ca o fi Bara-Tiran sau Bara -Gusan ...amandoua suna bine....macar de-ar fi una dintre ele....nu mi-ar displace nici un parteneriat intr-un S.A. cu Gusan 40 %,Bara 35 % si Tiran 25% (procente aleatoare dupa averea fiecaruia...)...dar deja astea sunt vise de Champion's League ...
Ambele variante(Tiran & Tiraspol) iau in calcul doar o participare de cel putin 51%, asa ca e exclusa ideea ta.
ok,Tiraspol 51%- Bara 49% sau Tiran 51%-Bara 49%...asa sa fie....una dintre ele si ar fi beton..sincer l-as regreta pe Bara daca ar pleca definitiv...a fost stalpul de sustinere al UTEI timp de 2 ani cand altii au incercat sa o scufunde...asta-i adevarul
TIRAspol nu doreste 51% dragul meu ci 100% insa si-ar fii dorit sa vina din vara nu de acuma. problema este ca Bara nu cred ca mai are incredere intr-un nou parteneriat 50-50 (pt ca doar actiunile vor fii 51-49 pt a avea putere decizionala doar unul dintre ei) si nu stiu daca vrea sa mai investeasca 1,5 mil euro pana la vara cat ar fii cam necesar ,parerea mea. .....dar daca tu ai alte informatii te rog impartele si cu noi!!!
Doamne Fereste-ne de maestru, edenbeast! sper ca ai glumit!
asa mai bine un antrenor de tenis cu piciorul sau de fotbal in sala!
albrosu Wrote:Ambele variante(Tiran & Tiraspol) iau in calcul doar o participare de cel putin 51%, asa ca e exclusa ideea ta.
crristi Wrote:...a fost stalpul de sustinere al UTEI timp de 2 ani cand altii au incercat sa o scufunde...asta-i adevarul
Un stalp de sustinere solid construit pe un teren miscator si nisipos numit Lacatus... asta-i adevarul... complet!
@redpunk_one: ma refeream la faptul ca unii continua sa vada doar luminile lui Bara. Corect ar fi sa luam in calcul si umbrele "managementului" sau pentru ca si aceste umbre ne-au adus in situatia actuala. Altfel... ce vina au baietii de la fotbal in sala? :)
sunt mai grasi si cand dau de fotbalul practicat "outdoor"(ca sa zic asa) se pierd!!! ;)
"Poate voi ramane si eu"
La capatul a trei zile de discutii cu posibilii investitori la echipa fanion a Aradului, Nicolae Bara ia in calcul si o revenire la UTA din postura de asociat intr-o viitoare Societate pe Actiuni. Atat Virgil Tiran, omul de afaceri din Chicago, cat si cei de la Sheriff Tiraspol, i-au propus fostului presedinte al "Batranei Doamne" sa ramana in organigrama clublui, iar Bara cantareste serios aceasta posibilitate.
Pentru moment, insa, fostul finantator principal spune ca nu s-a intamplat nimic concret si echipa inca nu are stapan. "Inainte de toate, trebuie sa primesc un raspuns concret din partea moldovenilor sau a domnului Tiran. Deocamdata, au fost doar discutii intre noi, un lung proces de acumulare de date despre ceea ce exista la club in momentul de fata, dar nu am primit ok-ul din partea nimanui. Atata doar, la despartirea de mine, nici cei de la Tiraspol, nici domnul Tiran, nu au spus nu, ci mai degaraba au lasat impresia ca sunt interesati de o implicare la UTA. Raspunsurile afirmative le pot primi in orice moment, dar, cel putin din punctul meu vedere, pana nu se semneaza acte, nu consider ca s-au rezolvat problemele la UTA." - a precizat Bara, care recunoaste ca putea primi chiar astazi vesti bune de la moldovenii de peste Prut. "Cei de la Sheriff Tiraspol mi-au promis ca ma contacteaza astazi, dar eu astept mult mai mult de la ei decat vorbe, mai ales ca in cazul lor procedura de preluare a clubului e ceva mai anevoioasa. Poate, cand ei vor merge la Arad sau in cantonamentul echipei de la Felix si vor semna si primele acte, doar atunci se poate spune ca implicarea lor va fi oficializata. Din punctul meu de vedere, ziua decisiva va cea de luni. Atunci ne vom afla deja in ceasul al 13-lea si trebuie rezolvat ceva intr-un sens sau altul." - a adaugat fostul presedinte al "alb-rosiilor".
Despre ramanerea sa in structura de conducere a UTA-ei, Nicolae Bara a spus: "E adevarat, sunt dorit in continuare la club atat de moldoveni, cat si de domnul Tiran. Nu vreau sa ma simt constrans sa raman sau sa mi se puna nu stiu ce conditii, ci sa vad ca prin ramanerea mea se doreste doar binele echipei. Daca sunt considerat un garant al credibilitatii viitoarei echipe de conducere a UTA-ei, atunci este posibil sa raman la Arad, mai ales ca se apropie procesele cu Sandu Ion si ziarul <<Adevarul>> si eu de obicei imi tin promisiunile. Adica tot ce voi castiga in Instanta voi vira in contul UTA-ei.
Bara nu a dorit sa dea amanunte despre procentele luate in discutie cu moldovenii sau Virgil Tiran. "Tot ce pot sa spun in legatura cu acest subiect este ca Federatia Romana de Fotbal ne permite ca in urmatorul an de zile Asociatia Sportiva sa detina cel putin 51% din actiuni, iar posibilii investitori restul. Dar, cand vorbim de Asociatie, trebuie rediscutata componenta ei dupa atatea demisii." - a daugat Nicolae Bara, care, deocamdata, este membru al Comitetului Director si reprezinta Asociatia Sportiva UTA in acest moment.
In final, presedintele Frigotehnica SA a tinut sa precizeze ca primii care vor afla despre componenta viitorului patronat de la UTA vor fi fotbalistii. "Nu presa sau suporterii trebuie anuntati primii de cine vine sau pleaca de la UTA, ci jucatorii si antrenorul. Lor le suntem datori in primul rand si ei trebuie sa aiba primii linistea necesara pentru a pregati cat mai bine pentru partea a doua a campionatului." - a spus Bara, care asteapta telefoane de la reprezentantul lui Sheriff Tiraspol si Virgil Tiran, dar se si pregateste de intalnirea de duminica cu Bobby Paunescu.
sportarad
[attachment=476]Daca Virgil T vrea la UTa,vreau si moldovenii lui Gusan,vrea si Bobby,la final cine va face selectia sau alegerea noului -investitor-patron sau asociat al lui Bara ,
Adunarea Generala a FCM UTA:
1. Nicolae Bara
2. Teodor Lupsa
3. Suporter Club UTA
Nu vreau sa te supar dar nu apare conflict de interes la Bara ?/De ce sa nu fie si SC UTA parte in Asociatie si din profit sa finanteze deplasarile si publicistica/imaginea de la meciuri pentru suporteri etc?
nu inteleg foarte bine intrebarea ta.
1.Suporter Club UTA nu doreste sa obtina profit material pe seama UTA-ei nici acum si nici pe viitor. Suporter Club UTA este membru in FCM UTA Arad cu aceleasi drepturi ca si ceilalti membrii asociati.
2.Avand in vedere ca legea obliga asociatia sa detina majoritatea si in viitorul SA este clar ca noul finantator va trebui sa devina membru in asociatie printr-un numar de membrii care sa-i asigure majoritatea in asociatie si implicit sa detina si controlul SA-ului, cu atat mai mult cu cat pentru perioada returului "finantarea" echipei poate fi facuta doar prin doua modalitati : prin asociatie sau prin finantare externa de tip publicitate sau sponsorizare. Pentru garantarea recuperarii finantarii de pana in vara se impune in mod normal intrarea noului investitor in asociatie, asa cum am scris mai sus, cu un numar de membrii care sa-i asigure majoritatea.
3. O alta posibilitate ar fi intrarea noului investitor in asociatie si iesirea celorlalti membrii si astfel ar detine controlul absolut al clubului iar din vara ar deveni unicul proprietar al UTA-ei cu tot ce inseamna ea. e o varianta care nu trebuie inlaturata insa dupa parerea mea, cel putin in momentul actual, presupune un risc destul de mare si o "incredere" totala in noul investitor.
Astea sunt cateva variante dpdv legal prin care noul sau noii finantatori pot "prelua" echipa.
In toate variantele intocmirea actelor presupune o perioada de timp. Daca se asteapta finalizarea actelor fara ca cineva sa finanteze masiv UTA clubul se va dizolva .
Cluburile vor face memorii, jucatorii vor depune memorii, statul va bloca conturile, federatia nu va programa echipa dupa care va interzice efectuarea oricaror transferuri cu urmatoarele consecinte: echipa nu va juca in campionat...dupa 2 etape vom fi exclusi , jucatorii vor pleca toti liberi de contract pentru ca nu ii vom putea vinde, datoriile catre cluburile creditoare si fata de jucatori vor ramane, activitatea va inceta si noi vom privi etapa de etapa meciuri din liga 1 la televizor.
la anul daca nu se vor plati datoriile nu vom fi programati iar dupa doua etape vom fi trimisi in liga a 3-a unde se vor relua aceleasi proceduri cu inca un an pierdut si vom ajunge in divizia D unde vom juca nestingheriti fara drept de promovare.
va rog sa ma scuzati ca repet variantele "negative" dar momentul e fierbinte si avem o sansa mare atat timp cat avem variante serioase de a iesi din criza. important este sa le exploatam repede si eficient.
Suporter Club UTA , parerea mea, incearca sa asigure un element de siguranta (nu financiara) pentru viitorul UTA-ei in momentele astea de incertitudine. daca lucrurile se aseaza suporterii din asociatie se vor intoarce acolo unde le este locul, pe stadion si in mijlocul suporterilor UTA-ei pentru a-si continua activitatile necesare obtinerii obiectivelor propuse inca de la infiintare.
God bless UTA! :smile:
Nustiu da parca nu am incredere in nici un investitor.... serifii poate o sa faca "experimente" pe noi crezand ca suntem un club mic, un fel de satelit, iar bobby paunescu.... nustiu ce sa zic da nu prea suna bine apartamentele alea ce vor fi construite, si sper sa nu semene cu "afacerea patinoaru" a lu bara. Singurul pe care il stimez e domnu Tiran care se pare ca , ca multi aradeni ar face orice pt UTA, , insa cred ca el vroia sa salveze UTA in cazul in care nu ar fi venit nimeni. o idee ar fi o asociere intre paunescu, bara, moldovenii sau cine va mai vrea sa vina ( nu va inervati ca poate nu se repeta istoria asa repede ca in cazu bara-ion )
IMPORTANT E SA SCAPAM DEOCAMDATA DE ACEASTA SITUATIE SI SA NU RAMANEM CU OCHII IN SOARE.....
Am mai auzit odata varianta cu UTA sateit al lui Sheriff Tiraspol si zau daca ii inteleg logica. Aia vin sa investeasca aici pentru ca vor sa bage bani intr-un club care poate face performanta internationala, lucru care la Tiraspol e imposibil deoarece jucatorii de valoare nu merg acolo datorita nivelului foarte scazut al campionatului. Mai plauzibila e varianta inversa, in care Sheriff sa fie echipa unde sa fie rodati anumiti jucatori.
Paunescu nu poate sa ia o teapa de gen patinoar deoarece terenul pe care o sa construiasca acele imobile ii apartine deja.
Deja s-a mai scris de cateva ori ca e imposibil ca americanii sau moldovenii sa accepte sa fie minoritari in viitorul SA, deci prezenta lor impreuna e exclusa.
Singura varianta care mie nu imi place este... cea actuala!
.....singurii care se pricep la fotbal si care pot sa ne scoata din teoria haosului sunt moldovenii de la Tiraspol...au experienta bani impresari puternici baza sportiva la nivel european reletii posibilitatea unor cantonamente comune meciuri amicale schimburi de jucatori si pasiunea dublata de speranta de a reusi......restul sunt clone gen bara
Mai vasilica da ce tare esti tu pe pozitii. Zi-mi te rog le cunosti cumva personal pe "clonele" alea, ai facut business cu ele, le sti cumva cifra de afaceri si capacitatea manageriala? Eu inteleg ca toti avem dreptul la parere dar ar fi bine sa avem grija la tonul afirmatiilor. Noi suntem in fundul gol, scuzati-mi expresia dar strambam din nas.
edenbeast, este adevarat, suntem la fundul gol, dar cred totusi ca nu trebuie sa acceptam sa fim luati chiar de oricine... adevarul e ca toate numele vehiculate sunt potente din punct de vedere financiar. sa speram ca vom si alege varianta potrivita. nu cum a fost cand ne-au preluat bara si sandu. aveau bani si ei, nu? si totusi s-a ajuns in situatia de acum...
daca vrem noi episoade gen bara putem incerca orice varianta....dar cat se pricep la fotbal paunestii sau amaricanii ?....no comment
"Americanii" sunt reprezentati de un roman care intamplator e si aradean si care culmea, are si un plan de organizare a clubului foarte bine pus la punct (asta e parerea celor care l-au vazut si prefer sa tin cont de aceasta nu de opiniile unora care isi dau cu parerea bazandu-se pe terorii mai mult sau mai ptuin fondate), iar paunestii nu stiu cum sa-ti spun, nu ma impresioneaza rezultatele lor, insa totusi au condus doua echipe (Steaua si Extensiv) in cupele europene. Ce ma deranjeaza e ca retorica asta n-am auzit-o la nimeni in zilele fierbinti de dupa miting. Acum ca avem de unde alege suntem tari in parcare si gasim pete-n soare. Nu zic sa nu fim atenti dar atitudinea asta de superioritate e in mare disonanta cu situatia noastra reala. Avem doua variante foarte bune si una acceptabila, normal ca fiecare avem preferinte dar hai sa aratam putin respect pentru oamenii astia.
ah si inca ceva vasilica: Manchester United si Liverpool sunt doua cluburi conduse de "nepriceputi" americani (cei ai lui Manchester habar n-aveau de regulile jocului cand i-au preluat). Ti se pare ca le merge rau?