Albrosu sper ca argumentele tale sa fie bine vazute si de cei in cauza si mai sper ca Bara nu va lasa echipa mai ales ca a bagat atatia bani iar daca ar renunta ar pierde totul . Sa nu uitam ca acum un an jumate am plecat la drum de la 0.
Retragerea celor doi finanţatori de la UTA ar trebui să-l facă pe edil să caute soluţii.
Situaţia de la UTA a intrat într-o nouă „eră”. E clar faptul că la finalul sezonului de toamnă, echipa rămâne fără stăpân. Sandu Ion şi Nicolae Bara au spus adio clubului, cu acte în regulă, miercuri, la ora 13.00, juristul firmei PAB declarându-ne că a tocmai a terminat actele prin care banii daţi la UTA au fost transformaţi din credit, în publicitate şi reclamă, după modelul lui Nicolae Bara, care a renunţat de câteva săptămâni la bani.
De la mijlocul lunii viitoare, UTA devine echipa nimănui. Din păcate, nu prea există timp de gândire, deoarece vin sărbătorile de iarnă, iar apoi ar trebui să se dea drumul la pregătirea de iarnă.
Probabil, unii consilieri vor încerca ceva, dar nu se ştie ce sorţi de izbândă vor avea, căci existăun precedent, proiectul lui Ioan Dolha, care a căzut înainte de a fi discutat. Ce-i de făcut?
Primarul Aradului, Gheorghe Falcă este unul din puţinii oameni, dacă nu singurul, care ar putea face ceva. Ar avea datoria morală să nu lase să moară o legendă a oraşului pe care îl păstoreşte.
Astăzi, primul edil al Aradului nu a dorit să comenteze prea mult situaţia, dar ne-a dat de înţeles că mare lucru nu s-ar putea întâmpla.
„Nu este momentul să discutăm de UTA acum”, a spus Gheorghe Falcă.
Primarul ne-a mai spus să nu luăm exemple pe Nechita, de la Iaşi şi Ştefan, de la Piatra Neamţ, căci primăriile de acolo nu contribuie cu mare lucru la cluburi. Noi i-am zice altceva domnului primar: cei doi despre care am vorbit au găsit pârghii pentru ca echipele din acele oraşe să o ducă bine.
Aici credem că Gheorghe Falcă are posibilitatea să ajute UTA. Dacă nu simte nici o presiune pe umeri, înseamnă că pentru el UTA nu prea contează. (
http://www.aradon.ro).Din ce se citeste aici se pare ca pe Falca nu il intereseaza UTA.
Tehnicianul formatiei UTA, Marin Barbu, a dezmintit categoric zvonul ca în partida cu Rapid conducatorii aradenii vor trimite în teren echipa a doua a clubului. "Au fost probleme la echipa în zilele trecute, dar acum totul a revenit la normal. Jucatorii se pregatesc foarte bine, iar în meciul cu Rapid voi alinia cea mai buna formatie pe care o pot trimite pe teren. In concluzie, jucam cu prima echipa! Nu se pune problema sa evolueze juniorii. Din pacate nu-l pot folosi pe Edson, care este accidentat", ne-a spus ''Magiun" .
In continuare acesta s-a referit la situatia din subsolul clasamentului. "Lupta pentru salvarea de la retrogadare este foarte dura. In jocul cu Rapid, noi nu avem decât varianta obtinerii tuturor celor trei puncte. Nu ne mai permitem sa facem niciun pas gresit. Daca la nivelul conducerii va fi stabilitate, iar jucatorii se vor pregati constincios, atunci UTA nu are cum sa retrogadeze. Acest oras merita o echipa în primul esalon al tarii. Clubul UTA are suporteri minunati care sunt sigur ca vor fi lânga echipa la jocul cu Rapid ", a încheiat Marin Barbu. (
http://www.prosport.ro).Salvare venim !!! Forza UTA !!!
,,Din păcate nu-l pot folosi pe Edson...''
Nu din păcate, ci din fericire, Domnule Magiun.
Bete-n roate pentru proiectul UTA?
Scris de Torcida
Wednesday, 28 November 2007
Daca prima data cand s-a discutat despre un proiect prin care echipa fanion a Aradului sa fie ajutata de catre Primarie, cifrele se ridicau in jurul a 10 milioane de euro, incetul cu incetul acestea s-au redus.
Consilierul PRM, Ioan Dolha, a precizat ca lucrurile nu se misca pe cum ar dori dansul. "Sunt tot mai convins ca la Primarie nu se vrea ajutarea echipei. Am cerut sa fie contactate primariile din orasele in care echipele de fotbal sunt ajutate de catre Primarie, insa nici pana acum nimeni nu m-a ajutat in aceasta privinta. Mi s-a spus ca nu exista temei legal pentru asa ceva, ca nu se poate lua legatura. Am avut si discutii aprinde cu cei de la Primarie pe aceasta tema, fiindca nu vor sa ma ajute", ne-a declarat acesta.
Avand in vedere aceste lucruri, se pare ca singura modalitate prin care UTA poate sa primeasca sprijin de la autoritatile locale ar fi Societatea pe Actiuni creata de Nicolae Bara. "Juristul domnului Bara a trimis la club toata documentatia acelui SA, insa eu nu am primit-o inca. Nici cei de la club nu se misca mai repede si nu imi dau seama de ce. In momentul care in voi ajunge la Arad (n.r. consilierul PRM se afla la Alba Iulia), voi prelua aceea documentatie si voi vedea ce este de facut. Solutia ar fi ca Primaria sa devina actionar majoritar in acest SA, insa nu se doreste acest lucru. Saptamana viitoare voi avea mai mult timp sa ma ocup de aceasta situatie si sper ca in maxim doua saptamani sa pot sa vin in Consiliul Local cu o propunere concreta, pe temei legal prin care echipa sa fie ajutata."
Din informatiile pe care le detinem, Gheorghe Falca ar fi spus ca nu doreste ca Primaria sa fie actionar majoritar in acel SA, fiind de acord insa ca institutia sa investeasca circa 300.000 de mii de euro pe an in clubul aradean. In cazul in care proiectul ar urma sa fie votat in Consiliul Local, echipa lui Dolha doreste sa "rupa" cel putin 1 milion de euro din bugetul CL pe anul 2008.
Ioan Dolha a mai precizat ca a purtat discutii cu oameni de afaceri din Arad, care ar fi dispusi sa intre cu sume intr-un SA, insa niciunul dintre ei nu doreste sa detina capitalul majoritar.
-sursa aradon
daca nu ziceai sursa poate mai credeam ceva....
Nimic nou pe frontul UTA-ei ???
PSV Wrote:pe linga cele 2 soluti existe de a prelua UTA,a mai aparut una,cristi burci-patron astra -trinity
-sursa aradon
Patron Astra-Trinity??? Te referi la Sectorul 1?atunci e vorba de Concernul IRS dar nici vorba de asa ceva .
am scris astra trinity deoarece nu cunosteam cum se numeste concernul lui cristi burci,oricum este vorba astra vagone sectorul 1
Nu cred ca acel site poate fi luat in considerare in ceea ce priveste stiri serioase despre UTA. Pana si numele spune cam ce urmareste. Situatia e si asa foarte tulbure nu cred ca e cazul sa o dramatizam si mai mult prin informatii din surse nesigure.
ATENTIE!
Dat fiind faptul ca exista doua topicuri cu tematica asemanatoare, "Presa" si "Stiri despre UTA", administratorii si moderatorii forumului au hotarat urmatoarele:
- in cadrul topicului "Presa" vor fi postate doar articolele de presa insotite de sursa de informare sau de link, FARA COEMNTARII ADITIONALE DIN PARTEA UTILIZATORILOR.
- in cadrul topicului "Stiri despre UTA" pot fi postate atat articolele, cat si eventualele comentarii asupra lor.
Va rugam sa respectati aceasta regula pe cat posibil. De-acum inainte, orice post din cadrul topicului "Presa" care nu reprezinta un articol de presa va fi sters.
hmm is curios cine ii americanu... e un actionar roman la chicago storm(National Indoor soccer) dar echipa aia are cifre mici de afaceri(sute de mii de dolari, jucatori is part time, etc).. stiind comunitatea din chicago sunt destui affluenti dar nu stiu daca are cineva $4mil pe an sa pompeze pt vreo 5 ani pana faci profit...
Asta e echipa de fotbal de sala din chicago
http://www.chicagostorm.net
dupa cum vedeti e a unui sarb dar este si un actionar roman acolo
nu stiu ce sa zic..daca ma gandesc poate totusi ca unu din chicago are bani de uta..e aradean si ii place fotbalul..dar 4-5 mil pe an e greu cand piata de imobiliare si credit e rea in america iar clubul(UTA) are foarte putin cashflow..totusi speranta moare ultima:)
poate are bani sau nu, dar e sigur ca stie cum se organizeaza un club si stim cu totii ca acest lucru a lipsit cu desavirsire la UTA
West side Wrote:hmm is curios cine ii americanu... e un actionar roman la chicago storm(National Indoor soccer) dar echipa aia are cifre mici de afaceri(sute de mii de dolari, jucatori is part time, etc).. stiind comunitatea din chicago sunt destui affluenti dar nu stiu daca are cineva $4mil pe an sa pompeze pt vreo 5 ani pana faci profit...
Asa mic cum pare clubul are o lista de sponsori mai mare decat avem noi. Ceea ce spune mult despre management.
Braşoveanul Costel Decu este singurul român din prima ligă americană de fotbal în sală
* Unul dintre patronii de la Chicago Storm este arădean, Virgil Tiran, un prosper antreprenor
Unul dintre cele mai gustate sporturi în SUA este fotbalul în sală. Major Indoor Soccer League (MISL) reuneşte echipe cu un buget de peste două milioane de dolari anual şi adună, la fiecare meci, peste 5.000 de spectatori. La una dintre cele opt grupări din această ligă joacă şi un român: braşoveanul Costel Decu. Gruparea Chicago Storm, unde este legitimat Decu, este sponsorizată, printre alţii, şi de un român din Arad, a fost înfiinţată în vara trecută şi este antrenată de un grec, Frank Klopas.
Decu a ajuns la formaţia din Chicago, după ce un fost coechipier de la Metrom, Karuso Pălăceanu, l-a recomandat conducerii clubului. Costel a mai jucat şi la alte grupări de fotbal, dar din New York. În echipă se regăsesc fotbalişti din mai multe ţări: Brazilia, Mexic, Germania, Argentina, Peru, Ungaria sau Grecia. Doi dintre coechipierii lui Decu, sînt fraţii lui Mariano Pernia de la Getafe, unde activează şi Gică Craioveanu.
Casă de la patron
La Chicago Storm, Costel Decu are un salariu lunar, fără prime de joc. Omul de afaceri arădean, Virgil Tiran (33 de ani) i-a dat şi un apartament într-un bloc pe care firma sa l-a terminat la finalul anului trecut. Tiran se află în SUA de 15 ani şi are afaceri imobiliare la Chicago.
Data: 29.03.2005 autor: » Violeta SFEATCU
sursa: din Monitorul Expres Brasov
westfan Wrote:West side Wrote:hmm is curios cine ii americanu... e un actionar roman la chicago storm(National Indoor soccer) dar echipa aia are cifre mici de afaceri(sute de mii de dolari, jucatori is part time, etc).. stiind comunitatea din chicago sunt destui affluenti dar nu stiu daca are cineva $4mil pe an sa pompeze pt vreo 5 ani pana faci profit...
Asa mic cum pare clubul are o lista de sponsori mai mare decat avem noi. Ceea ce spune mult despre management.
@westside: de cine vorbesti, de Brian Loftin ? El e romanul ? Dupa cite vad eu, e manager general. Pare foarte tinar. Nu stiu daca ar avea bani de investit la un club de Liga 1. In orice caz, se pare ca se pricepe foarte bine la managementul unui club de fotbal, dupa cite am citit eu. Trebuie sa tineti cont de un lucru, insa. El e manager intr-o liga unde lucrurile sint cum ar trebui sa fie...nu ca in Liga lui "mitica".
CE are articolul de mai sus cu UTA?
In alt articol scrie ca Paul Marinescu e romanul din Chicago . Va zic eu, si pot confirma si altii, ca nu e nici un roman in Chicago asa de potent sa fir actionar la UTA. Paul Marinescu are o echipa care joaca din placere.