Forum Oficial al UTA Arad

Full Version: Scena politica româneasca
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Desi se potrivea la fel de bine la un tribut adus idiotilor:

Quote:Scrisoare Deschisă către fabricantul de diplome penale Aurel Ardelean

Autor : Dr. CORNELIU VADIM TUDOR Vicepreşedinte al Senatului României Preşedintele Partidului România Mare 18 iulie 2008

Domnule Aurel Ardelean, aflu din presa din Arad (fiindcă presa centrală te-a ignorat total) că ai făcut şi ultima ticăloşie a vieţii dumitale, dezertînd din PRM şi intrînd în PD-L. Sincer să fiu, eu nu auzisem de dumneata pînă la alegerile din 2004 – te-a strecurat pe listele PRM acelaşi neobosit ,,cadrist” Cornel Ciontu. Ca senator, timp de aproape 4 ani, ai fost o nulitate perfectă: prost vorbitor la microfon, inexistent din punct de vedere al scrisului. Dar cîtă morgă! Ce aere doctorale! I-ai zăpăcit pe toţi cu funcţia de rector şi cu calitatea de proprietar al Universităţii ,,Vasile Goldiş”, din Arad.
În realitate, ai fost şi ai rămas unul dintre cei mai neruşinaţi şmecheri post-decembrişti: pînă în decembrie 1989 fuseseşi un obscur profesor de liceu, la Chişineu-Criş şi Arad, pentru ca, în numai 3 ani, să ajungi profesor universitar şi rector de Universitate! Nici măcar Nicolae Iorga n-a parcurs un asemenea traseu. Pînă azi, eu n-am ştiut ce specialitate ai – acum m-ai făcut curios şi am aflat că biologia. Dar nu te-ai făcut remarcat prin nimic, numai joc de glezne, patalamale cu pretenţii, titluri onorifice! Fireşte, te-ai vîrît, imediat, în masonerie, mai exact într-o lojă masonică extrateritorială (din afara ţării), ceea ce şi explică această carieră clădită pe nimic. Aşa-zisa universitate este, de fapt, o ,,fabrică de bani”.
O ,,caracatiţă”, cu tentacule întinse pretutindeni. Încă nu te-a controlat nimeni, în mod serios. Fiindcă şi poliţiştii ăştia au şi ei nevoie de diplome, doctorate etc., atît pentru ei, cît şi pentru rubedeniile lor. Condiţiile de învăţămînt sînt mizerabile, ca să nu zic primitive: le-am văzut, cu ochii mei, la una din ,,filialele” pe care le ai în Bucureşti, pe Calea Şerban Vodă, în fostul sediu al Tehnic Club. O ruşine! Bieţii tineri stau claie peste grămadă, mai rău ca într-un lagăr.
Un singur W.C. comun (fete şi băieţi), sufocat de găleţile femeilor de serviciu, la un amfiteatru de vreo 200 de oameni. Cade tencuiala pe ei. Nu se repară nimic. Nu se investeşte nimic. Dar, ce-ţi pasă dumitale? Bani să iasă! Şi au ieşit. Şi ies, în continuare! În paralel, ţi-ai trăit viaţa din plin, voiajînd, pe banii Senatului, de la un capăt la altul al lumii. Rezultatul acestor deplasări: zero! O dată, am făcut greşeala să te iau cu mine în delegaţie. Era septembrie 2005 şi trebuia să ţin un discurs la Adunarea Senatelor din Europa, manifestare găzduită de Berlin. Atunci a fost prima şi ultima oară cînd te-am văzut mai de aproape şi ţi-am acordat ceva mai multă atenţie: sincer să fiu, am avut un şoc! Erai interpretul ideal al lui Agamiţă Dandanache! Ai fi putut rivaliza cu Profesorul Aurică (tizul matale), circarul interpretat de Jean Constantin în filmele lui Eugen Barbu.
Dumneata eşti profesor, ba chiar şi rector? Vai de studenţii ăia, cu un asemenea dascăl suprem, care nu-i capabil să articuleze nici măcar o propoziţie! Fie că eşti redus mintal, fie că eşti sclerozat, dumneata eşti o epavă ambulantă, domnule Ardelean. Într-o singură privinţă îţi merge mintea: să faci bani! Bani, bani şi iarăşi bani! O să te îngroape în bani. Încă nu ştiu care e motivul ce te-a făcut să pleci de la PRM – dar ştiu care e motivul să intri în PD-L. Prin urmare, nu în alt partid, ci în PD-L, adică acea gaşcă de adunătură, din care face parte primarul infractor al Aradului, ţiganul cu nume comic Falcă. Deşi totul s-a muşamalizat între timp, fiindcă Falcă e finul lui Băsescu, pentru români problema e limpede ca ,,bună ziua”: individul e un mafiot obraznic. Nu m-ar mira ca, în încercarea lui de a se prezenta cu o nouă identitate, să-şi schimbe numele din Falcă, în Maxilar. Bine îi mai şade marii Cetăţi a Unirii, Aradul, avîndu-l în frunte pe primarul Gigi Maxilar!
Iată numai un fragment dintr-un material de presă, difuzat la 25 octombrie 2007: ,,Primarul de Arad, Gh. Falcă, a fost trimis în judecată de către procurorii DNA, fiind acuzat de infracţiunea de luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor publice, urmat de obţinerea unui avantaj patrimonial cu consecinţe deosebit de grave. (…) Potrivit Comunicatului DNA, în cursul lunii martie 2005, Falcă, în calitate de primar al Municipiului Arad, a primit de la cei doi inculpaţi, Demeter Francisc şi Vasil Radu, un imobil mai valoros cu 115.500 de euro decît apartamentul dat la schimb. În contra tranzacţiei, Falcă i-a favorizat pe cei doi mituitori în obţinerea la un preţ subevaluat a unui teren aparţinînd Consiliului Local Arad, situat în centrul oraşului”. Dumitale ce ţi-a dat, sau ce ţi-a promis, borfaşul ăsta de Falcă, domnul aşa-zis profesor Ardelean? Pămînturi? Clădiri? Sau poate înăbuşirea unor reclamaţii şi anchete? În mod sigur, sînt interese materiale între voi. Ce doctrină?! Nu-ţi crapă obrazul de ruşine?! Într-o declaraţie de presă, făcută ieri, ai debitat nişte aberaţii care arată cît eşti de necinstit şi de ramolit: ,,Sînt deosebit de onorat să fac parte din PD-L, care s-a afirmat în România atît prin conceptele ideologice (?!), cît şi prin doctrina (?!) pe care o promovează, întrucît în această doctrină democrată (?!) de centru (?!) întîlnim şi liberalismul (?!), dar şi creştin democraţia (?!). PD-L urmăreşte promovarea valorilor şi principiilor libertăţii (?!), a responsabilităţii şi solidarităţii” (?!). Totuşi, pînă la urmă, care e doctrina ăstora, moşule? Social-democrată? Creştin-democrată? Liberală? Sau poate Doctrina Infracţională. Da, da, asta trebuie să fie. Întrebat de motivele pentru care ai părăsit PRM, ai răspuns: ,,Nu pot să aduc nici o critică acestui partid”… Atunci de ce ai şters-o din PRM? ,,Cred că voi avea un cîmp mult mai larg de acţiune şi de activitate în PD-L” – adică de jaf, de ilegalităţi, de agonisire a unor averi şi mai mari, sub umbrela protectoare a unui nou mandat de parlamentar.
Domnule Ardelean, dacă te-aş fi cunoscut înainte de 2004 poţi fi sigur că n-ai mai fi intrat dumneata nici în PRM, nici în Parlament. Chiar şi numai pentru mîrşăvia pe care ai făcut-o la 11 aprilie 2002, cînd i-ai dat lui Mihai de Hohenzollern titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii ,,Vasile Goldiş”. Probabil că marele patriot care a fost Vasile Goldiş se răsuceşte, şi acum, în mormînt, avînd în vedere că fostul şi nedemnul rege nu numai că a adus trupele bolşevice pe capul românilor, dar, în aprilie 1989, a semnat scandaloasa Declaraţie de la Budapesta, prin care Transilvania era numită ,,spaţiu de complementaritate” între România şi Ungaria. Iar dacă mîine, de pildă, PD-L va face, din nou, o alianţă guvernamentală cu UDMR (aşa cum a avut în perioada 2004-2006, după care a fost dat afară din Guvern de Tăriceanu) dumneata vei aplauda, desigur, şi vei găsi tot felul de justificări. Dă jos firma ,,Vasile Goldiş”, nefericită creatură, fiindcă aspiratorul de bani al matale n-are nici o legătură cu acel patriot integru!
Domnule Aurel Ardelean, ca şi în cazul altui ,,român” vîndut din Transilvania, Petru Stan (care a intrat în PNL ca să-l scape pe fiul său de nişte Dosare Penale) dumneata te-ai vîndut, în viu, contra unor avantaje de ordin material. Numai că ai luat ceva ce nu-ţi aparţine: funcţia de senator. Aceasta este a PRM. Mai pe înţelesul tuturor, sînteţi nişte HOŢI. Şi dumneata, şi celălalt septuagenar, aţi trădat electoratul românesc din Ardeal. Românii au tot dreptul să vă scuipe în ochi, atunci cînd vă întîlnesc pe undeva. Sau poate că vă credeţi foarte importanţi, mai ştii? Nu sînteţi. Dimpotrivă, sînteţi nişte lichele şi veţi avea o bătrîneţe foarte urîtă. Vorba lui Victor Eftimiu: ,,M-am săturat de lichele – daţi-mi o canalie!” Sper că nu va fi nevoie să mă ocup şi de viaţa dumitale personală, fiindcă atunci chiar că n-o să mai scoţi capul pe stradă. În încheiere, am s ă-ţi dau o veste proastă, domnule Ardelean: nici unul dintre cei care au trădat idealismul curat al PRM n-a mai intrat în Parlament. Unii au intrat în puşcărie (ca Raj Tunaru). Alţii au intrat în pămînt. Mie, unul, mi-e milă de dumneata. La cei aproape 70 de ani te-ai dezbrăcat, singur, în pielea goală, ca un individ senil, care nu-şi mai dă seama ce face. Dar mai milă îmi este de amărîţii ăia de studenţi, pe care îi jupoi de bani, dîndu-le în schimb un petic de hîrtie fără valoare, cu care n-au ce face în viaţă. O anchetă temeinică ar scoate la iveală multe falsuri penale, care te-ar face să-ţi petreci ultimii ani de viaţă în închisoare, dar nu singur, ci în celulă cu noul dumitale şef, ursarul corupător de minori (la minte) şi de bătrîni (la trup), Gh. Falcă…

Nu sunt de acord cu ce a facut rectorul Ardelean pt. ca nu suport traseismul politic insa nici idiotul asta de Vadim nu are niciun drept sa il balacareasca in halul asta numai pe motivul ca plecat din PRM.
De ce l-a tinut in partid daca a fost chiar asa nulitate, de ce numai acum aceasta scrisoare explosiva, de ce nu aduce dovezi si argumente care sa-i sustina acuzele?
Totusi ce treaba are Falca aici, chiar el se trezeste sa acuze?
PRM-ul si Vadim sunt in cadere libera dpdv al popularitatii, si se pare ca nimic nu va mai putea sa ii resusciteze. Tot mai multi oameni pleaca din acel partid, acuzand politica dictatoriala si paranoica a "marelui conducator" , precum si deriva ideologica din ultima vreme. Reactia lui Vadim este aceeasi in toate cazurile: ii denigreaza public pe toti cei care pleaca din partid.

Nu ma mira gestul rectorului Ardelean, pe undeva ma asteptam sa faca aceasta miscare. Cert este insa faptul ca aceasta trecere directa catre o candidatura pentru Senat nu poate sa nu fie "rasplatita" , cel mai probabil in diplome si posturi la catedra pentru diferiti "apropiati" ai PDL.
Ţepedele din Cotroceni
22 Iul 2008 Pavel Lucescu

Elena Udrea e de mult etichetă pe fruntea PD-L. Nu-i singura, dar e cu siguranţă printre cele cu adevărat memorabile. Pentru că e considerată de mulţi frumoasă şi pentru că are destui bani să-şi întreţină imaginea publică, Elena Udrea asigură şi vizibilitatea PD-L în rândul publicului de tabloid.

Dar Elena Udrea e şi secretar executiv al PD-L, deci face de multă vreme şi muncă de partid. Şi, mai nou, pentru că PD-L e puţin în criză, Elena Udrea reformează filiale de partid şi devine, cireaşă pe tort, şef oficial al campaniei lui de comunicare. Pe scurt, Elena Udrea are şi face din toate cele ce trebuie să facă un politician de succes. Alături de Elena Udrea, într-un trio care o mai include pe Raluca Turcan, de PR-ul partidului se mai ocupă şi Gheorghe Falcă. Un primar de succes, care a reuşit să-şi convingă electoratul că justiţia e uneori injustă şi exagerat de suspicioasă şi că nimic nu trebuie să împiedice de la treabă un bun gospodar.

Strategia PD-L, pentru că decizia de a-i învesti pe cei trei cu înaltele responsabilităţi aparţine conducerii partidului, e à la carte. De imagine şi comunicare trebuie să se ocupe oamenii care au imagine şi care ştiu să comunice. Punct. Virgulă. Să mă ia naiba dacă am văzut mai multă prostie politică decât la acest partid. Păi, hai s-o luăm aşa, băbeşte, să priceapă şi mintea la Boc.

La localele din acest an PD-L a câştigat, de fapt, primăriile pe care le-a avut, unele câştigate în 2004, altele „cumpărate“ după ce-a venit la guvernare, cu voturile aferente aduse în contul partidului la nivel naţional. Dar asta li s-a întâmplat şi liberalilor, şi celor de la PSD, mai puţin ce-au pierdut între timp prin migraţie. Statisticile spun că vreo 90 la sută dintre primarii în funcţie şi-au recâştigat mandatul. Că pedeliştii compară procentele de la localele din acest an cu cele obţinute în 2004 şi le ies o grămadă în plus, asta credeam că ţine doar de marketing politic.

Adică ceva de genul hai să ne lăudăm cu ceva că nu dă bine să spui c-ai pierdut. Dar băieţii, se vede treaba, chiar cred că asta li-i performanţa. Uită în schimb că: în toate sondajele din ultimii trei ani au peste 35 la sută, cu perioade de graţie în care se apropiau şi de 50 la sută, şi că de fapt, la locale, adică la momentul adevărului, au suferit cea mai usturătoare înfrângere. De ce spun asta. Pentru că, dacă te uiţi pe prezenţa la vot şi pe structura electoratului care a stat acasă, iar asta poate s-o facă până şi portarul de la sediul din Modrogan, vezi că grosul absenţilor vin exact din zona celor care ar fi votat, cum o spun de atâta vreme în sondaje, cu PD-L.

N-am descoperit-o eu acum, o spun toţi analiştii de mai bine de-o lună. Cum arată ăştia iar nu-i greu de stabilit. Între 25-45 de ani, oraşe medii şi mari, studii medii şi înalte, venituri rezonabile sau bine mersi. Ce voiau ei de la PD-L? Exact contraimaginea Elenei Udrea şi a lui Gheorghe Falcă. A ascensiunii în viaţa publică pe bază de faţă, bani şi relaţii cu Zeus şi a administraţiei corupte. Şi exact asta le oferă acum PD-L, drept vectori oficiali ai imaginii şi comunicării publice, celor de la care mai putea spera ceva fie şi-n al doisprezecelea ceas. Dacă asta nu-i prostie crasă, atunci e inteligenţă subtilă la care, recunosc, eu, simplu votant în 2004 al ADA şi Traian Băsescu, nu am acces. Asta da ţeapă!

http://www.cotidianul.ro/epedele_din_cot...52519.html
chiar sunt de acord cu acest articol. problema ,si la "generale" ,va aparea insa iarasi la "alternativa" fiindca un tandem nastase-tariceanu nu ma convinge sa le dau votul si iarasi in urma absenteismului celor care ar putea vota cu "altii" ,daca e sa respectam "formula" d-lui de mai sus, vom avea "o tara portocalie" !?!
Mda.Marea noastra problema nationala e lipsa unei ALTERNATIVE reale. Am votat scarbit cu Iliescu cand a ajuns in turul 2 cu Vadim dar de data asta, in cazul unei aliante PSD-PNL, nu m-as prezenta la vot.
Mitică Dragomir a dezertat din PRM şi s-a înscris în PD-L. Să se adeverească oare vorba aia cu ,,cine se aseamănă...''?
nu cred :icon_cheesygrin:
campania de achizitii a pdl-ului e la fel ca aia lu bekali de la steaua:penibila. dupa ardelean si dragomir mai lipseste funar si dolanescu...dar nici asa nu mi-e rusine. daca cititi listele de candidati ale partidelor ati fi tentati de doua lucruri: sinucidere sau emigrare :sad:
Dragomir a zis clar: merge la un partid "mai bun" care sa ii asigure locul in Parlament. Sper sa nu aiba viata astfel de oameni in partide...
"preluarea" lui Mitica de la PRM e cea mai limpede caracterizare a unui partid, in acest caz pd-l.
In momentul in care l-au primit pe acest gunoi in partid, cred ca si-au pierdut dreptul moral de a face campanie impotriva coruptiei.
Curat murdar !
He he, se pare ca Mitica de la Liga a cam luat teapa, Emil Boc afirmand ca nu se pune problema ca el sa candideze din parte PD-L pentru un loc in Parlament. Deasemenea, s-a lasat de inteles ca cel care i-a promis lui Mitica un loc sigur in Parlaemnt a fost Gheorghe Stefan...
PDL-ul s-a compromis urat de tot acceptand aceasta mizerie in partid de parca nu mai aveau ei destule. Nu stiu ce a fost in capul lor insa au gresit flagrant iar eu unul pentru acest gest nu voi mai vota Basescu la prezidentiale si nici PD-L la alte alegeri.
Nu stiu ce sa zic... PD-L sunt maestrii in a declara una si a face apoi alta. Nu m-ar mira sa dea din gura ca nu-l iau pe Mitica si sa-i dea o vreme cu "partidul cel imaculat si coruptii de la PSD etc" iar apoi sa-l treaca pe Dragomir pe una din liste.
Nu prea-mi vine sa cred ca Dragomir a facut o chestie publica fara sa fi fost 100% sigur de reusita. Nu-i cine-stie-ce inteligent Dragomir dar are experienta in ale curviei.
cum era de asteptat doi dintre "baietii destepti" s-au scos :
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-393...-penal.htm
Daca mi-as spune parerea despre scena politica romaneasca as lua ban,asa ca mai bine ma abtin,pentru ca mie scarba.
Majorarea salarilor angajatilor din invatamant a fost si este o joaca politica, de aceea link-ul de mai jos cred ca isi are locul aici:

http://www.observator.info/ultima-ora/gu...dual-cu-28

Personal, cred ca abordarea guvernului este singura facut cu seriozitate si responsabilitate. De altfel, intr-un stat, executivul este cel ce trebuie sa dea exemplu de seriozitate. Legislativul si, mai ales, Presedentia isi pot permite declaratii "de imagine", nu ei gestioneaza situatia "de zi cu zi".

Oricum, guvernul Tariceanu a fost cel mai performant, cel mai serios si cel mai responsabil guvern postdecembrist. E parerea mea. Iar "chiflele" gen fostul ministru al invatamantului sunt perfect explicabile prin nivelul inca scazut de maturitate politica in Romania si prin faptul ca doar "cine munceste, greseste".

Ce va fi de acum inainte, vom vedea la inceput de decembrie.
Personal sunt sceptic...
red_uber_alles Wrote:Majorarea salarilor angajatilor din invatamant a fost si este o joaca politica, de aceea link-ul de mai jos cred ca isi are locul aici:

---------------

Oricum, guvernul Tariceanu a fost cel mai performant, cel mai serios si cel mai responsabil guvern postdecembrist. E parerea mea. Iar "chiflele" gen fostul ministru al invatamantului sunt perfect explicabile prin nivelul inca scazut de maturitate politica in Romania si prin faptul ca doar "cine munceste, greseste".

----------------------------------
Personal sunt sceptic...

scepticismul tau de final il impartasesc impreuna cu tine,
dar sa sti ca guvernul ciorbea a fost cel mai performant post decembrist.
campanie electorala sau "fugi ca vin rosii ......., sau erau negrii???" :

http://www.gandul.info/politica/boc-si-a...28;3544841
Reference URL's