat altfel.

S-A ÎNTÂMPLAT LA FEL LA BELIU?

Experţii spun că există antecedente. Este vorba despre accidentul aviatic de la Beliu, din judeţul nostru, în decembrie 2006. Un MIG 21 Lancer s-a prăbuşit în curtea unui depozit. Potrivit martorilor, pilotul a evitat casele.

În mai 1999, tot în Arad, un avion MIG 23 s-a prăbuşit tot din motive necunoscute. În ambele cazuri, anchetele s-au împotmolit. După ce au eliminat toate cauzele tehnice, meteo sau eventualele greşeli umane, militarii cred că piloţii s-au întâlnit cu OZN-uri.

Militarii români spun că nu este primul eveniment de acest gen şi că au fost şi altele, mult mai grave.

L.D."

Sursa: http://www.aradon.ro
Ca tot s-a vorbit candva de el, sincer nu am stiut unde sa-l incadrez, asa ca l-am pus aici :

http://www.cantaragiu.blogspot.com
Pot fi respectate termenele pentru proiectele prevăzute în strategia de dezvoltare a oraşului?

Introducerea în circuitul turistic a Cetăţii Aradului, începerea lucrărilor pe tronsonul Piaţa „Romană”-Calea Timişorii, piste pentru biciclişti, toate au fost prevăzute pentru anul 2008. În strategia de dezvoltare a municipiului Arad sunt prevăzute pentru anul acesta mai multe măsuri care doar vor începe sau vor fi chiar finalizate. Printre ele enumerăm: reactualizarea şi aprobarea Planului Urbanistic General şi a Regulamentului local de urbanism, având în vedere intenţia de extindere a oraşului; elaborarea PUZ-ului – zona protejată şi a Regulamentului de urbanism aferent, prin care se vor impune reguli în vederea revitalizării şi reabilitării zonei vechi a oraşului cu menţinerea şi punerea în valoare a clădirilor cu valoare istorică şi arhitecturală; efectuarea unui studiu privind oportunitatea constituirii unei zone metropolitane, pe baza relaţiilor teritoriale administrative şi economice întreţinute de municipiu cu teritoriile învecinate; reabilitarea pasajului rutier Micălaca şi a pasajului rutier Grădişte, precum şi a liniilor de tramvai pe traseul Biserica Sârbească-Piaţa Arenei (Piaţa Romană) şi pe Podul „Traian”. Se are în vedere chiar începerea tronsonului Piaţa Romană-Calea Timişorii. Tot în 2008 este prevăzută reabilitarea străzilor din cartierele Grădişte, Micălaca, Subcetate, realizarea pistelor pentru biciclişti în sistemul rutier urban şi periurban, asigurarea unor amplasamente noi pentru cimitire, modernizarea şi extinderea celor existente, reabilitarea capelelor conform standardelor U.E.; Tot în termen de câteva luni de zile ar trebui să fie construite rampe de acces/ lifturi, în toate instituţiile de interes public în vederea facilitării accesului persoanelor cu dizabilităţi. Se pare că va debuta şi un program de reabilitare a trotuarelor şi aleilor dintre blocuri în toate cartierele, va continua implementarea unor mijloace de supraveghere şi sistematizare a traficului (camere video, benzi producătoare de zgomot pentru atenţionare), semnalizarea şi protejarea trecerilor de pietoni, se va lucra la sporirea capacităţii de circulaţie a unor porţiuni de reţea stradală prin lărgiri, modernizări, prelungiri de traseu. În acest interval de timp va fi elaborat şi PUZ-ul pentru pieţele „Avram Iancu”, „Mihai Viteazul” şi Piaţa „Catedralei”, se va extinde sistemul electronic de ticketing la autobuze, se va introduce sistemul informatic de gestiune a consumurilor de carburanţi la autobuze prin utilizarea de senzori specializaţi; se va reduce numărul de curse pe traseele cu fluxuri reduse. Se va extinde de asemenea numărul de trasee pentru acoperirea unor zone deficitare (accesul la Spitalul Judeţean, Aradul Nou, Gai, str. 6 Vânători, Subcetate, Sânicolaul Mic). În decursul acestui an vor fi înfiinţate şi „primăriile de cartier” şi va continua programul de reabilitare termică a clădirilor la nivel de municipiu. Tot acum va fi elaborat un master-plan pentru zonele verzi de pe raza oraşului (inventariere, conservare, reabilitare, identificare de terenuri care pot fi amenajate ca spaţii verzi), vor fi amenajate locuri de parcare cu vegetaţie, amenajarea de grădini şi scuaruri, crearea unor terenuri de sport în cartiere, finalizarea construcţiei Stadionului Gloria destinat atletismului şi jocurilor. Totodată se arată faptul că vor fi realizate reţele de parcări în zonele cu obiective turistice, vor fi renovate şi reabilitate monumentele şi patrimoniul arhitectural al municipiului şi vor fi înlăturate de pe clădirile patrimoniu, cablurile, cutiile şi alte obiecte neadecvate. Anul acesta este prevăzută şi introducerea în circuitul turistic a Cetăţii Aradului.Vom vedea la sfârşitul anului în ce măsură aceste proiecte au fost realizate şi cât de valabilă este această strategie de dezvoltare, chiar şi în ceea ce priveşte măsurile prevăzute pe termen scurt.
http://www.observator.info/Arad-1/pot-fi...a-orasului
nu am citit ce a scris albrosu mai sus...dar incerc sa imi dau cu presupusul si sa zic doar atat, defapt sa inteb...de ce in zona vlaicu...dupa alegeri, nu se mai lucreaza nimic??? absolut NIMIC.
Unde te grabesti?Urmatoarea campanie este abia peste 4 ani.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44
Reference URL's