Forum Oficial al UTA Arad

Full Version: Fotbalul spaniol
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
am avut pe dracu' !

Oricum cand l-am vazut pe dani alves in fata putin retras in dreapta lui messi , cand am vazut un-doiurile in viteza prin apararea madridului, cand am vazut pasele geniale, care au generat doua goluri, ale lui xavi, executiile precise ale lui messi si pedro, interventiile sigure din aparare ale lui puyol sau neputinta madrilenilor in fata unei echipe compacte care ataca cu fundasii si se apara cu atacantii, o echipa aranjata si motivata magistral de pe banca de un fost jucator al barcelonei.....am inteles ca suntem contemporani cu una din cele mai mari echipe de fotbal care au existat vreodata. Iar messi mai are nevoie doar de un succes alaturi de echipa nationala pentru a deveni cel mai bun fotbalist al lumii si sa il depaseasca/detroneze pe maradona!
Cotidianul spaniol Marca anunţă că Manuel Ruiz de Lopera a vândul clubul Real Betis Sevilla afaceristului Luis Oliver cu 18 milioane de euro, adică mai puţin decât a plătit de exemplu Real Madrid pentru achiziţionarea argentinianului Angel Di Maria.

Formaţia care are în palmares un titlu de campioană în Primera (1935) şi două cupe ale Spaniei (1977 şi 2005) a terminat ultimul sezon pe patru în Segunda Division şi a ratat promovarea în prima ligă a Spaniei. Tranzacţia a fost perfectată în această dimineaţă, iar sursa citată anunţă că tehnicianul Victor Fernandez va rămâne şi sub noua conducere.

Manuel Ruiz De Lopera a avut de înfruntat furia fanilor 'verdiblanco', după retrogradarea din Primera, de la finalul sezonului 2008-2009. Acum, după ce a eşuat în încercarea de a readuce clubul în elita fotbalului din Spania, a decis să se retragă.

http://www.prosport.ro/fotbal-extern/cam...ro-6518582

De ce nu ne cumpara si pe noi cineva cu 2.5 milioane euro? Poate chiar mai ieftin...
Inca vreo doua intrari de genul asta si se termina cariera lui Messi ca si a altor jucatori de geniu. Pusi in carje de frustrati , pe viata :

http://www.youtube.com/watch?v=MsgBRuHD9...r_embedded
http://blog.prosport.ro/marcel_gascon/20...ng-stones/ mi-a scapat sursa
Barcelona - Real. Sau Beatles - Rolling Stones
Marcel Gascon, corespondentul în România al agenţiei spaniole de presă EFE
Marcel are 25 de ani, este născut la Castellon şi a studiat jurnalismul la Universitatea Complutense din Madrid, dar şi la Universitatea Bucureşti. Vorbeşte fluent româna şi, deşi este corespondent pentru toate domeniile, are o pasiune pentru sport.

Marcel va scrie atât despre fotbalul mioritic cu ochii unui spaniol, cât şi despre lucrurile mai puţin la vedere din fotbalul iberic. Viziunea de astăzi asupra derby-ului Barcelona – Real Madrid este dovada că avem parte de un aer proaspăt, ieşit din cotidian şi debarasat de obiceiurile noastre.

Beatles vs Rolling Stones
Nu e Catalunya contra Spaniei, aşa cum scriu mulţi cronicari străini înainte de „El Clásico”. Nici măcar Barcelona contra Madrid, care ar putea să pară mult mai concret şi real şi mai puţin simbolic. În cartierul Raval din Barcelona mulţi imigranţi pakistanezi îşi vor scoate turbanul dacă Ronaldo îi dă gol lui Valdés, iar în piaţa Tirso de Molina din Madrid zeci de africani vor cânta la tobe ca în fiecare an dacă va câştiga Barcelona. Marele fotbal trăieşte în pas cu globalizarea şi nu mai concepe vechi orgolii locale sau naţionale. Derby-ul de astăzi este mai întâi o bătălie estetică.
Elevul briliant, inteligent şi fermecător contra golanului cu mai multe calităţi care înlocuieşte cu talentul faptul că e vai de capul lui. Starul pop pe care profesorii îl invită la balul bobocilor contra vechilor rockeri care sparg chitarele la sfârşitul concertelor. The Beatles contra The Rolling Stones, după cum a scris jurnalistul David Gistau.
Dacă Barcelona câştigă meciul, Guardiola va felicita jucătorii săi şi îi va da mâna lui Mourinho. Dacă se impune Realul, publicul de pe „Camp Nou”, banca sau fotbaliştii rivali au multe şanse să primească un mesaj neplăcut de la arogantul portughez.
Un gol al lui Messi va aprinde „Camp Nou” şi îi va aduna pe toţi „blaugrana” într-o îmbrăţişare fraternă. Dacă Ronaldo înscrie, va alerga singur pe margine ţipând cu furie şi poate va cere linişte stadionului, aşa cum făcuse Raul acum zece ani.
Jocul Barcelonei e armonic, liniştit şi elaborat. Fotbalul Madridului e pură verticalizare brutală.
Nava „blaugrana” e condusă de un om al casei, care s-a format ca jucător în club şi este considerat un simbol al barcelonismului. Cârma Madridului este mişcată de un mercenar străin în căutare de bani şi glorie.
În lotul Barcelonei, protagoniştii sunt jucătorii crescuţi în echipele de juniori ale clubului, în timp ce Realul şi-a construit echipa cu logica unui capitalism sălbatic.
Starurile de pe „Camp Nou” sunt prezentate într-un spot pe Barça TV ca „oameni normali”; galacticii de top sunt apogeul vedetismului.
Şi ultimul, dar nu cel din urmă argument: bine intenţionata UNICEF este sponsorul Barcelonei, iar o companie a viciului, casa de pariuri bwin, sponsorizează Madridul.
20 de milioane de euro plătește anual bwin ca sponsor la Real Madrid
1,5 milioane de euro plătește anual Barcelona ca să poarte Unicef pe tricouri
0 euro a costat vedeta Barcelonei, Messi, găsit de scouterii clubului catalan la 12 ani în Argentina
94 de milioane de euro a plătit Real Madrid pentru vedeta Cristiano Ronaldo
11 ani a jucat actualul antrenor Guardiola la Barcelona, club care l-a descoperit la 13 ani
6 jucători de bază ai Barcelonei joacă și pentru naționala Cataluniei, fiind născuți în zonă: Valdes, Pique, Puyol, Xavi, Busquets și Bojan
3 jucători importanți ai Realului sunt spanioli: Casillas, Xabi și Sergio Ramos
Vă rog să nu mă credeți arogant, dar sunt campion European și cred că sunt special. Sunt Jose Mourinho și nu mă schimb. Am venit cu toate calitățile și defectele mele.
Jose Mourinho, antrenor Real Madrid
Mourinho e unul dintr cei mai buni antrenori din lume. Trebuie să ne considerăm din nou mici pentru a deveni iarăși mari. O parte importantă din naționala Spaniei e formată de Barcelona, dar selecționerul reprezintă una din cele mai bune perioade ale Madridului.
Josep Guardiola, antrenor Barcelona

Redpunk_one's edit : sursa ?
Un articol ce combina adevaruri (legate in special de comportamentul total opus al lui Pep respectvi Mo) cu abureli jurnalistice.

Plus ca nu se lamureste intrebarea cea mai importanta: care-i care?
Care-i Beatles?
Care-i Stones?
Ei?

Cum personal prefer cu mult mai mult Rolling Stones decat Beatles si Barcelona un pic mai mult decat Real Madrid, chiar as dori sa stiu cine-i cine ca nu cumva sa ma regasesc intr-un conflict de interese...
:) poate ca asta-i si scopul. sa ne lase pe noi sa descoperim care-i care. va fi un meci mult mai interesant decat in alti ani asta si pentru ca ( desi nu-mi place, ba mai mult il consider o hahalera) Muierinho e antrenorul Realului. pentru Pep si "catalanul" Messi sper intr-o victorie fara dubii a Barcelonei insa indiferent de rezultat sunt sigur ca nu voi adormi privind acest meci ci dimpotriva imi voi pune dupa intrebari despre direrenta dintre fotbal si chestia care se joaca la noi, in romanica
abia abia i-au batut Barca,pe final...
auuu la asta :)))))
da chiar ca . totusi , realul a jucat?
cat noroc pot avea...
ba esti nebun? le-au dat 5...CINCI...ce plm sa mai zici ??????
cred ca tu esti nebun:)))
ok. io zic sa-l asteptam pe popa sa ne lumineze!

p.s - ai de plm....CINCI :))))))))
Meci frumos, la un asemenea rezultat nu prea ai ce sa comentezi. Foarte foarte frumos fotbalul practicat de Barcelona si , sincer, ma asteptam la un asa scor. Cata frustrare in jucatorii realului...
daca tine cu Realu' il poti gasi la reanimare la judetean avand in vedere cum se consuma el la meciuri...
Formaţia FC Barcelona a învins, luni seară, cu scorul de 5-0 (2-0), echipa Real Madrid, în El Clasico, programat în etapa a XIII-a a campionatului Spaniei.

Golurile au fost marcate de Xavi '9, Pedro '17, Villa '55, '58, Jeffren '90+2.

FC Barcelona a deschis scorul în minutul 9, prin Xavi Hernandez, care a primit printre fundaşii adverşi de la Andres Iniesta şi l-a învins pe Iker Casillas.

În minutul 17, după o fază prelungită de atac, mingea a ajuns la David Villa, care centrat în forţă de pe dreapta, Iker Casillas a ratat respingerea, mingea a ajuns la Pedro, care a marcat pentru 2-0.

FC Barcelona şi-a majorat diferenţa în minutul 55, când David Villa s-a desprins din marcajul lui Pepe şi a marcat pe lângă Casillas.

Acelaşi David Villa, servit magistral de Lionel Messi a marcat pentru 4-0, în minutul 58, printre picioarele "nefericitului" Casillas.

Jeffren a marcat pentru 5-0, în minutul 90+2, după o pasă de la Bojan.

FC Barcelona: 1.Valdes - 2. Alves, 3. Pique, 5. Puyol, 22. Abidal - 6. Xavi (15. Keita '86), 16. Busquets, 8. Iniesta - 17. Pedro (11. Jeffren '87), 10. Messi, 7. Villa (9. Bojan '75). Antrenor: Josep Guardiola

Real Madrid: 1. Iker Casillas - 4. Sergio Ramos, 3. Pepe, 2. Carvalho, 12. Marcelo (17. Arbeloa '59)- 24. Khedira, 14. Xabi Alonso - 22. Di Maria, 23. Ozil (10. L.Diarra '46), 7. Cristiano Ronaldo - 9. Benzema. Antrenor: Jose Mourinho

Cartonaşe galbene: Valdes '32, Villa '34, Messi '45 / C.Ronaldo '32, Pepe '36, X. Alonso '51, Casillas '56, Carvalho '72, Ramos '73, '90+2, Khedira '75

Meciul a fost arbitrat de Eduardo Iturralde Gonzalez.

La finalul meciului a avut loc o altercaţie între jucători, după ce Sergio Ramos l-a faultat pe Lionel Messi, însă i-a pus mâna în gât lui Puyol şi a fost eliminat, iar apoi a făcut acelaşi gest şi cu Xavi.

http://www.prosport.ro/fotbal-extern/cam...-0-7755518

Gata, cred ca renunta Murinho la Facebook. Isi face cont pe hi5...
indiferent de declaratiile "elegante" de dupa meci, ceea ce s-a intamplat aseara a fost...umilire. si a fost umilire chiar fara ca barcelona sa isi doreasca asta. pur si simplu au jucat asa cum joaca normal plus concentrarea si motivatia unui astfel de derby.
la golul 2 au fost 21 de pase consecutive iar in repriza a doua a fost o faza cu 3 pase consecutive cu calcaiul facute intr-un triunghi in 10 metri patrati.
Diavolul Xavi si necuratul Mourinho

Hai sa ne bucuram. De meciul de aseara. In care spiritul sportului a invins. In care performanta prin munca si valoare a invins performanta prin orice mijloace.
Sa ne bucuram cu atat mai mult cu cat astfel de momente sunt tot mai rare. Din pacate.

Nu e cazul ca acest meci sa fie povestit. Statisticile (scorul, posesia) spun enorm. Pentru ca, nu-i asa?, a fost un derby. Si cand la sfarsitul unui asemenea derby rezulta asa statistici nu mai e nimic de spus.

Ma opresc in schimb la 2 persoane care si-au pus clar amprenta asupra acestui meci.

Xavi!
Un diavol!
Alearga. Paseaza. Se demarca. Preia. Dribleaza. Recupereaza. Fara pauza. Unde sunt plamanii acestui om? Om? Cand te uiti la fata lui te gandesti la Dracula. Chiar daca e mic de inaltime si te-ai astepta ca un vampir sa fie impunator. Si totusi, Xavi impune. Impune respect. Prin munca si valoare. E un diavol al fotbalului, si arata cum un astfel de cuvant rau poate fi o imensa lauda.
Daca ar fi sa scriu intr-un singur cuvant ce face Xavi pe teren, cuvantul ar fi: aleargapaseazasedemarcapreiadribleazarecupereazasuteazatotullamaximsifarapauza.
Alt cuvant nu am gasit...

Mourinho!
Un invingator. Un antrenor valoros. Un om admirat. Nimic ironic in ce am scris.
Dar sunt convins, nu am nici cea mai mica urma de indoiala ca, sub niciun alt antrenor, C. Ronaldo nu ar impinge antrenorul advers. Indiferent cat de provocat ar fi.
Mourinho este adeptul rezultatelor prin orice mijloace. Acest lucru ar trebui sa inspire mila. Problema insa, problema cea mare, este ca oameni il urmeaza. Oameni, cert mai slabi de inger, il urmeaza. Si ii adopta ura. Pentru ca Mourinho nu vrea sa-si invinga adversarii acordandu-le respectul sportiv. Mourinho isi uraste adversarii si doreste sa-i distruga. Adversarii lui Mourinho nu mai sunt parteneri de competitie ci dusmani. Si, repet, problema cea mare este ca alde Ronaldo sau Carvalho incep sa traiasca ura lui Mourinho.

Sa ne bucuram deci. Pentru ca, indiferent ca suna a cliseu, aseara binele a invins raul.
Si, din pacate, asta este din ce in ce mai rar.
Si va mai spun, cu toata convingerea, ca Real Madrid este favorita la castigarea campionatului spaniol. De fapt nu Realul, ci Mourinho!
Si, uitandu-ma la Mourinho, am mai inteles ceva: antihristul biblic va fi un om admirat. Pentru ca va fi un om valoros. Un invingator. Prin orice mijloace...

P.S.: acest articol il mai gasiti (cu mici modificari) si pe http://claudiumeissner.wordpress.com/
noi ca romani ar trebui sa-i tinem partea celui care se cunoaste mai bine cu Giovanni Becali, deci clar +1 Maurinho.

cat despre meci, 5-0 parca e dezamagitor pentru un derby...
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Reference URL's