Observand noua tendinta a conducatorilor UTA-ei de a aduce jucatori gen Drida sau expirati gen Frasineanu,Miu mi-am pus intrebarea oare nu mai bine mizam pe jucatori straini ?Jucatorii romani sunt supraevaluati nu exista o proportionalitate in raportul Pret-Calitate or cei ce sunt buni se pare ca nu vor sa vina la UTA.De exemplu CFR Cluj
uite cum a declarat Iuliu Muresan cand a fost intrebat de ce a ales sa duca portughezi a zis la astfel"Toti jucatorii sunt scumpi si de proasta calitate or aia buni sunt deja acontati si nu veneau la CFR asa ca am ales o pista mai buna si mai ieftina".
Eu personal prefer 3 portughezi gen didi decat 10 romani gen Drida.
Dar pentru asta trebuie monotorizati jucatorii straini de pe acuma ca in pauza de iarna sa ai deja o parere facuta despre jucator(i) si sa il poti aconta.Asadar ar trebui bine monotorizati jucatorii straini.
Cred ca am avea mai mare succes cu jucatori straini decat cu jucatori gen Drida,Frasineanu,Vasaie dar cu conditia sa nu fie luati la "ghici".
Sincer, as prefera jucatori romani...tineri. Concret, eram mai castigati cu L. Todea, Melinte, Furdean, decat cu Drida si Frasineanu.
Oricum, valaorea strainilor mi se apre indoielnica. Dupa DVD-uri nu poti gasi cine stie ce valori, iti trebui scouteri seriosi pe care sa ii trimiti prin toate colturile lumii sa iti caute jucatori. La bani putini, scouterii pot fi antrenorii de juniori...
Parerea mea e o falsa dilema. Important e sa stim sa alegem intre jucatori buni si nonvalori. argumentul lui Robitzi e ok dar se poate privi problema si invers: mai bine un roman bun decat 10 alde Andrade, Thiago, Djokovici ori Stojanovici. Persoanal imi e totuna daca cei care imbraca tricoul alb-rosu sunt romani sau straini atata timp cat dovedesc valoare si caracter. normal ca sufleteste as fi mai multumit daca acestia ar fi romani sau si mai frumos, aradeni dar asta suna a utopie in fotbalul de azi.
edenbeast,tocmai asta am subliniat ca trebuia monitorizati cel putin un tur de campionat.
cine sa-i monitorizeze, nu vezi ca domnul Bara a declarat azi ca a picat transferul lui Tucho nu pentru ca respectivul n-ar avea valoare ci pentru ca n-are pe cine sa trimita sa-l vada?
Pai sa ii explice cineva la Bara ca exista oameni care au aceasta meserie ! Meseria lor se numeste SCOUT-eri
de acord cu tine dar mai usor cu invectivele, totusi e patronul echipei. ok?
dupa denumirea votingului ar trebuii sa existe un singur raspuns aici,adica e normal sa preferam jucatori bine monitorizati,decat cei supraevaluati,fie sunt romani fie straini!
Cred ca sondajul mult mai potrivit ar fi fost : antrenor roman sau strain la UTA ? (risu/plinsu :lol::()
Daca sunt straini,monitorizati cel putin 10 meciuri,si nu sunt luati asa vazuti dupa DVD-uri ar fii o treaba buna!Dar se pare ca la noi nu se intampla asa ceva,noi mai bine luam 5 expirati fara valoare decat 1 si bun,care poate sa faca diferenta!
Strain sau roman,ce conteaza,doar cine il monitorizeaza e important. Oare cine il urmareste pe deja celebrul Tucho?".Cum Dnii Lacatus sau Coras au aratat "ochi de soim",au tot cantarit,evaluat,jucatori,sfatuiti de la fel de celebrii Naghi,Nagy,sau Tzapos,cu sfatul competent al lui Mitran sau Cazan,concluzionam ca avem o echipa extrem de competenta,care ma si mir cum nu antreneaza la Becali,ca acolo ar fi si mai usor,ar primi biletele.Jucatorul trebuie sa fie sanatos,sa fi jucat ceva (frecvent si coerent),sa acopere un loc necesar,un post neacoperit,sa aiba caracter,poate fi japonez,arab,roman sau tzigan,nu conteaza,doar ce face conteaza(avizTudor,Chirita,Miu,Hidisan,Todea,Codreanu,Mihut,Pascovici+ disponibilizatii dati afara,fara sa dea (sau sa li se dea posibilitatea sa arate ) randamentul asteptat. Toti vreau doar bani.Inclusiv Mister si ajutoarele lui.
Preferabil ar fi ca jucatorii UTA-ei sa fie toti aradeni . Desigur asta nu este cu putinta in fotbalul modern . Si, daca ne uitam in trecut , jucatorii UTA-ei perioada 1945-1972 nu erau toti aradeni . sincer ,as dori sa aducem 2-3 brazilieni de clasa in atac si cred ca echipa ar fi ok.
Straini de departe, iar cand spun asta ma refer la profesionisti nu turisti!
CFR Cluj = cel mai bun exemplu!
Pt UTA sunt mai buni cei romani,carora li se cunoaste valoarea....cu strainii e o loterie....poti da lovitura sau poti lua teapa.Pt o echipa cu conducatori adevarati e mai buna solutia cu strainii,dar pt momentul actual,cand conducatorii aradeni sunt varza....Aduceti-va aminte de jucatorul ala care a ajuns la Buzau....nu-mi vine numele lui acum,care mi-a lasat o impresie placuta in campionat si care n-a mai ajuns la UTA pt ca n-avea cine sa se ocupe de actele lui.....Varza conducere...
P.S:Asta este punctul forte al Urziceniului:conducerea!
@Chirurgu,
Tu vorbesti de nigerianul Dino Eze care intradevar este fotbalist si da sunt de acord cu tine pentru ca regret si eu faptul ca nu a putut ajunge la UTA.
Acum ca se apropie din nou un moment de rascruce si o perioada de transferuri agitata revin la acest thread si imi permit sa ii dau din nou exemplu pe cei de la CFR Cluj.Uitati ce au reusit cei din cluj cu o echipa de straini(mercenari) dar profesionisti.O echipa plina de straini si cu 2 jucatori exponentiali ca Panin si Trica au reusit sa ajunga in 5 ani in champions league din divizia c!Ce parere aveti ?Sa se mizeze mai mult pe jucatori straini ???
Pai trebuie urmariti in strainatate jucatori tineri de exemplu cum este Ibeh.Bine el a fost sfatuit de Eze sa vina la UTA.De exemplu cum a mers Barbu in Portugalia la ceva meci sa urmareasca ceva jucatori.
Atentie, CFR nu a promovat in prima liga cu jucatori straini.
Dudi_Rudi_UTA Wrote:Pai trebuie urmariti in strainatate jucatori tineri de exemplu cum este Ibeh.Bine el a fost sfatuit de Eze sa vina la UTA.De exemplu cum a mers Barbu in Portugalia la ceva meci sa urmareasca ceva jucatori.
Apropo, acum nu mai conteaza, dar ce a facut atunci Barbu in Portugalia? Ca nu-mi amintesc de vreun jucator adus de el de acolo...
In alta ordine de idei, cred ca ar trebui sa ne orientam spre jucatori tineri, de perspectiva, din Romania. Ca sa aduci jucatori straini buni iti trebuie bani multi pe care noi nu-i avem. Si decat sa aduci tot felul de chifle, mai bine jucatori tineri de prin Arad si imprejurimi, care sa joace si cu sufletul nu numai cu gandul la leafa.
mah...avem in Arad o groaza de jucatori tineri....numa' ca singura prostie ii ca...acesti jucatori tineri nu sunt monitorizati si in judetz...eu va dau numa un simplu exemplu ce am observat eu...la curtici sunt o groaza de jucatori, toti curticieni...care majoritatea au intre 18 si 20 ani(iar locul in clasament pe care il ocupa ii destul de bun)....macar unu cred ca ar putea face fatza la uta....la grupa de copii sunt 2 jucatori care sunt monitorizati de barcelona....
oricum chirila se pare ca urmareste mai nou si meciurile din judetz si cred ca ii un lucru bun