Forum Oficial al UTA Arad

Full Version: Viata spirituala, credinta si religia.
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
@wolfram:
multe din lucrurile citate de tine sunt reale. Dar explicatia lor e simpla. Isus este Fiul lui Dumnezeu. Dar, el a venit pe acest pamant ca OM. A venit sa rascumpere pacatele oamenilor.
Cum era sa rascumpere ceva ce nu intelegea???
Da, Isus a cunoscut toate ispitele, toata suferinta, toate temerile oamenilor. Da, toate astea au fost in el intr-un moment sa in altul! Si totul coroborat cu o putere imensa, care-i dadea drept de viata si de moarte asupra tuturor fiintelor, animalelor, plantelor.

Poti sa realizezi ce inseamna sa fii OM si sa ai puterea lui Dumnezeu???

Si totusi, avind aceasta putere, avind si aceste slabiciuni umane, Isus a reusit totusi sa mearga pe drumul hotarat de Dumnezeu. Pe drumul spre suferinta si moarte. Si pentru ce? Pentru ca sa li se ierte pacatele oamenilor. Inclusiv a celor ce-l loveau si-l scuipau pe Drumul Crucii!
Asta e marea Invatatura a lui Isus! Sunt ispitit, am putere sa fac tot ce vreau, sa iau toate bogatiile acestui pamant (da, diavolul i-a promis inclusiv asta!) dar eu aleg sa sufar si sa mor pentru oamenii astia care m-au tradat, m-au mintit, m-au lovit, m-au jignit, m-au urat, ai ignorat Invatatura. Pentru ca sa li se ierte lor pacatele!
Si acum spune-mi ca asta e ceva banal, ceva ce face fiecare, ceva ce ar face fiecare.
Si repet, Isus a fost OM ca toti oamenii pe acest pamant. Daca venea doar ca Fiu al lui Dumnezeu, era banal. N-ar fi simtit nici durerea, nici mania, nici teama, nici ura.

Si mai ceva, ce ai omis sa scrii: Inclusiv inainte de arestare, Isus a avut dubii. S-a rugat la Dumnezeu inca odata sa-i confirme ca intr-adevar asta trebuia sa faca. Eu sunt sigur ca s-a temut, ce om nu s-ar teme stiind ca va fi supus la chinuri? Sunt sigur ca a sperat sa nu trebuiasca sa treaca prin acele cazne. DAR A FACUT-O, atunci cand a inteles ca e singura Cale.

Asta am vrut sa spun cand am scris ca Isus a raspuns cu iubire. Ca a stiut sa treaca peste toate slabiciunile omenesti in numele iubirii. Si asta e modelul care ni-l propune. Cu iubire, pentru ca stie prea bine ca nu suntem in stare...

P.S.: Orice "cercetare stiintifica a Bibliei" este incorecta daca pleaca de la premiza ca e vorba de un document plin de contradictii si/sau de erori.

@cristi: e super legitima intrebarea ta. Ce se intampla cu celelalte miliarde de oameni care nu sunt crestini???
Sincer, nu stiu. Dar stiu ca exista un Drum si pentru ei. Faptul ca ei cred in Allah sau intr-un partenon plin de zei, nu-i descalifica din postura de oameni. Pentru mine, si ei sunt nascuti din Dumnezeu. Asa ca sunt convins ca si ei sunt iubiti de Dumnezeu. Si daca totusi exista atatea religii, asta e doar un alt Plan pe care eu nu-l cunosc. Poate ca e doar un alt semn al pacatului omenesc. De altfel, faptul ca exista atatea culte crestine e tot ceva lumesc.
LEGE
Nr. 142 din 27 iulie 1999
privind sprijinul statului pentru salarizarea clerului

EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICATĂ ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 361 din 29 iulie 1999
Stie careva daca aceeasta lege a fost abrogata?
cristi_ Wrote:totusi, pentru a 3-a oara... cum ramane cu celelalte 4 miliarde?

Destul de greu de raspuns intr-un simplu post pe un forum, dar incerc.
Sa luam marile religii ale lumii:
Islamismul: inspirat de Mohamed, un om care a avut o revelatie divina. Bazat pe Coran si Hadith. In mare, spune ca faptele tale te duc in rai, dar nu esti sigur, decit daca omori infidelii in numele lui Allah. Si conceptia lor despre rai este destul de ciudata: cei care ajung acolo au drept rasplata virgine, etc.
Budismul: bazat pe invataturile lui Buda, un om care a avut o revelatie divina. In mare, spune ca totul e relativ, de la legile fizicii la moarte. Conceptul raspindit este ca dupa moarte te reincarnezi (in anumite animale sau plante daca nu ai fost iertat sau in alte animale superioare sau oameni daca ai fost iertat).
Hinduismul: considerata de multi o religie politeistica. E de fapt un conglomerat de religii, dar in mare ei cred intr-o fiinta divina si mai multi dumnezei, fiecare cu scopul lor (sanatate, noroc, bogatie, sex, inteligenta, etc). Accepta usor alte religii, inclusiv crestinismul, insa doar ca un plus fata de zeitatile lor.
Iudaismul: se bazeaza pe Tora, in mare parte Vechiul Testament al nostru. Nu accepta Noul Testament, pentru ca nu il accepta pe Cristos. Cred in Dumnezeu manifestat prin Trinitate (Dumnezeu tatal, Fiul si Duhul Sfint). Se bazeaza pe implinirea legii data de Dumnezeu prin Moise si aveau ca practica sacrificiile animale (facute la templu), prin care pacatele erau temporar iertate. Sacrificiile au incetat dupa distrugerea de catre romani a templului din Ierusalim. Din cauza ca nu mai pot face sacrificii, in ziua de astazi incearca sa substituie cu faptele bune in balanta cu faptele rele. Asteapta venirea Mintuitorului.
Crestinismul: se bazeaza pe Biblie (Vechiul Testament si Noul Testament). Cred in Dumnezeu manifestat prin Trinitate. Cred in Isus Cristos ca fiind Fiul lui Dumnezeu (parte din Trinitate), trimis de Tatal din dragoste pentru om (pentru ca nici un om nu a putut implini in totalitate cerintele legii). Cred ca Isus s-a intrupat, a trait ca om, a murit pentru pacatele fiecaruia si a inviat, urcind apoi la Tatal. Cred in Duhul sfint care se manifesta in cei care il primesc pe Cristos ca Mintuitor.
Crestinismul e singura religie care crede ca Dumnezeu a venit pe pamint si ca omul nu ajunge la Dumnezeu printr-un cumul de fapte bune, proprii, ci prin acceptarea darului lui Dumnezeu.

Am incercat sa fiu destul de succint, tinind cont de complexitatea subiectului. Sper ca am reusit sa raspund macar in parte intrebarii tale.
Cateva articole interesante despre "minunata" institutie BOR.

http://cotidianul.ro/sfintii_inchisorilo...15607.html

http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-11596...opescu.htm

Si pentru ca noi ortodocsii tot o dam cu crimele facute de Biserica Catolica, sa ne amintim un pic de actiunile Bisericilor Ortodoxe din Rusia, Serbia, Grecia, etc (articol preluat de pe softpedia):

a) Genocidul din Imperiul Bizantin indreptat impotriva altor confesiuni crestine considerate eretice de catre Biserica Ortodoxa. Vezi cazurile paulicienilor (imparateasa Theodora a ordonat uciderea a 100.000 dintre ei in Armenia - http://en.wikipedia.org/wiki/Paulicians ) si bogumililor (unii dintre liderii miscarii au fost arsi pe rug la Constantinopole in secolul XII ).
b) Persecutiile din Balcani indreptate impotriva bogumililor, de care se fac vinovati in egala masura bizantinii, sarbii si bulgarii (vezi http://en.wikipedia.org/wiki/Bogomilism ).
c) Persecutiile din Rusia indreptate impotriva acelor rusi ortodocsi (!!) care nu au vrut sa adere la reforma patriarhului Nikon in secolul XVII (vezi http://en.wikipedia.org/wiki/Old_Believers ). Atunci au fost arsi pe rug cel putin 20.000 de crestini ortodocsi de rit vechi (staroveri), iar majoritatea staroverilor au fugit in tarile inconjuratoare, in felul asta aparand si comunitatea rusilor lipoveni de la noi din tara.
d) Pogromurile indreptate impotriva evreilor din Ucraina, Basarabia si Rusia, care de multe ori au fost initiate cu participarea unor prelati ortodocsi si care au inceput sa se desfasoare din timpul Evului Mediu pana la inceputul secolului XX (vezi cazul pogromului din Chisinau - http://en.wikipedia.org/wiki/Kishinev_pogrom ).
Esti catolic si te-ai ofticat ?? Eu unul nu dau 2 bani pe nici o religie... e de domeniul trecutului din puctul meu de vedere. O idee comuna, care nu prea ii impartasita de majoritatea (eu asa cred) , si care de-a lungul timpului in numele religiei a facut poate mai multe victimie decat politica... nu cred ca ne asigura mantuirea sau locul in rai.
Va veni timpul, in care oamenii vor face ce vor considera ei ce e drept, fara a suferi masurile bisericii... cred ca asta e calea spre care ne indreptam.
serafinorosso Wrote:Esti catolic si te-ai ofticat ?? Eu unul nu dau 2 bani pe nici o religie... e de domeniul trecutului din puctul meu de vedere. O idee comuna, care nu prea ii impartasita de majoritatea (eu asa cred) , si care de-a lungul timpului in numele religiei a facut poate mai multe victimie decat politica... nu cred ca ne asigura mantuirea sau locul in rai.
Va veni timpul, in care oamenii vor face ce vor considera ei ce e drept, fara a suferi masurile bisericii... cred ca asta e calea spre care ne indreptam.

Daca citeai mai atent ce-am scris, vedeai ca am inceput fraza cu "Si pentru ca noi ortodocsii..."
http://christocentrum.wordpress.com/

Un site realizat de un fost coelg de-al meu de generala, acum preparator la Universitatea Baptista din Bucuresti. Am pus acest link pentru ca este in opinia mea o initiativa laudabila acel centru (chiar daca nu sunt de-acord cu unele probleme discutate acolo), dar si pentru ca acum este pus un link catre o melodie a formatiei Vama despre Dumnezeu. Nu prea reusita in opinia mea. Mai bine ar face Tudor Chirila o melodie despre echipa la care acum antreneaza si manageriaza fratele sau, spre disperarea lui edenbeast , le rouge si a altor utisti (hard) rockeri. :icon_cheesygrin::fi_lone_ranger:
"Ştiinţă – Religie: un dialog nu numai posibil, ci şi necesar
de Alexandru Timoschenko

Savantul Ilya Prigogyne a încercat să concilieze stiinta cu religia
Trăim într-o societate tehnicizată pînă la extrem şi care evoluează într-o viteză ameţitoare, în care materialul caută parcă prin toate mijloacele să apară ca fiind singura valoare reală a lumii de azi. O valoare căreia îi datorăm – să recunoaştem – nivelul de civilizaţie şi bunăstare la care avem acces astăzi.

De aceea poate apărea un paradox faptul că tocmai în aceste condiţii interesul pentru domeniul spiritual – mai conncret spus pentru credinţă – este din ce în ce mai crescut. Şi aceasta nu numai din partea omului de rînd – care caută prin firea sa, fie că este conştient de aceasta, fie că nu – repere sigure şi sensuri ale vieţii sale. Aceasta întîmplîndu-se într-o lume din ce în ce mai diversă şi mai permisivă, cu tendinţa de relativizare a oricăror norme sociale şi în care „toleranţa” atît de trîmbiţată se reduce pînă la urmă la un soi de indiferenţă faţă de tot ce se întîmplă în jur.

Nu este vorba aici de scena esoterică, cu oferte dintre cele mai variate (inclusiv ca preţ, că doar suntem într-o economie de piaţă), multe din ele frizînd un anumit tip de şarlatanie, într-un cadru permis de lege, şi adresîndu-se unui public amator de mister şi exotisme – şi în general credul. Aici s-ar potrivi din plin dictonul popular românesc. „nu e prost cine cere, e prost cine dă”.

Interesul pentru domeniul spiritual, pentru credinţă se manifestă tocmai din partea multora din cei ce se ocupă cu ştiinţele numite pînă nu de mult „pozitive”: fizicieni, chimişti, ingineri, biologi ş.a. Aceştia sunt nevoiţi să constate limitele inevitabile ale domeniilor lor de cercetare, în momentul cînd îşi pun întrebări legate de pildă de sens, de finalitate, dar şi de anumite aspecte specifice ale lumii vii, ce nu se lasă descrise de legităţi cunoscute.

Un exemplu: termodinamica lumii vii este „altfel” decît termodinamica clasică, aşa cum au arătat-o lucrările lui Ilya Prigogyne (1917-2003, Premiul Nobel pentru Chimie în 1977), termodinamica proceselor mentale (A. Kobozev, 1980) are caracteristici si mai „speciale”, în timp ce cea a proceselor psihice (domeniu investigat şi de autorul acestor rînduri) încă nu este suficient cunoscută, şi aşa mai departe. Structura triadică a materiei: substanţă-energie-informaţie a completat tabloul - dual - de pînă atunci (substanţă-energie) cu aspectul imaterial al informaţiei. Intuiţia, inspiraţia, liberul arbitru – cu greu se lasă – sau chiar de loc – explicate din puct de vedere strict material; deşi în cazul proceselor neuronale suportul material este prezent şi în amănunt studiat, rămîn totuşi destule întrebări, cărora ştiinţa în stadiul ei actual nu le poate răspunde.

De remarcat însă că în ultimul timp ramura ştiinţei cu cele mai multe paradoxuri, greu de înţeles dacă folosim doar „bunul simţ” – fizica cuantică – este cea care se apropie printr-o serie de ipoteze, dar şi de constatări, de o parte din adevărurile propagate pînă acum doar de teologie. Aşa s-a constituit ceea ce azi se numeşte „dialogul între ştiinţă şi credinţă”, respectiv teologie. Este şi ideea care a condus la organizarea de către institute evanghelice sau catolice din Germania a unor întîlniri între teologi şi oameni de ştiinţă – seria de simpozioane anuale „Să regîndim credinţa cu ajutorul ştiinţei de azi” organizată de competentul fizician dr. Jürgen Fischbeck (autorul cărţii „Viaţă, Informaţie şi Adevăr”) la Mülheim an der Ruhr – sau sesiunile de comunicări organizate la Institutul Internaţional de Biofizică din Neuss de către cunoscutul cercetător în domeniul biofotonicii dr. Fritz Popp. Am avut ocazia să cunosc la aceste întîlniri personalităţi cu serioase contribuţii la dialogul cu ştiinţei cu religia. Ii amintesc aici doar pe prof.dr. Hans-Peter Dürr de la Universitatea din München (fost asistent al lui Werner Heisenberg), prof. W. Pietschmann de la Universitatea din Viena, prof. Bodo Wenzlaff de la Universitatea din Hamburg (autorul cărţii „Realitatea spiritului”), sau pe dr. Ervin Laszlo din Milano (autorul cărţii „Al cincilea câmp”).

Aceeaşi idee a stat la baza înfiinţării în 1986 a Societăţii Europene pentru Studiul Ştiinţei şi Teologiei (ESSAT). Să amintesc aici că una din reuniunile acestei Societăţi s-a ţinut la Iaşi în 2006. La una din aceste întîlniri internaţionale, desfăşurată la Bonn-Bad Godesberg, l-am cunoscut pe prof. dr. Lothar Schaefer de la Universitatea din Arkansas (S.U.A.), autorul tulburătoarei cărţi „Realitatea ascunsă”. Comunicarea sa intitulată „Realitatea cuantică ca manifestare a unei conştiinţe cosmice şi bază pentru un nou tablou al originii vieţii” prezintă ideea că baza lumii materiale este imaterială , idee pe care o susţine arătînd că particulele elementare au o comportare similară cu a unor entităţi vii, mai mult chiar, a unora cu proprietăţi mentale, fiind capabile să răspundă unor principii ca: informaţie, unde de probabilitate, sau ordine ale stărilor virtuale.
Imi permit să-l citez aici pe prof . L. Schaefer din finalul comunicării sale: „Elementul spiritual este forţa reală a Universului..(...) iar parafrazîndu-l pe Kant pot spune că lucrurile de care mă minunez cel mai mult sunt propria mea conştiinţă şi legătura acesteia cu substratul de natură spiritală al Realităţii”.

Studiul detailat al constantelor fizice universale a dus la o concluzie impresionantă: simulînd o variaţie extrem de mică a unora din aceste constante s-a constatat că apariţia vieţii pe planeta noastră ar fi fost imposibilă. O consecinţă la fel de impresionantă a fost enunţarea principiului antropic (varianta „slabă”) de către Robert H. Dicke în 1961: universul nostru este astfel organizat încît să permită existenţa unui observator raţional (Omul?). Intr-o versiune ulterioară a acestui principiu (versiunea „tare” – B. Carter în 1973) este enunţată ideea că universul nostru este astfel construit încît prin evoluţia sa să ducă în final la apariţia unui astfel de observator raţional.

Sunt idei şi concepte care readuc în atenţie opera marelui gînditor al secolului XX Pierre Teilhard de Chardin (1881 – 1955) – antropolog (a descoperit Sinantropul), chimist, fizician şi teolog (iezuit) - care a elaborat un model atotcuprinzător al evoluţiei universale, de la materia nevie şi biosferă pînă la psihicul uman (noosfera), o evoluţie din ce în ce mai spiritualizată, ţintind în final către un „Punct Omega”.

Analiza consecinţelor principiului antropic, precum şi modelul evolutiv al lui Teilhard de Chardin l-au determinat pe un cercetător ca dr. Gerd Weckwerth, de la Institutul de Mineralogie al Universităţii din Köln, să formuleze un model al „Principiului religios al cosmosului”, explicînd pe o bază informaţională necesitatea existenţei celor trei virtuţi cardinale: Credinţa Dragostea şi Speranţa.

Să mai amintesc în încheiere interesul manifestat în ultimul timp de către oameni de ştiinţă faţă de mistică. Astfel timp de trei ani, între 2003 şi 2006, s-a derulat un proiect internaţional interdisciplinar cu tema „Mistica şi lumea modernă”, dotat cu un fond de 600.000 de euro din partea fundaţiei Volkswagen şi la care au participat Universităţile din Siegen (Germania) şi din Florida (SUA).

Personal am putut constata cu ocazia ţinerii unui seminar intitulat „O singură lume – două imagini despre lume” (Gîndirea ştiinţifică faţă în faţă cu experienţa mistică) interesul deosebit faţă de acest subiect din partea multor oameni, nu neapărat foarte religioşi, dornici însă să afle ceva mai mult decît ceea ce le oferă mediul materialist-extrem din jur.

De remarcat că acest dialog este purtat de reprezentanţi ai ştiinţelor naturii cu teologi aparţinînd diferitelor culte – în principal creştine – fără a acorda o atenţie preferenţială unuia sau altuia dintre ele. Substratul profund al credinţei este cel care este solicitat în acest dialog – şi nu diferenţele de cult.

După secole întregi, mai ales de la Descartes încoace, în care cunoaşterea raţională a mers pe un drum total diferit de al experienţei religioase, de cele mai multe ori într-o contradicţie părînd de nerezolvat, vedem deci că aceste două direcţii ale spiritului uman se apropie acum în mod necesar - aducîndu-ne aminte de cuvintele lui André Marie Ampère:
„Puţină ştiinţă ne îndepărtează de Dumnezeu. Multă ştiinţă ne apropie de El.”

http://www.romanialibera.com
barton Wrote:Preotii s-au facut de ras din nou:
http://www.evz.ro/articole/detalii-artic...Ierusalim/

Altfel, desi nu suntem la sectiunea filme, va recomand filmul "Religulous"
http://www.imdb.com/title/tt0815241/

Un filmulet cu incidentele :

http://uk.youtube.com/watch?v=ypPxGL62dUY

p.s. ce sare ala la 00:12 peste militieni :))
http://www.youtube.com/watch?v=Hxu3JoApZ...re=related
Aici sunt o serie de clipuri care prezinta un interviu (marturie) a unui asa zis preot ortodox. Personal, mi se pare un atac de-a dreptul scarbos la religia ortodoxa, mai alex ca este un atac "ocolit", mai exact nu este atacata religia in sine, cu argumente clare, ci sunt atacati adeptii ei. Vizionare placuta si astept pareri.

P.S. : nu am reusit sa trec de al treilea videoclip, mi s-a facut greata.
NU vreau sa dechid acum un subiect,dar daca privesti de-a lungul istoriei si citesti cateva carti o sa iti dai seama ca biserica nu a fost tot timpul un loc de pace si credinta precum cred unii,sa nu uitam ca cei mai mari incizitori au fost preotii, calugarii, monarhi...mai are si acum scapari dupa cum vezi mai sus.....eu sunt un tip foarte religios dar cand vine vorba de biserica (oricare ar fi ea)am mici retineri....personal nu cred, ca trebuie sa stea un preot intre mine si Dumnezeu si asa mai departe.....asta este pararea mea....
Vezi ca monah (om al bisericii, calugar) nu este tot una cu monarh (rege, imparat, suveran).
@Hantic: te contrazici poate din necunoasterea termenilor. A fi religios inseamna tocmai a avea o viata religioasa care se desfasoara doar in cadrul unei biserici sau a unei confesiuni religioase (oricare ar fi ea). E adevarat ca poti crede in Dumnezeu dar sa respingi organizatiile religioase, ritualurile etc, dar tocmai de aceea, nu te poti numi religios.
Scuze de gresala cu Monah*(gandeam in alta parte)...ms Kidu

@edenbeast - eu cred in Dumnezeu, nu particip la organizatiile religioase, ritualurile etc, atunci asta ma face probabil doar un credincios...
Stareţul unei mănăstiri din Neamţ spune că diavolul s-a ascuns în paşaport

Părintele Justin Pârvu de la Mănăstirea Petru Vodă din Neamţ a lansat un apel către preoţimea din toată ţara împotriva introducerii cipurilor electronice pe paşapoarte. Conducerea BOR consideră demersul unul rupt de realitate. Surse din Patriarhie se îndoiesc însă de autenticitatea documentului.

Noile paşapoarte biometrice introduse în România de la 1 ianuarie par să fi băgat spaima în rândurile unor preoţi ortodocşi. Unul dintre aceştia, părintele Justin Pârvu, stareţul Mănăstirii Petru Vodă din Neamţ, a lansat un apel în care înfierează în termeni duri cipurile de pe noile paşapoarte, unele care, potrivit acestuia, ar fi “însemne diavoleşti”. Pe un ton apocaliptic, Pârvu cheamă preoţimea şi credincioşii la luptă.

“Prin lege, prin ordonanţă de guvern, românii sunt obligaţi să se încadreze într-un plan de urmărire şi supraveghere la nivel naţional şi mondial, proiect care le răpeşte de fapt oamenilor libertatea. Românilor li se cere să-şi pună pe paşapoartele, permisele auto şi orice alt act personal cipul biometric ce conţine amprenta digitală, imaginea facială şi toate datele personale. Poate pentru mulţi dintre dumneavoastră acest cip pare un lucru nesemnificativ, dar în spatele acestui sistem de însemnare a oamenilor, de codare şi stocare a datelor de identificare se ascund o întreagă dictatură, un întreg plan demonic, prin care de bunăvoie îţi vinzi sufletul diavolului. Însemnarea oamenilor, ca pe vite, este primul pas al unor alte măsuri luate pentru controlul absolut al fiinţei umane”, susţine părintele Pârvu, citat pe blogul rostonline.org.

Stareţul îşi continuă predica în aceiaşi termeni. “Dragii mei, după cum proorocesc Sfinţii Părinţi, primirea acestui semn este lepădarea noastră de credinţă. Să nu credeţi că putem sluji şi lui Dumnezeu, şi lui Mamona. Nu, dragii mei, nu primiţi acest însemn diavolesc care vă răpeşte ceea ce vă aparţine prin moştenire de la Dumnezeu, dreptul la identitate, dreptul la unicitate şi originalitate, al fiecărei fiinţe umane! Trebuie să vă apăraţi acest drept de la Dumnezeu, chiar de ar fi să plătiţi cu preţul vieţii voastre. În zadar câştigaţi cele ale lumii, dacă vă pierdeţi sufletele voastre şi ale copiilor voştri.”

Finalul e apoteotic. “Vă cer, aşadar, în numele Mântuitorului Hristos, Care a spus «Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, mărturisi-voi şi Eu pentru el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri. Iar de cel ce se va lepăda de Mine înaintea oamenilor şi Eu Mă voi lepăda de el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri» (Matei 11: 32-33), să cereţi autorităţilor române să abroge legile care permit îndosarierea şi urmărirea electronică a creştinilor, renunţarea la libertatea cu care ne-am născut. Să rezidim neamul acesta! Va trebui să creăm mici fortăreţe, mici cetăţui de supravieţuire, la sate, acolo unde mai sunt încă oameni care pricep şi îşi amintesc Rânduiala, unde să avem pământul nostru, şcoala noastră - în care să ne creştem copiii în duhul aceasta ortodox, să avem spitalele şi moaşele noastre. Copiii încă de la naştere trebuie protejaţi - pentru că, după cum vedeţi, vor să implanteze acest cip pruncului la naştere. Acum e timpul jertfei, prin vorbărie şi prin conferinţe nu mai facem nimic. Să te duci, române drag, fără frică, direct spre vârful sabiei, ca străbunii noştri cei viteji, să te duci ca o torpilă japoneză, să mori în braţe cu vrăjmaşul! Acum suntem exact ca în arena romană cu fiare sălbatice - stai aici în mijlocul arenei şi aştepţi, ca şi creştinii de odinioară, să dea drumul la lei. Aşteptaţi să fiţi sfâşiaţi, rupţi, altă scăpare nu mai e! Lupta este deschisă. Luptaţi până la capăt! Nu vă temeţi! Aşa cum a început creştinismul, aşa va şi sfârşi - în dureri şi în suferinţă.”

BOR: Credinţa adevărată nu înseamnă habotnicie!

Viziunea apocaliptică a stareţului Mănăstirii Petru Vodă pare să nu fie împărtăşită şi de conducerea Bisericii Ortodoxe Române. Aceasta susţine, prin vocea purtătorului său de cuvânt, părintele Constantin Stoica, că părintele Justin Pârvu vede pericole imaginare. “Credinţa adevărată înseamnă echilibru şi nu habotnicie, nu a vedea pericole acolo unde ele nu există”, a declarat acesta pentru cotidianul.ro.

La rândul său, teologul clujean Radu Preda susţine că demersul părintelui Pârvu reprezintă o “lectură superficială a semnelor vremurilor”. “Sfinţenia sau salvarea nu stă în aceste cipuri. Cu sau fără ele, România e deja într-o criză adâncă. Astfel de apeluri creează confuzie, nu văd pericolul real”, a declarat pentru cotidianul.ro Preda.

Ce conţin paşapoartele biometrice

Noile paşapoarte biometrice introduse de la 1 ianuarie 2009 presupun introducerea în fila informatizată a documentului a unui cip electronic ce va conţine fotografia titularului, dar în format electronic. Este vorba despre o fotografie color, cu dimensiunile 35mm/45mm. Altă măsură de identificare constă în încorporarea în cipul electronic, pe lângă imaginea facială, şi a amprentelor degetelor de la fiecare mână.
http://www.cotidianul.ro/staretul_unei_m...70190.html

Cu siguranta staretul s-a uitat la Zeitgeist.:smile: Probabil televiziunile si mass-media romaneasca in general vor face haz de stirea asta, dar s-ar putea ca omul sa aiba dreptate.
Are nu neaparat in sensul vreunei implicatii a eternului tap ispasitor (adica dracu, cel pe care oamenii dau mereu vina ca sa para ei mai putin vinovati de toate belele pe care le produc in lumea asta) ci in sensul in care si eu am puternica senzatie ca la nivel mondial se incearca sistematic indobitocirea oamenilor si in acelasi timp ingradirea libertatilor lor fundamentale.

Oricum, comparatia cu torpila japoneza a fost tare de tot :))
Hmmm... daca odata cu noile pasapoarte am fi obligati la implantarea unui cip undeva sub piele care sa contina toate datele noastre si care sa permita incontinuu localizarea noastra... cum ati aprecia reactia Parintelui?
Dar nu, niciun pas nu se face inainte ca oamenii sa ajunga sa considere "normal" pasul precedent. Normal mai ales pentru a li se asigura securitatea.

Nu vorbesc de conspiratii mondiale gen zeitgeist, nu cred in ele. Dar da, libertatile fundamentale ale oamenilor sunt tot mai ingradite, asa putin cate putin...
Cristos a inviat!

Sarbatori fericite tuturor!

ColoniaUTA

Un sincer Hristos a Inviat celor care au astazi sarbatoarea Pastelui iar celor care sarbatoresc Floriile le doresc o sarbatoare binecuvintata !!
..........................................................
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Reference URL's