Forum Oficial al UTA Arad

Full Version: Stiri despre UTA 2007-2011
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
la 21.oo teoretic.

UTA: Nicolae Bara şi Bobby Păunescu s-au asociat pentru a finanţa clubul arădean
Luni 21 ianuarie 2008, 18:58

Fostul patron al clubului UTA, Nicolae Bara, a declarat astăzi, pentru NewsIn, că el şi omul de afaceri Bobby Păunescu au ajuns la un acord privind înfiinţarea unei societăţi comerciale pe acţiuni care va avea ca scop finanţarea echipei de fotbal arădene.

"Am decis să revin la UTA pentru jucători şi pentru suporteri. Am ajuns la o înţelegere cu Bobby Păunescu şi împreună, prin firmele noastre, vom finanţa clubul UTA. Aşteptăm răspunsul la o ofertă de a investi alături de noi, din partea unui alt om de afaceri, domnul Virgil Tiran. Dacă va agrea ideea, este binevenit", a declarat Bara.

Acesta a mai spus că deja a luat contact cu jucătorii echipei, cărora le-a transmis încurajări şi le-a dat asigurări că nu vor avea probleme financiare. "Primul lucru pe care l-am făcut a fost să anunţăm jucătorii şi antrenorii că îşi vor primi salariile şi că vor avea toate condiţiile de a-şi îndeplini obiectivul", a mai spus Bara.

Bobby Păunescu este patronul unei firme cu sediul în Arad, care va construi 4.000 de locuinţe şi un mall în Arad.

Nicolae Bara a avut mai multe întâlniri în ultimele săptămâni cu omul de afaceri de orgine română Virgil Tiran, din Chicago, care şi-a manifestat interesul de a prelua echipa arădeană.

Formaţia UTA se confrunta cu mari probleme finaciare după ce foştii patroni, Sandu Ion şi Nicolae Bara, se retrăseseră de la finanţarea echipei, la jumătatea lunii decembrie. Clubul arădean are de plătit restanţe salariale către jucători în valoare de 200.000 de euro, 660.000 de euro către cluburile FC Argeş, Dinamo Bucureşti, CFR Cluj, Bellinzona şi Sheriff Tiraspol în contul unor transferuri, precum şi un milion de euro sub formă de TVA către stat.

Sursa: NewsIn
uno mas:

Bobby Păunescu, patron la UTA Arad

Finanţatorul grupării UTA Arad, Nicolae Bara, a anunţat luni că a ajuns la un acord cu omul de afaceri George Marius "Bobby" Păunescu în privinţa preluării pachetului majoritar de acţiuni al clubului.

În viitoarea societate pe acţiuni în care va fi transformat clubul UTA Arad, pachetul majoritar va fi deţinut de firma IMAR SA Arad, patronată de Bobby Păunescu, în asociere cu societatea Frigotehnica, aparţinând lui Nicolae Bara.

Bara susţine că s-a înţeles cu Păunescu încă de duminică seară în privinţa preluării clubului, însă a făcut anunţul oficial doar luni, după amicalul pe care UTA l-a câştigat, cu scorul de 3-1, în faţa formaţiei Poli Iaşi.

"I-am sunat după meci şi le-am spus să stea liniştiţi că toate s-au rezolvat. Vor fi plătite datoriile către CFR Cluj, Dinamo, Bellinzona, FC Argeş şi Tiraspol şi vor avea loc şi transferuri pentru întărirea lotului. Dacă Marin Barbu îl doreşte pe Radu Mărginean, de la CFR, este ca şi transferat", a explicat Bara.

De asemenea, Nicolae Bara a discutat despre preluarea clubului cu mai mulţi oameni de afaceri: Victor Guşan, patronul clubului Şeriff Tiraspol, cetăţeanul american de origine română Virgil Tiran, dar şi cu fostul preşedinte al clubului, italianul Roberto Pasini, care reprezenta doi afacerişti italieni interesaţi de UTA.
Halagian la UTA ?
Dupa ce lucrurile in ceea ce priveste viitorul la nivel de conducere a clubului s-au rezolvat, au aparut si primele discutii pentru intarirea echipei. Nicolae Bara a precizat ca Radu Marginean este aproape sa imbrace din nou tricoul UTA-ei, insa omul de afaceri bucurestean doreste sa intareasca si banca tehnica. Cu toate ca a anuntat ca Marin Barbu va ramane pe postul de antrenor principal, se pare ca zilele urmatoare va fi adus un om cu o mare experienta in fotbalul romanesc. Conform http://www.sptfm.ro, postul de radio patronat de Nicolae Bara, UTA negociaza cu Florin Halagian (foto) venirea acestuia pe un post in stafful tehnic. Reputatul tehnician ar urma sa devina director tehnic si sa se sfatuiasca cu Marin Barbu in ceea ce priveste primul 11 si planurile tactice.
sursa:sportarad.com
In sfirsit vesti bune ! Multumim lui Dumnezeu !
Cu toate ca greul de abia acum incepe, se cuvin felicitari tuturor suporterilor care au crezut in UTA in aceste momente grele. Felicitari si pentru Suporter Club UTA !
sunt vesti bune intr-adevar insa evenimentul nefericit de ieri mi-a impietrit inima. nu ma pot bucura.
pentru mine ziua de 21 ianuarie nu reprezinta salvarea UTA-ei ci disparitia unui mare UTIST, unul dintre cei mai mari...
Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca!
Doamne, ce viata...
Inca nu-mi vine sa cred!
Discutiile cu Halagian, confirmate
Scris de Editor
Tuesday, 22 January 2008
Marius Mitran a confirmat astazi, la emisiunea "Executie in direct" de la Sport Total FM, ca tratativele pentru aducerea lui Florin Halagian la UTA sunt in derulare. "Exista o discutie cu domnul Florin Halagian, asteptam un raspuns din partea sa. Nu pentru postul de antrenor principal, domnul Halagian e, de mai multa vreme, un prieten si un consilier al domnului Bara", a precizat Mitran. "Armeanul", care a evoluat o scurta perioada si la Vagonul Arad, a antrenat echipele FC Arges (castigand doua titluri), Dinamo, Steaua, FC Brasov, FC Inter Sibiu, Victoria Bucuresti, FC Brasov, FC Olt, FC National, FC Bacau, Ceahlaul Piatra Neamt. In ultima perioada, a fost observator si director tehnic al loturilor nationale.

http://www.sportarad.com

MDA ! Dupa furtuna il mai vedem si pe Mitran !!! JEG
IN CRIZA DE TIMP http://www.prosport.ro
Joi, 24 Ianuarie 2008

Schimbare - Adrian Anca ar putea fi cât de curând coleg de echipa cu Cosmin Pascovici
[/i] UTA încearca sa se miste cât mai repede pe piata transferurilor, pentru ca si asa s-a pierdut startul pregatirii de iarna.

In urma cu trei saptamâni, în criza, oficialii utisti se gândeau sa vânda jucatori pentru a salva clubul de la faliment. Acum sunt disperati sa întareasca lotul.
La începutul anului, când doar se vehiculau variante legate de noi investitori, oficialii utisti cautau echipe pentru Edson, Simao, Hora, Hidisan, Baltoi sau Balan în ideea de-a face rost de un milion si jumatate de euro pentru a salva gruparea. Acum, Nicolae Bara, revenit la club într-un parteneriat cu Bobby Paunescu, a anuntat ca UTA va renunta la fotbalisti de baza numai în cazul unor oferte deosebite. "Nu am revenit la Arad ca sa retrogradez UTA. Vreau sa ofer un plus de calitate lotului, ma gândesc sa aducem patru-cinci fotbalisti, nicidecum sa vând. Recunosc însa ca daca va fi vreo oferta iesita din comun, ne vom mai gândi, dar pâna la vara nu avem de gând sa vindem jucatori, ci sa cumparam. Edson si Simao nu sunt de vânzare, ei vor pleca vineri în Portugalia pentru a-si petrece minivacanta alaturi de familii. A mai existat o oferta clara, pe care am refuzat-o, dar nu vreau sa vorbesc despre ea, deoarece este de domeniul trecutului", a declarat Nicolae Bara. El s-a referit la Florin Hidisan, care a fost solicitat de FC Vaslui, dar oferta a fost respinsa.

Pe de alta parte, cel mai rasunator nume care ar putea ajunge la Arad este cel al clujeanului Adrian Anca.

Altfel, în cursul zilei de astazi este asteptat raspunsul americanului Virgil Tiran vizavi de posibilitatea unei asocieri cu Nicolae Bara si Bobby Paunescu. "Am înteles ca voi fi anuntat joi (n.r. - azi) despre intentiile domnului Tiran, pe care îl asteptam sa investeasca alaturi de noi. La UTA nu este circuit închis, acceptam si alti actionari", a completat Nicolae Bara.
Sebastian SICLOVAN

ColoniaUTA

Toate bune si frumoase ! Bine ca UTA are investori .Si seriosi.
Acum cred ca ar trebui sa ne focalizam atentia pe pregatirea echipei si pe jucatori.Pe ei nu trebuie sa-i scapam din colimator.24/7.
Sa nu uitam ca sintem inca cu piciorele in apa rece!!Pentru salvare trebuie luptat,si sa mai terminam cu ABBA.Timpu sa privim mai sus>UEFA la anu,ca sa se justifice investitia in UTA.
In urma cu doar 2 minute, la stirile sportive de pe TVR Timisoara s-a anuntat ca Virgil Tiran si-a dat acceptul pentru a intra in randul actualilor finantatori si al viitorilor actionari ai UTA-ei. Nu s-a precizat valoarea investitiei sau procentul viitoarelor sale actiuni.
am aflat de doua minute ca igas a declarat pe tvr timisoara ca tiran s-a hotarit sa se alature lui nicolae bara si bobby paunescu in noul proiect UTA,doamne atit sunt de optimist ca dupa multi ani in care am fost umiliti si batjocoriti vor redeveni iarasi ce am fost.
Am mai aflat din unele surse proprii ca suntem foarte aproape sa ii luam pe frunza si croitoru
Eu nu stiu nimic de Frunza sau de Croitoru dar oricum ar fi bine daca ar veni, iar despre Tiran e bine ca s-a hotarat sa vina.
E senzational ca si-a dat si Tiran acceptul. Acum ma pot gandi ca la anul UTA va juca in cupele europene. Si ma gandesc foarte serios.
Lalatovic, Marginean si Anca, singurele "piste" confirmate

Cu siguranta, "Batrana Doamna" se va intari cu 4-5 jucatori pana la debutul partii a doua a sezonului, noua conducere fiind constienta de necesitatile lui Marin Barbu. Fundasul Nenad Lalatovic va ajunge in aceasta seara la Arad, maine dimineata va efectua vizita medicala, urmand sa revina la UTA marti, pentru a se imbarca pentru cantonamentul din Antalya. Luni, Nicolae Bara este asteptat la Cluj de conducerea liderului pentru a achita datoria de 180.000 de euro pentru Florin Dan si Roszel, dar si pentru a discuta despre imprumututurile sau vanzarile definitive ale lui Marginean si Adrian Anca (foto) la Arad. Pentru ultimul dintre ei e - totusi - dificil sa se desparta de formatia din Gruia, blondul atacant avand marea sansa sa castige un titlu de campion al Romaniei, chiar daca acest lucru s-ar intampla din postura de rezerva.

Restul "pistelor" sunt doar idei in momentul de fata, ipoteze. Bineinteles, aradenii se gandesc la jucatorii renegati de Steaua, Cristocea si Croitoru, mai ales dupa ce acestia au ratat un transfer la Vaslui, dar negocirile cu Gigi Becali nici nu au demarat inca. De asemenea, relatiile bune dintre Nicolae Bara si sefii lui Dinamo s-ar putea concretiza intr-un transfer sau macar imprumut, cel mai mult vehiculandu-se numele mijlocasului ofensiv Vranjkovic, dar si al atacantului Liviu Ganea. UTA ar putea face cumparaturi si de la Ceahlaul Piatra Neamt, jucatori ca Viorel Frunza sau Schumacher fiind interesanti in profil ofensiv.
Aseara, Traian Constantin Igas, presedintele de onoare al "alb-rosiilor" a primit confirmarea ca Virgil Tiran este aproape de a li se alatura lui Nicolae Bara si Bobby Paunescu in conducerea clubului UTA. Omul de afaceri din Chicago a vorbit prin telefon si cu Bara, care i-a confirmat implicarea lui Paunescu, iar Tiran a mai ramas sa se gandeasca pana cel tarziu maine daca va accepta o asociere in trei. Oricum, semnalele sunt pozitive, dupa cum ne-a marturisit Traian Constantin Igas. "Ne-a comunicat ca are acceptul familiei si al asociatilor sa se implice la UTA. Probabil ca va sosi zilele urmatoare in Romania pentru a se pune la masa cu ceilalti actionari si a discuta procente. Deocamdata, domnul Tiran a studiat impreuna cu domnul Bara modalitatea prin care sa bage deja bani in club, pentru a se achita cat mai repede salariile catre jucatori si datoriile la alte cluburi." - ne-a declarat presedintele de onoare al "textilistilor", care pariaza pe un "triumvirat" la clubul fanion al orasului.

sportarad.ro
Ar fi extraordinar sa se implice si domnul Tiran.Cred ca in acest mod se vor rezolva si problemele ce le-am avut pe partea de managment si marketing
O veste extraordinara ca Tiran se alatura ca investitor. De vazut cum va gestiona distanta si smecheriile din Romania. Si eu visez deja la UEFA dar si la titlu. Doamne dale minte sa se inteleaga mult deacum incolo.
Sa nu uitam ca si in vara am sperat la cupe europene, prima data sa ne salvam de la retrogradare si dupa acea sa vorbim si sa nu uitam ce am patit si cu Sandu Ion sa speram ca nu vom pati la fel si acum.
adevarul e ca sandu ion e cam unic,unde e el prafu se alege
Barbu, "spion" in liga a doua portugheza
Scris de Manager
Friday, 25 January 2008
Dupa o intalnire cu Nicolae Bara la Bucuresti, Marin Barbu se va imbarca in aceasta seara spre Portugalia, acolo unde maine seara va urmari o partida din liga a 2-a lusitana. "Voi asita la partida dintre Vizela si Estoril, cu sarcina de a identifica fotbalisti care ne-ar putea ajuta in retur. Posturile deficitare raman aceleasi: fundas si mijlocas central, poate atacant. Prioritate au jucatorii romani, dar daca nu ne intelegem cu cluburile cu care negociem trebuie sa avem pregatite alte variante." - ne-a declarat antrenorul "textilistilor", care-si pune sperante mai ales in discutiile cu CFR Cluj. "Nu doar Marginean ne-ar interesa de la Cluj, ci si alti jucatori pusi pe lista de liderul campionatului." - a recunoscut Barbu.

Ceilalti fotbalisti refuzati deocamdata de Ioan Andone in Gruia si care nu si-au gasit deja angajamente sunt: Oliveira (mijlocas defensiv), Canales (atacant imprumutat de la Benfica pana in vara) si Mojica (un bolivian care este mai mult la lotul national decat la echipa de club). Ar mai fi si Frunza, insa Barbu spune ca acesta din urma iese din calcule. In schimb, utistii vor insista si pentru transferul sau imprumutul lui Adi Anca, dar sansele ca atacntul de 31 de ani sa ajunga la Arad sunt mici.

Sa stea Anca la Cluj ca nu aveam nevoie de fitzele lui. Jucatorii din liga a doua Portugheza sunt peste cei autohtoni din prima liga??
Reference URL's