Forum Oficial al UTA Arad

Full Version: Stiri despre UTA 2007-2011
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Tudor, spre CS Otopeni
Scris de Manager
Sunday, 18 May 2008

Prestatiile slabe, coroborate cu desele abateri disciplinare, l-au determinat pe antrenorul Ioan Chirila sa renunte defintiv la serviciile lui Daniel Tudor (foto). Portarul de 33 de ani si-a dat examenul final in prima repriza a partidei cu Dinamo, cand a privit senin reusitele lui Danciulescu, iar la intrarea la cabine a facut si gesturi sfidatoare la adresa publicului spectator. De acum e clar, contractul lui Tudor la UTA nu va fi prelungit, asa ca goal-keeperul a inceput sa se reorienteze spre alte grupari.

Interesant este ca fostul capitan al "alb-rosiilor" are cele mai mari sanse sa ajunga la nou-promovata CS Otopeni, adica exact gruparea despre care se spune (fara fundament logistic, deocamdata) ca va intra in combinatie cu "Batrana Doamna" pentru ca si in sezonul urmator aradenii sa aiba parte de meciuri din primul esalon pe stadionul din Calea Aurel Vlaicu. De asemenea, Tudor mai are si varianta sa se intoarca in campionatul maghiar, la Debrecen.

in sfarsit ne scapam de el.

sportarad.com
Hidisan: "Saptamana decisiva pentru mine"

Cel mai curtat fotbalist al "Batranei Doamne" in aceasta perioada este, fara discutie, mijlocasul adus de la CS Otopeni in urma cu doua sezoane, Florin Hidisan. Cu toate ca a avut o perioada in care nu s-a aflat in cele mai bune relatii cu publicul din Arad, prin prestatia din returul campionatului recent incheiat acesta a reusit sa devina unul dintre cei mai apreciati fotbalisti de catre fani. Mijlocasul este vazut ca un fotbalist care ar putea ajuta foarte mult UTA in sezonul viitor din Liga a II-a, insa sansele ca acesta sa ramana la clubul aradean sunt mici in aceste momente. "Am primit in aceste zile cateva oferte, am fost contactat de unele persoane mandatate de cluburi din prima liga. Din ce stiu eu, ofertele pentru mine au ajuns si pe masa conducatorilor de la UTA, iar in aceasta saptamana urmeaza sa se clarifice totul. Chiar daca echipele se vor intelege, ramane ca si eu sa discut termenii unui eventual contract si sa fiu de acord cu ce mi se propune", ne-a declarat Hidisan (foto). Din cate se pare acesta a fost ofertat de cluburi aflate in prima jumatate a clasamentului, printre posibilele destinatii aflandu-se FC Vaslui, Poli Timisoara, Rapid si Dinamo.

Hidisan nu ar spune insa nu nici unei ramaneri in a doua liga la UTA, dar nu in situatia actuala. "Nu am mai vorbit cu nimeni din conducerea clubului sau banca tehnica. Imi e greu sa spun ca voi ramane la UTA si in sezonul viitor atata timp cat nu se stie nimic cert despre viitorul clubului, despre obiectivele vor fi in campionatul in care urmeaza. Cu siguranta insa saptamana viiitoare, voi analiza ce oferte am si inainte sa dau un raspuns voi discuta si cu conducerea clubului despre planurile de viitor si daca sunt inclus in ele", a incheiat jucatorul UTA-ei.
SportArad.com
Pariu ca pleaca toti pana miercuri !!!
"ca pleaca" ?
LUK incerc sa recuperezi acum dupa ce zvonul cu Borcica a esuat? :smile:
În aşteptarea lui Bara
Sebastian Şiclovan, 18 mai 2008 23:49

În cursul acestei săptămâni, Nicolae Bara urmează să-şi pronunţe punctul de vedere vizavi de Clubul UTA. Patronul grupării arădene, unicul factor important de decizie din club în acest moment, va puncta pe marginea strategiei pe care doreşte să o impună din punct de vedere managerial.

Din punct de vedere sportiv, lucrurile la UTA sunt destul de clare, antrenorul principal Ionuţ Chirilă anunţându-şi deja intenţiile: o reconstrucţie a echipei, axată pe coborârea mediei de vârstă a lotului, includerea în echipă a cinci-şase jucători tineri, de preferinţă arădeni, şi păstrarea, ca factor de echilibru a cinci-şase jucători experimentaţi. Ideile lui Ionuţ Chirilă vor putea fi însă aplicate în funcţie de bugetul pe care Nicolae Bara îl va pune la bătaie pentru sezonul viitor. În funcţie de banii de care va dispune UTA, se vor alege jucătorii din actualul lot, unii destul de scumpi ca salarii, pentru nivelul Ligii a II-a, şi tot în funcţie de buget vor fi făcute achiziţiile, mulţi jucători tineri, până în 20 de ani, având deja preţuri destul de serioase.
De ce a tăcut până acum Nicolae Bara? În nici- un caz pentru că ar fi negociat cu Cristian Borcea vânzarea clubului sau a unui pachet de acţiuni, aşa cum s-a vehiculat. Deţinem însă informaţii că întârzierea cu care Nicolae Bara a ales să vorbească despre ce are de gând la Arad a fost provocată de posibilitatea ca el să lucreze cu asociaţi noi în cadrul proiectului său de la UTA, în niciun caz însă cei de la Dinamo, aşa cum am mai subliniat. Se pare că acesta este motivul întârzierii, patronul utist dorind să-şi clarifice, înainte de-a vorbi, discuţiile cu posibilii noi parteneri şi mai ales, în cazul unui acord pozitiv, să facă anunţul după parafarea actelor, pentru a evita situaţii neplăcute, gen Bobby Păunescu, asocierea lui Bara cu acesta fiind anunţată, dar nescrisă şi ulterior nerealizată. „Tot ce pot să spun este că numai pentru binele Clubului UTA nu am spus ce doresc şi cum văd lucrurile din timp. Lucrăm pe mai multe planuri, sunt lucruri care trebuie puse la punct şi nu avea rost să le anunţ pentru ca apoi să nu mai fie valabile”, a subliniat Nicolae Bara. Pe de altă parte, patronul Bătrânei Doamne a repetat că UTA nu va ajunge niciodată echipă-satelit şi că nu va funcţiona sub tutela altei grupări. „Este exclus aşa ceva. UTA nu are cum să fie prin definiţie satelitul altui club. Este o mare porcărie, iar cei care acreditează o asemenea idee sunt inconştienţi sau pur şi simplu doresc să mă denigreze”, a declarat Nicolae Bara.
"Textilistii" sub contract, avertizati de conducere
http://www.sportarad.com
Monday, 19 May 2008

Adrian Alexandrescu, directorul executiv al "Batranei Doamne", a avut suprinderea sa vada ca unii jucatori aflati sub contract cu UTA vorbesc cu nonsalanta despre ofertele primite de la alte cluburi. "Pana in momentul acesta, pe adresa clubului nu a venit nicio oferta oficiala pentru niciun jucator. I-as sfatui pe fotbalistii care au intelegeri valabile cu noi sa nu se hazardeze in discutii ce-i depasesc, fiindca am putea sa ne gandi la amenzi in cazul lor." - a precizat Alexandrescu, deranjat mai ales de declaratiile lui Florin Hidisan, care a mentionat ca fost contactat de mai multe cluburi din Liga 1. Fara indoiala, jucatori ca Baltoi, Simao sau Hora vor si ei curtati insistent, insa singurul fotbalist care poate pleca fara acordul clubului, in schimbul clauzei de reziliere a contractului in valoare de 100.000 de euro, este Dorel Zaharia.
UTA vrea banii din asigurari
http://www.sportarad.ro

Clubul fanion al Aradului se afla in neplacuta situatie de a umbla dupa banii ce i se cuvin in urma asigurarilor incheiate pentru jucatorii accidentati ulterior. "De o luna si jumatate am pregatit actele, am calculat sumele si nici in ziua de azi firma de brokeraj al sotiei domnului Nemes nu si-a respectat obligatiile. Avem de recuperat aproximativ 20.000 de euro, cheltuiti cu operatiile si recuperarea lui Buican, Radovanovici si Pascovici." - a precizat Adrian Alexandrescu, directorul executiv al "textilistilor" asteptand si un semn de la Bucuresti, pentru a achita salariile fotbalistilor pe luna aprilie.

"Oficialul" aradean a mai confirmat si faptul ca Branko Radovanovici si Cosmin Pascovici (foto) sunt refacuti din punct de vedere medical si pot incepe pregatirile cu echipa, cu conditia sa primeasca ok-ul antrenorului Ionut Chirila. Iar, cel putin Pascovici are ceva dubii in acest sens.
Tanjeste dupa Atletico

De cand a preluat destinele echipei fanion a Aradului, Ionut Chirila si-a exprimat intentia de a intinerii masiv echipa si in acest sens a avut cateva actiuni de scouting in special la meciurile in care au fost implicati jucatori de la Atletico Arad. Tehnicianul "Batranei Doamne" i-a urmarit pe fotbalistii nascuti in anii 1990 si 1991 cu ocazia partidelor disputate de Gloria pe teren propriu, dar a luat parte la un turneu la Budapesta in care a fost angrenata o grupa a "galben-negrilor". Tragand linie, Chirila a anuntat ca va chema 5-6 fotbalisti de la Atletico in pregatiri cu UTA, printre cei remarcati fiind Toc, Chindris, Popa, Tau, Purece, Tucudean si Salajan.

Pe de alta parte, Ionut Chirila regreta mult greselile facute in trecutul apropiat de conducerea UTA-ei. La emisiunea televizata "UTA 100%", de pe Info TV, managerul clubului Atletico, Alexandru Meszar, a marturisit ca antrenorul "textilistilor" i-a atras atentia intr-o convorbire telefonica patronului Nicolae Bara ca s-a gresit mult la nivel managerial in momentul in care jucatori ca Dumitru Copil si Richard Filaret au fost scapati printre degete in favoarea echipelor scotiene, Hearts, respectic Celtic Glasgow. Regretul este cu atat mai mare cu cat acelasi Meszar a mai precizat ca cei doi fotbalisti ar fi trecut in curtea "Batranei Doamne" pe gratis, urmand ca echipa emblema a Aradului sa se revanseze de abia dupa ce jucatorii ar fi confirmat si ar fi devenit certitudini la UTA.

In calitatea sa de manager al unuia dintre cele mai bune cluburi in cresterea copiilor si juniorilor, Alexandru Meszar si-a mai exprimat un of: "Nu e neaparat treaba mea, dar cand auzeam ce salarii astronomice au unii jucatori de la UTA, care acum nu mai inseamna nimic pentru Arad, ma gandeam automat la posibilitatea infiintarii cu acesti bani ai unei Academii de Fotbal puternice in orasul nostru." In prezent, clubul Atletico e deschis la o colaborare cu gruparea "textilista", mai ales ca managerul Meszar impartaseste ideile antrenorul Ionut Chirila, cu o singura precizare. "Din pacate, mi-e greu sa cred ca in acelasi sezon se poate vorbi atat de reconstructie, cat si de promovare, la UTA." - a punctat Meszar.
Intre UTA si U Cluj?

Conform prosport.ro, Gheorghe Alexandrescu se afla in negocieri pentru a ocupa o functie in executivul Universitatii Cluj. Sursa citata a indicat ca una din conditiile puse de conducatorul celor de la Liberty Salonta e si cooptarea fiului sau, Adrian Alexandrescu (foto), directorul executiv al UTA-ei. "Eu sunt dispus sa vin la Universitatea pentru a construi o formatie puternica. Daca nu bat palma cu voi, merg la Arad, sa fiu alaturi de fiul meu“, le-a transmis Gheorghe Alexandrescu celor de la Universitatea Cluj, scrie prosport. Angajamentul lui Alexandrescu jr. cu UTA expira la sfarsitul lunii, situatia de la nivelul actionariatului fiind in acest moment neschimbata.
Chirila ar putea fi unul dintre actionari
Scris de Manager
Tuesday, 20 May 2008
Nici pana la aceasta ora, Nicolae Bara nu si-a confirmat ramanerea la UTA sau configuratia noului actionariat al clubului, mentinand un oarecare suspans in randul fanilor aradeni. Situatia ramane incerta pentru simplul fapt ca inca se poarta negocieri cu posibilii viitori investitori, unul dintre ei putand fi chiar antrenorul Ionut Chirila. "Deocamdata, nu vreau sa comentez in niciun fel aceasta supozitie, insa in momentul in care vom bate lucrurile in cuie vom face totul public. Nu va mai dura mult aceasta asa-zisa incertitudine, fiindca riscam sa intram in criza de timp si nu ne permitem acest lucru." - ne-a declarat de cateva minute tehnicianul "textilistilor", care are posibilitatea financiara sa detina un pachet de actiuni la gruparea fanion a orasului.

http://www.sportarad.com/index.php?optio...&Itemid=86

Cel putin ciudata situatia, daca se adevereste....antrenor-actionar....asa ceva nu am mai auzit...hmmm :smt018
hahhaa...o sa intram iar in istorie prin penibil actionar-antrenor,defapt daca ma gandesc acum la repezeala ar fii un lucru bun.
Vad ca incepe sa se lege toate,zvonul cu Borcea ,intalniri Borcea Chirila etc.A mai fost unul prin Spania la fel pe nume Piterman ,un fitos,diferenta era ca acel ucrainian nu era declarat antrenor oficial.Jalnic ...
Si totusi cand are de gand Bara sa ne zica si noua ce face??Asta ii nebun atata sta pe ganduri.
Va trebui sa ne obisnuim daca va ramane Bara cu asemenea plecari,reveniri la club!!!:((
credeti ca Chirila va devenii actionar?
Da,pentru Borcea! Daca se adevereste zvonul.
in cea ce priveste anuntul lui Bara care de altfel ne scoate deja din minti,eu zic ca nu-l face public deoarece mai exista ceva acolo la mijloc care nu convine. poate procente,poate sume de bani?
voi ce credeti in momentul de fata???
Da,R-1946 impartasesc parerea ta si eu cred ca discutiile se invirt in jurul procentelor si al banilor pe care bara ii cere pentru ele,a doua chestie daca intr-adevar chirila va aparea in diagrama actionarilor ,eu zic ca e foarte clar ca in spatele lui se afla un personaj care:ori nu vrea publicitate,ori nu e agreat in zona aradului,ori versiunea ce-a mai plauzibila dupa parerea mea e o persoana care mai este actionar si la un alt club
p.s.mai devreme s-au mai tirziu vom afla decizia dar eu cred ca va fi bine pentru noi si implicit pentru UTA
Chestia cu Chirila actionar mi se pare un banc prost. Daca nu o fi vorba cumva de o participatie de 0,... Pana la urma oricine poate achizitiona actiuni.
@albrosu, numai sa nu se adevereasca niste banuieli...din articolul respectiv,implicit din declaratia lui Chirila, reiese ca ar fi vorba de mai mult de 0, ...
Sper ca nu sunt sacalii din groapa in spatele acestor procente.
„Legaţi de mâini” http://www.aradon.ro
Arad - Decizia lui Bara întârzie să se facă publică, iar directorul executiv al grupării, Adrian Alexandrescu, crede că acest lucru dăunează mult clubului.
„Legaţi de maini”

Parafrazând o cunoscută reclamă putem spune că „tăcerea lui Bara dăunează grav clubului UTA”. Jucătorii nu au siguranţa unei stabilităţi la gruparea arădeană, mulţi doresc să plece, dar la Arad nimeni nu vorbeşte cu nimeni.

„Practic suntem legaţi de mâini şi de picioare. Pe adresa clubului nu a sosit nicio ofertă concretă pentru vreun jucător, de transferuri nu putem vorbi pentru că nu ştim pe ce ne putem baza, iar planuri de pregătire, la fel, nu putem face pentru că nu ştim ce urmează”, spune directorul executiv al grupării Adrian Alexandrescu.

El a desfiinţat şi zvonul care îl dădea ca şi plecat la Universitatea Cluj. „Am avut contacte cu cei de la Universitatea, dar înainte de instalarea lui Doboş acolo. De atunci nimic, nici eu şi nici tatăl meu”, a încheiat Alexandrescu. Directorul executiv al UTA mai are contract doar o săptămână cu clubul arădean, după care nu se ştie încotro se îndreaptă pentru că nimeni nu i-a făcut vreo ofertă de prelungire a colaborării.

În ceea ce priveşte decizia lui Nicolae Bara, care trebuia făcută publică luni, ea întârzie să apară. „Deocamdată e tăcere. Când mă anunţă domnul Bara voi trimite un comunicat la toţi din presă. Acum nu ştiu nimic”, spune directorul de imagine al UTA, Marius Mitran.

L.D.
Reference URL's