(06-06-2010 01:18 PM)Redpunk_One Wrote: [ -> ]Unii suporteri nu vor sa inteleaga sau chiar nu sunt capabili sa o faca fiind limitati de capacitatile intelectuale. Nu e nici o problema voi incerca sa explic inca odata , chiar daca pentru unii stiu ca nu e necesar iar pentru altii e inutil, am sa o fac totusi .
Anul trecut eram in pragul desfiintarii cu datorii de milioane de euro si fara nici un jucator (zero) . Fara sprijinul unui investitor si fara un sprijin serios al autoritatilor, doar cu suporterii de partea ei ,UTA refuza sa moara. A venit Popa si Meszar dupa niste discutii cu falca si am plecat la drum cu jucatori adunati de prin judet gratis si cu salarii cat mai mici, cu 500.000 de la universitatea de vest Vasile Goldis , cu 250.000 de euro de la clm si cj .......si cu un lot valoros de juniori si jucatori de perspectiva a Gloriei Arad sau mai bine zis ai lui SI.
Neavand parghiile necesare , a se citi bani sau pozitii de pe care sa negocieze, UTA a fost nevoita sa se multumeasca cu orice ajutor primit. S-a ajuns astfel in situatia de a pleca la drum cu mai bine de 10 jucatori imprumutati, jucatori de care insa avea neaparata nevoie pentru a face fata rigorilor ligii a II-a la standardele pe care le impune un club de talia UTA-ei, jucatori insa care nu erau ai UTA-ei si care dupa un sezon urmau sa se intoarca la cluburile de unde au plecat.
Intre timp insa tavalugul de datorii acumulate venea peste club si saptamana de saptamana UTA se vedea nevoita sa achite presata de termene limita sume mari de bani , datorii acumulate in perioada antemergatoare. Pentru stingerea acestor datorii s-au achitat 400.000 de euro de SI , 450.000 euro de catre Gio (din care se pare ca undeva la 250.000 sunt tot bani de la SI) si cateva zeci de mii de la diversi sponsori ocazionali (Pistru,etc).
Pe langa aceste sume SI a achizitionat un autocar pentru transportul echipei , dar a si refuzat in iarna o oferta de 5-600.000 de euro pentru Balgradean si Tucudean din partea clujenilor de la dinamo3 .
Revenind in zilele noastre se pare ca asistam la un conflict intre doua tabere (oarecum surprinzatoare dupa cum s-a plecat la drum) una compusa din Popa si falca si alta din SI . Gio , Meszar sau Dorin sunt doar pioni se pare in acest conflict , pioni pe care se pare ca tabara lui falca vrea sa ii elimine odata cu SI si jucatorii acestuia.
Partea proasta a lucrurilor este ca UTA este la mijloc in acest conflict si pierde jucatori valorosi pe care ii putea primi gratis daca nu ar fi fost acest "razboi" .
Partea buna a acestui conflict este ca ....exista. Adica sunt doua tabere care se bat pentru UTA (teoretic fiindca eu in "interesul" asta subit a lui falca nu am incredere!) si au fiecare un proiect .
Daca e sa tragem o concluzie ,bazata pe fapte nu speculatii, atunci puteam spune ca UTA pierde mai mult din omogenitatea echipei decat financiar ,sumele cu care SI a ajutat UTA in acest campionat depasind in valoare un eventual procent din vanzarea acestui lot catre alte echipe .
Ramana componenta moralitatii si a caracterului unora dintre actori care au parasit corabia primii inainte de sfarsitul campionatului si aici il includ si pe "marele" Popa , alaturi de jucatori.
ps. Se pare ca SI nu a cerut bani din vanzarea acestor jucatori ci doar un procent de 50% dintr-o vanzare ulterioara . Cum ziceam pacat de acest conflict fiindca pierdem jucatori care peste 1-2 ani UTA i-ar fi putut vinde pe bani buni .Sa speram ca proiectul lui falca se va materializa fiindca altfel nu inteleg de ce trebuia sa pierdem acesti jucatori , doar pentru un razboi al orgoliilor intre falca si SI .
Comentariu:
Mare confuzie in capul unora!
-deci,unii suporteri sint idioti,ce nu pot pricepe,altii sint inteligenti,pricep,si asta e tot ce putea spera UTA. Nu accept ideea,deci nu vreau sa pricep sau nu pot fi inteligent ca altii.
-" A venit Popa si Meszar dupa niste discutii cu falca si am plecat la drum cu jucatori adunati de prin judet gratis si cu salarii cat mai mici, cu 500.000 de la universitatea de vest Vasile Goldis , cu 250.000 de euro de la clm si cj .......si cu un lot valoros de juniori si jucatori de perspectiva a Gloriei Arad sau mai bine zis ai lui SI."
Iata salvatorii,veniti cu suflet curat ! Sandu I,Meszar,Gio iubeau ,deci UTA,nu urmareau castiguri ! Sint buni,rau de buni,dupa unii. Dupa mine sint "sugative",buni prevazatori in a ce va urma.
Marii profitori sint tocmai astia,veniti pe post de salvatori ,adica Meszar,SI,si "ultimul pe lista cu voia Dv",I. Popa,care in plus ne mai si dadea lectii de cum se iubeste UTA
-"Neavand parghiile necesare , a se citi bani sau pozitii de pe care sa negocieze, UTA a fost nevoita sa se multumeasca cu orice ajutor primit. S-a ajuns astfel in situatia de a pleca la drum cu mai bine de 10 jucatori imprumutati, jucatori de care insa avea neaparata nevoie pentru a face fata rigorilor ligii a II-a la standardele pe care le impune un club de talia UTA-ei, jucatori insa care nu erau ai UTA-ei si care dupa un sezon urmau sa se intoarca la cluburile de unde au plecat. "
Bla .bla .bla,nu puteam lua jucatori decat de la Meszar,Gio si SI,nu gaseam altii. Pe Mitu si Toba de ce i-au mai aduis ?.Sa fim seriosi UTA acum e la fel de devalizata ca si cind au venit astia. Raman bani de dat pentru la Vasilievici,inca datorii la SI,la Pietraru,lot lipsa,salarii neplatite la jucatori,in schimb deplasari de echipa cu pretentii,antrenor de 6000 Eu/luna,(+inca 3 secunzi)ca-n divizia I.Astia doar au tocat banii adusi de altii,putini cit au fost,au lasat jaf in urma.
-Daca nici acum unii suporteri nu accepta ca au iubit himere,sacali si oameni, care si-au vazut doar interesul e chiar grav. Sau poate unii nu posteaza dezinteresat.
Deci UTA se putea mentine in divizia a II-a lejer la valoarea acesteia,puteam aduce jucatori ai clubului,care sa ramana,avea si clubul juniori,nu suporterii voiau promovarea,ci conducatorii,dar o voiau ,doar ca sa ne minta,nu efectiv,ca paravan pentru afaceri.Isi vor cere banii inapoi,pina la ultimul Euro. Problema e ca de acum nimeni nu mai are incredere in ei,sa-si dea demisia ,nu putem spera ("ursul nu pleaca de la miere").Daca suporterii ii vor mai sprijini,anul urmator va fi JALE.Nu plac cei ce vad inaintea altora,"cum arata aisbergul".Vara e lunga ,unii vor urla toata vara ca "s-a facut tot posibilul,am atins maximul posibil",sa-i creda cine vrea.Eu cred ca anul asta UTA a fost din nou pacalita,mintita,chiar de unii care se dadeau mari iubitori.In fond,nimic nou sub soare.Pentru mine singura solutie-cumva valabila este sa treaca total la Universitatea V Goldis,sa scape de "iubitori interesati". Nu va fi bogatie,dar nici furt ca anul asta.