Forum Oficial al UTA Arad

Full Version: Stiri despre UTA 2007-2011
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
edenbeast Wrote:In plus daca ai citit respectivul articol nu se poate sa nu-ti fi sarit in ochi amanuntul ca se precizeaza ca este vorba de un club din Italia interesat de preluarea UTA-ei; asta inseamna ca vom ajunge un fel de satelit?... nu prea mi-ar surade ideea. Acum intr-adevar nu suntem in situatia de a face mofturi, as fi multumit sa se concretizeze oricare dintre variante, dar deocamdata cei de la Tiraspol sunt singurii care au o experienta mai mult decat reusita in spate in ceea ce priveste investitia si managementul in fotbal.

exista contracte de colaborare intre 2 cluburi. De exemplul "clubul mama" are dreptul sa imprumute (sa bage pe gat cum ar veni) "clubului fiu" si sa aibe prima optiune de cumparare a jucatorilor de la clubul cel mic. Toatea astea cu o cotizatie anuala stabilita la inceput. Asta nu inseamna ca suntem satelitul lor, mai ales ca ei sunt din alta tara. E un semn ca pe ei ii intereseaza fotbalistii din zona respectiva. Daca le place un jucator din Romania, il cumpara la UTA pentru a fi mai usor de observat.
Si eu cred ca varianta kgb-ista e mai buna.
Care investitori?
Cred că am înţeles cu toţii de ce nu se înghesuie nimeni să preia UTA. E aproape imposibil pentru orice om de afaceri normal să scoată 2,5 milioane de euro în trei luni, pentru a acoperi şi rezolva problemele în lanţ ale Bătrânei Doamne. Degeaba plăteşti jucătorii, ca să nu-i pierzi gratis în favoarea altor echipe, dacă nu te deblochezi la FRF, unde ţi s-a suspendat dreptul de joc din cauza datoriilor către alte cluburi. Degeaba îţi păstrezi echipa şi îţi recâştigi dreptul de joc, dacă până la 30 martie nu virezi un milion de euro statului, pentru TVA datorat, deoarece altfel nu primeşte licenţă pentru sezonul viitor. Şi cum echipa mai trebuie să şi trăiască în următoarele luni, ceea ce înseamnă alţi bani, se adună 2,5 milioane de euro, o sumă pe care mulţi oameni de afaceri nici nu o pot aduce cash într-un timp atât de scurt. Şi chiar dacă teoretic ar putea să o aducă, apare riscul retrogradării (cine, în afara unui utist înflăcărat, ar risca 2,5 milioane de euro pentru o retrogradare glorioasă?) şi iată că avem tabloul complet al UTA-ei de astăzi şi explicaţii destul de clare vizavi de lipsa de hotărâre al potenţialilor investitori.

Nu rezolvăm nimic scormonind motivele care au provocat dezastrul Bătrânei Doamne. E limpede că vrăjiţi de Lăcătuş, căruia i-au acceptat toate ifosele, finanţatorii Nicolae Bara şi Sandu Ion au stat la baza a ceea ce se întâmplă acum la UTA. Cum? Oamenii care au adus bani de acasă ca să-i piardă la UTA, tot ei sunt vinovaţi, mai ales după ce au renunţat la creditări? Da, sunt vinovaţi pentru că, aşa cum am spus-o de atâtea ori, mai ales atunci când nu erau deloc probleme în club, Nicolae Bara şi Sandu Ion au mânjit UTA cu bani, provocându-i grave disfuncţionalităţi, investind fără strategie.
E o perioadă grea, influenţată de zvonuri şi speculaţii la greu. Mă voi ocupa de ele, pentru că am întâlnit destui cunoscuţi, prieteni, vecini sau necunoscuţi care mi-au aruncat cu subînţeles: „Eeee, voi ziariştii tot timpul ştiţi mai multe decât scrieţi, precis e ceva, precis se pune ceva la cale, dar nu vreţi voi încă să spuneţi”. Mărturisesc că uneori există adevăr în teoria asta, iar acum uite că spun tot ce ştiu despre ce se întâmplă (sau ce ar urma să se întâmple) la UTA. Oricum, nu o să înţelegeţi mare lucru şi nici nu cred că o să puteţi găsi un capăt de aţă de care să vă legaţi speranţele. Dimpotrivă!
Nicolae Bara îmi spunea, acum două zile, că are noi informaţii legate de moldovenii de la Tiraspol. Că s-ar putea să descindă săptămâna viitoare la Arad, cu lecţiile făcute, cu banii pregătiţi, gata să preia clubul şi să-l salveze. Dar tot Nicolae Bara îmi spunea că nu e foarte sigur că moldovenii vor şi veni, pentru că au mai anunţat că sosesc şi n-au... sosit. Pe de altă parte, dinspre Victor Becali, un apropiat al celor de la Tiraspol, nu vin deloc veşti bune, în sensul că impresarul a mărturisit unor amici interesaţi dacă Sheriff Tiraspol chiar preia UTA că a existat un interes al moldovenilor faţă de Bătrâna Doamnă, dar că nu se va întâmpla nimic.
Ca să nu depăşim capitolul Bara, să mai spun că fostul preşedinte mi-a mărturisit că va reveni la UTA dacă va câştiga procesele cu Sandu Ion şi ziarul Adevărul, dar sincer nu cred. Procesele pot dura între două-trei luni şi peste un an, aşa că dacă Bara şi-ar dori să revină, chiar n-ar trebui să aştepte atât. Dumnealui urmăreşte de fapt să-şi pună inamicii într-o lumină proastă, bazându-se pe capitalul de simpatie pe care îl are în Arad. Şi chiar reuşeşte, drept dovadă opiniile pro Bara postate pe diverse canale de internet, numai că în acest caz omul de afaceri se joacă serios cu nervii celor care şi cred că va reveni dacă iese victorios din procese.
Un alt zvon l-a dat pe Bobby Păunescu drept noul investitor al UTA-ei. Ştiu că a existat, la sfârşitul anului trecut, o întâlnire Falcă (plus un om arădean de afaceri, dealer în domeniul auto) - Bobby Păunescu într-o cabană de pe valea Prahovei. Primarul a făcut lobby pentru UTA, s-au discutat destule, chiar în amănunt, avansându-se dinspre Păunescu jr. şi numele lui Ilie Dumitrescu drept nou antrenor. Discuţia s-a blocat însă, nu se ştie de ce, doar se aude că Păunescu jr. s-ar fi dezumflat şi că i-ar fi dispărut entuziasmul. În plus, Falcă spune că e momentul ca Bara să discute cu Păunescu, iar Bara zice nu are nici o legătură, astfel că povestea s-a scurs cumva înspre necunoscut şi nici nu dă semne că revine în actualitate.
Americanul, o altă variantă, a fost identificat de un membru al Suporter Club. S-a discutat cu el, la nivelul preşedintelui de onoare Igaş, i s-a pregătit o situaţie financiară detaliată a clubului şi dacă nu apar surprize în două-trei zile ajunge în Arad, să se convingă la faţa locului de cum stau lucrurile. Personal, cred că omul, mai ales că este arădean, este plin de bune intenţii, dar că se va speria când va realiza ce ar avea de făcut aici. Şi chiar dacă nu se va speria, nesprijinit de Primărie nu va putea să ajute cu mult. Apoi, a mai fost o variantă anunţată chiar de Paul Cazan – un om de afaceri din Germania - despre care nici oficialul utist nu mai ştie nimic şi cam atât. Aaaa, era să uit. Vă spuneam în urmă cu aproximativ o săptămână că doar italianul Pasini mai lipseşte din colecţia de „investitori” de la UTA, dar iată că de ieri a apărut şi varianta Pasini (hai să fim serioşi). Nici nu avea cum să nu apară, staţi liniştiţi, nu merită să vă faceţi mari speranţe.
Gata, am spus tot ce ştiu, tot ce se aude, tot despre ce vorbeşte. După cum observaţi, nimic clar, nimic sigur, ci doar informaţii contradictorii. Nu ştie nimeni cât de real este interesul „investitorilor” despre care se spune că ar fi interesaţi de UTA şi ce i-ar determina să preia un club pentru care trebuie să plătească 2,5 milioane de euro în trei luni. Probabil, cheia problemei o fi tot la Falcă.... dacă într-adevăr e vreo cheie pe undeva.

P.S. La fel ca mulţi alţii, şi eu cred că dacă în două-trei săptămâni nu se întâmplă nimic interesant cu UTA, Nicolae Bara îşi va reîntoarce faţă spre club. Nu mă bazez pe nimic, pur şi simplu cred că nu va îndrăzni să lase UTA să moară şi să-şi lege numele de această catastrofă.

http://www.observator.info/cutenews/cate...m=&ucat=2&
Marin Barbu a decis lotul pe care va conta in cantonamentul de la Baile Felix. Alb-rosiii pleaca luni, dupa antrenamentul de dimineata, in statiunea bihoreana, dar au programata o sedinta de pregatire si maine. Dintre cei prezenti miercuri la reunire, pe langa Miu, Frasineanu, Codreanu, Vasaie si Drida, efectivul ales de "Magiun" nu-i cuprinde pe Cohan, Pascovici si Dumitru Mitu.

Lista jucatorilor care merg in primul stagiu de pregatire centralizata cuprinde 26 de fotbalisti si anume: Tudor, Marne, Hutan , Bordea - portari; I. Balan, Mihut, Chita, Buican, Bumbac, Pascariu, Joarza, Vasiljevic - fundasi; Hora, Hidisan, C. Todea, Fl. Dan, Varga, L. Todea, Furdean, Melinte, Polgar, Gornic, Branduse - mijlocasi; Baltoi, M. Ilie si Roszel.

Portughezii Edson si Simao sunt asteptati si ei la Arad luni, dar sansele lor sa continue in "alb-rosu" sunt reduse. Cel putin pentru Rolando Edson va fi o adevarata minune sa ajunga la inceputul saptamanii viitoare la Arad, atacantul lusitan aflandu-se tocmai in tara sa natala, Insula Capului Verde, acolo unde este nas la unul dintre fratii sai. Oricum, conducerea aradeana este decisa sa aplice regulamentul de ordine interioara in cazul celor doi portughezi si anume sa-i amendeze cu cate 500 de dolari pentru fiecare zi de absenta. Primind deja cinci zile de vacanta in plus fata de colegii lor, Simao si Edson vor plati daca vor lipsi de la echipa de luni incolo.
sporarad.com

tudor, mihut, dan, baltoi, ilie si roszel personal i-as vinde. + edson. pe simao as incerca sa-l tin la echipa, e util si nu avem variante de fundas stanga...
miki efectiv nu stiu ce ai cu baltoi,spunem te rog cite goluri am dat fara baltoi in echipa
Parerea mea, cu mare durere in suflet, este ca UTA se va desfinta. Si am aici argumentele postate de lucid. Multumim d-le Sandu, Bara si Falca(cu Coras si Cazan in frunte)!!
situatia actuala a UTA-ei este expusa extrem de clar si de deschis de Sebastian Siclovan in articolul din Observator. asta e situatia reala!
Vasiljevic a revenit la UTA, urmeaza Varga
Scris de Manager
Saturday, 12 January 2008
Cu doua zile intarziere, Nikola Vasiljevic s-a prezentat la antrenamentele echipei UTA.

Fundasul sarb a sosit aseara la Arad, aducand cu el si cateva DVD-uri cu jucatori din tara sa, pentru a fi studiate de antrenorii "Batranei Doamne". "Ne-a spus ca s-a confruntat cu o viroza puternica si nu a putut veni la data promisa. Nu cred ca-l vom mai amenda, a avut motive serioase sa intarzie, plus ca deocamdata nu avem din ce sa-i retinem bani." - a mentionat Marcel Coras, directorul sportiv al gruparii din Calea Aurel Vlaicu. Vasiljevic s-a integrat deja in programul echipei, participand la cele doua antrenamente de astazi, de pe terenul ICRTI si de la balon.

De asemenea, UTA il asteapta si pe Norbert Varga. Mijlocasul le-a comunicat deja conducatorilor ca probabil maine va fi - din nou - la dispozitia clubului, dupa ce a obtinut dezlegarea de la Wisla Cracovia pana in vara. "Cred ca deseara Varga va reveni la Arad, iar de maine va participa la antrenanemte. Noi l-am inclus deja si in lotul pentru Baile Felix." - a mai spus Coras.

http://www.sportarad.com
PSV Wrote:miki efectiv nu stiu ce ai cu baltoi,spunem te rog cite goluri am dat fara baltoi in echipa

marea vedeta baltoi, pe langa goluri (care oricum, sunt foarte putine), imi poti spune ce realizari are ? cate ratari n-a avut acest pseudo-atacant ??? pe mine doar baltoi m-a imbatranit cu vreo 10 ani... ca situatia UTA-ei m-am imbatranit cu vreo 100... acum ar trebui sa am 120 de ani ! doamne ce batran sunt 8)
bun articolul lui seba,dar v-as intreba ceva:chiar credeti ca bobby paunescu se va uita la 2,5 milioane de euro daca vrea intradevar sa se implice in fotbal ,mai ales ca va demara o afacere in Arad in valoare de vreo 700 de milioane de euro,s-au victor gusan care conduce imperiul sheriff care are o cifra de afaceri de vreo 2 miliarde de dolari,personal nu cred,mai ales ca UTA dispune de un lot bun ,iar daca va exista un managment sanatos se vor putea scoate mult mai multi bani din aceasta echipa in viitor.
@PSV: daca te gandesti ca tu "investesti" intr-un club de fotbal ca sa scoti profit, deja inseamna ca ceva nu e in regula cu tine. Cel mai corect lucru ar fi ca UTA sa ia exemplul cluburilor din Germania. Unde nu exista "principalul actionar" sau "investitor"... citeam azi intr-un ziar central editie tiparita (nu mai stiu exact care), AC Milan isi asigura un buget de 75 de milioane de euro anual doar din sponsorizari !! daca se mai adauga si banii obtinuti din vanzari de articole, abonamente, bilete si vanzari de jucatori ... ca sa nu zic si din champions league (ca la acel nivel UTA inca nu a ajuns)...
Da, dar atunci domnului falca sau altor binevoitori cu dragoste pentru "Batrana Doamna" nu le-ar mai iesi nimic... ca deh... ei nu mai are merite...
@PSV: Si eu as fi gandit la fel, dar in timp mi-am format impresia ca oamenii de afaceri, si indeosebi cei foarte prosperi, sunt mult mai calculati (ca sa nu zic altfel) decat ne inchipuim atunci cand vine vorba de bani, chiar daca in joc e o suma relativ mica. In privinta lui Bobby intrebarea e "daca vrea intr-adevar" iar in privinta lui Gusan problema e sa nu incerce sa gaseasca o alta varianta, mai sigura, pentru investitia lui. Oricum, mai e si varianta americanului despre care nu stim mare lucru dar e si el in ecuatie si... nu sti niciodata de unde sare iepurele.
Se pare ca Edson si cu Simao s-au intors si culmea nu si-au gasit echipe, eu unul ma asteptam la asa ceva si mai mult de atat din punctul meu de vedere cei doi au fortat prea mult coarda, au dovedit aceeasi indolenta caracteristica pt. ca mereu ei trebuie sa faca nota discordanta fata de restul echipei.
Nu stiu cati din voi v-ati facut iluzii ca cei doi isi vor gasi echipe, eu unul nu speram si eram convins ca nu vor resusi nimic pentru ca nu mai gasesc ei fraieri ca la Arad, fraieri care sa ii plateasca regeste si care sa le inghita toate porcariile, mai mult de atat eu ii vad ca pe niste jucatori plafonati care se supraevalueaza si emit pretentii prea ridicate pentru valoarea lor, in speta Edson.
Eu unul sunt convins ca nici macar nu si-au cautat echipe,asta a fost un siretlic de-al lor de a-si prelungi vacanta ca si anul trecut.
Stiati ca Simao e cel mai bun recuperator de banda stanga din tara?
Stiati ca pe locul doi e Dino Eze? Da, Dino Eze ala care a venit la noi la stadion si a fost tratat de sandu ioon ca un boschetar. Dino Eze, ala pe care la-ca-tus nici macar nu l-a bagat in seama. Dino Eze pe care l-am plimbat eu jumatate de zi cu masina prin oras ca nu stia exact ce trebuie sa faca si unde trebui sa mearga si spunea ca ar juca un an si cu salar de 20.000, numa sa i se dea ocazia sa joace undeva.
Ei bine, acum el e pe locul doi si merge la steaua unde ghici cine e antrenor???
parerea mea e ca ,cu bune cu rele edson si simao au fost utili ute-i,uni dintre noi au cam uitat faptul ca daca nu era edson cu golurile lui decisive,nu cred ca mai vorbeam azi de UTA in liga 1 , in plus pascovici s-a accidentat asa ca nu avem prea multe solutii pe stinga,iar in atac ce sa mai vorbim.
eu unul nu cred ca nu au gasit echipe! ganditi-va ca la un moment dat pt simao se batea (cel putin declarativ) rapid, movii si ca zvonuri steaua si urziceni, iar edson a fost printre putinii care s-au remarcat prin goluri si evolutii(chiar daca uneori oscilante) la UTA!!! eu cred ca au fost sfatuiti sa astepte sa isi depuna memoriile sa plece gratis, in cazul acesta viitoarele cluburi vor putea sa plateasca mai putin pt ei (o prima de instalare mult mai consistenta pentru jucatori insa mult mai putin decat in cazul despagubirii fostulu club)!!!!!!!!!!!!!
Se pune problema daca isi puteau gasi o echipa in afara, in speta Portugalia, ca de aia au ramas cateva zile in plus acolo. Daca nu si-au gasit ceva pe placul lor e posibil sa fie din cauza salariului care la UTA e mai mult decat satisfacator pentru ei. Pentru ca altfel, campionatul portughez nu cred ca e peste al nostru iar suma de transfer zic eu ca e una rezonabila. In Romania e clar ca nimeni nu va cumpara nimic de la noi in actuala situatie a clubului.
@REdpunk & edenbeast. Mai fratilor cei doi portughezi sunt unii dintre cele mai mari putori pe care le-a avut societatea omeneasca. Cine ii vrea sunt convins ca s-a interesat si de asta, nu ca noi care i-am luat ca pe niste genii. In aceste conditii eu cred ca vom sta cu ei si vom spera ca Simao va prinde niste zile mai bine si va mai juca ceva din cand in cand. Cat despre boul alalat el are noroc ca M Ilie e mai prost mental si de aceea prnde echipa.
romeo,te inteleg si noi simtitm la fel dar mai usor cu jignirile ok ?Totusi suntem pe un forum public.
@robitzi eu nu am jignit pe nimeni. Asa sunt ei. Asta e adevarul. Daca pe unii iii supara adevarul atunci .......sa nu citeasca
Reference URL's