cip, albrosu si alti sefi SCU :smile: ma enervez de fiecare data cand vine vorba despre terenurile de antrenament. in sfarsit, UTA are asa ceva dupa 60 si... de ani. La ICRTI ar mai fi de muncit, dar in fine. Sega e nou-nout. Ma enervez pentru ca zilnic, atat ICRTI, cat si SEGA sunt folosite abuziv de tot felul de indivizi: tigani, muncitori, oameni care locuiesc in apropierea lor. ei vin in mod organizat, joaca fotbal, trag la poarta, ideea este ca intra fara nici un drept pe teren, de cele mai multe ori in timpul antrenamentelor copiilor. evident, daca vreun antrenor indrazneste sa-i intrebe de sanatate, se trezeste amenintat, injurat si in cel bun caz pus in tema cu: "venim din partea domnului falca" (pe asta a auzit-o colegul berar, prezent la un antrenament al copiilor de la UTA). aaa, sa nu uit, pe Sega joaca, tot abuziv, bine-mersi gasca de bagatori de seama a PD-L, de parca ar fi terenul lor.
m-am adresat SCU pentru ca inca :tongue: face parte din club si poate solicita oficial pozitia primariei. de asemenea, ar fi interesant de stiut daca ICRTI si SEGA au fost acordate in folosinta clubului UTA, nu de alta dar de-o vreme si cei de la Atletico s-au mutat acolo (nu ca n-ar fi aradeni, dar e vorba totusi de un club privat). evident, voi actiona si eu in paralel cu SCU (daca credeti ca e cazul sa actionati), pentru ca pur si simplu e strigator la cer sa intre oricine, oricand pe cele doua baze.
dragul meu mein fuhrer SS :tongue: terenurile respective nu sunt date in folosinta UTA-ei.
terenurile de antrenament respective au fost "folosite" de strategul falca in perioada pre campanie si campanie pentru a arata aradenilor ce mult iubeste falca echipa UTA. o alta minciuna ordinara care se adauga lungului sir de minciuni folosite de strateg in relatia sa cu UTA.
in concluzie, terenurile pot fi folosite de oricine, UTA neavand nici un fel de conventie incheiata cu primaria care le administreaza.
sa dau un exemplu ca sa fiu inteles: daca sleahta de pdlei au chef de o miuta stropita cu bere si inmiresmata de miros de mici, se duc fain frumos cu masinile personale, de partid, de camera deputatilor, de primarie sau ale sponsorilor pana la bazele amintite, intra pe teren si se distreaza cu simplul acord verbal al edilului sef sau al dugaesescului, marele tartor constructivist al Aradului.
daca UTA doreste sa se antreneze la Sega trebuie sa isi programeze antrenamentele in scris, cu ziua si data expres precizate, cu cel putin cateva saptamani inainte.
ca sa risipim misterul "terenurile de antrenament ale UTA-ei" nu sunt ale UTA-ei, UTA nu are prioritate in a le folosi, UTA nu poate impune sau negocia programul de antrenament de pe bazele respective.
in cateva zile pe alt topic, vom arata ca nu stam cu mainile in san privind ranjetul superior al primarului inspre UTA si problemele ei.
aveti grija cum vorbiti! poate primiti ban pe oras!:icon_cheesygrin:
@Cip, cu toate astea poate s-ar impune o nota de protest sau un comunicat pentru ca este absurd si nedrept ceea ce se intampla cu acele investitii facute din bani publici.
@Xtreme, detaliaza-ti ideea te rog.
Nu e chiar asa.Primaria a investit in acele terenuri si este proprietara, toti angajatii de acolo sunt platiti de Primarie.La fel si utilitatile.
De folosit normal ca il foloseste oricine, contracost mai putin cei de la Uta.
UTA poate sa isi faca programarile pe tot anul sa se antreneze acolo.
In timpul cand cei de la UTA nu au antrenament e normal sa scoata ceva bani din inchiriere.
Ca se mai duc cotoflenderii sa mai bage un mic si sa nu plateasca , deh, sunt la putere si se respecta ca tot romanul.
Eu zic ca este un ajutor destul de bun ca UTA poate sa se antreneze pe gratis acolo.
primaria nu este proprietara pe nimic in Arad! terenurile fac parte din proprietatea privata a orasului Arad, nu sunt ale primarului, primariei sau consiliului local. primaria doar le administreaza!
UTA nu isi poate programa antrenamentele pentru ca nu are cum sa stie cand ploua!!!!!!!!!!!!!! terenul artificial a fost facut in primul rand pentru perioadele de vreme rea cand terenurile cu iarba nu pot fi folosite iar UTA nu are cum sa stie in ce data si la ce ora va ploua afara inainte cu 2-3 saptamani de ziua respectiva.
iar cei de la putere sa se respecte pe banii lor si nu pe ai nostrii. la cat ne fura ar putea sa-si construiasca un teren doar pentru ei, sa se ciolaneasca acolo.
Bara trebuia sa faca altfel, sa concesioneze terenul de la Primarie, sa investeasca numai el si atunci facea ce vroia cu el , nu statea la mana primariei.
Oricum Bara trebuie sa mearga mana in mana cu puterea daca vrea sa faca performanta, sau ma rog sa promovam daca asta poate fi numita performanta !
Ganditi-va ca in multe orase cluburile mai platesc si chirie la autoritati pentru stadioane.
La noi falca a facut tot ce a depins de el .
Sunt 100% pentru utilizarea numelor fostelor glorii pentru terenuri de antrenament, tribune, peluze etc.
Nu de alta, dar sper sa nu ajungem ziua in care niciun aradean nu va stii cine or fost Marki, Vass, Pall, Farmati, Stibinger, Bonyhadi, Coco Dumitrescu etc.
Bine spus!!!
Ei sunt cei care au adus glorie Aradului,iar pe langa faptul ca numele lor trebuie scris cu litere de aur in cartea istoriei ,,batranei doamne",ar trebui folosite numele lor la terenuri de antrenament,stadioane si chiar strazi!!
exista actele prin care primaria da in folosinta clubului UTA cele doua baze sportive. actele sunt la mine. nu se putea sa nu existe actele, pentru ca altfel UTA n-ar fi indeplinit conditiile pentru obtinerea licentei.
conform documentelor, UTA are bazele la dispozitie, iar primaria se obliga sa le intretina, sa le pazeasca, sa le ingrijeasca etc.
evident, primaria are dreptul sa le inchirieze, dar numai daca nu se perturba programul de pregatire al echipelor de seniori, copii si juniori ale clubului. eu vorbesc aici de indivizi care intra peste copii, obliga antrenorii, prin amenintari sau prin "ne-a trimis falca" sa se mute pe sfert de teren, in spatele portilor ori chiar sa-si intrerupa antrenamentele. se fumeaza pe teren, se bea bere la marginea terenului. eu de asta vorbesc aici, nu de faptul ca falca a facut tot ce-a depins de el... blablabla.
Astea sunt fapte strigatoare la cer si poate ca acum cu ajutorul lui Claudiu Cristea, consilier CLM poate reusim sa sesizam aceasta problema pentru ca este inadmisibil sa se intample asa sub obladuirea cooperanta a Primariei.
Sau ar mai fi o solutie, facem noi o echipa si mergem intr-o zi pana acolo cand vin tupeistii astia la teren sa facem si noi un meci cu ei, insa nu de fotbal.
am aflat si eu, acum, despre protocolul incheiat intre UTA si primarie. imi fac mea culpa pentru ca nu mi-am bagat nasul printre toate hartiile. dupa ce primesc actele o sa-mi spun parerea, juridic vorbind. daca protocolul exista sub forma pe care am inteles ca o are, sa fereasca sfantu' sa mai puna careva piciorul pe Sega dintre manelistii si pdleii fotbaliatori. incepem gherila!!!! :icon_evil:
later edit:
am primit protocoalele. asa cum ma asteptam UTA are dreptul de folosinta asupra terenurilor pe intreg sezonul competitional 2008-2009, de asemenea pe sezonul 2007-2008 care se incheie in 31 iulie 2008.
asadar pana in 31 iulie 2008, UTA are dreptul sa foloseasca terenurile in baza vechiului protocol.
se pare ca si atletico foloseste terenul cu toate grupele de copii si juniori, desi nu are nici un fel de protocol incheitat in acest sens cu primaria. nu se stie daca le foloseste gratis sau contra cost, sau poate ca bunele relatii primarie - atletico sunt folosite si in acest caz ca si in cel cu organizarea turneului de inaugurare a nocturnei de pe UTA .
nu asta ar fi marea problema, desi legal e o iregularitate, marea problema este perturbarea antrenamentelor copiilor de la UTA de catre tot felul de indivizi gretosi care "se pisa" pe toti in virtutea prieteniei cu falca sau apartenentei la pdl sau in cel mai rau caz in virtutea obrazului gros si a lantului de aur de la gat.
Pe mine nu ma mai surprinde deloc nesimtirea asta. La ce sa ma mai astept de la o institutie care a inaugurat nocturna pe UTA fara sa invite clubul? Pentru ca s-a intamplat in plina campanie electorala nu am luat atitudine, acum in schimb nu vom mai inchide ochii la dispretul manifestat de Primarie fata de UTA. Consiliul Local nu are drepturi patrimoniale dar unii confunda Aradul cu tarlaua proprie. Macar de nu ne-ar fi scos ochii in ultimele luni ca s-au facut baze sportive pentru echipa fanion a Aradului.
apropo de chestionarul de pe topic: Nicolae Dumitrescu nu trebuie sa lipseasca, pentru ca e singurul utist care a participat la intreg palmaresul UTA-ei. a castigat, ca jucator, patru titluri nationale si cele doua cupe ale Romaniei, si a fost antrenorul principal al echipei in 1969 si 1970, cand s-au cucerit ultimele doua titluri. este un personaj la fel de important pentru UTA si Arad ca si baronul Francisc Neuman sau Iosif Petschovszky.
asta e off-topic
pentru ca tot e vacanta, dar si pentru ca mi se reproseaza constant ca nu scriu mai des pe forum, sa mai povestim :biggrin:. nu cred ca o sa uit vreodata o intamplare legata de Coco Dumitrescu. eram la inceputul carierei si reusisem, nu stiu cum, sa devin un apropiat la lui Coco Dumitrescu. nu stiu cum, pentru ca era inchis, necomunicativ, chiar ursuz.
Era pensionar, nu mai activa decat ca presedinte al comisiei tehnice din cadrul AJF Arad, unde tinea cursuri pentru instructorii de fotbal. Isi petrecea timpul la AJF Arad si pe malul Muresului, unde isi invata nepotul sa loveasca mingea corect. Andrei Grecu se numeste, daca nu ma insel, nepotul lui. realizase ca tanarul nu este un talent la fotbal, dar mi-a spus ca, asa pentru linistea lui, incearca sa-i ofere cate ceva din cunostintele sale de fotbal. de altfel, atunci, nepotul era un elev stralucit, cu rezultate foarte bune, acum nu stiu ce mai face. cum spuneam, ma apropiasem de Coco Dumitrescu, am facut cateva articole, vorbeam la telefon. obisnuiam sa il mai sun, sa-l mai consult, sa vad ce mai face. in cateva cuvinte, ma obisnuisem sa-l caut. intr-o dimineata, era in primavara lui 1999, am sunat ca de obicei. mi-a raspuns o doamna. m-am blocat putin, pentru ca locuia singur, dar m-am prezentat si am cerut cu nea Coco. mi s-a spus: "tata a murit de doua ore". atunci m-am blocat definitiv si imi aduc aminte constant de acea voce, de acel moment...
apropo de baron: observ ca stadionului UTA i se spune Francisc Neuman, dar botezul oficial nu s-a realizat, nu exista inca o decizie oficiala a CLM Arad. e o posibila tema de casa pentru Claudiu Cristea si SCU. Claudiu, ca si consilier local, si SCU, ca organizatie, ar putea sa grabeasca botezul.