Sebisul, fara manusi cu UTA
Scris de Manager
Monday, 08 September 2008
Maine si miercuri, de la ora 16,30, Federatia Romana de Fotbal a programat faza a patra a Cupei Romaniei. In competitie au intrat si cele doua formatii aradene din Liga a II-a, care, teoretic, nu ar trebui sa aiba probleme in a trece in turul urmator. Oricum, meciul celor de la ACU, in fata lui FC Bihor se anunta mult mai echilibrat, decat „descinderea” UTA-ei la Sebis.
Chirila anunta schimbari in echipa
„Cupa e un prilej pentru UTA sa-si faca imagine si de aceea nici nu ne gandim sa nu trecem mai departe. Nu mai avem voie sa retraim rusinea de anul trecut”, a spus managerul Ionut Chirila, referindu-se la eliminarea „Batranei Doamne” in fata celor de la Sanatatea Cluj. Dovada a faptului ca trateaza cat se poate de serios intalnirea cu Sebisul, „alb-rosii” au intrat de azi in cantonament la Hotelul „Maxim”. Chirila a programat doua antrenamente, unul dintre ele doar cu fotbalistii care nu au evoluat deloc cu Inter Pitesti, dar, din care, este posibil sa se aleaga cativa dintre titularii cu „bancarii” pregatiti de Dan Oprescu. „Cred ca voi face ceva schimbari in echipa fata de sambata. Mircea Ilie, Drida, Turcus, Pascariu au sanse sa evolueze in Cupa”, a recunoscut antrenorul „textilistilor”. „Cupa e o intrecere a surprizelor si tocmai de aceea trebuie sa o tratam cu maxima seriozitate. Stiu ca Sebisul formeaza o echipa buna, ce nu e intamplator in fruntea clasamentului Ligii a 3-a. Mi-ar fi placut sa-i vad la lucru, dar nu am avut cand”, a adaugat Chirila.
„Bancarii”, montati sa incurce UTA
Cu siguranta, pentru orasul de pe Crisul Alb, disputarea unui meci oficial impotriva „Batranei Doamne” a fotbalului romanesc este o onoare si motiv de sarbatoare. Pe teren, insa, „bancarii” anunta ca nu vor fi prea ingaduitori cu „alb-rosii” si doresc sa-i lase fara Cupa inca din aceasta faza a intrecerii. „Cu toate ca, pentru mine personal, este mai importanta partida din campionat, de vineri, decat meciul cu UTA, imi doresc victoria. Vrem sa mergem mai departe in Cupa Romaniei si pentru asta vom da totul pe teren. Voi utiliza cel mai bun unsprezece de care dispunem la ora meciului“, avertizeaza antrenorul Dan Oprescu, care este pe cale sa se impace si cu Porumboiu, mai ales ca experienta fostului utist s-ar putea dovedi decisiva astazi. Determinarea cu care vor evolua, astazi, sebisenii, transpare si din declaratia primarului Sebisului, Gheorghe Feies: „Iubim UTA, este echipa noastra de suflet, insa vrem sa o invingem.”
Formatii probabile:
Sebis: Mersca - Crisan, A. Lengyel, Jurca, Lacatus – Fl. Galca, Dragu, Porumboiu, Hutanu - A. Mihai, Burian.
UTA: Marne – Turcus, Pascariu, Buican, Vasaie – Drida, Puie, Fl. Dan, Dumitru – M. Ilie, Negru.
Arbitri: Gabriel Mocean (Campia Turzii) – Horea Bochis (Dej), Monica Rigo (Cluj). Observator FRF: Grigore Macavei (
http://www.sportarad.com)