Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Da, crez pagan este cel ce nu este conform cu crestinismul. Aici intra atat religia musulmana (desi, atentie, este poate religia cea mai apropiata de cea crestina!) dar si cultele declarate crestine care insa contrazic Biblia (exemplu: cele ce accepta casatoria intre homosexuali).
Iar diferenta intre lupta "pentru propria credinta" si cea "impotriva altor credinte" este la fel de subtire ca intre "drepturile majoritatii" si "drepturile minoritatii".
Exemplul dat de Kidul (cu scobitoarele infipte in...) e sugestiv in acest sens.
Daca cineva nu accepta regulile din casa ta, il poftesti afara. Si il primesti inapoi daca se schimba. Dar doar daca se schimba. Mai mult, daca s-a schimbat, ii vei ierta faptele trecutului si nu-i vei reprosa niciodata ce ti-a facut inainte. Pentru ca esti bucuros ca s-a schimbat. Asta e toleranta crestina!
Sigur ca acum se poate specula ca pamantul e al tuturor si deci nu e casa nimanui. Dar uite ca elvetienii considera ca Elvetia e casa lor si numai a lor! Sunt ei extremisti pe chestia asta??? Ei bine, unii vor zice ca da! In numele "tolerantei", bineinteles. Eu zic ca nu...
Cat despre primii crestini, ar trebui sa stii cate au indurat cat timp au fost in minoritate.
Eu tolerez, red_uber_alles tolereaza, Xtreme tolereaza... pai ce-i aici? Casa de toleranta?
imi pare rau mai copii dar cam vorbiti degeaba. ce vina am eu ca m-am nascut in romania si sunt...catolic pentru ca asa au fost parintii si bunicii mei? ce vina are hassan ca s-a nascut in Egipt si parintii lui sunt musulmani. o mare porcarie chestia asta cu religia exact ca si aia cu cetatenia.
labarelile astea cu cretini sau pagani ( daca acordam cuvantului pagan sensul aratat de red_uber_allles) tin de epoca medievala si din pacate se perpetueaza ampulea. marii crestini ai evului mediu sau timpuriu in numele lui Dumnezeu casapeau la greu sute de mii de pagani. aialalti in numele lui allah casapesc cat pot de multi evrei in primul rand dar si crestini daca se nimeresc prin zona.
au fost exterminate populatii cu crucea in frunte sau cu semiluna la saua calilor.
si totul tine de credinta in ceva. nu suntem cu nimic mai buni sau mai morali decat musulmanii cum nici ei nu sunt cu nimic mai buni decat evreii si tot asa...
PS. mai nou fanatismul religios a trecut in plan secund fata de fanatismul politic si economic si e folosit mai mult ca pretext atat de crestini cat si de necrestini
(15-12-2009 02:54 PM)cip_leo Wrote: [ -> ]imi pare rau mai copii dar cam vorbiti degeaba. ce vina am eu ca m-am nascut in romania si sunt...catolic pentru ca asa au fost parintii si bunicii mei? ce vina are hassan ca s-a nascut in Egipt si parintii lui sunt musulmani. o mare porcarie chestia asta cu religia exact ca si aia cu cetatenia.
labarelile astea cu cretini sau pagani ( daca acordam cuvantului pagan sensul aratat de red_uber_allles) tin de epoca medievala si din pacate se perpetueaza ampulea. marii crestini ai evului mediu sau timpuriu in numele lui Dumnezeu casapeau la greu sute de mii de pagani. aialalti in numele lui allah casapesc cat pot de multi evrei in primul rand dar si crestini daca se nimeresc prin zona.
au fost exterminate populatii cu crucea in frunte sau cu semiluna la saua calilor.
si totul tine de credinta in ceva. nu suntem cu nimic mai buni sau mai morali decat musulmanii cum nici ei nu sunt cu nimic mai buni decat evreii si tot asa...
PS. mai nou fanatismul religios a trecut in plan secund fata de fanatismul politic si economic si e folosit mai mult ca pretext atat de crestini cat si de necrestini
Corect. Vezi Ex-Yugoslavia.
Oameni buni, nu va impiedicati de cuvinte.
Eu am folosit termenul de "crez pagan". Ce sa fac eu daca alt cuvant nu s-o inventat? Am spus eu ca trebuie sa-i dam in cap "paganului"? Nu, nici vorba.
Dar am voie sa cred ca musulmanii urmeaza o credinta gresita?
Am voie?
Eu zic ca da. Si ca asta nu ma face intolerant.
Le dau in cap pentru asta?
Nu. Nu am asemenea ganduri.
Dar raman la parerea ca in casa mea se aplica regulile mele. Chiar daca ei sunt convinsi ca sunt gresite.
Dupa cum in casa lor se aplica regulile lor. Inclusiv pentru mine, accept asta fara probleme. Chiar daca eu sunt convins ca ele (regulile lor) sunt gresite.
Deci? Sunt tolerant au ba?
Eu zic ca sunt.
Si nu o sa casapesc pe cei ce ma cred altfel. Dar nici n-o sa le dau dreptate.
Si nu, nu "marii crestini" casapeau sute de mii de pagani. Si nu crestinii au facut razboiul din Iugoslavia. Oameni au facut-o. Pagani. Pentru ca nu declaratiile te arata crestin sau pagan. Doar faptele, vorbele, gandurile.
Sunt perfect de acord cu tine, de la fel si musulmanii ii considera "necredinciosi" pe toti din afara cultului islamic. Ce sa iti zic... mare fenta.
Poate ca nu stiti... dar va spun eu, Isus este înmormântat în Japonia...
Daca ati auzit sau ati citit "Da Vinci code",de Danucu' scris, poate va aduceti aminte de tema romanului : Cristos a avut urmasi care traiesc si acum ! Poate ca deocamdata nu ati avut ocazia sa auziti de un anume satuc pierdut în nordul Japoniei, unde, din veacuri, se afla mormantul lui Isus, testamentul lui si bine-înteles urmasii sai care sunt "foarte fericiti" !!!!
http://www.zetetique.ldh.org/herai_en.html
o farsa ilaranta, japonezii, înca o data au luat-o înaintea "bisericii"... bietu' papa si patriarhii si mai nou pastori nou- protestanti... cred ca fac spume... clabuci...
tu ori esti un geniu ori esti nebun...
s-a legalizat si-n spania?
Se pare ca am exprimat ideea gresit referitor la "interesanta" informatie expusa mai sus.Cu timpul am sa lamuresc cu argumente suficient de evidente logica antipatiei mele (fie ea si imanenta)fata de... distinsa "conducere" a Bisericii.Acea conducere axata pe captarea atentiei naivilor "crestini" sau mai bine zis pe captarea banilor acestora!
@Vlad_SUR,ma simnt magulit pentru faptul de a ma banuii de genialitate.Din pacate nu sunt.Iar despre nebunie?Bineinteles la fel de magulit: "Iarasi spun:sa nu ma creada nimeni nebun.Sau altimiteri suferiti-ma macar ca nebun,ca sa ma laud si eu putintel." 2Corinteni11-16... ;)
@red_skin ...? Ce.
Biroul de presă al Patriarhiei Române ne informează:
În legătură cu articolul intitulat Biserica a decis: 1.000 de lei nunta, 500 de lei botezul, apărut sub semnătura doamnei Andreea Dancu în cotidianul Click din ziua de 18 ianuarie 2011, pentru corecta informare a opinei publice, precizăm:
1. În primul rând, constatăm ignoranţa şi lipsa de documentare a autoarei articolului care confundă Patriarhia Română cu Arhiepiscopia Bucureştilor. Spre informarea doamnei Andreea Dancu, menţionăm faptul că Arhiepiscopia Bucureştilor este una dintre eparhiile Patriarhiei Române, având jurisdicţia bisericească în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Prahova.
2. Conform Art. 55, lit. G din Statutul pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române şi Legii Cultelor nr. 489/2006, art. 10, alin. 2, contribuţiile benevole ale credincioşilor la unele servicii religioase (botezuri, cununii şi înmormântări) se stabilesc de către Adunarea parohială a fiecărei parohii la propunerea Consiliului parohial, ţinând cont de mediul rural sau urban în care se află parohia şi de situaţia economică a credincioşilor (pensionari, şomeri, salariaţi sau oameni cu posibilităţi financiare mai mari). Contribuţiile benevole sunt folosite pentru completarea salariilor personalului deservent, întreţinerea lăcaşurilor de cult, plata utilităţilor şi nu sunt nicidecum considerate donaţii pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului.
3. În acest context, mai precizăm faptul că la proxima şedinţă a Sfântului Sinod din zilele de 16-17 februarie 2011, Cancelaria Sfântului Sinod va propune spre aprobare procedura de colectă naţională a donaţiilor pentru noua Catedrală patriarhală la nivelul parohiilor din cuprinsul eparhiilor Patriarhiei Române. Astfel, între alte principii care vor fi propuse pentru asigurarea transparenţei procedurii de colectare a donaţiilor şi evitarea confuziilor cu donaţiile în alte scopuri făcute la fiecare parohie, Cancelaria Sfântului Sinod va propune un chitanţier special unic de înregistrare a donaţiilor pentru Catedrala Mântuirii Neamului.
Se are în vedere evitarea confuziilor şi a tentaţiei deturnării în alte scopuri a donaţiilor pentru construirea viitoarei Catedrale patriarhale, situaţii nedorite care ar încălca flagrant demnitatea donatorului şi nobleţea scopului oferirii donaţiei, respectiv, construirea Catedralei Mântuirii Neamului. Clericii care nu vor respecta principiile stabilite de către Sfântul Sinod pentru colectarea donaţiilor destinate construirii Catedralei Mântuirii Neamului vor primi sancţiunile în vigoare în cazul nerespectării disciplinei financiare.
http://www.basilica.ro
La puntul 2 conform Art. 55, lit. G etc.etc. cum vine asta cu "stabilirea" unor tarife pe contributiile benevole ale credinciosilor?

Daniel Dennett, Doctor Honoris Causa al Universitatii Bucuresti: "Exista un suflet. Este alcatuit din 100 de trilioane de celule si nimic altceva. Si asta e bine, pentru ca suntem mecanisme formidabile"
detalii:
http://science.hotnews.ro/stiri-idei-898...dabile.htm
Iată un scurt dialog între Leonardo Boff, un teolog brazilian şi Dalai Lama.
Într-o discuţie despre religie şi libertate avută cu Dalai Lama, puţin provocator, i-am pus o întrebare, care mi se părea foarte importantă:
“Sfinţia Voastră, care religie consideraţi că este cea mai bună?”
Credeam că va răspunde: “Budismul tibetan” sau “Religiile orientale cu mult mai vechi decât creştinismul.” Dalai Lama s-a oprit, mi-a surâs şi, privindu-mă drept în ochi…
Ceea ce m-a surprins, căci se simţea provocarea din întrebarea mea. Mi-a răspuns:
“Cea mai bună religie este cea care te apropie de Dumnezeu. Este cea care face din tine o persoană mai bună.”
Puţin surprins de răspunsul sau plin de înţelepciune, l-am întrebat din nou:
“Ce ne face să fim mai buni?”
El a răspuns:
“Tot ceea ce nu ne lasă indiferenţi la suferinţa aproapelui şi ne face să fim mai sensibili, mai detaşaţi, mai amabili, mai umani, mai responsabili, mai corecţi şi cinstiţi. Religia care-ţi oferă şi-ţi recomandă toate acestea, este cea mai bună religie.”
Câteva momente am rămas gânditor. Eram uimit, încântat, şi mai sunt şi astăzi, meditând la răspunsul său irefutabil şi plin de înţelepciune:
“Prietene, nu mă interesează de ce religie eşti şi dacă eşti credincios sau nu… Pentru mine, este important felul cum te porţi cu ceilalţi, familia ta, colegii de serviciu, prietenii tăi şi în general cu toată lumea. Aminteşte-ţi că Universul este influenţat de acţiunile şi de gândurile noastre. Legea acţiunii şi reacţiunii nu se referă numai la fizică. Ea se aplică şi la relaţiile umane. Dacă faci bine în jurul tău, ţi se va răspunde cu aceeaşi monedă. Dacă te porţi incorect, cu răutate, se va întoarce împotriva ta. Ceea ce ne spuneau bunicii este adevărat. Vei primi întotdeauna ceea ce le doreşti celorlalţi. A fi fericit nu este mâna destinului, este mai degrabă consecinţa opţiunilor tale de a te comporta faţă de cei din jur.”
La urmă a mai adăugat:
“Ia seama la gândurile tale căci ele vor deveni Cuvinte. Ia seama la cuvintele tale căci ele vor deveni Acţiuni. Ia seama la acţiunile tale căci ele vor deveni Obiceiuri. Ia seama la obiceiurile tale căci ele îţi vor modela Caracterul. Ia seama la caracterul tău căci el îţi va condiţiona Destinul, iar destinul va fi Viaţa ta… şi… Nu există religie mai mare ca Adevărul.”
Postat de Dan Tănăsescu
Foarte bun articolul postat de tine. Cam asa vad si eu religia rezumata in cateva fraze pe intelesul tuturor.
sofisme corporatiste de trimis pe mail cand nu ai chef de lucru....Amin.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13