Forum Oficial al UTA Arad

Full Version: Stiri despre UTA 2007-2011
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
"Asa cum am promis, voi face totul pentru ca UTA sa reintre in normalitate si sa incerce sa-si indeplineasca obiectivul. Deocamdata, am ramas singur la echipa, nici cei doi oameni de afaceri care mi-au promis sprijin si nici Consiliul Local Municipal Arad nu au mai dat niciun semn de viata. Legatura cu domnul Tiran o tine domnul Igas, eu pe domnul Paunescu nu-l mai caut, il las pe domnul Falca sa o faca, iar pe cei din CLM Arad ii informez ca din 15 februarie SA-ul va deveni functional si ca urmare a acestui fapt isi poate aduce si el aportul la UTA, asa cum au promis prin luna decembrie." - ne-a declarat Nicolae Bara, care in zilele urmatoare va incerca sa achite jucatorilor si restantele salariale pe luna decembrie.

sportarad.ro

de ce suntem supusi la soarta asta?de ce noi?de ce nu poate fi liniste si la UTA?am ramas fara sponsori(parca am fi ultimii oameni),tiran si paunescu spuneau ca fac pe dracu-n patru si vin si dau bani la echipa...pana la urma tot bara singur a ramas...intrebarea e cat va sta?pt ca sunt convins ca nimeni dintre factorii locali nu o sa intre in SA,asa cum se intampla la timisoara si va ajunge bara sa isi faca bagajele ca si iancu,dar de data asta definitv.nu inteleg cum drac alte echipe mai mici decat noi au stabiliate si liniste si noi nu ne putem bucura defel de o echipa frumoasa si de posibile performante.efectiv mor de ciuda cand vad ca la altii e liniste si la noi vesnic se pune problema banilor,patronului,numai certuri:(...parca UTA si implicit aradul ar fi iadul pe pamant de toti se feresc sa vina aici iar cei care au fost se reatrag
Da nu te mai tot agita atata, lucrurile sunt sub control fie ca vin aia fie ca nu.
Ca sa glumesc putin, in legatura cu sponsorii, nu suntem ultimii oameni, mai exista o echipa fara sponsori pe tricou: FC Barcelona :smile:. Serios vorbind, cred ca in spatele declaratiilor lui Bara sunt lucruri pe care nu le stim. Omul pare calm si sigur pe el, ceea ce ma face sa cred ca Paunescu si Tiran, ca sa nu mai vorbesc de CLM au fost doar solutii de fatada pentru UTA iar "proiectul" sau de viitor e cu totul altul. Dar, acestea sunt doar presupuneri, urmatoarea jumatate de an ne va lamuri cate dintre ele au avut vreo baza.
adevaratul motiv pentru care domnu bara este asa de linistit si sigur pe el cred ca il vom afla peste vreo 4 luni jumate!
In concluzie zvonul care a aparut pe site in urma cu cateva zile si care anunta ca s-ar putea ca Bara sa ramana singur ( zvon care desigur a starnit "o mica revolta" din partea catorva membrii) din pacate s-a adeverit; nu mai stiu ce sa cred o fi bine, de acum inainte, sa stam linistiti ca totul va fi ok eu sper ca da sa nu fie iarasi linistea dinaintea furtunii.( chiar daca am exagerat putin eu iinteleg pe cei care sunt speriati de aceasta situatie, fiindca dupa atat de multa incertitudine nu mai stim ce sa credem)
UTA IL DORESTE PE BUGA

UTA incearca sa isi rezolve problemele de lot, perfectand cateva transferuri in aceste zile. Daca pentru portughezul Amoirerinha, aradenii au ajuns la un acord cu CFR Cluj, jucatorul fiind asteptat pentru a se intelege asupra contractului, oficialii banatenilor incearca sa dea o lovitura: obtinerea imprumutului atacantului Mugurel Buga, pus pe liber de Rapid.

Directorul executiv, Paul Cazan, a declarat ca nu au avut loc negocieri clare, dar ca gruparea aradeana doreste obtinerea unui imprmut pe patru luni, urmand ca, daca echipa se va salva de la retrogradare sa se negocieze o mutare permanenta

Sursa:prosport
F#tem-as in banatenii lor ....
Campanie electorală cu UTA
Arad - Consilierii judeţeni s-au gândit să sprijine UTA, alocând, pentru început, un miliard.
Campanie electorală cu UTA

Consilierii judeţeni s-au trezit, astăzi, în faţa unei probleme delicate: să aloce sau nu bani clublui de fotbal UTA.

Cum campania electorală e în plină (chiar dacă mai sunt două luni până la începutul oficial) consilierii s-au ferit să spună nu propunerii venite din partea lui Atilla Duka.

La primul punct al ordinii de zi, privind bugetul propriu de venituri şi cheltuieli al CJA, consilierul Atilla Duka a propus alocarea a două miliarde de lei vechi pentru UTA. „S-a vorbit mult de UTA, dar cei din aministraţie au făcut prea puţine pentru acest club.

Consider că prin Centrul Cultural Judeţean, aşa cum s-a sprijinit turneul de tenis sau echipa de baschet, se pot da bani şi la UTA, măcar acum, la sfârşit de mandat. Sumele sunt mici pentru necesităţile acestui club, dar e un pas“, a susţinut Duka, acesta ţinând să precizeze că nu e vorba de campanie electorală.

Pro şi contra

Consilierii judeţeni s-au ferit să se împotrivească acestei propuneri, deşi, de obicei, Duka nu reuşeşte să-şi promoveze nici măcar un amendament.

Printre puţinii care au luat o poziţie mai clară pe acest subiect a fost Anieala Fâciu, aceasta susţinând că „bugetul nu e atât de roz, nu putem face pomeni electorale.

O să-mi atrag antipatia suporterilor UTA, dar am înţeles că echipa are un nou investitor, pe domnul Păunescu. Aceşti bani putem să-i alocăm spitalului judeţean sau la matern“.

Fostul senator Ioan Creţu a încercat să împace şi capra şi varza, declarându-şi sprijinul pentru UTA, „fanionul Aradului“, ca mai apoi să facă o adevărată teorie a modalităţii legale prin care s-ar putea aloca aceşti bani, soluţia fiind Centrul Cultural Judeţean.

Acelaşi Centru Cultural a fost pe placul consilierului Ion Miculescu, cu condiţia ca banii să se dea pe un proiect serios, dar şi a lui Adrian Ţolea, un alt susţinător al clubului UTA.

Bani doar pe proiect

Vicepreşedintele Gavril Buza a avut o slabă tentativă de a explica că la Centrul Cultural Judeţean sunt o mulţime de cereri, iar fondurile pentru proiecte sunt foarte mici, fiind expediat rapid de Atilla Duka, acesta cerând rezolvare problemei „până nu începe domnul Buza să plângă“.

În favoarea UTA-ei a intervenit şi preşedintele Iosif Matula, care a propus să se suplimenteze bugetul Centrului Cutural, cu suma de un miliard (aşa cum propusese Duka, celălalt miliard urmând să se dea la rectificare), iar UTA să vină cu un proiect viabil în urma căruia să se aloce bani.

Subiectul a fost închis prin votul generos al consilierilor, nu înainte, însă, ca reprezentantul PD-L, Ioan Moş, să explice că UTA are nevoie de milioane de euro, că fotbalul e o afacere în ziua de azi şi că „un miliard e frecţie la un picior de lemn“.

Argumente subţiri pentru consilierii judeţeni, care nu-şi puteau permite să refuze clubul acum, în prag de alegeri.

C.M.
sursa : http://www.aradon.ro/stiri/sport-uta/art...8-04415043
Igas: "Buga nu va veni la UTA"
Scris de Manager
Friday, 08 February 2008
Presedintele de onoare al "alb-rosiilor", Traian Constantin Igas, spune ca negocierile cu Rapidul pentru Mugurel Buga au esuat si ca - probabil - atacantul i se va alatura lui Razvan Lucescu sub Tampa. "UTA a vrut sa-l imprumute pe Buga pana in vara pastrandu-i contractul de la Rapid, iar apoi sa negocieze un transfer definitiv al jucatorului. Pe fir a intrat, insa, FC Brasov care doreste sa-l cumpere pe fotbalist, lucru care are mari sanse sa se realizeze. E pacat ca nu am reusit sa-l luam pe Buga, dar mai avem si alte variante pentru banda stanga, dar si pentru posturile de fundas central si chiar atacant." - ne-a declarat Igas, care a mai precizat ca in zilele urmatoare "Batrana Doamna" s-ar putea desparti de Rolando Edson.

"Suntem in discutii si pentru un atacant, in cazul in care ne vom desparti de Edson. Oricum, s-ar putea sa mai apara ceva surprize in lot in zilele ce urmeaza." - a adaugat Igas, care a confirmat faptul ca in acest moment Nicolae Bara a ramas - din nou - singurul finantator al "textilistilor". "Atat domnul Tiran, cat si domnul Paunescu, stiu acum exact ce inseamna UTA, ce nevoi are si cat de mult e nevoie de sprijinul lor. Daca dansii nu mai dau niciun semn de viata, noi nu-i putem obliga sa ne ajute. Probabil, domnul Bara va face de unul singur un ultim efort pana in vara, dupa care nu se stie ce va fi." - a concluzionat presedintele de onoare al "textilistilor".

http://www.sportarad.com/index.php?optio...&Itemid=86
bara a declarat pentru gsp.ro,ca el ii asteapta pe ce-i doi posibili investitori(tiran si paunescu) la UTA,dar daca ce-i doi nu vor mai veni nu e nici o problema ca poate si singur sa tina echipa si sa o scape de la retrogradare.:icon_cheesygrin:
Articolul complet de care vorbeste PSV

Bara: "Pot singur!"

Preşedintele Nicolae Bara a declarat ieri că perspectiva de a rămîne singurul finanţator al clubului nu-l mai îngrijorează. "Dacă vin domnii Păunescu şi Tiran, foarte bine. Dacă nu, asta este, merg singur. Să salvez echipa de la retrogradare pot şi de unul singur", a declarat Nicolae Bara. Altfel, noua societate pe acţiuni este aproape funcţională, structura fiind 51 la sută FCM UTA şi 49 la sută Bara.

sursa: gsp.ro
Nicolae Bara a intervenit telefonic la radio timisoara in emisiunea de azi de la ora 11 iar la intrebarea legata de ce i doi noi posibili parteneri el a declarat ca deocamdata se abtine de la orice declaratie pe acest subiect,dar ca ii asteapta pe ce i doi pe un ton foarte jovial,foarte increzator si surprinzator de linistit,tind sa cred ca se coace ceva foarte bun pentru UTA.
S-au dat salariile pe decembrie

Cel putin pana in 15 februarie, jucatorii "Batranei Doamne" au ajuns cu salariile la zi. Nicolae Bara ne-a marturisit ca utistii au intrat in posesia restantelor zilele trecute si ca nu vor mai fi probleme cu banii atata timp cat el se afla la UTA. "Era doar o chestiune de timp pana cand jucatorii trebuia sa-si primeasca drepturile. Dar, ei au fost siguri ca vor platiti in momentul in care i-am anuntat ca revin la echipa. Pana reincepe campionatul se va intra in normalitate la UTA, urmeaza sa rezolvam si problema datoriilor catre ceilalti jucatori exclusi din lot, dar si catre alte cluburi." - ne-a declarat principalul finantator al "alb-rosiilor", care din 15 februarie deschide usa pentru toti oamenii de afaceri care doresc sa intre in noua Societate pe Actiuni.

Speram ca saptamana viitoare sa inregistram si la FRF si LPF SA-ul, asa ca sa nu mai existe motive pentru care oamenii cu bani sa fuga de UTA. Vor stii exact in ce investesc, fiind siguri ca ajutorul lor financiar se va transforma in actiuni." - a precizat Bara. In prima instanta, majoritatea in SC UTA 1947 SA va fi detinuta de vechea asocitie sportiva FCM UTA, cu 51% de procente, pentru ca restul sa fie impartita intre cei care vor finanta gruparea "textilista", deocamdata singurul actionar fiind Nicolae Bara. -sursa sportarad
UTA s-a transformat în societate pe acţiuni

NewsIn / FCM UTA şi-a schimbat forma de organizare şi s-a transformat din asociaţie sportivă non-profit în societate pe acţiuni, iar Nicoale Bara a revenit ca investitor la gruparea arădeană.

"În cursul săptămânii viitoare, noua societate comercială va fi înregistrată la FRF şi LPF, astfel încât UTA să-şi poată susţine legal şi sub acoperire regulamentară activităţile în cadrul Federaţiei şi Ligii Profesioniste de Fotbal. Societatea comercială pe acţiuni reprezintă viitorul în fotbal, într-o asemenea organizare investitorii nu aruncă banii de pomană, au banii protejaţi", a declarat Nicolae Bara.

FCM UTA a trecut în cadrul unei societăţi comerciale pe acţiuni, denumită SC UTA 1947 SA Arad, şi deoarece schimbarea s-a realizat în plin campionat, vechea asociaţie sportivă FCM UTA, una non-profit, a devenit, cu 51%, acţionar majoritar al noii societăţi comerciale, deoarece deţine licenţa de club profesionist şi toţi jucătorii. Restul acţiunilor, 49%, sunt deţinute de omul de afaceri Nicolae Bara, care a revenit astfel oficial ca investitor şi proprietar al clubului arădean.

Din asociaţia non profit FCM UTA, cea care deţine pachetul majoritar de acţiuni, fac parte Nicolae Bara, Teodor Lupşa şi asociaţia Suporter Club UTA, o grupare a susţinătorilor arădeni.
Spuneti voi va rog de unde naiba vine 1947?,ca pe mine ma doare inima cind vad anul asta atasat la numele UTA.
Anul primului titlu de campioana. Cel putin asta a fost raspunsul lui Bara.
Bine ca nu am luat primul titlu in anii 80.(si aici inchei offtopicul)
Multumit de remiza cu sarbii

Desi echipa sa nu a castigat impotriva lui FK Smederevo, Marin Barbu se declara multumit de prestatia jucatorilor sai, poate mai putin de cea a lui Mircea Ilie. "Ne-am aparat in general bine, am pasat, am alergat si ne-am creat cateva ocazii mari de gol. Din pacate, Mircea Ilie, care, cateodata mi se pare prea deconectat, a ratat nepermis. Are noroc ca rezultatele nu ma intereseaza in mod deosebit in aceasta perioada, dar va trebui sa-si revina daca vrea sa joace. Important este ca am facut un antrenament bun, iar jucatorii primesc mai multa incredere avand meciuri in picioare." - ne-a declarat tehnicianul UTA-ei, care si-ar fi dorit sa sara peste meciul amical de maine, impotriva lui Sahtior Soligorsk (Belarus). "Avem destui jucatori accidentati si practic, aproape sigur, vom juca cu aceeasi fotbalisti care au evoluat si astazi. Chiar si azi s-a vazut o anumita oboseala in joc, iar maine ar putea fi si mai rau. Speram sa facem fata si sa nu mai pierdem alti jucatori pentru accidentari. Nici acum nu sunt probleme mari, caci cu exceptia lui Marincau si Roszel, restul vor reveni pe gazon zilele ce urmeaza, dar ar fi bine sa evitam problemele suplimentare." - a mai spus Barbu, care, astazi nu a putut conta pe numai putin de noua jucatori: Mihut, Marincau, Simao, Melinte, Polgar, Hora, Hidisan, Roszel si Baltoi.

Rosel inca nu si-a revenit dupa intinderea musculara suferita in primul meci amical din Antalya, iar Marincau a suferit o entorsa de gradul doi si va trebui sa stea departe de gazon cel putin doua saptamani. In aceste conditii, Marin Barbu mai are neaparat nevoie de un fundas central, dar gandurile antrenorului se indreapta si spre un mijlocas stanga. "Daca va veni Amoreirinha de la Cluj, trebuie sa-i verificam si lui potentialul fizic. De exemplu, Oliveira are calitati foarte bune, se vede ca e fotbalist, dar nu e prea pregatit. De Gurita vom trage si ne vom folosi la maximum la experienta sa, dar de acum inainte o sa avem nevoie de jucatori cat mai bine pregatiti de meciurile oficiale. Cu un fundas central si un mijlocas stanga eu zic ca vom fi in regula." - este de parere "principalul" din Calea Aurel Vlaicu.
Sursa: http://www.sportarad.ro

EGAL CU SARBII

REMIZA UTA a terminat la egalitate penultima partida amicala sustinuta ieri în cantonamentul din Antalya.

Aradenii joaca doua meciuri în doua zile, iar primul dintre acestea, cu sârbii de la FK Smederevo, s-a încheiat cu scorul de 1-1.

Cu intentia de a avea mai multi jucatori odihniti si pentru amicalul de astazi, cu Sahtior Soligorsk (Belarus), antrenorul Marin Barbu nu a facut decât doua schimbari de-alungul partidei cu echipa din prima liga a Serbiei, în afara de primul "11" pe teren mai intrând doar portarul Marius Mârne si Florin Dan. Nici problemele medicale nu i-au ocolit pe aradeni, Ioan Hora si Florin Hidisan, care ar fi trebuit sa intre pe teren de-a lungul meciului, ramânând pâna la urma pe tusa din cauza unor usoare accidentari.

Astazi, UTA joaca ultimul amical al perioadei de pregatire din Antalya, urmând ca mâine delegatia alb-rosilor sa revina în tara. Pâna la începerea campionatului, aradenii vor mai juca un singur amical, pe teren propriu, cu CFR Timisoara. Meciul este programat pe 17 februarie, fiind singura ocazie pentru jucatorii noi de a se "prezenta" în fata suporterilor înaintea debutului oficial.
Sursa:prosport
Barbu: "Destule semne ingrijoratoare"

La capatul celor 11 zile de cantonament in Antalya, antrenorul "Batranei Doamne" recunoaste ca s-au adunat cativa nori negri deasupra echipei fanion a orasului, care trebuie risipiti cu doua-trei transferuri de valoare in urmatoarele zile. Dupa ce UTA a castigat doar doua meciuri, cu echipe din ligile 3 si 4 (Unirea Branesti - Romania si Borusia Moenchengladbach II - Germania), a remizat cu FK Smederevo, iar in rest a pierdut cu turcii de la Eskisehirspor, Ankaragucu, ucrainienii de la Metalurg Kuzbas si bielorusii de la Sahtior Soligorsk, Marin Barbu declara ca: "Sunt destule semne ingrijoratoare. In primul rand, jucatorii nostri continua sa se accidenteze foarte usor si trebuie neaparat facut in acest sens. Apoi, daca nu vom transfera de urgenta doi fundasi centrali, dintre care macar unul sa fie de nivelul titularului Chita, vom avea mari probleme. Ar mai fi nevoie si de un mijlocas stanga, dar problemele mari sunt in defensiva."

Tehnicianul "textilistilor" mai subliniaza ca singurul jucator venit la UTA in aceasta iarna care a devenit deja util echipei este Radu Marginean. "Oliveira are calitati, dar inca nu a intrat in joc cu adevarat. Gurita e imprevizibil, ne va ajuta cu siguranta, iar pe Marincau nu stiu cand ne vom putea baza din moment ce acum e accidentat si oricum va mai trebuie sa recupereze din pregatire. In schimb, Marginean este deja util si asta si datorita faptului ca are multa ambitie." - a adaugat "Magiun", care a si renuntat la fundasul Nitu, venit in probe de la Dinamo II. "Nu am timp sa cresc jucatori, pentru ca acum trebuie sa indeplinim un obiectiv important. Asa, mai bine ii tin in lot pe toti jucatorii tineri de la UTA, de ce sa mai aducem altii de la celelalte echipe? Avem nevoie de jucatori cu experienta in Liga 1 si cat de cat pregatiti." - a mai Marin Barbu, care asteapta rezolvarea imprumuturilor clujenilor Amoreirinha si Viera. Ambii sunt fundasi centrali, cu mentiunea ca primul dintre ei poate juca si pe cele doua benzi.

In fine, Barbu a surprins si o parte pozitiva a cantonamentului din Antalya. "Se vede ca atunci cand suntem concentrati, atenti in fiecare moment al jocului, punem probleme oricui. Din pacate, nu au fost foarte multe momente din acestea in Turcia, dar ne putem revansa in campionat. Important este sa recuperam jucatorii accidentati si sa mai reusim sa ne intarim cu 2-3 fotbalisti macar de nivelul titularilor nostri." - a incheiat "principalul" din Calea Aurel Vlaicu.

http://www.sportarad.com
Maine, se semneaza actele pentru clujeni
Scris de Manager
Monday, 11 February 2008
Delegatia "Batranei Doamne" a revenit din Turcia in jurul orei 12, la Bucuresti, pentru ca de acolo o parte a jucatorilor sa imbarce intr-un alt avion cu directia Timisoara. Cativa fotbalisti au decis sa profite de cele doua zile libere si sa-si vada familiile, pentru ca fotbalistii lui CFR sa fie insotiti, deseara, de Paul Cazan si Marius Mitran la Cluj, unde maine ar trebui sa se parafeze actele pentru imprumtul lor la UTA pana la finalul campionatului.

Lui Radu Marginean si Pedro Oliveira li se va alatura Daniel Amoreirinha (foto) si - probabil - ivorianul Viera, un fundas central de 1,92 metri. "La ora 17 plecam de la Bucuresti, iar pana maine trebuie sa rezolvam situatia jucatorilor promisi ca imprumut de CFR Cluj." - a recunoscut directorul executiv al UTA-ei, Paul Cazan. Pe de alta parte, la Bucuresti, Nicolae Bara studiaza varianta imprumuturilor lui Lemnaru (Dinamo) si Cristocea (Steaua}. De asemenea, Raul Marincau va semna un contract cu UTA valabil pana in vara, cu posibilitate de prelungire pe inca trei ani.

http://www.sportarad.com/index.php?optio...&Itemid=86
Sefi noi la UTA

Luni, 11 Februarie 2008 - Sportarad.com

Nicolae Bara a anuntat ca pe 15 februarie va face cunoscuta componenta noului staff adiministrativ al "Batranei Doamne". Se anunta cateva schimbari majore, cea mai importanta fiind numirea unui director economic, care se va ocupa de tot ce inseamna finante la gruparea fanion a orasului. Din informatiile noastre, cel care va ocupa aceasta functie va fi Florin Mocanu, inginer la Frigotehnica SA si ginerele Stefanei Badila, contabila sefa si actionara la societatea comerciala prezidata de Nicolae Bara. Saptamana trecuta, Mocanu a si facut o sedinta fulger la sediul clubului din Calea Aurel Vlaicu, urmand sa revina la Arad cel mai probabil la sfarsitul acestei saptamani.

Pe de alta parte, se anunta ceva schimbari si la functiile executive in club. Se aude ca Marcel Coras se va ocupa de Centrul de Copii si Juniori al clubului, iar Paul Cazan va fi numit director sportiv in locul sau. In aceste conditii, ar trebui numit si un presedinte executiv, variantele George sau Adrian Alexandrescu fiind tot mai departe (?) de a se realiza.
Reference URL's