Trebuie sa recunosc ca ma bucura interesul subit pe care il manifesta unii fata de imaginea Suporter Club UTA. Pana nu demult, SCU era in viziunea lor o asociatie de samantari care nu merg in deplasari, o asociatie care nu e capabila sa faca altceva decat sa redacteze si sa lanseze comunicate de presa, o asociatie care nu ii reprezinta pe suporterii UTA-ei, ci doar pe membrii ei, membrii care se lasa condusi orbeste de catre un dictator.
Suporter Club UTA detine de aproape 2 ani sigla, numele si culorile UTA-ei, Suporter Club UTA face de 2 ani programele de meci, editeaza o revista, are actiuni de promovare a UTA-ei in scoli, etc, dar totusi cei de care amintesc mai sus nu au parut preocupati de activitatea SCU. Unii nici macar nu s-au inscris in asociatia care detine sigla, numele si culorile UTA-ei, alti s-au inscris doar cu numele (probabil ca sa citeasca forumul SCU), fara sa contribuie in nicio masura la activitatile de promovare a UTA-ei. Dau senzatia ca asteapta mereu la colt si sub pretextul ca au o problema cu presedintele, lovesc in asociatie. Li s-a sugerat in nenumarate randuri ca daca le pasa de UTA, daca le pasa de asociatia care detine “brandul UTA” si daca ei considera ca nu e condusa de oameni responsabili, ar trebui sa se implice activ, sa vina cu proiecte, sa promoveze oameni, sa propuna candidati si sa voteze cum doresc ei la alegeri. Nu au ales sa faca nimic din toate astea, dar astazi sunt foarte preocupati de soarta SCU, sunt foarte preocupati de atacurile lui Falca la adresa SCU, de impactul negativ pe care l-ar putea avea aceste acuze atat pentru SCU cat si pentru UTA, dintr-odata se simt reprezentati de SCU. Citind postarile de mai sus am senzatia ca noi toti dorim raul SCU, inafara lui @Redpunk_One, aparator de nadejde al cauzei SCU.
@Redpunk_One spune de vreo cativa ani buni ca eu doresc sa ma folosesc de SCU, ca nu imi pasa de UTA, de asociatie, ca folosesc SCU ca o rampa de lansare, ca de fapt nu urmaresc altceva decat interese politice. Trebuie sa recunoasca si el ca am dat dovada de a dracului de multa rabdare si am depus a naibii de multa energie pana cand m-am hotarat in sfarsit sa imi pun in aplicare planul: implicarea in politica!!!
Stau sa ma intreb de unde a tras concluzia sus-numitul ca o asociatie care isi propune ca obiect principal -
protejarea si promovarea valorilor aradene, persoane fizice, juridice, imobile, obiecte de patrimoniu, traditii, indiferent de domeniul in care se manifesta si, dupa caz, de conditia sociala pe care o au – doreste sa faca politica. Cu atat mai mult cu cat am precizat clar in postarea “furata” ca
din Asociatia Alternativa Civica Aradeana nu pot face parte persoane care deţin atribuţii publice dobândite prin numire politică sau vot politic, care sunt membre ale structurilor de conducere ale partidelor precum şi ONG-uri din a căror conducere fac parte astfel de persoane.
Daca stau bine sa sa ma gandesc, cred ca tocmai acest pasaj a starnit unele nemultumiri din partea lui Redpunk_One si am sa detaliez mai jos de ce anume. Incepand cu primavara anului trecut pe scena civica aradeana a devenit tot mai activa o asociatie civico-politica numita Miscarea Aradeana. Civica pentru ca s-a pretins a fi o reprezentanta a societatii civile, politice pentru ca era si este condusa de catre politicieni. In vara anului trecut am fost invitat sa ma inscriu in asociatia respectiva si sa ma implic activ. Am spus atunci, la fel cum spun si acum ca e binevenita in Arad orice asociatie noua care poate sa creeze dezbateri, sa dezmorteasca societatea civila atat de adormita, sa se auda cat mai multe voci intr-un oras tot mai apasator atat la propriu cat si la figurat, dominat de o singura voce totalitara: cea portocalie! Dar am avut o singura obiectie: nu mi s-a parut normal ca o asociatie civica sa fie condusa de membrii unu partid, sa inregimenteze in randurile ei jumatate din filiala locala a respectivului partid. Nu e ok sa stai cu piciorul in 2 punti: cand iti convine stai in barca politica, cand te superi pe politica sari in barca asociatiei civice.
Inafara propriilor principii de la care nu ma abat, am mai avut un motiv in plus: primarul Falca a repetat in dese randurplaca absurda cu implicarea politica a SCU, ceea ce era o minciuna evident. Ce s-ar fi intamplat oare cu credibilitatea SCU daca eu as fi acceptat sa ma inrolez intr-o asociatie condusa de politicieni? Ar mai fi putut cineva sa il contrazica pe Falca? Cu atat mai mult cu cat persoanele care conduceau respectivul ONG erau chiar cele vizate de catre Ghita Falca? Desi mi s-a sugerat un sprijin pentru o posibila candidatura (pentru functia de consilier local din partea societatii civile) la viitoarele alegeri, din motivele amintite mai sus am refuzat sa ma inscriu.
La putin timp, in Miscarea Aradeana s-a inscris un numar mare de suporteri ai UTA-ei, ceea ce era destul de periculos la momentul respectiv (Falca urla intr-una ca suporterii UTA-ei sunt manipulati politic), dar nu condamnabil. Nu cred ca a vazut cineva ca eu sau vreun membru SCU sa acuzam grupul respectiv de suporteri in frunte cu Redpunk_One, care a devenit ulterior tocmai purtatorul de cuvant al respectivei asociatii.
Gestul lor a creat la un moment dat niste prejudicii si asociatiei SCU pentru ca, asa cum ma asteptam, reactia lui Falca nu a intarziat sa apara: a declarat in direct la postul local de televiziune ca suporterii UTA-ei s-au implicat in “organizatii politice”. Si de data asta, din pacate, o parte din vorbele lui erau acoperite de realitate. Mai multi membrii ai unei grupari din peluza noastra era inscrisa acolo. Ceea ce in sine nu e deloc rau, nu i-a condamnat nimeni, doar ca momentul ales nu a fost cel mai fericit pentru imaginea suporterilor si implicit a SCU. Mai mult decat atat, in presa locala a aparut un articol in care se amintea ca Proca Dan, unul din liderii peluzei aradene, este responsabil in relatiile cu presa la asociatia condusa de 2 politicieni abili care au stiut sa atraga de partea lor un nucleu active, si anume cel al utistilor. Mai jos redau pasajul si linkul:
“Nu e un secret pentru nimeni că Dan Proca, unul dintre liderii peluzei de la UTA, este responsabil de relaţiile cu presa în cadrul Mişcării Arădene. Nu mai este nici un secret faptul că suporterii UTA-ei sunt primii care ies în stradă la chemarea Mişcării Arădene. De fapt, fac parte din Mişcare! Calitatea de membru al Mişcării Arădene nu o exclude pe cea de membru al grupărilor din peluză, ba obligă la ea. Şi, ce-mi place, este faptul că vorbim despre nişte grupări care funcţionează în baza unui gentleman agreement...”
http://www.news-ar.eu/arhiva/index.php?c...=3&id=1548
Nu sunt avocatul nimanui, dar din cate imi amintesc, in urma acestui articol si in urma acuzelor lui Falca de la Info TV, o alta brigada din peluza s-a disociat de orice fel de implicare in alte ONG-uri, etc.
Ma intreb oare de ce nu au facut-o mai devreme, mai ales ca SCU si suporterii UTA-ei fusesera luati de mult la tinta de catre Falca si portocalii? Raspunsul cred ca il stim cu totii si il stie bine si Dan Proca: pentru ca dupa intrarea lui si a altora (printre care si @Old Red, caruia ii spun bun revenit pe forum dupa o lunga absenta

) intr-o asociatie condusa de politicieni, vorbele lui Falca au avut si un suport real. Repet, nu condamn gestul lor, sunt convins ca intentia a fost buna, stiu ca si Dan Proca nu iubeste doar UTA, ci si Aradul, iar momentul nu a fost foarte fericit ales.
Dar, asa cum spunea si Redpunk_One, politica este o curva. Si tocmai pt ca politica este o curva si intreaga clasa politica romaneasca este compromisa, cei care infiintam asociatia Alternativa Civica Aradeana am prevazut in statut pasajul subliniat la inceputul postarii mele privind interdictia accesului persoanelor active politic, dar si a asociatiilor conduse de politicieni (si apropos de ghicitoarea lui Old Red, sunt mai multe asociatii conduse de politicieni in Arad, nu e doar un singura).
In concluzie, @Redpunk_One, sinceritatea nu e cu siguranta calitatea ta numarul 1. Nu cred ca adevaratul motiv pt care ai iscat acest scandal este grija ta fata de SCU si UTA. Tie nu iti pasa deloc de SCU, de fapt in toata aceasta perioada ti-am fi produs o mare satisfactie daca ne-am fi rupt gatul, si mai ales daca mi l-as fi rupt eu. Te asigur ca mai ai de asteptat pentru ca atat coloana vertebrala care sustine SCU, cat si coloana mea vertebrala sunt destul de puternice.
In ceea ce il priveste pe Falca, chiar daca eu sau altii care am avut "curajul" sa nu fim de acord cu el, ne-am inscrie in asociatii de pescari, vanatori, prieteni ai muntelui, etc, tot s-ar considera de catre el ca respectivele asociatii sunt manipulate politic. Dar parca stiam cu totii ca personajul respectiv nu ezita niciun moment sa se foloseasca de minciuna pentru a se razbuna pe cei care i s-au opus.
In concluzie:
1. Alternativa Civica nu va fi o asociatie implicata politic. Sper(am) ca democratia Aradului sa nu aiba de suferit atat de mult incat o asociatie civica sa se gandeasca sa propuna oameni pentru posturi din administratia locala. Daca se va ajunge vreodata acolo, cu siguranta eu voi renunta la una din cele 2 functii detinute in cele 2 asociatii (SCU, respetiv Alternativa)
2. Momentan nu exista absolut nicio incompatibilitate intre cele 2 functii detinute de mine; obiectivele si intentiile Alternativei vor demonstra asta in curand. Consider ca pot sa imi iubesc in acelasi timp si UTA, dar si Aradul. Consider ca pot organiza actiuni de promovare a UTA-ei in scoli si edita revista REDUTA, iar pe de alta parte ma pot implica in proiecte de refacere a unui monument, a intretinerii unui spatiu verde al Aradului sau a promovarii traditiilor si valorilor locale.
3. Tu ai adus aceasta discutie din privat in public, dar iti amintesc ca in SCU ne rezolvam problemele in interior, acolo de unde singur te-ai autoexlus de multa vreme. Avem un statut democratic, suntem o asociatie democratica in care ne respectam unii pe altii si tot democratic ne putem schimba atat conducerea cat si presedintele daca e cazul. Dar asta nu poti decide tu.
4. O comparatie intre implicarea ta in Miscarea Aradeana si implicarea mea in Alternativa Civica este total deplasata, deoarece exista niste mari diferente de principii intre cele 2 asociatii (te trmit din nou la pasajul subliniat in prima parte a postarii)
5. Tin sa iti multumesc in numele tuturor membrilor fondatori ai Alternativei pentru promovarea pe care ai ai facut-o inca inainte de momentul lansarii oficiale.
P.S. Maestre SS, iti urez bun revenit pe forum! Sincer ma asteptam sa ne aduci niste noutati din viata UTA-ei, dar se pare ca Alternativa a fost stirea zilei.

Proştii de care amintesti in postare nu mai trebuie convinsi de Falca, ei au crezut deja tot ce le-a bagat el pe gat. Si nu sunt putini, au aratat-o si ultimele alegeri locale: sunt vreo 66% din cei care s-au prezentat la vot. Eu zic ca ar trebui sa ne preocupe mai mult desteptii pasivi si descumpaniti decat prostii activi.