Colapsul „Batranei Doamne" continua!
Va avea si Aradul soarta cruda a Resitei sau a Hunedoarei?
Daca vine Di Palo, se instaureaza Omerta…
Aradul fierbe! Desi termometrul depaseste doar cu cateva grade Celsius limita de inghet, fanii echipei fanion au febra la fiecare adiere de vant. Si asta nu pentru ca au contactat vreo viroza. Virusul numit UTA este prezent in oasele tuturor acelora care, in Arad, respira in alb si rosu. Chirila a fost transant:
„Daca pana in 31 ianuarie nu vin investitorii italieni, singurii care ar putea sa scoata echipa din impas, plec si eu. Mam saturat sa fiu mitraliat de presa si de suporteri. As putea sa-mi petrec timpul la Monaco, admirand yahturile din port. Duc o viata de vis, dar am venit la reunirea lotului, pentru ca sunt responsabil. Daca nu se intampla ceva pozitiv, voi ramane in istorie ca cel care a prelungit cu cateva luni viata acestei echipe", a afirmat „Napoleon".
Si cine ar putea sa vina? Toti tac. Pistru, viitorul presedinte al Comitetului Director, nu stie nimic. Cel putin asta ne spune. Bara? Pe dumnealui nu-l mai intereseaza soarta team-ului de pe Mures. Iotcu? Spune ca il preocupa destinele judetului. Stana, actualul director al clubului: „Adevarul este dincolo de noi". Parca am fi in „Dosarele X"!
Daca, insa, posibilii investitori italieni, condusi, dupa cum s-a vehiculat, de catre Vincenzo di Palo, ar veni la Arad cu ganduri de a sustine financiar „Batrana Doamna", cred ca negura ar inconjura si mai mult legendara echipa a Aradului. Si asta nu pentru ca ne-am trezit noi sa facem pe carcotasii. Iata ce am descoperit in ziarul „Ziua", din 18 ianuarie 1999 _ pentru amatori la adresa web
http://www.ziua.net/display.php?data=199...&id=19324:
„TOP SECRET: Operatiunea Dinamo. Sursa CARMEN!
*Legatura Cornel Dinu _ Vincenzo Di Palo _ Petre Buduru* Legatura Vincenzo Di Palo _ Mafia italiana*
„Cel mai interesant fragment din raportul UM 0215 se refera la legaturile dintre col. Cornel Dinu, col. Petre Buduru si cetateanul italian Vincenzo Di Palo. Acest Vincenzo este un personaj binecunoscut apropiatilor lui Cornel Dinu si a fost adus pentru prima oara in Romania de catre actualul antrenor al FC Dinamo.
Vincenzo Di Palo, care are un bogat cazier in Italia (mai bine de trei pagini format A4), pus sub urmarire de catre Tribunalul din Bari pentru relatii cu mafia italiana, s-a laudat peste tot _ chiar si in prezenta reporterilor ZIUA, la restaurantul ALEX din Bucuresti _ ca este foarte influent, ca el a facut legatura dintre PNTCD si Partidul Democrat Crestin din Italia (n.n. _ In decembrie 1996, imediat dupa alegeri, C. Dinu s-a repezit la sediul PNTCD, declarandu-se crestin-democrat si prezentand o scrisoare de acreditare de la acest Vincenzo Di Palo, episod publicat la acea vreme de presa. Asta, dupa ce in decembrie '89 a fost, dupa cum se stie, protectorul Ninei Iliescu), ca in acest context a plimbat pe banii italienilor marimile din PNTCD in toata Peninsula, ca el este artizanul aducerii in Romania a lui Silvio Berlusconi.
Poate tocmai de aceea, dosarul este tinut secret in sertarele Parchetului General. Ce-i sigur, Vincenzo a afirmat, in prezenta lui Cornel Dinu si a altor persoane, ca tocmai datorita relatiilor lui cu echipa de la Putere l-a salvat pe Cornel Dinu de la iminenta demitere ce plana asupra lui in toamna lui '97, cand a fost pus pe lista neagra a generalului Langa si a ministrului Dejeu.
In raportul UM 0215, Buduru si Dinu sunt acuzati ca i-au facilitat lui Di Palo prelungirea sederii in Romania, prin patru cereri (una semnata de Dinu si trei de Buduru) la Directia de Pasapoarte, eliberandu-i acestuia si o adeverinta din care reiese ca acesta este consilier tehnic".
Ar fi bine sa vina un astfel de personaj sau sa continue UTA in esaloanele inferioare? Iata o intrebare al carei raspuns nu l-am obtinut, inca, de la vreun factor abilitat de la club. Sa se fi instaurat, deja, legea tacerii?
-----------------------------------------------------------------Nicolae Badea (presedinte Dinamo Bucuresti):
„Si eu am sentimente bune fata de UTA!"
Pe boss-ul „cainilor rosii" l-am contactat intrucat a participat la intalnirea din capitala, alaturi de Nicolae Bara si Eusebiu Pistru, adica, dupa spusele fostului finantator, dintre fostul si actualul numar unu la alb-rosiii din vestul tarii.
Rep.: D-le Badea, de la ziarul „Fotbal vest" va deranjez. Ce ne puteti spune vizavi de viitorul clubului UTA?
N.B.: Prea putine lucruri. Eu nu sunt implicat direct.
Rep.: Dar ati participat la intalnirea cu d-l Bara, de la Bucuresti, ca reprezentant al investitorilor italieni care ar urma sa preia clubul…
N.B.: Da, am prezentat pozitia italienilor. Dar asta a fost tot. Eu nu pot sa ma implic in vreun fel la UTA. Functia oficiala pe care o am la Dinamo nu imi permite acest lucru.
Rep.: Cu siguranta. Insa ati putea patrunde in club prin diverse firme sau persoane, prin interpusi. Doar nu veti iesi in presa cu declaratii prin care sa recunoasteti ca preluati UTA.
N.B.: (rade, cu toate ca incearca sa pastreze un ton sobru) Impartasesc aceleasi sentimente fata de UTA, ca si suporterii aradeni. Am sentimente bune si un mare respect fata de aceasta echipa. Doar aveti aceleasi culori ca si Dinamo…
Rep.: Si totusi, il veti dirija pe Vincenzo di Palo, un controversat om de afaceri italian, spre Arad?
N.B.: Nu pe Vincenzo di Palo. S-ar putea sa fie altcineva, dar la aceasta ora nu va pot da alte detalii, pentru ca nu stiu.
http://www.fotbalvest.ro